0 oy
251 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (26 puan) tarafından

Ben haftaya deri alti implanti taktirmayi dusunuyorm 

Ama bazi korkularim var deneyimleri bilgileri olan yazabilir mi 

Biraz arastirdim adetten kesiyormus adetten kesince kotu bir sey olur mu 

Kilo alimindan korkuyorm bir de 

Su an hormonsuz sipral takili daha once onunla hamile kaldim yine kalirim die korkuyorm sipral oynar die korkuyorm hamile olmaktan inanailmaz korkuyorm 25 yasindaym ve 3 tane cocugum var en buygu 4 yasinda dusunun 

8 Cevaplar

0 oy
(110 puan) tarafından

Bende taktırmak istiyorum canım ama hala yapamadım nasıl şey bilmiyorum bile ilaç kilo aldırıyor diyorlar implant güvenilirmiş ama yinede bilmiyorum daha adet bile olmadım

-Reklam-
0 oy
(997 puan) tarafından

Canım aynı durumdayız benim de en büyüğü ekim ayında 4 yaşına girecek bende dün spiral taktırdım daha çocuk istemiyorum inşallah hamile kalmam spiralle hamile kaldınız ya bebeğe zarar vermedimi

(918 puan) tarafından

Yok canım normal doğum oldu 9 ay boyunca bebeğin ayağının yanında durdu düşer dediler engelli sakat doğabilir şükür 40 haftalık doğdu şuan 4 aylık doktor dedi binde bir ihtimal ile doğdu çünkü spiral kaymamış şekilde hamile kaldım 

(997 puan) tarafından

Geleceği varmış demekki hayırlı olsun canım sağ salim kucağına almışsın kazasız belasız insan o şekilde hamile kalınca bu seferde bebeğini düşünüyor malesef acaba bi sıkıntı çıkacak mı diye ne kadarlık olunca öğrendiniz hamile olduğunuzu 

(918 puan) tarafından

4 haftalık öğrendim hemen doktora gittim ama dedi ki spiral arkada bebek önde,bazı doktorlar da kabul etmedi dediler çekersek kürtaja girer bebek ölür ,sonra başka bi doktor da dedi ipi gözükmüyor öyle 3 aya kadar gezdim sonra böyle doğum yapacaksın dediler aynen şükür sağ salim doğdu hemnde Kadir gecesinde 2 oğlum vardı istemiyordum çocuk şimdi de Kordon bağlamak için sıra alacağım bakalım

(997 puan) tarafından

3 cu oğlunuz mu oldu yasiniz kaç 

(918 puan) tarafından

Yaşım 30 şükür 3.kız oldu benim için fark yoktu ama eşim kız olana kadar doğur diyordu🙂 daha evlenmeden tek isteği bi kızı olmasıydı çünkü haa oğlanlar seviyor ama kıza diyor kabul olmuş duam, sıra aldım bakalım doktor ne diyecek artık doğum yapmak istemiyorum kadın doğum önünden bile geçmek istemiyorum 

0 oy
(1,485 puan) tarafından

Doğumdan sonra kırkım çıkınca bende taktıracağım başka çare yok gibi şuan ipme daha hormonlu 

Kişimden kişiye etkiler değişiyor beşkşde adettem kesmez bilemezsin ki takmadan 

0 oy
(2,728 puan) tarafından

Ben onun takma videosunu izledim ne kadr cesaretli olsamda korktum vallah şuanlik spiral ve ilac

(8,027 puan) tarafından

İğne acıtmıyor canım zaten çok kısa sürüyor damar yolu açar gibi saniyelik. Lokal anestezi yapılıyor ben içeri bastırınca ağrı hissettim ama Dr uyuşmasını beklemedi. Bi kaç saat normal bir ağrı vardı daha sonra geçti .

