+3 oy
901 göst.
Diğer kategorisinde (3,672 puan) tarafından

Lütfen 2 dk ayırıp beni dinleyin 🙏 bilen bilir beni az çok 2 çocugum var biri 6 buçuk yaş ikinci 9 aylık 2 haftadııırrr oğlum sürekli her sabah 5 veya 6 da kalkar ve heryeri kurcalar gözümü bir açıyorum kalkmışşşş oda da oyun yapıyor bir yerleri kurcalıyor benim kızım bebekken asla gece veya sabah kalkıp böyle oyunlar yapmazdı uyurduu kalkardı emerdi geri uyurdu hepp . Ama bu öyle değil bu bana cinnet geçirtecek duruma getiriyor artık bazenn kendimi öldüresimm geliyor o kadar bunalıyorum kiiii her çocuk mu böyle ? Yoksa benim ki böyle bilmiyorum . Çocuklar gece uyuyunca bende doğal olarak kendşme vakit ayırıyorum TV izliyorum telefon oynuyorum benim yatmam gece 3ü 4ü buluyor zaten daha erken yatamam çünkü bu sefer kendime vakit ayıramıyorum.. bu gece de 4 de yattım oğlum 6 da kalktı ve şuan da uyutmaya çalışıyorum böyle saatlerce uyuma gibi lüksüm yokkk diğer çocuhuma kahvaltı evi toparlama derken Bebek uyurken uyuyamıyprum ne yazık ki . Yok mu tavsiyeniz böyle yap şöyle yap diyeniniz gerçekten pskolojiiiimmm bozuldu artık 

28 Cevaplar

+18 oy
(5,911 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Canım benim 6'da kalktığın bir düzende 4'te yatmamalısın. Uykusuzluğun telafisi yok. Uykunu alamadığın sürece de cinnet geçirmeye meyilli olacaksın. Dizi izlemeni anlarım ama eğer telefona bakıyorum dediğin art arda story kaydırmaksa gerçekten üzücü. Hiçbir story senin 5 dakikalık uykun kadar değerli ve gerekli değil sana. 

(3,672 puan) tarafından
+1

Çok güzel söyledinnn Allah razı olsun bir daha yatmıcsmm o saate ama bu sefer de kendime vakit ayıramıyorum gün içinde zaten ev işi yemek vs uğraşıyorum 

(5,911 puan) tarafından

Önceliklerini belirle o zaman. Çünkü maalesef çocuksuz veya bekar gibi sabahlara kadar dizi film keyfi yapacak lüksümüz yok artık :( Çocuklar büyüyene kadar her gün 1-1.5 saat hakkın olsun. Sonrasını zorlama direkt telefonu kenara atıp yat.

Ben de 11-12 gibi yatarım, dizi film de mutfakta iş yaparken izlerim yarım yamalak. Oğlum uyunca bakarım. Bana göre kendime zaman ayırmak uyumak :)))

(3,672 puan) tarafından
+1

Öyle yapıcammm artık canım başka çaresi yok 🤗 biz analar herşeyimizi feda ediyoruz işte 

-Reklam-
+7 oy
(588 puan) tarafından

Çocuklar uyuduğu gibi uyumalisin canm başka cozumu yok

(3,672 puan) tarafından
+1

Doğru söylüyorsun canım artık kendime vakit ayırmayacağım en azından bir süre 

(588 puan) tarafından
+1

Uyumakta kendin için vakit ayirmaktir dinlenmiş oluyorsun canm

(3,672 puan) tarafından
+1

Sağol canım artık öyle yapıcamm

+6 oy
(17,281 puan) tarafından

Çocuğun yaptığı anormal bir şey yok aslında. Sen ona güvenli bir oyun alanı oluştur ve oynasın kendi kendine. Senin uyku saatin çok geç o yüzden bu kadar tahammülsüzsün. Sen daha erken uyusan olmaz mı. Benim iki kizimda 6 da uyanırlar. Bende gece en geç 12 gibi uyurum. Mecburen çocuklarla birlikte bende uyanıyorum her sabah. 

