0 oy
709 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,649 puan) tarafından

Kızlar kuzenim İspanya’ya 20 günlüğüne eğitim için gitti.

Kaldığı öğrenci yurdunda sabah kahvaltı da salamlı sandvic ikram etmişler.

Bu da yemiş…

Yerken bi garip tadı varmış.

Salam bozuk mu acaba diye düşünmüş.

Sonra midesi bulaninca gidip yurdun sahibine sormuş. 

Kuzenim ispanyolca bilmiyor ingilizce biliyor. Yurdun sahibi de ingilizce bilmiyor.

Meger salam do.muz etindenmiş..

Baska bi kiz ceviri yapmis yurdun sahibi ‘müslüman olduğunu bilmiyordum ozur dilerim demis’.

Bana ‘abla bi şey olur mu? Cok uzgunum’ dedi

Bende bi sey olmaz bilerek yapmadin sonucta dedim.

☹️☹️☹️

15 Cevaplar

+1 oy
(1,776 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bilerek yerse haram zaten bilmeden yemiş daha dikkatli olsun amcamda gitmişti inşaat için oda sandviç yemişti hazır paketli o oldu dahada azına sürmedi çoğu şeyi sorsun daha dikkatli olmasında yarar var 

-Reklam-
+3 oy
(4,652 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yani kız Müslümansa zaten helal et dışında et yemesi caiz değil. Hadi turkiyede yedi desem Müslüman ülke ama ispanya da et yemek de akıl işi değil ki. Adamlar Müslüman değil helal et kesip önüne koyacak değiller ya domuzdur ya da helal olmayan inek koyun tavuk etidir. Her neyse 20 gün boyunca vegan beslenecek.

(829 puan) tarafından

Evet eşimde mesela yurt dışında gittiği yerlerde yemek yediğinde çok dikkat ediyor mesela bazılarınn üzerinde ne etle yapıldığı yazıyormuş bazılarında yazmıyormus eşimde risk almamak için yemiyor 

(4,652 puan) tarafından
+1

Canım zaten yurtdışında hiç bir et yiyemez helal kesim değil çünkü ha emin olduğun bir Türk Arap işletme olur o farklı. Ama gayri muslimler Allahü Ekber deyip kesmiyorlar ineği koyunu. Bizde almanyadayiz kızım anaokuluna başlayacak vegan beslenecek dedik müdüre. 

(14,837 puan) tarafından

Türkiyede her yerde Allahü Ekber diyorlar mı sanıyorsun canım kaç inek sattık adamlarda besmele yok diyor eşim 

(4,652 puan) tarafından

Turkiyede domuz çiftlikleri de var biliyoruz canım:) Turkiyede küçük birihtimal helal olmayan eti yemek ile %100 de %100 helal olmayan eti yemek arasında fark var

(2,853 puan) tarafından

Yurtdışına gidince balık yiyorduk, en temizi

(3,405 puan) tarafından

Yırtdışına geldiğimden beri bu helal et konusunfaki fikirlerim de değişti. Allahu Ekber deyip kesilen etin nereden geldiği belli bile değil. Hangi koşullarda yetiştiği de manidar. Bir nevi pazarlama taktitiği aslında. 

Carrefour Fransız mağaza zinciri helal tavuk ve kıyma eti satıyor mesela.

Helal olmayan tavuk etininin yetişme koşulları, saklama şartları ve kontrollerden geçerek aldığı belgeler daha çok güven veriyor.

(4,652 puan) tarafından

Ben doğma büyüme fransadanım. Hiç carrefourdan et alıp yemedim helal yazsa bile değil ki zaten. Güvenilir Türk  kasapları var oradan alıyoruz. 

(3,405 puan) tarafından

Bunu demek istiyorum zaten, helal bile yazsa değil ki, hepsi satış taktiği. Temiz olduğuna inandığın bir markayı almak ya da üreticiden satın almak en iyisi. Yoksa domuz eti dışında, diğer her et aynı. 

+1 oy
(4,258 puan) tarafından

Ne olacak yani dinden mi çıkmış olacak. Bile isteye yememiş ya.Türkiye de ne kadar çok yerde domuz eti piyasaya sürülüyor bir çoğundan haberimiz olmuyor . Kim bilir nerelerde neler yedik.

