+1 oy
220 göst.
Diğer kategorisinde (26 puan) tarafından

Kızlar ya benim kızım 5.5 yaşında ama 3.5 yaşında gibi boyu üstelik çok çok zayıf napmam lazım oğlumda 2 yaşında gibi oda 3.5 yaşında vitamin balık yagi falan ise yariyomu daha yeni polivit e başladım benim boyum 1.55 kocaminki 1.66 o yüzden korkuyorum birazda küçük kalırlar diye 

9 Cevaplar

+3 oy
(2,336 puan) tarafından

Arkadaşım eşiyle bebeğini götürdü hastaneye kısa zayıf diye zayıflığı için kan testi yapıp vitaminlerine falan bakmışlar ama boyu için çok beklentiye girmeyin siz de minyonsunuz uzun çocuklarınızin olması zor demiş 

-Reklam-
+2 oy
(1,873 puan) tarafından

Boyun %70 i genetik. Eşinde sende çok uzun değilsinz. Ama uzamaz diye bişey yok illa uzar. İlkokul orta okul çağında basketbol oynasın. Bide kıymalı yumurta yesin sabah kahvaltısında. Tahin pekmez bunlar da etkili

(26 puan) tarafından

Annem 1.50 babam 1.70 abim 1.85 :)

(1,873 puan) tarafından

%100 DEMEDİM %70 İ  dedim:) abin %30 luk kısmından uzun olmuş :)

(26 puan) tarafından

Değilmi :) korkuyorum ya kısa kalırlar diye 

(1,873 puan) tarafından

Belki dayısına çeker belli olmaz :) komşumn kızıda 5.5 yaşında 4 gibi duruyor . Babası uzun ama anmesi kısa. Diğer kardeşi de öyle kısa. Sana kendi kardeşimden örnek vereyim. Teyzemn oğlu ile yaşıtlar. 5 6 yaşında fotoğrafları var Teyzemn oğlu ondan uzun. Kardeşmde çok kısaydı. Biz ailecek uzunz. Abim 1.85 bende 1.72 annem de benden kısa ama o kadar uzun da değil. Kardeşmn birden boyu uzadı şuan 1.85 boyunda. 

(4,915 puan) tarafından

Aynen belli olmuyor esim 1.88 boy. Annesi 1.70 babası 1.76 

+1 oy
(11,628 puan) tarafından

Maalesef genetik nirmaldir öyle.gozukmeleri eşimin kuzeni ile eside sizin gibi 3 cocuklarida kısa anne babaları gibi 

0 oy
(8,330 puan) tarafından

Kızının boyu kaçtı 5 yaş kontrolünde 

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Önce kan tahlillerini yaptırın. Eksikliğine göre takviye kullanırsınız. Polivitte afaki bir iştah açmıyor boy için bir faydası olmaz. Bol bol tahin, tahin sütü yapın. Balık yağı zaten haftada 1 kez balık yemiyorsaniz kullanilmasi gerek

0 oy
(264 puan) tarafından

Persentilin ne kadar altında. Bizde de aynı problem var 3 buçuk yaş 13 kilo. Kan değerlerinde sıkıntı yok dediler ama defalarca gittim demir ve d vitamini b12 düşük referansa yakın diye onları aldım. Kronik kabızlık var. Bağırsakta emilim bozukluğu veya yeme bozukluğu olabilir dediler. Endokrinoloji ve çocuk gastroenterolojiye baktırıcaz gerekirse. Vitamin şurupları bitsin gidicez üniversite hastanesine. 

0 oy
(1,220 puan) tarafından

Bol tahin ve kırmızı et tüketmesini sağlayın. Varsa imkan yüzme basketbol gibi sporlarla uğraşmasını sağlayın 

0 oy
(870 puan) tarafından

Yemekleri çorbaları kemik suyuyla yap

0 oy
(391 puan) tarafından

Benim de oğlumun boyu kısaydı ( hala çok çok uzamadı ama) yine de faydasını gördüğüm şeyleri paylaşabilirim.

Öncelikle geniz eti veya bademcik gibi bir sorunu var mı. Bizim vardı ve gece uyku bölünmesine ve çok hasta olmasına sebep olduğu için mecburen hemen alınması gerekti aldırdık. Artık uyku bölünmesi yaşamıyor ve hasta olma sayısı epey azaldı. Gelişimde en önemli unsur kesintisiz uyku çünkü. 

Bir de argevit  kullandık ama tam gece yatarken. Gündüz iştah açıcı özelliği olur uyku öncesi ise boy uzatır demişti doktor. 

Kemik gelişimi için d vitamini hiç aksatmıyorum haftada en az 3 gün. 

Bir de mutlaka bır spor alanına yönlendirmek gerekiyor demişti doktor bıze biz de basketbola yazdırdık. 

Bunlar genetik alt yapısına 5/10 cm ekler denildi bize

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 68 göst.
21 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Hlme0405 (83 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 198 göst.
0 oy
2 cevap 122 göst.
0 oy
7 cevap 297 göst.

Kategoriler

1,477,314 soru

24,181,705 cevap

336,347 kullanıcı

...