(3,672 puan) tarafından
+1

Csnımnn inan kendime vakit ayırmak istiyorum gün içinde vakit ayırmadığı için çocuklar uyuyunca sessiz kafayla takılıyorum kendi kendime 

(17,281 puan) tarafından
+2

Zamanında uyumakta kendine vakit ayırmaktir bence. En azından gece düzgün uyuyor demekki çocuklarin. Arada kaçamak olarak geceleri geç uyu ama bunu sürekli yaparsan senin vücudunda psikolojinde bunu kaldıramaz. 

(3,672 puan) tarafından
+1

Çok haklısın her gün 3 de 4 de uyuyorum ve bir daha o saate uyumucam

+5 oy
(8,807 puan) tarafından

Benim kızım böyleydi geçer milyon defa kalktıktan sonra 4-5 gibi uyanır daha da uyumazdi tüm yolları denemiştim bir tek benim çocuğum gece kalkıyor sanırdım kızardım öfkelenirdim ve tek ben bakarım yani gece sinirimden ağlasam bile eşim kalkıpta ne oldu git uyu ben bakarım demezdi... Şimdi zaman geçti uykuları düzeldi kalkmalari bitti ben bağırdığım ile kaldım. Vicdan azabı ile kaldım. Sana tavsiyem bu kadar geç uyuma sende uykunu almaya çalış. 

(3,672 puan) tarafından
+1

Eşim duysa bile horul horul uyur daha da çok sinir olurum zaten benim düşüncem tamamen kendime vakit ayırmam yoksa hiç kalmam o saate sanırım okullar da tatil olduğu için saldım kendimi 

(8,807 puan) tarafından
+1

Bunu gün içerisinde yapmaya çalış 

(3,672 puan) tarafından
+1

Tamam canım çok sağol

+4 oy
(2,815 puan) tarafından

İlk oğlumda uykuya o kadar hasrettimki o uyudukça bende uyurdum.geçen sene saat sabaha 4 de kadar oturduğunu bilşrim

(3,672 puan) tarafından
+1

O uyudukça bende uyusam ev işii yemek kızımla kim ilgilenecek canım 😑

(2,815 puan) tarafından
+1

İşte sende mecbur akşam onlar uyudumu uyuyacaksın.ya da oğlun geç uyuyacak.

+4 oy
(719 puan) tarafından

Sabırlı ol ve hepimizin çocuğu öyle küçük kızım bir yaşında kalkar kalkmaz çekmeceleri aşağıya indirir peşinden toplarim ben gece 9da uyutuym sabah 6 7 gibi uyanıyorlar

(719 puan) tarafından
+1

Ve bu senin elinde biliyormusun benim büyük kızım gece 12de uyurdu sabah 10 11 gibi uyandırdı rahatim için bı nevi isim3de gelmiyordu ve baktım gecemiz gündüz gündüzüm gece oldu dur dedim rutin oluştur önce kızımı 10da uyutum sonra 9 da çok zorlandım ama başardım en geç 9 buçukta yata sabah 7de kalkarlar sabah biraz tokezliyorum ama uykusu düzene girdiği gibi yemeside düzgün sen dirayetli ol başarırsın merak etme 

(3,672 puan) tarafından
+1

Canım 9 aylık bebeğe düzen kuramam şuan istesem de olmaz 12 de de yatsa kalkıyor gece 4 veya 5 de oyun yapıyor 

(719 puan) tarafından

Yapabilirsin ve bu aylarda yapamazsan ilerde hiç yapamazsın 4 5de oyun asla olmaz 

(3,672 puan) tarafından

Allah aşkına bu bebek daha ne yapacağı belli olmaz ben bu çocugu 9 da da uyutsam gece yine kalkıp oyun oynar bu sabah yine 7 de uyanmış oyun oynuyordu mesela erken yatırmama  rağmen 

(719 puan) tarafından

Tamam siz bilirsiniz nasıl biliyorsanız öyle devam edin

+4 oy
(166 puan) tarafından

Tek tavsiyem çocuk uyuyunca uyuman mecbur çocuklara ayak uydurmalıyız uykusuz oluncada sınırlı oluyorsun normal olarak büyüdüğü zaman ayıracaksın kendine zamanı mecbur benimkiler de öyleydi erken kalkardı yapacak birşey yok 

(3,672 puan) tarafından
+1

Çok doğru söylüyorsun okullar açılınca düzene girerimm artık 

+4 oy
(2,523 puan) tarafından

Arkadaşlar gibi bende söylücem ne yazıkki eğer bebeğin gece güzel uyuyorsa 6 da kalkması normal senin küçük bebeğin varken 4te yatman hata maalesef benim de 3 aylık kızım var gece uyuruz sabah en geç 7de kalkmış oluyoruz 

