+1 oy
335 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (43 puan) tarafından

Artık çok üzülüyorum bu konuya. Kızım çok narin ve hassas bir çocuk. Kendini savunamıyor. Bugün bile yaşıtı bir kız çocuğu zorla yanına oturtmaya çalıştı kızım tepki vermedi. O kalktıkça o kız çocuğu oturtmaya çalıştı. En son dayanamayıp ben dahil oldum ağladı al beni kucağına dedi. Müdahale etmek istemiyorum kendisini savunsun diye ama dayanamıyorum 2. ya da 3. kez olunca. Kızım 2 yaşında bu arada. 

13 Cevaplar

+1 oy
önce (2,829 puan) tarafından

2 yaş karakter gelişiminin tamamlandığı bir yaş değil. Akıcı konuşma döneminde bile değil hâliyle de kendini bir tık buyukleri gibi ifade etmeyip karşılık vermeyebilir. Daha küçük zamanla değişir çok müdahale etmeyin sadece telkin edin istediğinde kalkabilirsin ya da kalkmak istiyorsan soyle arkadaşına diye. Narin ve hassas dönemleri değişir. Kızım 21 aylık. Bundan 1 ay önce yaşıtı cocukalri gördüğünde korkar kaçardı. Şimdi yanlarına gidip biktiriyor oynasınlar diye. Daha karakter yaşında değil 

önce (43 puan) tarafından

Onun yaşında olan birkaç çocuk kendini savunabiliyor. Hiçbir şey yapamasa bile kaçıyorlar. Endişem o yüzden. Umarım benim kızımda da savunma şeyi değişir

önce (2,829 puan) tarafından

Bence sende biraz hassassin, biraz zaman tanı, kendini ifade edemediği bir yaşta ona bu kadar yükleme telkin et istersen kalkabilirsin de mesela ordaki durumda. Kardeşe şöyle kalkmak istiyorum de diye söyle kızına. Böyle öğrenecek 

Evet bende biraz hassas ve üzerine çok düşüyorum. Elimde olmadan fazla müdahale ediyorum

-Reklam-
+1 oy
önce (4,166 puan) tarafından

Daha çok küçük. 2 yaşında ki bir bebek için fazla beklentiye girme. Bir de bazı çocuklar daha yaman olabilir. Bazı karakter özellikleri doğuştan gelir.

En azından kaçmayı bilsin. Bu şekilde çok üzülüyorum anne yüreği işte. Hassas bir kızım var. 

+1 oy
önce (17,084 puan) tarafından

Sen fazla müdahale etme bence. Ben kenara çekiliyorum ve kendini savunmasını bekliyorum. Ben olaya dahil olsam hemen ağlayıp bana sığınır. 

Hemen müdahale etmiyorum ama kızımda tepki vermiyor. Canı acısa dahi beni görene kadar ağlamıyor bile. 

+1 oy
önce (87 puan) tarafından

2 yaşındaki bebek için çok fazla beklentiye giriyorsunuz

Onun kaçamama durumunu görünce çok üzülüyorum

+1 oy
önce (1,228 puan) tarafından

Benim oğlum da iki buçuk yaşında ve Karakteri çok hassas parkta oğluma bir kız zarar verdi gayri ihtiyari kıza sesimi yükselttim oğlum çok ağladı ona kızdım zannetti arkadaslar kendime önce sonra size söylüyorum bırakın kendini savunsun sonra örneğini gördüm çok savunulan çocuklarda ciddi özgüven sorunu oluyor inşallah ben de başarabilirim

Bende bırakıyorum savunsun etsin diye ama yok. Canı yansa dahi beni görene kadar ağlamıyor

0 oy
önce (3,263 puan) tarafından

Biraz büyük yaş sandım da 2 yaş için henüz erken. Her ne kadar öğrenilebilen bir şey olsa da karakter meselesi. Kızım dediğiniz gibi sakin ve uysal. Şuan da kendini ve kendi haklarını korumasını tam anlıyor. Ama kardeşi kendinden 2 yaş ufak olmasına rağmen bayağı cesur(kendini koruma konusunda). O yüzden anlayacağı yaşlar da gelecek. 

İnşaAllah dediğiniz gibi olur. Çünkü çok üzülüyorum böyle olunca. Canı yansa dahi beni bekliyor ağlamak için. Bekliyorum savunsun diye ama yok. En son ben müdahale ediyorum

0 oy
önce (22,783 puan) tarafından

Daha 2 yasindaymis dostum. Küçücük çocuğun pasif olduğunu nerden anladin. Daha neler neler öğrenecek. Zamanla öğrenir. Bu yaşlarda ay farkı bile çok önemli biliyosun. 

