0 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde (6,371 puan) tarafından

Kızlar ek gıda geçtiğimizden beridir hep kabız anne sütü arti ek gıda mama vermiyorim hiç mesela tavuk çorbası mercimek çorbası tel şehriye yoğurt meyve emzdryorim su içmiyor kaşıkla biberonla bardakla.zorla veryorim kayısı suyu elma püresi armut püresi hani ne verdiysem duzelmedi iki haftadır duphalac şurup yazdı aile hekimi kullanıyorum rahat yapamıyor zeytinyağı da veryorim doktrlada danıştım dedi blender yapma ondandir ee yapmıyorum çatala ezip veryorim yine aynı küçük küçük yapana kadar ha bide 7 ay oldu altan iki diş çıkardı şuan 8 aylık yukarda 4 dişi patladi acaba hep niye kabız bu sorunu ek gıda geçtiğimizden beridir hep aynı çorba tarzı veryorim kuru şeylerde vermiuorim ya

15 Cevaplar

0 oy
(513 puan) tarafından

Canım normal bir süreç sonuçta yeni başladı ek gıdaya ve vücut ilk defa alıyor besinleri. Zamanla düzelecek . Bunlara ek olarak probiyotik kullan canım bağırsakları düzene sokar rahatlar çocuk 

(6,371 puan) tarafından

Nasıl priyorduk mesela 

-Reklam-
0 oy
(5,142 puan) tarafından

büyük ihtimalle ek gıdayı fazla veriyorsun 

(6,371 puan) tarafından

Yok cnm zaten yemiyor ki bir iki yemek kaşığı ancak 

0 oy
(429 puan) tarafından

Probiyotik yoğurt denemeni öneririm.birkaç gün ek gıdayı azaltarak ve bol bol emzirerek geçirebilirsiniz.kabız yapacak yiyecekleri azaltablirsin.

(6,371 puan) tarafından

Probiyotik yoğurt nerede satılıyor acaba zaten azaltyorum nezaman emek isterse emzdryroim zaten uyuyor hemen doktor dedi aç olsa ağlar zaten aglamiyorda mesela emzdryorim da valaha yalan yok ama sütum çok yetmiyor sol bitmek üzere sağ azıcık var çok uykusu geldiği zaman emiyor uyuyor öyle katı şeylerde daha vermiyorim versemde zeytinyağı ile veryorum mesela patates ezmesi yumurta sairisi bir tatlı kaşığı kadar yiyor ancak 

(429 puan) tarafından

File Migros Carrefour gibi büyük marketlerde satılır probiyotik yoğurt.

(6,371 puan) tarafından

Aktivite falan yoğurt yazyor ondan mı alayaim acaba kendim alsam nayalasam olmazmı hani proyortik toz veriliyor yanina

(429 puan) tarafından

Bilmiyorum canım.ben fileden aldım.harras probiyotik yoğurt yazıyor üstünde.

0 oy
(1,100 puan) tarafından

offf offf ben ne çektim düzeltene kadar büyük ihtimalle ek gıdaya yanlış başlamış olabilirsin o çok etkiliyor düzelmesi zaman alır ama geçer bekle ek gıdayı azalt sıvı yoğunluklu ver ben pancar püresi yoğurt az az vermeye çalışıyordum. 

hatta ben kaç kere ultrason çektirdim bir sorun var mı diye ama o şurubu kullanmadım. çünkü ultrason ve diğer tahliller temizdi. 

bol bol egzersiz yaptır hareketli değilse oda etkiliyor. 