Bende gece uyanık durmasını severim ama uykusuz kalıcaksam asla göze almam bunu erken yatar uykumu alırım

(3,672 puan) tarafından
+1

Çok doğru söylüyorsun canım bende daha oturmam o saate kadar okul açılınca zaten düzene gireriz

+4 oy
(5,143 puan) tarafından

Gece 3-4te uyursan 6da kalkamazsın tabi. Mecburen erken yatacaksın. 

Kendime vakit ayırma film, dizi olur ama telefonsa o sadece uykudan çalma. Başka bir amacı yok. Bazı anneler uykuya direnirmiş kendine vakit ayırmak için evet ama 3-4 te yatmak değil çözüm. 

Çocuğun da normal saatte uyanıyor ve yapması gerekeni yapıyor. Kendini değiştireceksin. Yoksa bu uykusuzluğun büyük sorunlara yol açabilir. En basitinden tahammülün kalmaz sonra algıların kapanır ocağın altını açık unutursun, balkon kapısını açık unutursun.... 

(3,672 puan) tarafından
+1

TV izlerim sigara içerim abur cubur yerim yatağa girer 1 saate telefona bakarım bu kadar gün içinde yapamıyorum çünkü ama okul açılınca düzene girerimm artık 

(5,143 puan) tarafından
+1

hepimiz için geçerli. kendimize vakit kalmıyor ama uyumazsak da çocuğa tahammülümüz kalmıyor. bir şeylerden feragat etmek gerekiyor 

+4 oy
(49 puan) tarafından

Hata sizde. Gece 3/4 hiç normal bir uyku düzeni değil. Çocuğun uyku düzeni gayet normal. Kendinizi değiştirmeniz gerekir 

(3,672 puan) tarafından
+1

Haklısınızzz valla daha kalmam o saate kadar okul açılınca zaten kalmam 

+3 oy
(3,672 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Görüp geçmeyinn lütfen 🙏🙏

+3 oy
(23,977 puan) tarafından

Çocuklar uyku düzeninde sana uymaz mecbur sen ona uyacaksın küçük çocuklu bir annenin gece dörde kadar TV telefon keyfi yapmasi nerde :) en fazla çocuk dokuzda uyuyorsa 12 ye kadar yapılır o keyif sonrası uyku önceliğin olmalı ki yeni güne enerji ve sabır depolamalısın 

(3,672 puan) tarafından
+1

Çok haklısın canım bundan sonra asla oturmam o saate kadar 🤗 benim kızım hiç öyle olmadığı yapmadığı için bebekken bundan böyle bişey beklemiyordum

+3 oy
tarafından

Canım erken uyumaya çalış 

Ben oğlumu saat 10 gibi uyuturum 

Etrafı derler toplar 

Süpürür mop atarım 

Bulaşıkları yerleştirir 

Soğuk suyumu alır 

Pijamayı giyer 

Uzanirim 

Biraz telefona bakarım 

Gözlerim kapanır uyur kalırım öyle elimde telefon youtube açık 

En gec 12 yada 1 olur uykuya gecmem 

Eşim kalkar kapatır sağ olsun 

Gece uykusu cok önemli uyumaya çalış 

(3,672 puan) tarafından
+1

Doğru söylüyorsun ablaaa bundan sonra yokk valla kalmam 🤗

tarafından

Okullar açılıncaya kadar uyku düzeni ni oluştur 

Yoksa çok zorlanirsin.

(3,672 puan) tarafından

Çok haklısın abla yok yok daha yatmıcammm bu gece erken yatıcam öyle öyle devam edicem 🤗

+3 oy
(1,193 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Belki yanlış anlayacaksın ama madem buraya sormuşsun yorumlara açıksindir doğruyu söyleyeceğim evet bütün anneler kendine eskisi kadar zaman ayiramiyor bu bir gercek anladığım kadarıyla çocuklar normal sen anormal durum sergiliyorsun sonra acısını çocuktan çıkarıyorsun halbuki o normal çocukluğunu yaşıyor aslında sende 4 de değilde onla birlikte uyusan sabah dinlenmiş uykunu almış olacaksin ve bu kadar stres yaşamamış olursun senin uykusuzluğunun sebebi çocuk değil malesef kendi uyku düzenini kursan daha rahat edebilirsin he şunu da sakın unutma her sinirlendiğinde aklına gelsin bu çocuklar doğmayi kendi tercih etmedi siz istediniz ve siz dogurdunuz bunun suçlusu çocuklar değil aslinda

