0 oy
159 göst.
Diğer kategorisinde (467 puan) tarafından

Bebeğim 6 buçuk aylık 2 günde 1 yumurtanın sarısını veriyorum kaynanam verme fazla dşyor Bi zararı mı var ki karışmasa olmuyor faydalı aksine diye biliyorum 

8 Cevaplar

0 oy
(429 puan) tarafından

3 gün kuralı ile verin birşey olmazsa devam edebilirsiniz.daha küçük olduğu için tadımlık verilir zaten 

-Reklam-
0 oy
(2,728 puan) tarafından

Bende bebeğime ilkez verecem diğer herşeyi tatdirdim ama yumurta vermedim acaba siz yumurta sarısını nasıl veriyorsunuz katı yaa neyle sıvı yapıyorsunuz internete yoğurt konuluyor zararlı değil mi yoğurt ve yumurta 

tarafından

Zeytinyağı 2 çay kaşığı kadar süzme ya da labne peynir yumurta sarısınin yarısı çok lezzetli oluyor çocuk için ben böyle veriyordum

(467 puan) tarafından

Bende yarım yumurta sarısı labbe peynir bir tane bebe bisküvisi çeyrek avokado karıştırıp yediriyorum 

tarafından

Avokado da güzel oluyoe ama haftada 3 defadan fazla ekleme canım tüylenme yapabiliyor 

(2,728 puan) tarafından

Teşekkür ederim ilk çocukta degil

Aradan 4 yıl geçti ama herşeyi unutmuşum sanki ilk çocuk herşeyi arastiriyorum😂😂🤣🤣

0 oy
(2,832 puan) tarafından

3 gün kuralı ile deneyin alerjisi yoksa verebilirsiniz bir zararı yok tabi ki ne olabilir. Yazın isilik vs yapar diye fazla yedirme diyordur bazen kabartıyor öyle yumurta. 

(549 puan) tarafından

Kekeme olurmuş çocuklar. Öyle diyen çok yaşlı var, soru sahibinin kayınvalidesi de ondan demiş olabilir :)

(467 puan) tarafından

Kekeme mi olur muş 😂

(2,832 puan) tarafından

Ahahah ne kekemesi kız 😂 Allah'ım gün geçmesin ki totolarindan element uydurmasinlar

(5,382 puan) tarafından

shdmakana kekeme mi olurmuş 😂😂 yaşlılar çok acayip.

doktorların hepsi yumurta verin yumurta en güzel protein diye bangır bangır bağırıyor 😂

(549 puan) tarafından

Ahahahhaha evet bende duyunca çok şaşırıp gülmüştüm :))

0 oy
(969 puan) tarafından

Sarısı değil de beyazı verilir diye biliyorum ben. Sarısının kıvamı yapış yapış olduğu için nefes borusuna kaçarsa sıkıntı olur diye duymuştum. 

(2,770 puan) tarafından

Bebeklere ilk önce sarısı ile baslanıyor beyazın alerji riski. Daha yüksek olduğu için. Önceden böyleydi ama sanırım artık beyazı ile birlikte verin diyor bazı doktorlar. 

(2,832 puan) tarafından

Yok önce sarısı ile başlanıyor arkadaşım dediği gibi. Ama artık ikisi bir başlayın diyor çoğu doktor. Beyazını bazı doktorlar 1 yaş öncesi hiç verdirtmiyor alerjiden

(969 puan) tarafından

Yaa bilmiyordum. Teşekkür ederim. Benim çocuğum yumurtayı hiç sevmediği için ikisini de yedirtememiştim. 😅

0 oy
(61 puan) tarafından

Verebilirsin tadimlar bittikten sonra yoğurtla falan yumuşatıp verdim biraz yapış bı kıvamı oluyor sarı tek yiyince ilerde de labne ile yumuşatıp verdim. Bı zararı olmadı çok şükür önüne koydum tabağı döke saça artık ne kadar yerse 

0 oy
(2,770 puan) tarafından

Yeni başladıysan tümünü verme sarısının benim kızımda kusma yaptı. Sonra birkaç gün kestim az az vermeye başladım zamanla çoğalttım. Havalarda sıcak dokuna bir cidden. Doktor bana ilk başladığım zaman çeyreğin yarısını vererek başlamamı söylemişti. 

0 oy
(3,914 puan) tarafından

Hergun kahvaltısında veriyorum sadece o değil muz pekmez labne peyniri irmikli karışım hepsini karistiriyorum 1 kase yiyiyor 😆

0 oy
(5,382 puan) tarafından

hayır verilir hatta beyazı da verilir. 

doktor bana yumurta sarısını 8e böl, ilk gün 8de 1ini 2.gün 8de 2sini böyle böyle artırarak 1 haftada tam yumurta sarısını ver.

alerjisi yoksa yumurta beyazını da ver, bak alerjisi olacak mı olmayacak mı diye. 8.aydan sonra da her gün 1 tam yumurta yedirmeye gayret ettim. 

kimi görsem, hangi doktora gitsem internetten hangi doktoru dinlersem dinleyeyim dedikleri tek şey her gün 1 yumurta yemesi gerektiği 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 449 göst.
0 oy
4 cevap 171 göst.
6 Ocak 2022 Diğer kategorisinde egeli (792 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 236 göst.
0 oy
3 cevap 177 göst.
5 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mybaby01. (1,018 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,964 soru

24,147,461 cevap

334,718 kullanıcı

...