+1 oy
443 göst.
Diğer kategorisinde (93 puan) tarafından

Size içimi dökecem yaşadığım şey nedir siz bana söyleyin. Ben 6 yıldır evliyim 7. Yılıma gireceğim iki çocuğum var biri 5 yaşında diğeri 2 oluyor. Ben 26 yaşındayım gencim güzelim eşim de 35 yaşında. Biz severek evlendik. Evimiz yeni yapı 3+1 tertemiz yepyeni daire iki banyolu mutfak dolağlı balkonkar cam mekanlı güzel bir daire ve bize ait. Bunları anlatma sebebim beni daha iyi anlamanız.  ben iyi değilim ben mutsuzum bennnn kötüyüm arkadaşlar bunları yazarken dizlerim titriyor ,  nefesim kesiliyor sanki. Beni bu hayatta hiç bişi mutlu etmiyor sürekli acillik olan biriyim. Sürekli ağlıyorum ama sebeb yok ortada durduk yere ağlamam geliyor. Yemek yapmak gezmek veya evmde sıcak bi çay içmek veya kahve yapmak içimden gelmiyor edemiyorum ruhum çekilmiş gibi elim kolum kalkmıyo ve bu 2 yıldır var kendimde değilim ara ara geçti diyorum ama bir bakıyorum yok ben aynıyım sadece kendmi avutuyorum. Ben deliyim galiba ciddi söylüyorum deliyim yada delirmek üzereyim... şuanda yine ağlama hissi geliyor. Geçen de yine acillik pldum vücudum kitlendi. Annemle konuştum kendine gel diyo olmuyo ama lütfen bu yaşadıklarım nedir neden geçmiyo ortada sebeb yok delirecem 

12 Cevaplar

+1 oy
(3,635 puan) tarafından

Psikoloğa gidiceksin sakin ol demekle bitmiyor ne yazık ki ilaç kullanmam gerekir 

(275 puan) tarafından

ikinci cocuk iki yas olmak uzereymis iki senedir bu sorun varmis. yani hep dedigim gibi ikinci cocuk insani mahveden cokerten bir vakaaa🤣

(3,635 puan) tarafından

Valla doğru söylüyorusn bende 23 yaşında 2 çocuk annesiyim insanın gerçekten pskolojisi bozuluyor 🙄

(275 puan) tarafından

ben bide 37 yasindayim 

34 de dogurdum . kafam gram ses gıtürmuo🤣

(93 puan) tarafından

Yani iki çocuk zor ve bende zorlanıyorum doğru ama bu yaşadklrmn sadece çocuklrdan oldğnu düşünmyorum yoksa herkes öyle olurdu 

-Reklam-
+1 oy
(2,515 puan) tarafından

Canım buraya yazacağına bir psikoloğa gitsen ilaç verse daha iyi olur. Öyle kendini topla demekle toplanılsa kimse psikoloğa gitmez. 

(93 puan) tarafından

İlaç korkum var ilaç kullanamıyorum napaçam ben ya ilaç bile içemiyorum ya yan etki ederse bana diye :(((

(2,515 puan) tarafından

Onu da tedavi edecekler işte canım 

(93 puan) tarafından

Pskytrye gidecem :( teşekkür ederim

+1 oy
(2,484 puan) tarafından

Altında yatan bi sebep olmalı.siz hatırlamasanızda sizi depresyona iten bişey vardır.destrk alın .maneviyatınızı güçlendirin.sevdiğiniz leylere yoğunlaşın.

(93 puan) tarafından

Namazlarımı kılıyorum ama hep vesevese geliyo olmadı kabul olmayacak vs gibi ;(( 

+1 oy
(4,707 puan) tarafından

Bir psikologa git anlat durumunu rahatla, cokca dua et, nazar buyu hepsi olabilir

(93 puan) tarafından

Çok korkuyorum ;(( ilaç kullanamıyorum pskolog ilaç verirse kullanamam ki normal bi ilaç bile korkuyotum bana yan etki yapacak diye ;(

(4,707 puan) tarafından

Ya korkunu yeneceksin ya da boyle yasamaya devam edeceksin. Bazi seyler senin elinde. Kararli ol ve hemen sununbunu yapamam diye gitme. Senden baskasi cozemez bunu

(93 puan) tarafından

Haklısın :( en kısa vakitte hastnye gideyim

+1 oy
(4,260 puan) tarafından

Tedavi olmak için neyi bekliyorsun. Son iki yıldır var diyorsun ve çocuğun iki yaşında. İkinci çocuğu psikolojin kaldıramadı demek ki . Yada lohusa depresyonundan çıkamamışsın. Bunun için profesyonel destek şart. Kendi kendine oturarak geçecek bir şey değil.

