+1 oy
656 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (395 puan) tarafından

Canlar benim annem bundan 2 hafta önce umreye gidecekti para verdikleri kişi bunları dolandırdı bazılarının parasını verdi bazıları duruyor haberlere bile çıktı. Neyse bugün annem aradı Perşembe umreye gidecekmiş 20 günlüğüne gel evime kardeşlerine bak diyor biri (biri 25 diğeri 26 yaş erkek bu arada). Dedimki niye gelip kalıyorum 3 hafta eşimle konuşmadan kardeşlerim küçük değiller ikisine çalışıyor falan . Başladı ben size anne oldum baba oldum sen gelip bakmıyorsun diye. Ya evliyim iki çocuğum var ben niye gelip bakayım kendilerine bakamıyorlar mı haftada 2 gün gelirim dedim diye demediğini bırakmadı.kendisi 10 aydır evime gelmedi en son bebeğim 1 aylıkken gelmişti . Ben şimdi ne yapayım akıl verin sinirlerim bozuldu ya

31 Cevaplar

+13 oy
(3,471 puan) tarafından

Tabiki gidip kalmayacaksınız. Koca koca adamlar kendilerine bakamıyorlar mı. Haftada 2 gün de gayet yeterli. Bu erkekleri bu hale yine biz kadınlar getiriyoruz. 

(395 puan) tarafından

Gerçekten öyle her şeyi kadınlara yüklüyorlar. Kardeşlerime sorsam ne gerek var abla biz bakarız derler annem ısrarla gidip 3 hafta yatıya kalmamı bekliyor çalışan koca adamlar 2 küçük çocukla düzen bozmamı istiyor. Sonra da sen bizi sevmiyorsun yok gelmiyorsun ya ne alaka diyorum.çayımı içmeye gelmiyorsun sen dedim iyi yapıyorum diyo ben de gelmem o zaman dedim kapattım çok moralimi bozdu ya

(3,471 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Gerçekten hiç moral bozmayın. Annenizin istediği şey çok gereksiz. Arada gider yardım edersiniz, gerekirse size yemeğe çağırırsınız oldu bitti. Anneniz umreye gidecek kadar inançlı fakat durumu çözecek kadar anlayışlı değil. 

(362 puan) tarafından

haftada iki gun bile cok . benim annemler iki ayligina koye gdiolar salca konserve falan yapmaya ben haftada bi kardesimin yanina ugruyorum bi evi supurup nevresimlerini degisiyorum. mutfagi yarim yamalak yapio zaten mutfagi bi toplayip cikiorum . tuvalete camasir suyu dokuyorm o yani.  essek kadar adam yemek yapamiosa soylesin disardan

(3,471 puan) tarafından

Benim yengeler annelerine gittikleri zaman abimler evde tek kalıyor. Sadece yemeğe bazen anneme gidiyorlar. Her işi kendileri yapıyorlar.

Aynı şekilde kaynanam bir yere gidince bekar kayınlarım var, evde tekler. Arada yemeğe çağırırım ya da yemek yollarım. Onun dışında her işi kendileri yaparlar.

Bu erkeklere atfedilen gereksiz değer hala daha devam ediyor. 

-Reklam-
+5 oy
(4,964 puan) tarafından

Kundak yapıp biberonlarını da ellerine veririm deseydin afedersin eşe.k kadar adamların neyine bakacaksın küçücük çocukla benim kardeşim de 25 yaşında kendi idare ediyor üstüne yardım lazım mı diye bana soruyor annen fazla abartıyor tamam Allah kabul etsin ama o kadar düşünüyorsa buzluk hazırlığı yapıp bıraksın oğullarına onlarda gelsin gitsin yesinler 

Ayrıca annenin derdi oğlanlar evin içine edecek bildiği için sen temizle diye gel diyor 

(395 puan) tarafından

Ya annem sadece kendini düşünüyor kardeşlerimi gerçekten düşünse gitmezdi geçen sene de gittidağ nkü.dediğin gibi tek derdi evin dağılması döndüğü zaman bir sürü iş birikiyor çünkü ona sinirleniyor 

.

