+1 oy
827 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,366 puan) tarafından

Selamlar, 

Bugün arkadaşımla olan bir sohbet konusunu sizlere de sormak istiyorum. 

Ben aileden uzaktayım ama çocukları büyütmek konusunda çok rahatım. Karışan eden yok. Bilmem x akraba şunu dedi, bunu yaptı muhabbeti yok.

Arkadaşım ailesine çok yakın. Ailesi yeri geldi mi de çok destek çıkar. Fakat aile, akraba, komşu derken Meksika dizileri gibi, sürekli entrika var.

İki tarafın da olumlu/olumsuz yönleri var.

Sizce hangisi daha iyi? 

32 Cevaplar

+2 oy
(1,878 puan) tarafından

Senin içinde olduğun durumdayım. Aileden uzak ve kendi istediğim gibi çocuğu büyütüyorum. Çok memnunum bu halimden. 

(3,366 puan) tarafından

Bana da bu durum daha avantajlı geliyor. Ama aşırı uzaktayım, azıcık daha yakın olabilirdim 🙂

(1,878 puan) tarafından

Evet senin için daha zor , ben hiç olmazsa birkaç ayda bir görüyorum, dinleniyorum iyi geliyor bana 

(3,366 puan) tarafından

Aynı ülke sınırları içinde olmak fena olmazdı. 

-Reklam-
+1 oy
(963 puan) tarafından

Herkesten her şeyden her iki taraftan da uzak olan ben kafam daha  rahat vallahi 😁

(353 puan) tarafından

Hülya yeni postu gördünüz mü bacım 

(963 puan) tarafından

İkbalcim tanişmamiz çok uzun mesele 😁 ikna etmedi vallahi sadece tanıştıktan sonra ben köydeyim köyde oturacaz olurda evlenirsek bende tamam dedim hiç üstelemedim iyiki de köydeyiz kafam daha rahat sessiz sakin 😁

Sümeyyecim hangi post bacım ben erkenden uyumuşum 🤦‍♀️😁

(353 puan) tarafından

Yaa biri post açmıştı başkasının nicki kendisinde açılmış diye 

(963 puan) tarafından

Anam yine mi 😡

(353 puan) tarafından

Evet gülüm etiketledim seni 

+1 oy
(3,288 puan) tarafından

Ben seninle aynı konumdayim herkesten uzak tek başıma bakıyorum elime imkan sunuldu aileme yakın konumu ben istemedim olduğum durumdan gayet memnunum 

(3,366 puan) tarafından

Aslında ailem bir tanedir, yakın da olmak isterdim ama en fazla aynı şehirde. Dip dibe olmayı hiç istemedim zaten. 

(3,288 puan) tarafından

Yok ben aynı şehirde bile olmak istemiyorum böyle çok iyi ama ailemi her an bu tarafa getire bilirim sjsj annemin taraf dolu akraba her adım başı akraba var o yüzden orada olmak istemem olduğum yerde hiç kimse yok rahatım 

(3,366 puan) tarafından

Benim akrabalık ilişkilerim çok yok, o yüzden kim ne demiş, ne yapmış bilmem. Onlardan uzak olmak önemli ama 🙂

+1 oy
(15,567 puan) tarafından

Aileye bağlı bence 

Bende uzaktayım bazen öyle zorlanıyorum ki keşke diyorum yanların da yamaçların da olsam 🙁

(3,366 puan) tarafından

Ben aileden yana çok şanslıyım şükür. Uzaktan bile desteklerini hissederim. Ama çocuk büyütme konusu çok farklı ya. Çocuklara olan sevgileri, benim onlara yaklaşımımı etkiliyor. Teyzeleri mesela her istediklerini yapıyor, çocuklara artı, bana eksi olarak yansıyor bu durum. 