+2 oy
(383 puan) tarafından

Canım bebek beşikte uyumuyor mu nasıl çıkıyor ordan. Arkadaşların dediği gibi erken uyumaya çalış 

(3,672 puan) tarafından

Beşşiiiği kaldıralı çokkk oldu canım çok hareketli beşşilten düşer o yüzden yere seriyorum yatak 

(383 puan) tarafından

Doğrudur canım tam hareketli  zamanları şimdi akşam kaçta uyuyor uyku süresini uzat. Benim kızım eskiden erken kalkardı şimdi geç uyuyo 12 1e kadar uyuyor simdi

(3,672 puan) tarafından

11 de uyur canım uyansa bile emer geri yatar ama 4 5 6 da aniden kalkar oynar

(383 puan) tarafından

Canım uyutma 12 1de falan uyut uzar böylelikle uyku saati

(3,672 puan) tarafından

Aşkı ya 9 aylık çocuhu saat 2 de de uyutsann ne yapacağı belli olmaz ki nasıl düzen yapıcan

(383 puan) tarafından

Gerçi oda doğru canım 

+2 oy
(5,024 puan) tarafından

Arkadaşlara katılıyorum çocuklar uyur uyumaz sende yat. Ne kadar çok uykunu aldın okadar tahammül derecen artar. Gündüz uykularını dek getir o arada dizi keyfine kahve keyfine bak . Büyümelerini beklicektin daha fazla keyif için

9 aylık olan anormal bişi yapmıyor aslında 2 yaşı geçsin düzene girer uykusu 

(3,672 puan) tarafından

Doğru söylüyorsun canım çok sağol 

+1 oy
(2,125 puan) tarafından

5 yaş oğlum bildim bileli 6 da en geç 7 de kalkar . Ben kendimi öldürmediysem sende oldurmezsin.  Senin yaptığın en büyük hata gece 3 e 4 e kadar durman . Cocuklar kaçta uyuyor akşam en geç 12 de yatsan inan bu kadar zorlamayacaksın. Yemişim kendime vakit ayırmayı. Uyurken de kendine vakit ayırmış oluyorsun bedenin dinleniyor gece 4 e kadar durman seni daha çok yorar . 

(3,672 puan) tarafından

Çok haklısın canımmm okullar açılınca zaten düzene girerim 🤗

+1 oy
(2,385 puan) tarafından

Senin erken yatman gerekiyor yoksa bu kadar tahammülsüz olmaya devam edeceksin... :/

(3,672 puan) tarafından

Haklısın vallaaa daha durmıcam o saate kadar 

(2,385 puan) tarafından

En güzeli çocuklar uyuyunca yatıp uyumak. Sabah erkenden kalk ve uyumaya çalışma erken kalka kalka zaten akşam erkenden bayılırsın kahve falanda tüketme anca bir tane günde yeter onuda sabah yada öğlen iç canım

(3,672 puan) tarafından
+1

Sağol canım öyle yapıca artık 🤗

+1 oy
(2,250 puan) tarafından

Tehlikeli olmadığı sürece izin vereceksin dağılmasına diğer türlüsü zor oluyor Allah kolaylık versin gerçekten bebek büyütmek çok zor 

+1 oy
(209 puan) tarafından

Benim kızım doğdu doğalı uzun süre uyuduğunu bilmem 10 buçukta yatar 5 te kalkar şansım varsa geri uyur yoksa  haylazlıklar başlar artık alıştım bu duruma bemfe kendime valit ayırıyorum ama gece 3-4 e kadar değil 1-2 gibi yatıyorum aldığım iki saat uyku bana yetiyor bir şekilde. İlk çocuk rahat büyüdüğü için bu sana zor geliyor 

(3,672 puan) tarafından

Yapacak bişey yok bende öyle yapıca. Artık 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,473,760 soru

24,129,224 cevap

333,948 kullanıcı

...