(4,964 puan) tarafından

Ya gitmeyecek yada o temizlik derdine razı gelecek ayrıca lafım yanlış olmasın ama umreye gidecek parası varsa bi yardımcı çağırır birlikte yaparlar sen hiç duyurma bile eşine sen annenin evine gitsen bu defa senin kocan senin evi kirletecek valla benim evim batacagina anamın evi batsın net yani 

(395 puan) tarafından

Sence ben varken hizmetçiye para verir mi zaten aile binası da olduğu için laf ederler kızı varken annesi ne yapıyor diye. Hayır yani o umreye gidecek diye ben de şimdi 3 hafta niye ayrı yaşayayım eşimden. Baktım sonumuz kavgaya doğru gidiyor tamam hadi görüşürüz deyip kapattım zaten

(4,964 puan) tarafından

Mecburiyetten nefret ederim ben çok düşünüyorsan otur evinde gitme bi yere derim 

Alenen seni manipüle etmeye çalışıyor sen bilirsin ama her sene her olayda tekrarlayarak devam edecek bu durum 

+3 oy
(482 puan) tarafından

Annenin  söylediği şey çok saçma 25 26 yaşında kocaman adamlar kendilerine bakamayacaklar mı gidip kalman ne kadar saçma belki işin Rıza bile göstermeyecek bunlar 13-14 yaşında küçük çocuk değiller ki  arada bir gidip yoklasan ya yeter kafana takma bence

(395 puan) tarafından

Evet eşime söylesem o izin vermez ki 3 hafta kalmama iki gün bile kaldıktan sonra 3 .ün hadi evimize gidelim diyor haklı olarak. Haftada iki gün gitsem yeterli ki metroyla gidip geliyorum birde yakın da değilim

(482 puan) tarafından

Ya kazık kadar adamların başında kalacak birine gerek yok ki dediğin gibi haftada bir kere iki kere gidip çamaşırlarını yemeklerini kontrol etsen yeter 

+2 oy
(801 puan) tarafından

Bnce olmazsa annen gelene kadar arada gelip sizde yesinler yemeklerinin kıyafetleri için hafta bir gidip yıkayıp utuleyebilirsiniz

(395 puan) tarafından

Evet canım işte ben de böyle söyleyince annem birden sinirlenmeye başladı.  asla mantıklı cümleler söylemiyor mantıklı davranmıyor sürekli benim oraya gidip kalmamı bekliyor. Ya evlenmişim 2 tane küçük çocuğum var kardeşlerim koca adamlar ben niye düzenimi bozup gidip orada kalayım ki bunu anlatamıyorum işte

(801 puan) tarafından

Anneler bazı konularda gerçekten anlamiyo kizlarini düzenini bozma alınsın 

+2 oy
(466 puan) tarafından

Geceleri altlarını da bezleyeyim mi diye bir sor istersen. Bu nedir ya yeminle bu erkekleri bu kadar elden ayaktan düşüren hiç bir işten anlamayacak hale getiren maalesef böyle anneler oluyor.  Sizin normal şartlarda haftada iki kez gitmeniz bile sacma koskoca adamlar iki yumurta bir menemen yapsınlar o da olmadı sipariş etsinler. kirlileri makineye atsınlar sonra sersinler tamam bunu da yapamıyorlarsa bıraksınlar işi gücü kreşe verelim hayrına. :D  yapma canım yazık günah değil mi sana iki çocuğun varmış senin önceliğin senin kendi çekirdek ailen artık. Eşin sorun etmezse arada bir yemege çağır o bile kâfi.  Benim kızkardeşim doğum yaptığında diğer kardeşlerim 14, 15 ve 22 yaşlarında idi gidecektim kabul etmediler kocaman olduk başımızın çaresine bakarız dediler(farklı şehirlerde idik ve 6 aylık bebeğim vardı o yüzden) 1 hafta gitmedim diğer hafta babamın vardiyası geceye döndüğü için 3 kız geceleri tek kalmasın başlarında durayım diye gittim kaldım düşün yani 