(15,567 puan) tarafından

Neden eksi olarak sanıyor ki sana 

(3,366 puan) tarafından

Bir şey olunca teyzeye yanaşıyorlar hemen. Mesela bir şey istiyor olmaz diyorum, o zaman teyzem alsın diyor. Ağladı diyelim, hemen susacakken sırf teyzesi var diye ağlıyor da ağlıyor. Uyku düzeni zaten hak getire. Bu şekilde olumsuzluklar oluyor, eve dönünce de toparlaması zor oluyor. 

(15,567 puan) tarafından

Ay bizim de aynı sen alma teyzem alır 😂

Annemdeyken uyku düzenimiz hiç bozulmaz rahat çay içelim diye evdeki gibi uyuturum  :))

(3,366 puan) tarafından

Uyku konusu biz de çok zor oluyor ya. Sağolsunlar bizimkiler birlikte vakit geçirmek için geliyorlar yanımıza, o yüzden gelen gidenden zor oluyor. 

0 oy
(384 puan) tarafından

Tek başımayım iyi ki de öyleyim geçici süreliğine eltim benle kalıyor evet ama kaynana yok başka ülkede şükür.e et bazen bir büyük olsa keşke diyorum ama hemen geçiyor Çok şükür Rabbim yardım ediyor .bazen telefonda şöyle yap böyle yap diyor ben tamam diyorum ama fazla hoşuma gitmez mesela belki yanımda olsa kirardik birbirimizi.e nihayetinde senin çocuğun sonuna kadar sen bakican ki ogrenesin öbür türlü insan tam hakkıyla çocuğuna annelik yapamıyor.surekli karışan olunca anne bu sefer yetersiz hisseder.evet artıları var ama eksileri daha ağır basar .en iyisi uzak olmak hatta cooook uzak olmak bazen misafirliğe gidersiniz odur fazlası zarar

(3,366 puan) tarafından

Kendi çocuğun üzerinde, kendi otoriteni kurunca, başkalarının uyarıları çok rahatsız ediyor gerçekten. 

0 oy
(23,440 puan) tarafından

Uzaktayım evde alıp yerleştim buraya bayramlarda bile gitmem senede bir yıllık izin yaz tatili birleştirip giderim yeterli. Ben akrabaları uzaktan seviyorum 

(3,366 puan) tarafından

Ben de ailemle en azından aynı ülke sınırları içinde olmak isterdim. Benim durumumda onların gelip-gitmesi çok kolay olmuyor. Bu durum haricinde uzakta olmayı seviyorum. 

0 oy
(177 puan) tarafından

Bana hep aile baskın gelirr

(3,366 puan) tarafından

Evet, ablam da sizin gibi düşünüyor. Ben aileme gerçekten bağlıyımdır ama içiçe olunca sanki kendi hür iraden olmuyor gibi hissediyorum. 

(177 puan) tarafından

Çok şükür eşimin ailesi de kendi ailemde karışmaz bazı durumlara laf ettikleri oluyor ama çok takılmıyorum  yarım saat çocuğu emanet etsem o vakti eşimle ya da kendime ayırsam aşırı deşarj oluyorum. Ben aileye ihtiyaç duyanlardanım

(3,366 puan) tarafından
+1

Benim eşimin ailesi 20dk lık mesafedeler. Kaynanam çok anlayışlı biri, dediğiniz gibi arada çocuklara bakar ve çok iyi oluyor. Her şeye karışan eden biri olsaydı şuan bu mesafe çok farklı olurdu. 

0 oy
(2,350 puan) tarafından

Aileme ne kadar bağlıysam o kadarda uzak olmak isterdim.2 saat mesafe var eşimin aileside aynı avluda.bazen herkedten uzak olsak belki herşey daha farklı olurdu diyorum

(3,366 puan) tarafından

Belki değil, kesin farklı olurdu. Uzakta olunca özlem duygusu da oluyor. Haliyle verilem değer de değişiyor. Karşılıklı tahammül seviyesi de genişliyor. Dip dibe olunca mutlaka pürüzlük yaşanıyor. 

