0 oy
235 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (3,555 puan) tarafından

Daha öncede buna benzer post açtım bazı tavsiyeleri uyguladım. Çamaşır makinem 4.5 senelik arçelik marka kışın böyle bir sorun yaşamadım yazdan beri çamaşırlarım asıyorum temiz kokuyor kuruyunca yumuşatıcı kokusu gidiyor yerine böyle çamaşırlarda nem, küf kokusu kalıyor. 

Makine temizleyici aldım temizledim Alt kapağını açtım temizledim. Deterjan haznesini sıcak suyla sabunla güzelce temizledim deterjan haznesi koyma yerini içini yağ çözücü ile sildim. Karbonat, sirke ile 90 derecede boş yıkama yaptım. Deterjan çok olursa yada yumuşatıcı durulama zorlanır diye okudum onuda düzelttim Ama ne yaptıysam çözüm bulamadım sinir krizi geçiricem bu sorunu yaşayıp çözüm bulan varmı allah rızası için yardımcı olun.. bu arada Çoğu zaman beyazlar dışında geri kalan çamaşırları sıvı deterjan ile yıkıyorum perwoll aldım en son. Yumuşatıcı bingo, peros, yumoş üçünü kullanıyorum yani genelde bu markaları kullanıyorum ama yok yumoş ne güzel kokuyordu eskiden çamaşırlsrım şimdi çok kötü kokuyor çamaşırları da bekletmiyorm sıktığı anda asıyorum 

8 Cevaplar

+2 oy
(29 puan) tarafından

Canım yazın 5 dk bile makinede kalsa koktuğunu fark ettim ben bilmiyorum sıcaklardan heralde

(3,555 puan) tarafından

Ya kapandığı anda asıyorum ama chatgpt sordum bakalım tavsiye verdibirde onu deniym

-Reklam-
+1 oy
(3,848 puan) tarafından

Chat cpt ye marka model sorun yaz. Bak nasıl çözüm yazıyor. Venim buz dolabımda sorun vardı. Nasıl cevapladı 😄

(3,848 puan) tarafından

Sudanda ola bilir. En iyisi chat cpt

+1 oy
(2,927 puan) tarafından

Çamaşırlar kirli sepetinde çok bekliyor mu nemli ortamda. Belki ondan da koku yapıyor olabilir küf kokusu yıkanınca da geçmiyor çünkü. İçine işliyor çamaşırların. Çamaşırlarını sirkeli karbonatlı suda beklet sonra yıka. Benim eşim de aynı şekilde küf kokusu alıyordu çamaşırlar dan. Kirli sepetim banyoda duruyor renkler birikene kadar kirli sepetinde nemli ortamda kalıyor o da küf kokusu yapıyor. Şimdi banyo kapısını açık bırakıyorum bekletmeden yıkıyorum çamaşırları da. Koku olanları da bir leğende sirkeli karbonatlı suda beklettim. Öyle çözüm oldu. 

(3,555 puan) tarafından

Ayyy deniyim canım teşekkür ederim 

(2,927 puan) tarafından

Küf kokusu kalıcı oluyor çünkü yıkanınca geçmiyor. Dene mutlaka umarım çözüm bulursun. 

0 oy
tarafından

Biter bitmez asacaksın makinada bekleyince maalesef koku olur

(3,555 puan) tarafından

Biter bitmez asıyorum 

(3,555 puan) tarafından

Sordum şimdi bakalım tavsiyelerde bulundu deniycem

0 oy
(58 puan) tarafından

Benim makinam yeni olmasına rağmen öyle, ama ben çamaşır parfümünü asmadan sıkıyorum çok güzel kokuyor, dolabı açınca bile kokusu yayılıyor 

(3,555 puan) tarafından

Hangi çamaşır parfümü canım ? 

(58 puan) tarafından

Yumoş canım 

0 oy
(2,362 puan) tarafından

Yıkama biter bitmez as canım bekletme ve birde her zaman çamaşır makinesinin kapağını açık bırak, o zaman koku olmuyor. Yıkama bitince mesela yarım saat kapak ful açık kalsın, sonra kapağı yarım açık bırakırsın sürekli makinenin içine hava girsin. Kapalı kaldıkça da makine içinde o koku oluyor 

(3,555 puan) tarafından

Açık bırakıyorum bekletmeden asıyorum chatgpt sordum marka değiştir dedi birde sıvı deterjan ile yumuşatıcı aynı anda kullanma bir süre dedi bakalım 

0 oy
(17,385 puan) tarafından

Bizim makinede de sorun oldu. Samsung marka ve 10 yıllık makine benimki. Dediklerinin çoğunu yaptık düzelmedi. Eşim makinenin alt tarafında biryerleri temizledi. Resmen kirler altta birikmiş çamur gibi olmuş. Makinem Yumuşaticiyi bile almıyordu bir süredir. Öyle temizlendikten sonra çok iyi oldu. Eşin altina baksin bir belki sizinkinde de vardır öyle biryer. 

(3,555 puan) tarafından

Alta baktım ama birşey çıkmadı 

(17,385 puan) tarafından

Önü değil, makineyi kaldırıp alt tarafında bişeyleri temizledi. Nerden aklina geldi dedim yapay zekaya sormuş o söylemiş 😂. 

0 oy
(28,419 puan) tarafından

Kapağını açık bırak canım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 137 göst.
11 Temmuz 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Sedadz (983 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 293 göst.
24 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Sil bastan_ (3,555 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 122 göst.

Kategoriler

1,476,881 soru

24,175,247 cevap

336,073 kullanıcı

...