(395 puan) tarafından

Ya kardeşlerim kendilerine bakmayı biliyorlar aslında dışarıdan da alıp yiyebiliyorlar aile binasındalar yengemlerde yemek götürüyor getiriyor. Annem takmış benim oraya gidip başlarında durmamı bekliyor. Ya sanki evli değilim çocuğum yokmuş gibi kafama göre sürekli oraya gitmemi bekliyor. Eşime söylemem lazım diyorum tamam tamam gelme istemiyorum diyor. Bazen cidden keşke şehir dışında yaşasaydım diyorum böyle dertlerim de olmasaydı 

(466 puan) tarafından

Anneniz gelince evi temiz bulmak için zorlamıyorsa ben de bir şey bilmiyorum :) 

(466 puan) tarafından

Sakın taviz verme canım hayatında ilkkez gidecek olsa hadi dönünce yardım edersin vs ama zaten tekrar tekrar  gidiyormus sonucunu bile bile gidiyor e senin çocuğun gerçekten küçük neden çanta gibi onu taşıyıp kendinede bebeğine de eziyet edesin bu sicakta? Umreye gidecek kadar parası varsa dönüşte temizlikçi tutsun ya da kendi temizlesin 

+2 oy
(17,161 puan) tarafından

Bakılacak yaşta değiller. Kocaman adam olmuşlar. Zaten çalışıyorlarmiş, gerekirse dişardan yesinler. Bence annen evi temiz kalsın diye seni çağırıyor. 2 erkek olunca temizlik falan sorun olur sadece. Yemeği her türlü hallederler. 

(395 puan) tarafından

Aynen öyle canım geçen sene de gitmişti ben hamile olduğum için gidip kalamamıştım döndüğünde ev bayağı bir batmış Bir hafta falan hep temizlik yapmıştı.bu sene tekrar gidiyor ve yine aynı şekilde gitmemi bekliyor. Döndüğünde temiz bir ev bekliyor misafirleri falan gelecek ya beni bahane ediyor işte

+2 oy
(200 puan) tarafından

oha yani evlilik cagında koca koca adam olmuşlar kendilerine de bakamayacaklarsa artık boşver anne ben kendi cocuklarıma anca yetiyorum de gitme bencede

(395 puan) tarafından

Anlamıyor ki işte küçük çocuklarım olduğunu bildiği halde bunları söylüyor. Bana karşı anlayış sıfır. Kardeşlerime anlatsam ne gerek var abla biz hallediyoruz der anneme göre evde bir bardak bile kirlilik olmasın. Madem bu kadar düşünüyorsan gitme dimi geçen sene gittin çünkü 

(200 puan) tarafından

annen kusura bakmasin ama kendisi torunlarına baktı mi ki senden şimdi yardım istemeye yüz buluyor O anne önce o annelik yapsın senden büyüklük beklemek yerine Bence büyüklük yapmak zorunlulugun yok kendi başlarinin caresine baksın kardeşlerin.Eger bi bardak kirliligi istemiyorsada ona göre yetiştirmeliydi ogullarını

+2 oy
(23,621 puan) tarafından

18 yaş altı kardeşiniz yoksa bakıma ihtiyaçları yoktur sırf erkekler diye bakım gerekmiyor kaldı ki iş güç sahibi insanlar bir kahvaltı hazırlamayı bir tost yapmayı becersinler bir xahmet yemeği de dışarda yesinler iki makine çalıştırsınlar ellerine yapışmaz 

(395 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum bakıcı değilim ben de kardeşim olabilir ama Küçük değiller artık. Yemek için değil temizlik için kalmamı istiyor sanki anlamıyorum. Umreden dönücem misafirim gelicek diyo eee napim  gelsinler her sene geliyorlar zaten küçücük çocuğumla hizmet yapmamı bekliyor sinir oldum