0 oy
(2,637 puan) tarafından

bende uzaktayım ama bazen keşke yakın olsam diyorum kendi kendime:((

(2,637 puan) tarafından

inşallah canım istediğin gibi güzel bir kutlama olur. sen hangi ülkede yaşıyorsun bu arada?

(3,366 puan) tarafından

İnşallah, bakalım😌 Fransadayım ben. 

(2,637 puan) tarafından

Aa ne güzel, ablam d yaklaşık 12 senedir orada, teyzem kuzenlerim falan hep Fransada

(3,366 puan) tarafından

Ben seviyorum burayı, düzen oturdu artık. 

(2,637 puan) tarafından

bizimkiler de seviyor hepsi memnun .. bide senin 8 yıl olmuş tabi insan alışır benimki daha 3 yıl, yinede eskisi kadar zorluk çekmiyorum, haa aile özlemi oluyor o ayrı.

0 oy
(1,858 puan) tarafından

Kesinlikle uzak olmalı 3. 1 şahıs kim olursa olsun ne sana ne eşine ne çocuğunu evine geldiğine gittginir yedigine içeriğine karışmaması. Ben yan yana oturuyorum oğlumun dışarda olmasına yaptığı hâl hareketlere her şeye bı mik mik laf ederler acayip ayar gıcık oluyorum. 

(3,366 puan) tarafından

Aynen öyle, verilen terbiyeye herkes müdahil oluyor. Bana saygısı olan insan zaten istemediğimi yapmaz, diğer türlü verdiğim terbiyeye zıt düşüyorsa sıkıntı. 

(1,858 puan) tarafından

Hiç sorma ben mudahale ediyorum annesi olarak sen niye bide ordan atliyorsun kendi evim olmasa çoktan çıkıp giderdim bu dirdirlar yüzünden de. Bana kalsa ben yine çıkar giderim de eşim kira vermeye zıt alıştı tabi kira vermemeye

(3,366 puan) tarafından

Ekonomik şartlar bazı durumların önüne geçiyor maalesef. 

0 oy
(26,026 puan) tarafından

Tam 8 ay yurt disinda tek başına büyüttüm tam istedigim gibi. Örneğin sekerden uzak cayi tanimiyordu bile. Telefon asla vermedim eline yada yakininda kurcalamadim. Herseyden korudum en iyi sekilde büyüttüm. 2 aydır ulkemdeyim kaynanamlarla yasiyorum. Herkesin surekli mudahelesi var. Tam istedigim gibi buyutemiyoeum. Sekerli su veriyorlar cay veriyorlar. Defalarca vermeyin dmeeme ragmen . Yemek yemediginde telefon aciyorlar anlatamiyorum. Tamam diyip tekrar ayni seyi yapiyorlar. Kisa sureli geldigim icin pek dert etmiyorum. Geri gidicem 

Yani velhasıl bebek kesinlikle yalnız buyutulmeli. Terbiyesi yalniz verilmeli. 

(3,366 puan) tarafından

Brnzer durumları yaşadım. O kaldığım süre boyunca tolerans tanıdım ama, yapacak bir şey yoktu. Eve dönünce oh be dedim hatta. 

(26,026 puan) tarafından

O oh be diycegim günü iple cekiyom en iyisi yalnizlikmis. Ben ülke ülke giye delirenlerdendim burdaki çoğu kullanici taniyor biliyor ulke hasretindeydim. Ulkenin tadi eşim burdayken guzeldi.   

(3,366 puan) tarafından

Sık sık gidip gelme gibi imkanı varsa eğer, uzakta yaşamak en güzeli. 

0 oy
(163 puan) tarafından

Kendi ailemden uzağım ama eşimin ailesine yakınım diye  çok sorunlar çıkıyor 

(3,366 puan) tarafından

Ben de eşimin ailesine yakınım. Ama iyi insanlar ve hayır dediğimiz şeyleri hayır olarak da kabul eden insanlar. O yüzden sorun yaşamadım şükür. Sizin ki kötü olmuş, biraz mesafe her zaman iyi. 

