Daha öncede buna benzer post açtım bazı tavsiyeleri uyguladım. Çamaşır makinem 4.5 senelik arçelik marka kışın böyle bir sorun yaşamadım yazdan beri çamaşırlarım asıyorum temiz kokuyor kuruyunca yumuşatıcı kokusu gidiyor yerine böyle çamaşırlarda nem, küf kokusu kalıyor.
Makine temizleyici aldım temizledim Alt kapağını açtım temizledim. Deterjan haznesini sıcak suyla sabunla güzelce temizledim deterjan haznesi koyma yerini içini yağ çözücü ile sildim. Karbonat, sirke ile 90 derecede boş yıkama yaptım. Deterjan çok olursa yada yumuşatıcı durulama zorlanır diye okudum onuda düzelttim Ama ne yaptıysam çözüm bulamadım sinir krizi geçiricem bu sorunu yaşayıp çözüm bulan varmı allah rızası için yardımcı olun.. bu arada Çoğu zaman beyazlar dışında geri kalan çamaşırları sıvı deterjan ile yıkıyorum perwoll aldım en son. Yumuşatıcı bingo, peros, yumoş üçünü kullanıyorum yani genelde bu markaları kullanıyorum ama yok yumoş ne güzel kokuyordu eskiden çamaşırlsrım şimdi çok kötü kokuyor çamaşırları da bekletmiyorm sıktığı anda asıyorum