(23,621 puan) tarafından

Git kardeşlerinin arkasını topla ona iş kalmasın istiyor ki bu da çok bencil bir istek bana göre 

+2 oy
tarafından

Canım ikiside 25 yaşında ise kocaman olmuş herifler 

Belki eşin sıkıntı yapar 

Haftada 2 gün yeter 

Hafta sonu da hazır yerler 

Temizliği anneniz gelmeden bir gün onceden yapar çıkarsın 

(395 puan) tarafından

Annem bize doğru düzgün gelmediği için haklı olarak uzun süre kalmamı istemiyor. Lohusalığımda bile yalnız bırakmıştı beni o günden beri kırgınlık var aramızda. Dediğin gibi bir iki gün önceden temizliği yaparım gelince laf yapmasın 

+2 oy
(1,422 puan) tarafından

Eşek kadar adamlara niye ben bakıyosun pardonda o kadar anne olamamışki oğulları kaç yaşında bakamıyolar kendilerine ben olsam gitmezdim çok lazımsa arada giden yemeklerine yardım ederim okadar evlendirme gelini hizmetçimi tutucak oğullarına

(395 puan) tarafından

Bizim doğulularda erkek sadece çalışır ev işini kadın yapar mantığı olduğu için erkekler prenses olarak yetişiyor. Kadına da köle muamelesi tek kız olduğum için bir tane kızım var her işime koşsun diyor. Gelinlerine iş yaptırmaz bak gör yazıyorum buraya enayi gurbet yani ben yaparım tek kızım nasılsa ./

(1,422 puan) tarafından

Çok büyük vebal ama annenin en zor sınavı evladıdır ve hakkına giriyor senin onlar senin çocuğun değil ki bakasın çok düşünüyorsa oğullarını kendilerine bakabilecek şekilde yetiştirseydi bu senin sorumluluğun değil yapmak zorunda da değilsin bence yapma ezdirme kendini kardeşlerin çok büyük ergen olsa bile hadi neyse denir ama 26 ne millet o yaşta ev gecindiriyor çoluk çocuk sahibi karısına her işte yardım ediyor şuan benim kardeşim o yaşta evli çocuğu var evde her işi yapabilen birisi zor işleri asla eşine bırakmaz 

+2 oy
(3,359 puan) tarafından

Yetişkin kardeşlerin kendilerini idare edebilirler yani 2 çocukla gidip o kadar süre kalamazsın ki yemeğe çağırırsın yada yapar bırakırsın o önemli değil ama kalmak zorunda değilsin 

(395 puan) tarafından

Ben çok çağırıyorum yemeğe ama üşeniyorlar çalışıyoruz yoruluyoruz gelemeyiz falan bende zorlamıyorum. Annem tamamen temizlik amacıyla çağırıyor gelen misafirlere hizmet edeyim diye kardeşlerim bahane yani ama kalmıycam zaten bugün çok düşündüm 

+2 oy
(3,341 puan) tarafından

Ohaa ama koskoca adam bende sankimdi 8 10 yasinda cocuklar  abartmis annen

(395 puan) tarafından

Heh işte annem bunu anlamıyor işine gelmiyor valla benimde işime gelmiyor kendi bilir 

+2 oy
(23,002 puan) tarafından

Gitme. Kazık kadar adamların başını beklemek nedir ya. Pes. Dediğin gibi arada uğra hal hatır sor. Yardım edilecek bişey varsa edersin. Ucundan tutarsın. Ama e yuh yani colugun çocuğunla gencecik adamların neden başını bekleyecekmissin

(395 puan) tarafından

Toplanıp bunu ona anlatsanız ne güzel olur gerçi işine geldiği gibi anlıyor ama. Asla mantıklı cümleler kurmuyo bazen çok bencil olduğunu düşünüyorum 4 yaş 10 aylık 2 çocukla sürekli oraya gitmemi yatıya kalmamı çay yemek yapmamı bekliyor neyim ben enayi mi. Çocuklarıma baksa torun sevse yaparım o da yok . Haftada bir iki giderim yeter hiç beklemem valla bakıcaz