0 oy
(6,153 puan) tarafından

Keşke bende herşeyden herkezden uzak olabilsem

(3,366 puan) tarafından

Eşinizle ortak karar alsanız olurdu ama bazı eşler 2km uzağa gitmeyi bile kabul etmiyorlar. 

(6,153 puan) tarafından

Maalesef öyle bir şansımız yok dükkanı var çevresi vardı yeni bir yerde tutunma gbi bir şansı olmaya bilir o yüzdende parasal yönden sıkıntıya girmemek için taşınmamıştık başka şehire . İlerleyen zamanlarda taşınırız diye düşünüyorduk oda artk imkansız oldu maalesef

(3,366 puan) tarafından

Esnaf olunca farklı oluyordur tabi. Şuan böyle düşünüyorsunuz ama yarının ne getireceği belli olmaz, hayırsıyla. 

0 oy
(6,752 puan) tarafından

Herkesden Uzak olmak en güzeli 

(3,366 puan) tarafından

Öyle kesinlikle, özlem oluyor evet ama gidip-gelmek de eskisi gibi lüks değil. İmkanlar daha elverişli. 

(6,752 puan) tarafından

Valla cnm ben gel gitte yapamıyorum ki öyle verdiğim savaşlarda Ufak tefek savaşlar değil yalan değil arada aileme yakın olsaydım keşke diyorum çünkü karnımdaki torba yoruyor beni sonra diyorum evet cefasini çekiyorum ama sefasını da sürüyorum boşver iyiki herkesden uzağım 

(3,366 puan) tarafından

Senin durumun çok özel, o yüzden aile desteği yine fena olmazdı. Ama en azından onlar gidip gelebiliyordur, yine iyi. 

0 oy
(163,362 puan) tarafından

Aynen bende yanlızım hiç kimseden destek almadan 2 çocuk büyüttüm ve çok rahatım 

(3,366 puan) tarafından

Zaten bu duyguyu yaşayan, bu rahatlığı bilen insan için en iyi seçenek bu. Aileye yakın olmanın dezavantajı daha çok bana göre, aile çok iyi bile olsa. 

(163,362 puan) tarafından

Bu çocuk aç bu çocuk zayıf sütun yetmiyo ve daha binlerce post okudum bazen neden bana böyle şeyler soran olmadı dedim ( özelikle lohusalık zamanımda ) 😀 sonra aman en rahatı da benmişim dedim 😀

(3,366 puan) tarafından

Ben bu lafları duysam, o lohusalık bunalımında kötü karşılardım. O yüzden aşırı  duygusallık dışında zorlanmadım. 

0 oy
(53,896 puan) tarafından

ben dogup buyudugum yerdeyim mahalle olarak iki sokak alti iki mahalle yani olarak degisti benim fikrim iki ailedende bir mahalle de olsa uzak olmasi evini gormesinler gittigini geldigini bilmesinler onun harici yakinlik iyi bir isin ciktiginda hastane vb gibi kisa sureli birakabilirsin bide ben gezmeyi seviyorum azicik darlaninca her zaman arkadasa gidilmiyo cat kapi anne evine gidiliyo hos ben annemden cok halama gidiyorum kayinvalideme gidiyorum 

(3,366 puan) tarafından

Kaynanam 20dk mesafede. O yüzden çok ekmeğini yiyiyorum zaten. Bendeki gibi aşırı uzaklık iyi değil ama belli bir km olması en iyisi. 

(53,896 puan) tarafından

ustte gördüm yorumda evet yakin olunca biraz fazla yuz goz olunuyo simdi kizim yedi yasinda ariyor hala gel beni al anane gel beni al ☺️ babannemiz koyde her dedigini halam yapar zorluyo ama bişey diyemiyorum cunku faydasi daha cok oluyor Allah acilarini gostermesin gurbetlik benim icin zor

(3,366 puan) tarafından

Her insan bu kadar uzağa gitmeyi göze alamıyor. Eğer avantajı sizin için daha fazlaysa ne mutlu, hep böyle devam eder inşallah. 