(4,260 puan) tarafından
+1

Evet uzun sürebilir bazı durumlarda. İlaçla ilgili de uzmanıyla konuşman gerek. Ona sen karar veremezsin çünkü. Psikolojik rahatsızlık yerine Allah korusun kanser olsan, kalp krizi yada felç herhangi başka fiziki hastalık o zaman da ben tedavi olmayacam evde kendi kendine geçmesini bekleyeceğim diyebilir misin? Hiç sanmıyorum. Peki psikolojik rahatsızlıkta niye doktora gitmeye korkuyorsun . Daha da ilerleyip istemeden de olsa çocuklarına bir zarar versen daha mı iyi olacak her şey. Hiç uzatma en kısa sürede uzman birine randevu al. Ne kadar geç kalırsan o kadar zor iyileşirsin. 

(275 puan) tarafından

evet yuzde bir milyon sebep bu. hep dedigim gibi ikinci cocuk insanin kendina yapacagi en buyuk kotulurk. bes yasindaki vocuk da belli etmesede ayni bunalimi o da yasiyor emin ol buna. 

(4,260 puan) tarafından

Ben 39 yaşındayım bırak ikinci çocuğu bir tane çocukta benim psikolojim de bile dalgalanmalar oluyor.  İkinciyi kesinlikle istemiyorum. Ne vücudum ne de psikolojim ikinci çocuğu kaldıramaz. Kendimi tanıyorum çünkü.

(275 puan) tarafından

aynen bende iyle diodum intgar ederim kendimi atarim binanin tepesinden diodum hamile kalmadan once:) zor gercekten ayni seyleri tekrar yasamak

(93 puan) tarafından

Haklıısınız gitmem gerek

+1 oy
(225 puan) tarafından

Belki linç yicem ama aynı durumu yaşadım ve bana büyü yapıldığını öğrenmiştim.

(93 puan) tarafından

Gerçekten mi bende bundan korkuyorum ne yapablirim herhangi bi hoca tanımıyorum 

(225 puan) tarafından

Valla bana nazar büyüsü ve birini musallat etmişler. Sebepsiz yere ağlardım sonra niye ağlıyorum bana ne oluyor diye ağlamaya başlardım . Yüzüm bembeyaz olmuştu annem babam korkmaya başladı. Ablamla eniştem bir hocaya bilgilerimi verdi o çözdü sağolsun para da istemedi sadece dedi namazlarını kılsın ve birkaç sure vardı okusun diye. Sen de çevrende ilim sahibi birinden yardım alabilirsin nerde yaşıyorsun mesela Adıyaman tarafında şeyh çok var 

(135 puan) tarafından

Belirtiler neydi büyü hakkında peki? 

(93 puan) tarafından

Adıyamnda değilim. Şeh veya hoca tanımıyotum benimde yüzüm brmbryaz ve durduk yere ağlıyorum anlattğnz gibi. Abimde geçen sende var bişi dedi normal değilsin dedi. Aşırı korkuyorum ya hangi sureleri okumamz gerek ben namaz kılıyorum

(225 puan) tarafından

Bir kere duşa girmeden önce uyuyakalmışım rüyamda biri bana diyordu bir genç kız var ona birini musallat ettiler nereye gitse onunla beraber gidiyor diye uyandım. Onun dışında sebepsiz ağlardım sabahtan akşama kadar gece uyuyamazdım. Bende bu şekilde oldu. 

(225 puan) tarafından

Musallat etme olayı olduğu için galiba h.z Süleyman ile ilgili bir sure idi tam hatırlamıyorum uzun zaman oldu bekarken yapmışlardı bana. Ama o halimle bile Allaha sığındım hep. 

+1 oy
(1,680 puan) tarafından

Tabi ki maddi yönden tedavi olacaksın, kendini kontrol ettireceksin ama manevi tarafı da atlamamak lazım.

Kalpler ANCAK Allah’ı zikretmekle mutmain olur.

Sen Rabbinden gayrısıyla uğraştıkça kalbin zaten kararır. Kara bir kalple firavun saraylarda yaşıyordu, ne fark etti?

Peygamberimiz (sav) 1 göz odada kainat kadar ferah bir kalple yaşadı.

Olay, var olduğun zaman-mekan değil. Olay, kalbinde ne var ne yok, o.

Kalp La mekandır. Yani mekansızdır. O sebeple Allah “Ben yere göğe sığmam, ancak mü’min kulumun kalbine sığarım” buyurur.

Allah’ın evi olan kalbe Allah harici her şeyi sokarsak tabi ki mutsuz oluruz, tabi ki kötü hissederiz. Bir kere zaten ruhun gıdasını vermiyorsun ki, en az zikreden eşektir o da günde 5000 defa Allah der.

Hangi gün 5000 Allah dedin?

Ruhun komadayken ceset yaşasa ne fayda?

