+1 oy
552 göst.
Diğer kategorisinde (58 puan) tarafından

Kızlar ya kiralar çok yüksek değil mi ev değiştirmem gerekiyor ama 25 den aşağı ev yok ne yapcz siz ne kadar ödüyorsunuz bu zamanda geçinmek cok zor evi olmayana

24 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Ben 13 duruyorum kasımda kira artacak bakalım 

-Reklam-
0 oy
(8,128 puan) tarafından

8 ödüyordum ama önümüzdeki ay taşınmam lazım. Bu gün 3+1 bir ev tuttuk 28 bin. Bin de aidat toplam 29 bin 😕

(58 puan) tarafından

Her ay 30 bin nerdeyse çok pahalı ya 

(8,128 puan) tarafından

Öyle maalesef ama dediğin gibi 25 in altı yok onlarda 2+1 küçücük evler hiç bir şey sığmıyor 

önce (3,818 puan) tarafından

Of offf aradaki farka bak:( Allah yardımcısı olsun kirada olan herkesin..

önce (8,128 puan) tarafından

Sorma valla çok büyük sıkıntıya soktu bizi. Üç ay sonra doğumum var bide her şey üst üste geldi 😕 amin amin Allah razı olsun 

0 oy
(4,853 puan) tarafından

Bizim buralarda 25 30 arası ev sahiplerine merhamet versin Rabbim 

Asgari ücret alan nasıl yaşıyacak demiyorlar 

(58 puan) tarafından

Bende az önce aradım bir ilanıda 28 den 26 ya inmiş birde ev 2+1 küçük  daha da inmesi mümkün değilmiş kızz ne yapcz evsiiz

(4,853 puan) tarafından

Hey Allahım 2+1 bide . Tanıdık olması lazım böyle zamanlarda 

0 oy
(1,177 puan) tarafından

Bizimde Mayıs ayında 8 den 14 oldu oda zorla.18-19 bin yapmayı düşünüyordu ev sahibi eşimin zoruyla 14 e indi.

7 yıllık kiracısıyız.

Allah yardımcınız olsun.🤍

0 oy
(98 puan) tarafından

Aralık ayı nda taşndk 22 den 19 a indirdk 

Bu kışın ne olur bilmem 

0 oy
(1,885 puan) tarafından

Kirada yaşamak cidden çok zor . Annemlerin evine 100 binden fazla aylık maaş giriyor . Şimdilik 25500 veriyorlar olacak ekimde 35 bin neredeyse yüzde kaçını eve veriyorlar  . Annemlerde ev almaya karar verdi Allah nasip ederse . Bizde senelik veriyoruz Bayburt büyük illere göre biraz daha az ama geçen yıl yine ev kiraları arttı . Biz senelik ödediğimiz için indirim yapıyorlar şükür . Yoksa ev kiramizda olsa bizde hayatta geçinemeyiz Allah hepimizin yardımcısı olsun . 

(58 puan) tarafından

Senelik nasıl oluyor peki

(1,885 puan) tarafından

Biz 2022 yılında taşınınca o zamandan beridir senelik kira yatırıyoruz . Ev sahibi de eve zam yapmıyor çok fazla . Geçen sene 57 bin civarı verdik toplu  senelik bu sene kaç vereceğiz bilmiyorum apartmanda en ucuz biz oturuyoruz zaten evde biraz küçük 

önce (163,336 puan) tarafından

4.750 beleşe resmen ido yaa super

önce (1,885 puan) tarafından

Aynen öyle valla iyi ki yıl olarak erken gitmişsin şu an yeni taşınanlar 10 binden aşağı oturmuyor . Geçen sene 8 bin dedi 2500 den babam konuştu yine senelik ödeyeceğiz deyince 4 e indirdi 

0 oy
(3,057 puan) tarafından

Şuan 7000 bin TL ödüyoruz  ama bu sene çıkmak istiyorum   bu evden  bu para etmez  ev birde zam yapinca hiç etmez kiralar pahalı    bakqlim nasıl olucak 

0 oy
(5 puan) tarafından

Merhaba canım seni çok iyi anlıyorum bizde taşınmak istedik ama 25 in altında bulamadığımız için taşınamadık biz şuan 12 ödüyoruz 

0 oy
(322 puan) tarafından

Havuzlu güvenlikli sitede otuyorum 2+1 25 .000 +2.500 aidat antalya

0 oy
(2,644 puan) tarafından

2 +1 zamla 28 bin oldu 30 bin demisti eşim yalvar yakar 28 e indirtti. 2 bebek var ve ben çalışmıyorum. 1 sene sonra işe döneceğim. Allah 1 oda bile olsa ev nasip etsin kiracılık çok zor. Zorunlu İstanbuldayiz. Küçük bir ile 4 5 sene sonra tayinimiz çıkacak o zamana kadar birikim yapıp gittiğimiz yerden ufakta olsa ev almak istiyorum. 

