0 oy
103 göst.
önce Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından

Üst cenemde darlık var yarın dişçiye gidicem bu konu hakkında bilgisi olan varmı devlette amaliyat derlermi duzlessin istiyorum 

5 Cevaplar

0 oy
önce (4,195 puan) tarafından

Çene ameliyatı çok zor . Buna hazır mısın? Hele bir de çocuk varsa . Sana bebek gibi bakan birinin olması lazım yanında. Devlet yapıyor mu bilmiyorum. 

Benim de öyle üst çenem hem dar hem biraz geride. Ama ben korkuyorum çok zor bir ameliyat. İyileşme süresi de çok uzun. Onu evlenmeden önce 20 li yaşların başında olmak lazım aslında .

önce (24 puan) tarafından

Peki tel taktırsak öyle düzelmez mi benimki geride değil sadece dar o da parmağımı emmişim o yüzden olmuş

Ben 22 yaşında gittim sordum . Bu yaştan sonra sadece dişleri düzeltebiliriz damak ve çene düzelmez telle demişti. Ameliyat olmak lazım onun için sadece. Bir de diş doktoruna tekrar gidip sormuştum çenem için ne yapabiliriz diye. Tabi benim yaş büyük 15 - 20 yıl önce yaşandı bu söylediklerim. Doktor çeneni ameliyat etmek gerekir oda zor bir ameliyat hayati tehlikesi var kabul eder misin demişti. Ben korkumdan istemedim. 

Benim ön dişimin 5 tanesi yamuuk çenem de parmağım emdiğim için böyle hafif dar sence tel mi taklayayım o zaman düşün düzgün olursa o kadar sıritr mı sence

Telle üst çenen düzelir mi bilmiyorum. Dişlerin düzelir muhtemelen. 

-Reklam-
0 oy
önce (974 puan) tarafından

Sadece darlıksa aparat takıp genişleme saglanıyor.  Ameliyat demezler heralde ilk önce aparatı dene bnce

Onda da yaş sınırlaması varmış öyle duydum ama YouTube'dan bakıyorum büyüklere takan da bir sürü insan var

0 oy
önce (842 puan) tarafından

Ayy doktor bana da dedi çene yamuklugu var ameliyatı var ama çok zor dedi bence rahatsız etmiyorsa hiç yaptırma gerek yok dedi. Yine bir Danış tabi ben hiç dusunemedim.

0 oy
önce (1,763 puan) tarafından

Bacım o ameliyatlar insanın anasını ağlatıyor kusura bakma ama , bence çok büyük sağlık problemin yoksa yapma derim , neler neler yaşamış arkadaşım var

Of napacam ben ya

0 oy
önce (276 puan) tarafından

Onun için aparat var. O aparatı ben kullanmıştım. Bir de çene kemiği en zor iyileşen kemik. Ameliyat işini ona göre düşün hatta yaptırma. 

İse yaradimi peki sizde çünkü artık o kadar birbirine gecmiski bişey cignerken bile dişlerimin koku damağım ağrıyo

önce (276 puan) tarafından

%70 oranında iyileşti benim damağım. Ama önce aparat sonra tel tedavisi sonra işte dolgu kanal gibi bir uzun sürece girmiştim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 152 göst.
0 oy
2 cevap 106 göst.
7 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Zühre'm (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 119 göst.
20 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Emmarose (276 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 265 göst.
9 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Mevlanaa (4,848 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,831 soru

24,064,723 cevap

330,299 kullanıcı

...