0 oy
(1,612 puan) tarafından

Diyaneti arayıp sorun kim ne dese günaha girmiş gibi olmasın bilmiyormuş tövbe etsin Allah affetsin bir daha sorup yesin bence

0 oy
(302 puan) tarafından

Bilerek yemediği için günah olmaz diye biliyorum canım hocaya sorun yinede

0 oy
(110 puan) tarafından

Günah mı değil mi pek bilmiyorum ama bizim fakültede bir kız vardı o kebapını yemiş ballandıra ballandıra anlatıyordu hayatımda böyle lezzetli şey yemedim diye bende bir ara denemek istedim hamilelik sırasında normal etle bastırdım duygumu

(1,649 puan) tarafından

Hamileyken yemek gunah değil diyebiliyorum ben 

0 oy
(4,949 puan) tarafından

Ay kizilcik sevetinde pembeler disardan doner soylemislerdi orasi da meger domuz eti karistiriyomus bunu ogrenince neydi kiz o hocasi sirkeli mirkeli bi su hazirlayip icirmisti okunmus 2 saat kimse konusmasin demisti millete o su dokundu kivrim kivrim kivraniyolardi da konusamiyolardi o geldi aklima tobe estagfurullah yapmasi gereken bisey yok bilerek yapmamis ama tevbe istigfar etsin yinede bol bol bi daha da vegan urunler disinda bisey yemesin orda

0 oy
(3,311 puan) tarafından

Olan olmuş bilmeden yemiş sonuçta 

0 oy
(4,015 puan) tarafından

Benim bildiğim çok az yenilebilir o da açlıktan ölmemek için hiçbir şekilde yiyecek bulamazsa bir diyaneti arayıp sorun bence yada hocalara sorun

0 oy
(15,069 puan) tarafından

Bilmeden yemiş bir şey olmaz bence o ayrı ama Yurt dışında dikkat etmesi gerek hassas olmalı

(1,649 puan) tarafından

Aynen dogru 

0 oy
(849 puan) tarafından

Üniversitede bir arkadaş sürekli yurtdışına değişik değişik ülkelere gidiyordu. Ve et yemeyi seviyordu. Yurtdışında da et yemek istersen domuz etini göze alacaksın derdi. Çünkü genelde hep domuz etiymiş. O bilinçli yiyordu gerçi. Arkadaşın bilmiyormuş ama olay bilip bilmemek de değil. Temkinli olmak şüpheci olmak gerek. Et, et ürünleri yememek gerek

0 oy
(199 puan) tarafından

Bilmeden yediği için bi günahı olmuyor geçen gün benimde başıma geldi ilk lokmada etin tadının değişik olduğunu anladım farklı bi marinasyon işlemi diye düşündüm eşim geldi yanıma şunlar domuz eti diye barbeküdekileri gösterdi kusmak için lavaboya gittim kusamadım ordaki en yakın camiye gidip sorduk bilinmeden yenildiği için günahı olmadığını bidahaki sefere et çeşitlerini sormamı söylemişti

(1,649 puan) tarafından

Evet bilmeden yemis

0 oy
(3,405 puan) tarafından

Bilmeden yemiş, sanmıyorum ki sorun olsun. Ama yurtdışında herhangi bir et ürünü yerken baştan bilmek gerekiyor. Hatta şöyle söyleyeyim, sandviç ve diğer basit yiyeceklerin içine de domuz yağı giriyor. En azından minimum bir İspanyolca bilmesi yararlı olur. Domuz eti, domuz yağı var demenin bir kaç farklı şekli de var, hepsini aklında tutsun. 

(1,649 puan) tarafından

Evet haklisin

İll kez yurt disina cikti dusunememis

0 oy
(3,202 puan) tarafından

Yav sallamayın anlamaz domuz etini selamın içinde  zaten millet ozelliklemoyle yiyorrki lezzetli olsun.ayrica zaten orda et ne yerse yesin hepsinde vardir 😊 birde salam yanı 😂😂😂

(1,649 puan) tarafından

Sana yalan borcum mu var? Kiz ilk defa yurtdışına çıktı.

Salamin tadi ekşi ve cok yagliymis ayrica tuhaf kokuyomus.

Midesi bulaninca gitmis sormuş kiz.

(3,405 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Domuz eti de tavuk gibi beyaz et olarak kabul ediyorlar. Neden bilmiyorum, ama çok baharatlı yapıyorlar. O yüzden kokusu çok ağır, reyonda önünden bile geçerken anlıyor insan. O yüzden tat olarak da rahatsız olması çok normal. 

(3,202 puan) tarafından

Ben o kadar baharatlı gormedim 

0 oy
(5,761 puan) tarafından

Bilerek olmamis tabi ki bisey olmaz ama etkilenecegi kesin :( sorarak yemesi daha uygun olur.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 103 göst.
+1 oy
4 cevap 262 göst.
+1 oy
2 cevap 195 göst.
17 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 822 göst.

Kategoriler

1,470,040 soru