(58 puan) tarafından

Bende çalshorum özel hastanede sağlkcym kaynanam bakyor ve daha 42 yasında kaynanam  kızım 2 bucuk yasında ama diyor ki ben artk bakamam işten çık 

önce (4,853 puan) tarafından

Duanı yaparken dikkatli olmak lazım canım.Rabbimin haznesi büyük isteyelim bol bol 

1 oda bile yeter derken dua kapın açık olur dikkat et

Kaynanamda öyle demiş Bodrum katta olsa bizim olsun demiş 2 tane ev aldılar ikiside giriş kat olmuş kooperatif olunca kurada çıkmış isteyerek de almamışlar 

Kaynanam hep der ağzından çıkan dua oluyor dikkat edin die

önce (2,644 puan) tarafından

Ay yazarken de aklıma geldi valla. Sağ ol canım dikkat edeceğim🌸

0 oy
(716 puan) tarafından

Sene başında taşındık ev sahibinin oğlu evleniyor diye. 6500 liradan 24000 kira 1600 aidata geçtik. Eşim ek iş yapıyor ben çalışmadığım için. Çok zor gerçekten. İmkanları zorlayıp ev alsaymışız keşke. Evden taşınmak 150000 lira civarına mal oldu. 

(58 puan) tarafından

Bende çalshorum özel hastanede sağlkcym kaynanam bakyor ve daha 42 yasında kaynanam  kızım 2 bucuk yasında ama diyor ki ben artk bakamam işten çık zaten kiradayz demiyor çalısın bir ev alın ben size yardmcı olurum

önce (716 puan) tarafından

Daha gençmiş aslında, yardımcı olsa sizin için iyi olurdu. Olmazsa kreşe verirsiniz gerçi o da bazı şehirlerde çok yüksek, maaş dengesi özelde kurulamayabilir. İnşallah atanırsınız maaşınız yüksek olunca ev almak kolaylaşır. Allah yardımcınız olsun 🤲

0 oy
önce (24 puan) tarafından

Valla bacım haklısın kiralar almış başını gidiyor şuna oturduğumuz ev geçen sene 15 den yıllık peşin ödedik eylülde bitiyor eşim 20 yaparsa oturmam diyor valla bilmiyorum yeni evliyiz ev sahibinin biraz vicdanlı olması lazım taşınmayı da gözüm hiç kesmiyor inşallah çok arttırmaz

0 oy
önce (6,721 puan) tarafından

Bir çok insan asgarî ücretten fazla kira ödüyor buna çok üzülüyorum ve çok karşıyım . Rabb'im yardımcın olsun canım 

0 oy
önce (1,721 puan) tarafından

18 şuan TOKİ evi

0 oy
önce (23,397 puan) tarafından

Benim ev okula yakın olduğu için çıkmıyorum bakımsız değil ama eski tür bi ev yeri güzel güneş alıyor seviyorum 7 ye oturuyoduk 10 bin oldu ev alana kadar çıkmayı düşünmüyorum 

0 oy
önce (172 puan) tarafından

Bizimde 10 bimden 13 bin oldu ,yasadigimiz ilceue gore yuksek

0 oy
önce (1,476 puan) tarafından

Biraz vicdan merhamet olsa insanlar bu kadar zam yapmaz bizde ev sahibiyiz 6 bine verdik değeri şuana en az 12 bin ama taşınan kişi eşinden ayrı 3 çocuklu yarı asgari ücretle çalışan bir arkadaşım bir yılı doldu zam yapmamız gerekiyor ama durumuna bakıyoruz kadın tüpünü değiştiremiyor kirayı nasıl yüksek versin e çıkta diyemiyoruz eşim dşyo elimden geldikçe elimi üstünden çekmem zora sokmam onu bakalım nereye kadar 

0 oy
önce (3,214 puan) tarafından

Şükür kurtuldum kiradan 4 senenin sonunda kendi evimde oturuyorum bizimde 9du 12 olacaktı olmadan evi aldık Rabbım kiradakiler yardım etsin çok zor 

0 oy
önce (142 puan) tarafından

Bizde geçen sene 4 veriyorduk şimdi ise 6 veriyoruz bizde

0 oy
önce (137 puan) tarafından

Bir ay oldu taşınali 12 bin veriyor 2 artı 1 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 138 göst.
11 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Duruu12 (292 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 447 göst.
0 oy
6 cevap 182 göst.
4 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cnnt_xxcvgn (116 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 568 göst.
2 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,959 soru

24,066,064 cevap

330,373 kullanıcı

...