0 oy
(154 puan) tarafından

Peki ya dünyanin bi ucunda olupta oraya yetişen ailelere ne demeli 😂😂

(154 puan) tarafından

Bende karışmayın diye geçiştiriyorum her seferinde akrabalar zaten karışamaz bu konuda çok sertim şuan saat sabahın 9u burda türkiyede gece yarısı olması gerekiyor gece gece işi yok çocuga çiftlik yoğurdu mu market yoğurdu mu yedirdin mi diye kontrol ediyor yahu gece gece türkiye zelanda arası yoğurdu krizine ne gerek var sözde uzaktayım ama saat farkı koordinat farketmiyor yetişmek isteyen her yere her şekil yetişiyor

(3,366 puan) tarafından

Onlar da belki o şekilde çorbada tuzumuz olsun mantığındalardır. Öğüt vererek yani. Çünkü başka şekilde destekleri zor olur, aradaki mesafeden ötürü. 

(154 puan) tarafından

Bunu söylemem belki ayıp olacak utanmam gerekiyor ama Türkiye de gıda terörü diye bi gerçek var burda kesinlikle öyle bişey olamaz insanın hayatını kaydırırlar ama annem bunu bilmediği için gıda konusunda beynimi yer her gün allahtan sadece gıda konusunda yetişiyor

(3,366 puan) tarafından

Diğer ülke şartlarını bilmek zor olduğu için kendine göre konuşması normal tabi. Bizde kağıt üzerinde katiyen yasak, cezası var vs ama gıdada da çok oynama oluyor maalesef. 

(154 puan) tarafından

Sanırım burda haklısınız. Burda kontroller çok sık oluyor ticaretten men ve hapis cezası olduğu için kimse cesaret edemiyor son 5 yılda gıda hilesi hiç çıkmamış

0 oy
(1,229 puan) tarafından

Aileden uzak büyütüyorum bence böyle bin kat daha iyi ama benim kocam kaynana gibi herşeye karışıyor o zor 

(3,366 puan) tarafından

Oo belki de bu en zoru, mesafe de koyamaz insan. 

(1,229 puan) tarafından

Yani açıkçası gerçekten çok zor  başak burcu artı asker evde sık sık mesleki deformasyon yaşıyor çocuğa karşı da pimpirikli zor bacım zor

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum bizimde 8 saat var aramiz, çok özlüyorum ama inanılmaz da iyi çünkü rahatım. İnsan yine de şey istiyor uzak olsun da karismasin ama çokta uzak olmasin bir telefonla gelebilsin. Arkadaşımın kendi annesi de aynı mahallede oturuyor onunla. 5 yaşında kızı var bir tane. Anlatınca konusunca gerçekten mukammel bir hayat diyorum 

(3,366 puan) tarafından

Aynı ülke sınırları içinde olmak bana çok yakınmış hissini veriyor. Yurtdışına gidip gelmek daha meşakkatli çünkü. 

0 oy
(22,896 puan) tarafından

Ben ailemle ayni şehirdeyim. Ama onlar ilcedeler. Haftada en geç 2 haftada 1 görüşürüz. Ama yerde otursaydik daha az zorlanirdim. En azından çocuklarımı emanet edip işlerime bakardım. Onlar da severek bakarlardi. Ama nasip olmadı. Böyle zorlanıyorum.  Ama yapacak bişey yok. 

(3,366 puan) tarafından

Benim kaynanam yakınımda, çok faydası oluyor gerçekten. Ama belli bir mesafede olunca en azından özlem duygusu oluyor. 

İlgili sorular

+2 oy
16 cevap 399 göst.
1 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde BURSALI& (1,500 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 439 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 487 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 720 göst.