0 oy
102 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,258 puan) tarafından

Yoksa yerine alternatif diğer kaşık mamalar+ek gıda yeterli midir 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (3,223 puan) tarafından

Eğer anne sütü almıyorsa evet mama+ ek gıda verilmeli 

önce (1,258 puan) tarafından

Peki illa bu devam sütü mü verilmeli.. yani kaşık mama vs diye yazanlar var onlar olmuyor mu

-Reklam-
0 oy
önce (1,322 puan) tarafından

Benim yeğenim 8 aylık hem ek gıda hem mama yiyor canım anne sütü alamıyor birden kesme azaltabilirsin biberon sayısını

Mama ne canım. Kastım o aslında bu üzerinde devam sütü yazanlar mi yoksa kaşık mama olanları mi yiyor

önce (1,322 puan) tarafından

Aptamilin 2 numarası varya onu kullanıyor canım 

0 oy
önce (105 puan) tarafından

niye verilsin ki? anne sutu ve ek gida yetti giyti. anne sutu almiyorsa eger mama berilmeli. devam autu ile mama farkli degilmi? 

Meme reddi yaşıyorum 1 aydır ve çok zorlanıyorum bu yüzden de sütüm kesilme noktasına ulaştı. Mümkün oldukça son ana kadar yine emzirme ya da sağma metodunu uygulayacağım ama merakım bu uzerinde devam sütü yazanlar mi illa kullanılması gerekiyor. Yoksa kaşık mama olanlar var onlar yeterli oluyor mu ek gıda ile

önce (105 puan) tarafından

kasik mama olanlarda bisey yok dumduz pirinc unu ve seker. vitamini kinerali yok. kasik mama versen bile bi ogunluk veirirsin bi kere gunde yani. ben arada veriyorum puding gibi yio meyve eziyorum icine muz avakado falan. ama bi faydasi yok. mesela tatilde bi ogun savar gecistirir diye yediriyorum yada sehirdisi misafirlige gdince erken uyaninca baskasinin evinde hemen hizlicana kasik mamasi yapip yedirmek kolay oluo. kahvalti hazirlanmasini bekleyene kadar

0 oy
önce (1,773 puan) tarafından

Ben hiç vermedim kaşık mama doktoru da önermedi mama + ek gıda olarak ilerledik 2 yaşına gelince de mamayı bıraktık 

0 oy
önce (905 puan) tarafından

6ay daha kucuk anne sutu almiyorsa mama vermelisin azaltarak ek gida ve mama ver.Benimkide 6aylik 2defa gunuz 2defa gece mama iciriyorum.

0 oy
önce (2,824 puan) tarafından

1 yasa kadar ana besini anne sütü. Sütünüz yoksa yerini tutan tek şeyde formül mama. Kaşık mama vs formül mama ile aynı içerik değil. Anne sütü yerine sadece formül mama yani devam sütü vermelisiniz. Devam sütü markette satılan Pınar vs olan değil, Aptamil sma gibi olan mama olan devam sütünden vereceksiniz. İkisininde adı devam sütü. Kaşık mama zaten önerilen birşey değil anne sütü yerine hiç verilmez. 

0 oy
önce (239 puan) tarafından

Bence kesinlikle devam sütü verilmeli çünkü 6 dan sonra ek gıda beslenmeye gecıyor ya cocuklar doktorlar bile diyorki temelde anne sütü veya mama her neyke besleniyorsa onu yiyecek ek gıda bişeyler yedi diyelim hemen ardından meme yada biberon mama  verin cünkü diğer şeyler karın doyurmaz daha cocugun zayıflar ana besini dediğim gibi devam sütü olmalı 

önce (239 puan) tarafından

Şahşen ben bi ara denedim bi tabak kasık mama yedirdim hediye gelmişti diye kullanayım dedimm yedi bir tabak doydu sandım ama sonra mama verdim onuda bitirdi

0 oy
önce (3,044 puan) tarafından

6 ayı geçtik 2 numaralı mamaya geçtik ayriyeten ek gida

0 oy
önce (11,879 puan) tarafından

Emmiyorsa mama vermek zorundasınız evet

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 98 göst.
18 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Busra28 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 32 göst.
+1 oy
18 cevap 405 göst.
2 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Ruyam98 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 626 göst.
5 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Seda-444 (290 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,241 soru

24,055,603 cevap

329,897 kullanıcı

...