0 oy
337 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,344 puan) tarafından

Hayırlı geceler hanımlar. Ben İstanbul' dayım ve 31 haftalık hamileyim. Şimdiye kadar kontrollerime hep özel hastaneye gittim, ayda 1 gittiğim için zorlamadı bizi. Doktorumdan memnun olduğum için ve bi yerden alacağımız olduğu için gelirse doğumu da orda düşünüyordum ama o alacak paramızın geleceği yok. bende maddi anlamda sıkıntı çekeriz diye gittiğim hastanede doğum yapmaktan vazgeçtim. Devlet hastanesine ayın 14 üne randevu aldım. Doğuma az kaldığı için Doktorlar sıkıntı çıkarırlar mı acaba? Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden. 

14 Cevaplar

+2 oy
(4,382 puan) tarafından

Hayır bir sorun çıkartamaz istediğin hastaneye gidebilirsin. Simdiye kadarki tetkikler zaten e devlette var bir sorun olmaz. Zaten devlette takip eden doktorun da doğuma girmiyor o an kim varsa o giriyor 

-Reklam-
+2 oy
(669 puan) tarafından

Mecbur kabul edecekler tonla vergiyi boşuna mı veriyoruz 

0 oy
(1,899 puan) tarafından

Sıkıntı çıkarırlar devlette evet. Ben özele sadece cinsiyet ogrenemye gitmiştim doktor bende doğum yapmicaksan gelme devam etmeyelim dedi ona göre takibe almam gerekecek çünkü dedi. Senin durumda aynı şekilde bu zamana kadar takibini yapmadığı için hamilelik sürecini bilmediği için doktorlar kabul etmeyebilir 

(221 puan) tarafından

Doğum başladığı zaman acilden direk giriş yaparsa hiç bir sorun da olmaz kabul ederler de doğumunu da yaparlar 

(8,890 puan) tarafından

Devlette zaten takip eden doktor girmiyor ki doğuma 

(221 puan) tarafından

Evet bende kontrollerim hepsi devlette oldu takipli olduğum doktor doğuma girmedi 

(8,890 puan) tarafından

Aynen zaten genelde ebeler giriyor farkli durumlardada nöbetçi doktor kimse o gelir. Planlı sezeryan olmadığı sürece 

(1,899 puan) tarafından

Doğum baalayinca mecbur biri alacak zaten en kötü özel acilinden giriş yapılır mesele o değil bı sağlık sorunun olur anne veya bebekle alakalı ve doktor bilmez bunu direk alır doğuma sıkıntı olur onun için zaten kabul etmek istemiyorlar takip etmediği hastayı 

0 oy
(3,598 puan) tarafından

Benim gittiğim devlet hastanesinde doğumhane yoktu o yüzden doktor 3 aya kadar kendine bir hastane bul oraya başka yoksa kabul etmeyebilirler demişti. 

3 aylık olunca doğum yapacağım hastaneye gittim hatta önceki hastanede ikili taramayı yaptırmıştım onun kağıdını istediler alıp götürdüm.

Siz yine de gidin görüşün kabul ederler bence ya ne yapayım yani özele devam edemiyorsam baktınız olmadı başka doktorla görüşün ya da varsa başka hastane 

0 oy
(2,944 puan) tarafından

Doğum anında bile gidebilirsin birşey demezler. Görümcem ilk bebeğinde normal doğum yapmak istemiş ama özel deki doktoru sürekli takip ettiği doktor son doğum anında sezeryana almak istemiş görümcem kabuk etmemiş ve devlet hastanesine gitmiş. İki gün sancı çekmiş ama yine de devlette normal doğurmuş. Sadece parada mı anlaşamadınız son dakika diye laf vurmuş devletteki ler o kadar. O da hayır ben normal istedim o sezeryana zorladı demiş. 

0 oy
tarafından

Gideceğin doktora bağlı bence bazısı hastası değilsin diye umursamiyo ama zamanın var 2 3 kere gidersen iyi olur 

0 oy
(221 puan) tarafından

Kabul ederler kabul etmek zorundalar. Ama eğer doğum başladığı zaman acilden giriş yaparsan hemen alıyorlar ebeler bir iki laf söylerler ama doğuma alıyorlar 

0 oy
(14,728 puan) tarafından

Zonguldak’ta yaşıyorum ben 32. haftaya kadar özele gittim kızım da hiçbir engel olmamasına rağmen sezaryen olmamı tavsiye Edip durdu doktorum o yüzden sırf devlete geçtim hiçbir sorun olmadı

Sağlıcakla kavuşsun inşallah

0 oy
(5,965 puan) tarafından

sorun çıkmadan gidersin canım.

ben doğum yaptığım hastanede kere muayene oldum ve 2 hafta sonra doğum yaptım. 

0 oy
(5,713 puan) tarafından

Benim kuzenim 5 sene icinde 3uncu sezeryanini olacakti surekli gittigi hastane gunu dolmasina ramen risk almak istemedigi icin kabul etmedigini dusunuyoruz bi turlu doguma gun verilmedi 42 haftalik oldu hala kabul etmediler surekli bi mazeret buldular ozelde yapsin diye zorladilar ona da maddi durumlari yoktu gidemediler en son baska bi kuzenim ankara bilkent sehir hastanesinde tanidik hemsire arkadasi varmis onu aradi napabiliriz diye 42 hafta ne demek hemen gelin dedi apar topar doguma aldilar takipli de degildi gider gitmez aldilar sezeryan olunca doguma bile gitsen sorun olmuyo da normal dogumda onceden bi muayene gerekiyo o da dogum esnasinda degilsen yine sorun olmaz sanciyla gidersin hemen ultrasona alirlar bebek nasil geliyo durumu ne suyu nasil bakarlar bi de alttan muayene acilma var mi diye bitti bunlari hepsini yapmasi 10 dk surmez 

0 oy
(988 puan) tarafından

Ben hamileliğim boyunca İstanbul'da hem özelde hem de devlette kontrollere gittim. Çoğunlukla özele gittim. Gittiğim devlet hastaneleri de hep farklı farklıydı. Doğumumu da devlette yaptım. Hiçbir sorun çıkmadı. Çıkamaz da zaten. İçin rahat olsun. 

0 oy
tarafından

O dediğin şey Almanya'da geçerli diye biliyorum hangi doktora gittiysen orada doğum yapmak zorundasın doktor değiştiremiyormuşsun ben de oğlum daha özele gidiyordum başlarsa sonra doktorum ayrılınca yeni yapılan şehir hastanesine gittim temizliğe sorun çıkmadı zaten hastanede hangi doktor varsa o giriyor gittiğin doktor girmiyor doğumuna 

0 oy
(510 puan) tarafından

Yengemde hamileyken hep özele gitmişti 7.ayından sonra devlete gitmişti bugüne kadar muayeneye kime gittiysen ona git burda hiç bi kaydın yok demişler

0 oy
(8,890 puan) tarafından

1 kere muayene oldum 8 gün sonra o hastanede doğum yaptım.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 159 göst.
0 oy
2 cevap 154 göst.
6 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 1,164 göst.
19 Ekim 2019 Diğer kategorisinde Arzuhann (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 406 göst.

Kategoriler