+1 oy
292 göst.
Diğer kategorisinde (140 puan) tarafından

Şimdi kızlar ben cidden hatırlamıylrum hayal meyal öyle 

İlk doğumumda üst üste iki ameliyat 4 narkoz aldım ondan dolayı

İlk çocugum uzun ismini kulağına eşimin babası okımuş ben normalde bana sorsalar böyle İslam'a daha yatkın daha namazında niyazında birinin okuması tercihimdir 

Eşimin babasıda bildiğim kaarıyşa cumasını aksatmadan bayram namazına gider ama düzenli namaz kılan biri değil diye biliyorum yanlışsa Allahım sen affet günahına girmek istemem ama insanlık açısından yanii eh işte diyebileceğim biri neyse bana narkozlu bir şekilde bunu kabul ettirmişler hiç hatırlamıylruö o koymuş isminide birini ben birinide annesinin ismini koymuştuk iki isim liydi kızım 

Yani hem isiö tercihini hemde kulağa ezan okuma işini eşim tarafı yapmış oldu

Şimdi ikinciye hamileyim 

İsmi yeni belirledik eşim buldu bnde okeyledim gibi oldu ama annem bana dedıkı ilkini babası koydu ikincisini senin baban okusun ezanı kulağına 

Düşğndüğümğz zaman evet hak geçmesin çok doğru okusun dedim amaa ama

İlk başta dediğim gibi hocanın okuması daha makul geliyor bana benim babam namaz kılmıyor talan yok ama iyi niyetinde kalbinde kötülük olan bir insan değil

Ama redd edemedim de 

Eşimde doğru olmaz benim babam okumasın tamam ama hoca okusun diyor 

Sizce nasıö yapmalıyım

16 Cevaplar

+1 oy
(4,697 puan) tarafından

Benim babam okudu bütün torunlarına çevredeki bütün çocukları da o okudu. Ne fark eder ki kimin okuduğu 

(140 puan) tarafından

Benim için de farketmez çok ama işte 

Bizim aileler ikiside birbirinden kurılgan 

Trip atıp ki diyorlar hemen 

Annem hak geçmesin biz okuyalım dedi elimde namaz kılmıyor o ne alaka diyor bilmiyorum

-Reklam-
+1 oy
(3,905 puan) tarafından

Şimdiki imamlar memur o yüzden ha o okumuş ha aileden biri okumuş sana tavsiyem ailenizde namazını kılan Kur'an'ı okuyan azda olsa doğruyu yanlışı bilen birinin okuması daha iyi olur bizde eşim okudu kızımın kulağına 

(140 puan) tarafından

Aslında ikiside tam yapmıyor ne onun babası ne benim babam ama işte bilemedims

(3,905 puan) tarafından

O zaman eşin  güzelce abdest alıp iki rekat şükür namazı kılıp bebeğinin kulağına ezan okusun 

+1 oy
(159 puan) tarafından

Babanın okuması manevi olarak daha iyi olurmuş. 

+1 oy
(24,259 puan) tarafından

Dediğin hikayeye göre eşinin de babası namazında niyazinda değiller o yüzden ilkinde ona okutup şimdi hoca okusun deme konusunda eşini hiç doğru bulmadım benim eşim kendi okudu iyi bir insan ama namazları tam düzenli değil maalesef 

+1 oy
(1,891 puan) tarafından

İlk çocuğumu kayınpederim okudu 5 vakit namazinda bı insan cuma bayram namazlarını asla aksatmaz ama huyu biraz bozuktur kişiliği değişik ne bileyim kötü demek istemiyorum ama. İŞ namaz kılmasina bakmıyor aslında huyu kişiliği karakteri iyi olmalı bence. Kızıma da eşim okudu kendi öyle istedi kimseye de karışmadi zaten. 

(Namaz kılıyorsa iyidir namaz kılıyor tuttum ben bunu zarar gelmez düşüncesi eskidendi insanlar hacca gidip geliyor yine aynı namazını aksatmayip her türlü şeyi yapan o kadar insan var ki etrafımda yalan dolan dedikodu iftira neler neler onları gördükçe İnan her namaz kılana da inanmaz güvenmez oldum benim fikrim bu gördüğüm şahit olduğum kadarıyla genel herkesi katmiyorum kimse yanlış anlayıp üstüne alınmasın ama çoğu kişi bunun farkında ve çoğu ksiinin etrafında böyle insanlar var)

(140 puan) tarafından

Çok doğru diyorsınuz bakalım hayırlısı eşim ederse babama okutayım ozmn

(1,891 puan) tarafından

Dediğim gibi huyu karakteri güzel olsun 

+1 oy
(721 puan) tarafından

Benim eşim okudu üstelik sonradan müslüman olduğunu halde herkesin kararı farklıdır ama benim tercihim çocuklarin babasının adını okuması gerektiği ne gerek var hocanın okumasına

0 oy
(440 puan) tarafından

Benim eşim okumuştu bence fark etmez 

0 oy
(1,917 puan) tarafından

Bir farkı yok, mühim olan ezanı doğru telaffuz etmesi. Hoca veya değil, yanlış okumadıkça böyle bir arayışa girmenize lüzum yok.

0 oy
(15,208 puan) tarafından

Eşim okudu aldı abdesti etti niyeti okudu. Namaz da kılmaz 

0 oy
(6,861 puan) tarafından

Benim kayınbabam okudu zaten kendisi hoca ve dindar o okumasa eşim ismini koyacaktı bende dindar birinin okumasından yanayım nedense

0 oy
(1,934 puan) tarafından

İlk oğlum da amcam ikincisinde eşimin arkadaşi okudu geldi evimize bilmiyorum hiçdusunmedim bu kulağa ezan okuma işini fark ediyormu ki 

0 oy
(7,162 puan) tarafından

Benim rahmetli dedem okumustu hastaydi dizlerinden ona okutmustuk 

0 oy
(4,109 puan) tarafından

Eşim hocaya okutmuştu iki çocuğumu da daha iyi olur diye 😊😊

0 oy
(11,603 puan) tarafından

Benim eşim okudu fark eder mi ki 

0 oy
(68 puan) tarafından

Babanın okuması daha iyi. Benm eşim okudu. Biz bebekken de babam hep okudu

0 oy
(5,981 puan) tarafından

Kimin okudugunun onemi yok bence. Ilkini kayinpederin okuduysa ikinciyi de baban okusun. Ben olsam oyle yapar kimsenin gonlunu kirmazdim. Kulaga kimin okudugu cocugun ilmini etkileyecegini sanmiyorum. Ilmi yasayisi bizden gorecek. Biz ogretmedikten sonra hoca okumus kac yazar.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 269 göst.
0 oy
19 cevap 343 göst.
20 Haziran 2022 Diğer kategorisinde _erkenci_kus (473 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 134 göst.
3 Ekim 2022 Diğer kategorisinde İkra (156 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 412 göst.

Kategoriler