Olay namaz oruç değil he, geç onları. Onlar zaten senin borçların, kulluk vazifen. Olay her görevini yaptıktan sonra ruhuna ne kadar bakım yaptığın. O da ancak zikrullahla olur.

Yoksa istersen her sabah başka psikoloğa git, senin derdini bulamazlar. Ruhunu doyurduktan sonra da psikoloğa gitmene gerek bile kalmaz.

Çok geçmiş olsun. Büyü bile olabilir, bir baktırmak lazım. 

(93 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Evet namaz kılır kuran okur yasin okurum zikir çok çekemem doğrudur. Zikirde çekerim. Hep Allahtan yardım isterim dua eder yalvarırım. Meselem maddiyat değil mesele ve anlatmk istediğim güzel bir yaşantı içinde çöküşüm git gide eriyişim.. iki evladım var göz göre göre akıl sağlığım gidecek. Büyüden bnden artık 2 yıldır geçmeyince şüpheleniyorum ama tanıdığım herhangi bir hoca da yok sorabileceğim hoş bu devirde öyle iyi anlayan hocayı bulabilir miyim onuda bilmiyorum. 

0 oy
(1,958 puan) tarafından

Öncelikle psikoloğa gitmelisin. Psikolog ilaç yazamaz zaten , psikiyatri yazar. 

İkincisi genç yaşında 2 tane çocuğun var. Belki sende özgür hayatını özlüyorsundur eşini çocuklarını seviyorsundur tabi ki ama bir yanın o genç yanını özlüyordur . Erkenden ebeveyn olmak ağır geliyor hayatını kabullenemiyor olabilirsin kendi içinde. Yarım kalan yaşanmışlıkların olduğunu düşünüyor olabilirsin . Ev hanımı olmak la genç olmak arasında sıkılmış hissediyor olabilirsin 

(1,958 puan) tarafından

Kolay gelsin kardeşim 🤣

(93 puan) tarafından

Yani olabilir de ama iki ve daha fazla çocuklu annelerin hepsinn benm durummda olması gerek.bazıları maşallah gayet iyiler. Ben etkilenmişsem dahi tek sebebin bu olduğunu düşünmüyorum:(

(275 puan) tarafından

herkesin biseyleri kaldirma gucu kapasitesi farkli. her cocukda ayni degil. kuzenimin 3 cocugu var ikisini oturtaun sandalyeye 20 25 sene sonra oglum hadi kalkin universtenide okudunuz  simdi askere desin yollasin iki oglunuda askrre.

diger kizini oturtsun bi koseye kizim okudun meslek sahibi oldun hadi simdi evlenip kendi yuvani kuruyosun desin kaldirsin oturtttugu koseden .20 25 yil 30 yil cocuklarin yuzune bile bakmasa cocuklar kendi kendilerine buyur o derece sakin cocuklari var. fellik fellik gezer mesela gece gunduz 3 cocukla.

ben ikinviyi goturup anneme birakiyorum ki haftalik market alisverisimi yapim . markete cocukla giremiyorum  marketleri gezemiyorum a101 bim şok🤣🤣 dusun yani ikinci vovuk bana bu sekilde bile yük oluo.  

iste her cocuk bir degil her kadinda ayni degil kimisinin tahammul siniri cok. kimisinin yok tahammul kapasitesi

(93 puan) tarafından

Haklısınız aslında ama sizce tek sebeb bu olabilir mi evet zorlanıyorum benim çocuğumda aşırı yaramaz ama trk srbeb bu olur mu bilemiyorum 

(1,958 puan) tarafından

Tek sebebin bu olup olmadığını biz bilemeyiz . Uzmanla görüşmen gerekiyor 

0 oy
(135 puan) tarafından

Depresyona girmiş olabilirsin, piskiyatriye gitmelisin. Tam 2 yıldır benimde üstümde bir halsizlik mutuszluk bişey yapmama isteği vardı sonra panik atak + anksiyete ve kaygı bozukluğu hastası oldum ellerim titriyor vücuduma sıcaklık geliyo kalbim hızlanıyo meğerse panik atak hastası olmuşum. İlaç kullanıyorum şimdi. 

(93 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun sizede bende gideyim

0 oy
(699 puan) tarafından

Keşke bende ağlasam da içimde biriktirmesem biriktirdikce hastalık olarak bana dönüyor ağlasam rahatlarim ama kolay kolay çok çok nadir ağlarım size tavsiyem pskologa gidin 

0 oy
(23,511 puan) tarafından

Acil yerine psikoloğa gitsen sorunun çözülürdü belki 

0 oy
(6,165 puan) tarafından

Şimdiye kadar hiç gittin mi psikiyatra

(93 puan) tarafından

Gitmedim 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 922 göst.
2 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu