Ya hanımlar geçen hafta bebeğim çok ishal olmuştu antibiyotik yüzünden neredeyse bir hafta sürdü. İsilik oldu sanıyordum ama biraz araştırdıktan sonra mantara döndüğünü farkettim. Google da araştırdım görünüşü mantara benziyor. Poposunda bez lastiklerinin filan denk geldiği yerler çok üzülüyorum. Arkadaşım madecassol ve ketoral i azcık karıştırıp sür iyi gelir dedi. Doktora danışmadan kullanmalı mıyım. Çok iyi bir çocuk doktoru önermişti dedi. Başına gelen var mı vücudunda da döküntüler var onlar daha çok isilik gibi duruyor ama.
Doktora götürün bence mantara dönüşmüşse o uygun kremi verir
Teşekkür ederim
Mantarlar türlerine göre iyice artabilir her ilaç her bebeğe iyi gelmez tahriş ve ya isilikten bahsetmiyoruz burda durum ciddileşiyor muhakkak doktorunuza görünün randevu gününe kadar iyi bi nemlendirici alın mustela veya siveno gibi iyice tahriş olmasın
Yarın götüreceğim teşekkür ederim
Vücudunda da döküntü varsa el ayak hastalığı olabilir mi? Kızımda bezin lastik kısımlarının den geldiği yerde başlamıştı o sıra ben bez değiştirmistim alerji yaptı heralde dedim sonra popoya yayıldı derken kreşte öğretmeni salgın var dedi o gün vücudunda da çıkmaya başlamıştı döküntüler
Ayyy bende bez değiştirmistim hem ona bağladım hem ishale bağladım
Internetten el ayak hastalığı yazıp bakın benziyor mu diye. Doktora da götürün içiniz rahat eder
Yok el ayak ağız hastalığına benzemiyor baktım şimdi. Poposunda ki mantara daha çok benziyor.
Sağlık ocağına niye götürmüyorsun?
Ailemin yanındayım ateslenince götürdüm 1yas altına bakmıyoruz dediler
Çocuklarımda da diş dönemi ishalden dolayı oldu 1-2 defa mantar olayı. Aile hekimi trosyd yazdı sürdüm hemen geçti. Doktor yazdığı için gönül rahatlığıyla alıp kullan diyebilirim.
Aile hekimi bakmadı burada yaa sinir oldum ailemin yanındayım kendi bebeklerimize de bakmıyoruz 1 yaş altına dediler
Çok saçma ya niye öyle demişler 🥴 ufacık bebekle randevu mu kovalayacaksın yani illa. Eczaneden al sür canım. Ben kızımda oğlumda kullandığımda da 1 yaştan küçüktüler.
Bakmak istemedi sanırım hanımefendi misafir olduğum için. Yarına randevu buldum çok şükür götüreceğim doktora.
Tamam canım geçmiş olsun miniğe 🌸
Ketoral bebeklere tavsiye edilen bir krem değil bence bir doktorda tavsiye etmez. Genelde seboraik dermatit tedavisinde falan kullanılır. Ondan önce travazol vs gibi olan kremlerden önerir diye düşünüyorum bir doktorunuza danışın, teşhis koyup ona göre ilaç kullanin
Yarın götüreceğim doktora teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun, çok kötü durumda ise denemissinizdir ama kantaron yağı, az isitilmis zeytinyağı, sudocream gibi cinkolu kremler acısını hafifletiyor
Sudocrem sürdüm hep hiç iyi gelmedi normalde de pişik sorunu yaşıyoruz sudocrem kullanıyorum her zaman
Çinkolu olduğundan acıyı alıyor kuzum huzursuzluğu varsa acısını yanmasını alıyor en azından. Çok geçmiş olsun tekrar. İnşallah mantar değildir belki ishaldendir
Kaşıntısı var biraz. Yarına randevu buldum inşallah götüreceğim
Kızım da ufakken mantar olmuştu ve ona göre krem verdi doktor. Her şey sürülmez yani. Doktora gidene kadar bolca havalandırın, kuru tutmaya çalışın. Tampon hareketlerle altını temizleyin.
Yarına randevu buldum şükür götüreceğim
Hayır hamazinc ve travazol karıştırman lazım ilk kullanımmda bile etkisini görürsün doktorlar çok tavsiye ediyor bunu
Doktora randevu buldum götüreceğim
travazon verdi aile hekimi bize aynı dediğin gibi ishal sonrasın pişik oldu.
Ya pisikten çok farklı görünümü zaten elimde hiçbir krem yok sudocrem den başka
sivilce gibi görüntüsü var kızımda
Sivilce gibi başladı sudocrem sürdüm daha değişik bir hal aldı 😞
ben de ilk bugün sürdüm travazonu. daha önceden işe yaramıştı. ama 3 günden fazla kullanmamak gerekiyormuş
Yarın doktora götüreceğim daha kötü olmasından korkuyorum. Havalar sıcak bez var kaşınmaya başladı kuzum
1,473,430 soru
24,124,612 cevap
333,664 kullanıcı