(23,002 puan) tarafından

Ya aman her dediğini yapmak zorunda değilsin. Kazık kadar adamların başı beklenmez boşver 

+2 oy
(109 puan) tarafından

Benim annem umreye gittiğinde 15 yasindaki kardesim kendj yemegini yapti topladi etti ,biz sadece son zamanlar temizligine gittik 

25 yasindaki adamların hala bit kadina ihtiyac duymalarini (hizmetci anlamimda) anlamıyorum ya 

(395 puan) tarafından

Annenizi tebrik ediyorum olması gereken o kendi ihtiyaçlarını giderebilmeli. Benim annem her işi bana kitlediği için kardeşlerime bi şey öğretmedi aman yatsınlar aman gezsinler yesinler eee ben neyim bana da yazık valla içimdeki sevgiyi öldürdü.hala sen çok değiştin diyo o kadar doluyum ve kırgınım ki anlatamam duygularımı ifade edemiyorum artık sabır diliyorum bana ve benim gibi olanlara

(109 puan) tarafından

Erkek çocuğu her toplumda kiymetli ve üstün canim kırgınlığıni dile getirmedigin sürece annen boyle yapmaya devam edecek kucuk yasta olsalar anlarim ama koca adamlara seni hizmetci gibi tutması gercekten kırıcı 

+1 oy
(4,678 puan) tarafından

Kardeşlerim diyince 10 12 yaş sandım. Essek kadar adamlara ne yapıp bakacaksın haftada 2 git yemek yap yeter. Diger gün bir makarna pişirsinler yeter

(395 puan) tarafından

İnan ki o yemeği bile yemeyi unutuyorlar dolapta küfleniyor geçen sene başıma geldi çünkü. Kendileri dışardan alıp yiyorlar birde aile binası yengemler de yemek veriyor annemin derdi ev kirlenmesin gelince iş çıkmasın ben öyle düşünüyorum 

+1 oy
(4,360 puan) tarafından

Küçük çocuk sandım başta. Kazık kadar iki adam ne gidip bakması. Hafta da iki gün de gitmem. Kazık kadar adamlar kendi temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor mu? Arada evime gelsinler yemeklerini yiyip tekrar gitsinler evlerine.  Kendi kişisel bakımını bile yapamayacaklarsa evcil hay.vandan ne farkları var. Kusura bakma kardeşlerinin suçu yok ama annen düşüncesi çok yanlış. Bir de size annelik yapmasıyla ne alakası var konunun. 

(395 puan) tarafından

Ben de aynı şeyi söyledim canım iki gün ben giderim 2 günde onlar gelir kalırlar yerler bu şekilde idare ederiz diyorum. başladı işte yok anne oldum Yok baba oldum işte değerimi bilemediniz işte falancanın kızı gidiyor kalıyor annesinin evine bakıyor bana ne yani ben kendi ailemle ilgilenirim. En ufak tartışmamızdan hemen işte ben sizi büyüttüm bu yaşına getirdim işte siz bana böyle yapıyorsunuz diyor sanki ne yapıyoruz. 

(4,360 puan) tarafından

O zaman kardeşlerin konuşsun annenle. Biz koca adam olduk kimseyi evde istemiyoruz . Ablamı rahatsız etme. Ev batacak diye de korkma sen gelmeden bir gün önce evi temizletiriz desinler . Bir de canım o çocuklara da yazık evde yalnız kalıp kafa dinleyecek zamanları olsun biraz. Arkadaşları gelir ,yalnız vakit geçirmek isterler. Hep başlarında biri dır dır mı etsin.

