0 oy
207 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (90 puan) tarafından

Ya şimdi instada gezinirken gördüm parmak ucu yürüme ağzına birşeyler alma vs otizim belirtisiymiş. Aşırı panik oldum. Oğlum 5 yaşında bir kaç defa bu konuyla ilgili post açmıştım parmak ucu yürüyor diye 3 defa ortopedi doktoruna götürdüm bi sorun yok dediler..Şimdi bakıyorum da ağzına da herşeyi koyuyor buaralar da tırnak yeme başlamış. Korktum ya. Ama onun dışında erken konuştu hâla da konuşması çok güzel ismine bakar ne dediğimi anlar çocukları sever bir yıl 4 yaş anaokuluna da gitti öğretmeni birşey demedi ama benim farkettiğim tekli çekilen fotoğraflarda ürkek çıkmış net olarak kamerya bakmamış onun dışında evde çektğmz veya toplu çekilen tüm fotoğrflara bakar poz verir. Normal mi doktora gitmelimiyim sizce ? Ayakları in başka ne yapmalıyım eşimin dedesi öyle yürümüş hep ama bilemiyorum ;((( 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (1,982 puan) tarafından

Küçükken yürüteç kullandınız mı o da parmak ucunda yürüme yapabiliyor ama yine de içiniz rahat etsin bence bir çocuk psikiyatristine randevu alın

-Reklam-
0 oy
önce (2,177 puan) tarafından

Eşimde bir ara tiktokta görmüştü,banada dedi vu çocuk otizim olabilirmi diye.kendi başımıza teşhis koyamayız.dayımın kızı 3 yaşına ksdar parmak ucunda gitti.benim oğlum instagrqm doktotlarına gmre bütün otizim belirtilerini taşıyordu.ama konuşması güzel.birçok kelime biliyor,adını söylüyor,birley istediğimde getiriyor kendisi bi sorunu olsa söylüyor

Eğer davranış olarak bişeyler dikkatini çekiyorsa bi uzmana gösterbilirsin

önce (90 puan) tarafından

Sizinde mi parmak ucu yürüyor ? Aslında benim takıntım parmak ucu yürümesi

önce (2,177 puan) tarafından

Yoktu o.

Ama şunlar vardı,

Kendi etrafında dönme

Çağırdığımız halde bakmama

Ağzına burnuna çöp sokma

Aynı soruları tekrar sorardı.

Bunları 1 buçuk 2 yaşına kadar devam ettirdi.

2buçuk yalında şuan.

Kendi başına oynuyor

Konuşuyor sosyalde bi çocuk

0 oy
önce (6,701 puan) tarafından

Lütfen azıcık salın çocukları 

Yanlış hatırlamıyorsam siz bunu daha önce de sordunuz yazmıştım yine yazayım kız kardeşim belli bir yaşa kadar hep parmak ucunda yürüdü ve zamanla düzeldi şuan üniversitesi okuyor bu bir çok çocukta görülüyor doktorada götürmussunuz ve ırsi de olabilir direk otizme bağlamayın 

Evet teşekkür ederim kız kardeşinizin kaç yaşında geçti hatırlıyor musunuz ? 

Valla hiç hatırlamıyorum ama bugün senin için öğrenirim

Çok teşekkür ettim canım. Oğlunun doğum gününü ne yaptın kutladınız mı 

EVET cnm kutladık çok şükür güzel geçti teşekkür ederim 

0 oy
önce (7,583 puan) tarafından

Bazı şeyler genetik de olabiliyor. 5 yaş çocuk otizm de bariz belli eder kendini diye düşünüyorum. Yapısaldır diye düşünüyorum ama içiniz de şüphe varsa yine de bir doktora gösterin tâbiki yoksa bile içiniz rahatlar.

Ya bana da hep genetik yürümesi dediler. Şuanda tek garib olan şey yürümesi başka sorun yok çok şükür. Yürümesi için de 3 defa ortopedi doktoruna götürdüm ayrı ayrı doktorlar bişi yok dediler. 