Bir ya yakın üzerinde uyumaya korktum hassasiyet vardı daha sonra zaten o hassasiyette geçti unuttum varlığını

Ama spiral günlerce sancı yapmıştı onun dışında bel ağrısı yaptı en son kaydı

(2,728 puan) tarafından

Haklısın teşekkür ederim zatn benm vücut spirali kaldırmıyor geçen yıl 4 kez kayma yaptı yoğun kanamadan öyle böyle tekrar kaymisti çıkardı baya enfeksiyon kapmistim ilaç kullandım diğer ay gittim dedi gebesin 

Eşim korunuyordu 2 kez birlektelikten gebe kaldım 

Ne olursa olsun bende iplant taraftariyim videodan korkmuştum ama takacam bu gidişle 

Yoksa yine hamile kalırım Allah korusun 

Bu arada sormak istediğim takılınca sen şuan dokunsan hissediyor musun eline geliyor mu 

Hareket etmez dimi vücudun başka yerine gitmez sabit kalır yerinde 

(8,027 puan) tarafından

Evet hissediyorum Çubuk şeklinde ele geliyor.  Yerinden oynamaz canım derinin içerisine yerleşmiş 

(997 puan) tarafından

Bende aynı şekilde ya 1 gün boyunca sol tarafım baya ağrıdı ondan sonraki günlerde azar azar ağrısını hissediyordum 

(8,027 puan) tarafından

Sinek ısırığı dediler asla öyle olmadı günlerce mahfetti beni

0 oy
tarafından

3 aylık iğne yaptırdım ben bu 2. Yaptırisim ilk bir buçuk ay çok yoğun olmasa da kanamam oldu sonra da adet kesildi bende implant düşünüyordm ama bazıları dayanamayıp çıkarttım falan diyince vazgeçtim bu arada kilo almadım aksine forma girdim 

0 oy
(3,507 puan) tarafından

Spiral vücuda oturma süresi 1 yılı alıyor ilk yaptırdım 6, ay da kaydı hissettim hemen yenisni taktiridm adet de yoğun kanama yada lekenme oldu 2 yıldır takımı sorun yok şuan bazen erken yada geç adet görüyorum başkada korunma yöntemim yok 4 ve 2 yaşında cocukalrim var impilanti Bnde istedim bulunduğum yerde bulamadım bulduğumda ücret baya pahalı geldi 

0 oy
(8,027 puan) tarafından

Mart ayında taktım. İlk 3 ayın 2 ayı aşırı kanamalı geçti daha sonra kesildi. Şuan aydan aya görüyorum ama az. Çok kanama görmüyorum ama şikayetçi değilim

Kilo almadım hala aynı kilodayım. 

Neler öğrenmek istiyorsun sorabilirsin canım

(3,684 puan) tarafından

Bende deri altı taktırmak istiyorum bunu devlet hastanesi yapıyor mu 

(8,027 puan) tarafından

Evet ben devlette taktırdım yalnız implantı kendin eczaneden alıyorsun. Dr ismini yazdı bizde alıp gittik taktı doktorumuz

(3,684 puan) tarafından

Ne kadar peki 

(8,027 puan) tarafından

Mart ayında 4600 e aldık

(3,684 puan) tarafından

Çokkk pahalı ama 😭😭😭

0 oy
(391 puan) tarafından

Ben bundan 1 sene öncesine kadar kullandım deri altı implantı. Takarken ağrı hissi olmuyor zaten lokal anestezi yapılıyor kola. Takarken kadın doğum takıyor ama çıkartırken her yerde çıkartılmıyor o konuda bıraz sıkıntı.

Kullanırken de 3 yıl boyunca regl olmadım. Zaten takarken doktor söylemişti en az bır ıkı yıl olmazsın dıye ama ben 3 yıl olmadım.

Koruma Yöntemi olarak yüzde 99 gibi bir oranla en iyi korunma yöntemi aslında ama dezavantajları da var 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 169 göst.
0 oy
0 cevap 50 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Hayatzor (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 93 göst.
0 oy
4 cevap 141 göst.
4 Mart 2025 Diğer kategorisinde Zehraao (269 puan) tarafından soruldu

Kategoriler