Biliyorum ama işte anne yüreği. Kendisini kaçacak kadar bile olsa savunamıyor. Onun o çaresiz kalışı beni üzüyor

Benim kızım da 2 yaşında. Muhtemelen o da öyle bı durumda donup kalır. Bana bakar ağlar 

Teşekkür ederim. Arkadaşların çocukları biraz hareketliler. Her çocuk aynı benimki farklı diye düşündüm birab

Öğrenir o da zamanla kendini korumayı. Bunun için çaba gostermemiz gerekli. Zamanla olur herşey 

İnşaAllah teşekkür ederim

0 oy
önce (15,000 puan) tarafından

2 yaşında çocuğa nasıl bir misyon yükleme kız o öyle. Bebek sayılır daha. Kıyas yapma hem o öyle benimki niye değil diye her birey farklı. 

Ya elimde değil. Onun o çaresiz kalışı yüreğim kaldırmıyor açıkcası

0 oy
önce tarafından

Canım benim oğlumda küçükken öyleydi 

Şuan 5 yaşında 

Dün farkettim rehabilitasyonda 

Bir arkadaşı ona vurmaya kalktı 

Ben de bahcedeyim izliyorum öğretmenlerde orda 

Vurma anında dirsegini kıvırdı hani bana Vurma gibilerinden 

Ordan çıkınca oğlumla kısa ve öz konuşma yaptım 

Çoğunlukla konuşamadığı icin isaret dilini ve beden dilini kullanıyor oğlum

Ve ağız hareketlerini okuyor 

Dedim ki oğlum hic kimsenin sana vurmasına izin verme dedim eğer vururlarsa sende ona yap dedim.

Anne evet dedi.

Ya hadi şimdi benim yanımda

Yarın bir gün okul açılınca o zaman ne yapacak 

Hep bi korku kaygı icindeyim 

Ömür boyu okulda kalamam ki 

Kendisini koruması lazım 

Senin çocuğun daha 2 yaşında canım 

Çok küçük 

Emin ol arkadaşım büyüdükçe anlıyorlar 

O yüzden takma kafanı 

Her çocuk ailesine özeldir ve güzeldir 

Teşekkür ederim. Rabbim sağlık şifa versin inşaAllah. Bilmiyorum onun o hali anne yüreği işte dayanamıyorum. 

önce tarafından

Sağol gülüm inşallah 

0 oy
önce (298 puan) tarafından

Benim kızımda öyle naif hiç bişey diyemez . büyüdükce sesi çıksın istiyorum.birileri ona dokununca bile morali bozuluyor parka cikarasim gelmiyo bazen .hep kucağımda 

Büyüdükçe değişir diyor arkadaşlar. Umarım değişirler ve özgüven sahibi bir çocuk olurlar

0 oy
önce (8,663 puan) tarafından

Benim kızımda aynı 3 yaşında ama benim hatam ben hep peşindeydim hep korudum kızıma kalmadı hiçbir şey şimdi doğal olarak benim onu korumamı savunmamı bekliyor. Ben artık kenardan izliyorum müdahale edilmesi gereken bir durum olduğunda kızım kendini koru kendini savun diyorum işe yarıyor gibi 

Bende sürekli peşinde bir anneyim. Kaygılarım çok büyük ve bırakamıyorum. Büyüdükçe değişir diyorlar. Umarım öyle olur

0 oy
önce (2,083 puan) tarafından

Benim oğlumda böyleydi babası her gün dışarı çıkardı ve oğluma zorbalık yapan çocuklara kızdı bağırdı böyle böyle çocukta güven duygusu oluştu şimdi kendine zorbalık yapmaya çalışanları babası gibi azarlıyor bağırıyor. Çocuk anne ve babasının onu koruyacağını bilmeli karşı taraftan korkmamalı biz bu şekilde aştık şimdi kendini hiç ezdirmiyor çok şükür 

Ben sürekli peşindeyim. Kaygılı bir anneyim. Bende yanında kızıyorum diğer çocuklara ama şuanlık bir değişim söz konusu değil. 

0 oy
önce (4,275 puan) tarafından

ben bu sebeple oyun grubuna verdim canım. benim kız da 2 yaşında bakıyorum başka çocuklar daha aktif falan.

benim kız parka gidince milleti izliyor oyuna dahil olmuyor. biri elinden bir şey alırsa sesini çıkarmıyor, bana ağlıyor. 

Gurbetteyim ve burada imkanlar kısıtlı. Evde ve parkta kendi kendine aşması lazım. Yoksa bu şekilde gitmez. Çünkü sürekli gözümü ondan ayırmamam lazım. Diğer türlü sıkıntı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 49 göst.
0 oy
5 cevap 350 göst.
0 oy
7 cevap 228 göst.
19 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Medine18 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 137 göst.

Kategoriler

1,468,390 soru