0 oy
önce (354 puan) tarafından

Canım ben 26 yaşındayım matematik öğretmeniyim. Ben çocukken parmak ucunda koşardım hep ve hala bu yaşımda dahi koşarken parmak ucumda oluyorum farketmeden. Halamlar falan cocukken benimle alay edermiş Banu Alkan gibi yürüyor diye. Çok şükür bir sorunum olmadı hiç. Herşeyi otizm ile ilişkilendirmemeliyiz bence

İçiniz rahat olsun zarif bir çocuktur belki, ben kendimi buna inandirdim artik :) ya da yapısal birşey. Ben çocukken tüm aile fertleri benden illallah ederdi. Senin kafan çok çalışıyordu sana yetişemiyorduk der annem hep. 5 yaşımda okumayı falan öğretti hatta birşeyle meşgul olayım diye, şimdi ben de gebeyim ve Allah in izniyle bir kızım olacak bakalım o da parmak ucunda koşacak mi :D 

Ya aslında evet ama şuan otizim çok biliniyor ve parmak ucu yürüyen gördüler mi drekt sorun varmş gibi yaklaşılıyor korkum anasınıfna başlayacak öğretmeni sorun edip söyler mi veya akranları alay eder mi.  Sizede maşallah belkide zekilerin farkıdır 😃 başka çocuğunuz var mı bende merak ettim bakalım prenses nasık yürüyüp koşacak :) annesi gibi zeki olsunda 

Bence de oglunuz zeki bir çocuk olduğu için normal çocuklar gibi değildir her hareketi. Erken de konusmus zaten bu çok guzel. Benim eltimin 1 buçuk yasinda bebeği var, sadece anne diyebiliyor. Daha geçen konuştum bu cocukla konusmuyor musunuz veya besleyici şeyler yedirmiyor musunuz diye, eltimin büyük oğlu özel öğrenim görüyor, otizm tanısı konuldu ona. Onda çok bariz gerilikler var mesela, konuşması ifade yeteneği vs vs. Parmak ucunda yürümüyor ayrıca. Allah cocuklarimiza sağlık sıhhat versin, hepsi zeki gelecek vaat eden çocuklar olsun inşallah. Benim de ilk cocugum olacak inşallah😊 sabırsızlıkla bekliyorum :) Çok teşekkürler ❤️ 

Çok teşekkür ederim çok iyi geldi konuşmanız bana 🥰🫶 evet erken konuştu anlıyor herşeyi sorular soruyor yaşıtları gibi  herşey olması gerektiği gibi başka değişik hareketi de yok sadece yürüme dışında ve inşallah düzelir. Herkeste böyle düşünmüyo drekt sorun varmışçasına konuşuluyo sinir bozucu...

Kızınız sağlıkla gelsin inşallah bnce sizin gibi bilinçli zeki bi annesi olacağı için çok şanslı ♥️ ilginiz için çok çok teşekkürler tekrardan 

Siz çevreye bakmayın herkes kusur arıyor işte, kimse kimsenin çocuğunu kolay kolay yüceltmez. Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için, sağlıcakla kalın hoscakalin ❤️😊

0 oy
önce (3,612 puan) tarafından

Benimki 14 aylık. Hep kontrollerde olan, yaşına göre gelişimi normal olan bir çoçuk. Ama yemek masasına ne zaman oturtsam ileri geti haraket edib kafasını çok sert arkaya vuruyor. Öyle ki dayanamaz bu acıya. Ama yerde kendisi otursa, yemek masası hariç başka uerde otursa böyle yapmaz. Bende çok takılıyorum buna. 

Parmak ucunda yürümek yürüteclede bağlı olur genelde

Çocukların değişik değişik huyları var cidden ya..

Yürütece çok koydum doğrudur ama 5 yaş oldu artık hâla etkisi var mıdır

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 310 göst.
0 oy
4 cevap 165 göst.
16 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Bambam (256 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 131 göst.

Kategoriler

1,468,011 soru

24,052,235 cevap