+1 oy
(53,954 puan) tarafından

bende ufak cocuk sandim anneler anneyim diye her Hakkı görüyorlar kendilerinde daha gitmeden kalp kirmaya başlamış yazik

(395 puan) tarafından

Aynen öyle bizim hiç hakkımız emeğimiz yok sanki . Bende anneyim çocuğuma bakmak zorundayım bunu anlamıyor. Tek kızım diye her işi yapmak zorunda kaldım erkek diye diye tepemde bitti bende yıldım hani Allah görüyor ne diyim

(53,954 puan) tarafından

ee gitmeyeceksin sende kullandirma kendini kazik kadar adamlar haftada iki bile gereksiz 

+1 oy
(1,903 puan) tarafından

Ev yakınsa yemek yaparım alırlar dersin ya da arada yoklrım derdin bi evin işi gücü varsa görürüm haftada bır gider hallederim diyebiliridn. Ne kadar kalacak umrede bilmiyroum ama dolandırıldı dedin gidecek mi nasıl gidecek 

(395 puan) tarafından

Bende öyle dedim zaten hafta bir iki gün gider bakarım kabul etmedi gelme o zaman istemiyorum falana bağladı. Evim yakın değil önce otobüs sonra metro anca gidip geliyorum arabamız yok. 2 hafta önce anlaştığı firma parayı aldı sonra da iptal oldu deyip kayıplara karıştı şuan geri vermiş parayı öyle diyor annem. Başka firmayla anlaşmış onunla gidecekmiş hiç ders almıyor ya inşallah gerçekten götürürler de yine aynı şeyleri yaşamaz 

(1,903 puan) tarafından

Çogu annenin oğulları kaç yaşına gelirse gelsin onları hep bebek gibi görüyor ve bu hiç sağlıklı bir yaklaşım değil. Ne demek gıt yanlarında kal evli barklı çoluk çocuklu kadın ne işi var eşek kadar adamların yanında. Evlenseler evlendirirdi ama yalnız bırakmaya gönlü el vermiyor. O yuzden ıkı yumurta kırmayı beceremıyorlar. Her şeyi anneden beklıyorlar evlendikleirnde de aynı hizmeti bekliyorlar.

Annen de keşke akıllansaydı hemen başka fırma bulup gıdecem demesi de garıp. Ve ben müslümanlarım umre ziyareti yapmasına da karşıyım. Gidip Amerika kölesi bir yönetimin ceplerini doldurmaya yarayan Kabenin bir turizm sektörüne dönüştürmelerine  içim el vermıyor

+1 oy
(597 puan) tarafından

Sizin de kendinize ait bir hayatınız var. Yetişkin gençler olduğu için gidip kalmak çok mantıksız. Annenizin bu talebi tamamamen anne şefkatinden kaynaklı ve en güvendiği kişi de siz olduğumuz için gözü arkada kalsın istememiş. Anne yüreği.Benim de annemler umreye gittiğimde biz kardeşimle ananemlerde kalmıştık gerçi biz ilkokul çağındaydık ama anlayabiliyorum onu hem bir anne olarak hem de bu durumu yaşamış bir çocuk olarak.Ama bu durum karşısında  annenizin aklı kalacaksa kardeşlerinizi her gün akşam yemeğine kabul edebileceğini söyleyebilirsiniz. Böylelikle aklı burda kalmaz ibadetleri ne daha iyi yoğunlaşır. 

+1 oy
(2,887 puan) tarafından

Enn sinir olduğum tavır. O adamlar engelli falan değilse gayet de hayatta kalırlar. Bence annemizin asıl derdi evi batirmasinlar da gelince temiz eve doneyim. O zaman ogullarini ona göre yetistirecekti. Ben lisedeyken erkek kardeşim yatağını toplamiyordu ve annem zorla bana toplatmaya calisiyordu. O zaman da aşırı sinir olmuştum, bana ne yani onun pisliğini ben niye toplayayim kendi yapabilecekken. 

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 744 göst.
22 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Msdefne19 (179 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 557 göst.
4 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 623 göst.
0 oy
4 cevap 224 göst.
16 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu