0 oy
111 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (428 puan) tarafından

Gün içinde yaptıklarına karşı sinirlendiğinizde bağırmak veya vurmak yerine kendinizi nasıl kontrol ediyorsunuz? Ağlama krizine karşı veya ısrarlarına karşı ne yapıyorsunuz.iki çocuk olunca insan her şeyi düşünüyor.

4 Cevaplar

0 oy
(2,239 puan) tarafından

Ne kadar büyük mesela 

(428 puan) tarafından

5 yaşında en azından.

(2,239 puan) tarafından
+2

Öncelikle 5 yaşında ki çocuk büyük değildir . Vurma eylemi çok yanlış ya ileride psikopat olacak ya da sürekli eziklenen bir çocuk karakteri artık hangi yöne eğrilirse . Seslerimiz ister istemez yükseliyor evet ben çok sinirleniyorsam oğluma daha 2/5 yaşında başka odaya geçiyorum o ağlasa yırtınsa bile sakinleşmeyi bekliyorum ya da yastığı suratıma basıp bağırıyorum ki duymasın sonra yanına geçiyorum sürekli bağırıp döversen çocuk ya pısırık olur ya da geleceğin sokak serserisi o yüzden metanetini koru kardeşim 🙏

-Reklam-
0 oy
(6,003 puan) tarafından

Ben cildirsamda vurmuyorum. Vurmayi da dogru bulmuyorum. Tabi ki sesimi yukselttigim oluyo ama olabildigince anlasmaya calisiyorum. Artik diretirse bi aayy diyorum zaten bunaldigimi anlayip uzatmiyo. Buyuk oglum 7 yasinda kucugu 2 yasinda. Evet sabretmek zor ama net sinirlar icinde olursak cocukta ona gore sekilleniyo.

0 oy
(1,969 puan) tarafından

Vurmam ama kızarım güzel güzel derim hiç duymaz bazen kızarım anca öyle büyük değiller aslında kardesleri olunca gözümüz de büyütüyoruz ve onlar daha çok ilgi alaka bekliyor dinlenmek aglma inat istek oğlum çok değiştir eskiden daha uysal olumlu bı cocuktu taşındık kimse yok o bile onu çok etkiledi farkındayım  sakin kalmaya çalışıyorum ama bazen bende kızıyorum hep olumlu olmayız ama vurmam eşim e bıraksam onun hozunde büyüdü dövecek oluyor ama onla da tartisiyorum normalde TV falan kırdı eşim Güler geçerdi oyle biriyken dövmek istiyor bence burda eşim bana destek olsa daha sakin kalirim dovmekle kizmayla sorunu çözmek yerine bazen annenin nefes almasına izin vermek gerekiyor 5 yaş ayrı bi şey oldu doyumsuz istediği bitmeyen hiç birşeyi kabul etmeyen inat ağlamalı öyle böyle büyücekler bol bol sabir  

0 oy
(870 puan) tarafından

Saçma şeylere ağladığında kulaklık takıp son ses müzik dinliyordum bu sayede ağlayarak hiçbirşeyi elde edemeyeceğini öğrendi ve ağlamayı kesti bende bağırmaktan kurtuldum sadece tehlikeli şeyler yaptıgında örneğin televizyonu tutup aşağı çekmeye çalışınca masanın üstüne tırmanınca uyaran veriyordum o sıra 2 3 dakika ağlıyordu gene kulaklık takıp sakinleşince doğrusunu anlatıp bidaha yapmamasını sağlıyordum

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 249 göst.
11 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 321 göst.
12 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Alyakus (2,713 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 398 göst.
21 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ozlem4141 (788 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 274 göst.

Kategoriler

1,477,058 soru

24,177,836 cevap

336,209 kullanıcı

...