(6,371 puan) tarafından

Valaha yurutece koyiurim yüz üstü uzatyorum falan sevmiyor ağlıyor döndürüyor kendini uyumayi çok seviyor valaha hep uykusu var kan testli falan geçen gün hepsi tertemiz çıktı bişey yok dedi valaha bende önce hep az az verdim zaten yavaş yavaş artrdim zaten öyle çok yemiyor iki yemek kaşığı kadar bile değil ya poposu çatladı.alti hep kırmızı olmuş pişik olmuş 

0 oy
(102 puan) tarafından

Dis cikarmasina ragmen kabiz anlamadim canim inan ki benim oglum 10 aylim oldu nerdeyse 4 disi var surekli ishal pisik oluyo bende ona pirinc unla muhallebi yapıp veriyorum oyle kesiliyo ishali  

Kabizlik icinde bildigim herseyi denemissin zaten insallah en kisa zamanda çözüm bulursun 

(6,371 puan) tarafından

Google den dyorki dış çıkarma kabızlık yapablyor su falan red edyor pek içmiyor zorla veryorum insalalh yapar valah az az ypyor

0 oy
tarafından

İnşirah oku 🌹💫🌹

(6,371 puan) tarafından

Okudum cnm Allah razı olsun inşallah 

0 oy
(1,894 puan) tarafından

Kefir dene canım cok iyi gelmişti bebegime, birde pırasa varsa süper olur cıktımı daha bilmiyorum tabi

(6,371 puan) tarafından

Yapmıyor top top yapıyor pirasami hiç blmiyorim ama boğazında kalır nasıl vercem ki kefir yarın Alaçam sademi çilekli var acaba sade çok ekşi ya 

(1,894 puan) tarafından

Sade al canım sana ekşi geliyor ama aslında öyle değil ben çok seviyorum benim çocuğum da bayağı seviyor 8 aydan beri veriyorum şu an 3,5 yaşında, pırasayı da minicik minicik doğuracaksın zeytinyağında azıcık kavur biraz suyunu ekle çektir suyunu yumuşasın yedir sonra, pirinç irmik böyle şeyler ekleme şu an çünkü kabızlığının azalması lazım

(6,371 puan) tarafından

Tel şehriye koyiurim genellikle daha pirinç vermedim valaha pırasa çorbası korkuyorum valaha aniden boğazından kalır falan çabuk oksuryor hemen korkuyorum 

0 oy
(2,697 puan) tarafından

Ayy benm kızım öyleydi artık lavmandan bikmistim 

Her yediğine ceviz eklerdim bir tane bide zeytinyağı verirdim bir kaşık iciende de koyardım öyle biraz rahatladi

(6,371 puan) tarafından

Ceviz iyimi geliyor 

(2,697 puan) tarafından

Evt biri bana demişti hastane hep gotutup getiririm kim ne derse denedim biri ceviizi toz haline getir yağlı olduğu için sindirimi kolay kabizligada iyi gelir demişti ciden de olmuştu faydası hem gelişim içinde iyidir 

Deneyebilirsin 

(6,371 puan) tarafından

Ama Ceviz nasıl cigneyecekci blender mi yapim

(2,697 puan) tarafından

Evt blendirdan geçir ben bazen elektirik olmayınca sarımsak dovucude vura vura ezidirirdim sabah kahvaltida yumurtasina koyup verirdim yada çorbasına 

Bizde elektirik çok giderdi öyle dövüp koyardım ama blendirdan geçir sen daha kolay olur 2 3 tane yap 

Kaşık olarak az alsan da dene baktın bebeğine iyi geliyor denersin hep 

Cevizin zararı olmaz beyin gelişimleri için çok iyi zatn 

0 oy
(49 puan) tarafından

Az az kefir verebilirsiniz. Bir de hava şimdi çok sıcak ama akşama doğru iki elinden tutarak dışarıda yürütmeyi deneyin. O dalginlikta da suyunu içirin. Kayısı suyu vs dışarıda dikkati dağınık olunca daha rahat içer. Kabız yapacak şeyleri pirinç, patates vs tuvaleti normale dönünceye kadar vermeyin. İlk dışkı zor olur ama önü açılınca rahatlatacaktır. İçecekleri su, kayısı suyu vs bir tık soğuk olursa daha rahat içer. 

(1,894 puan) tarafından

8 aylıkmış canım nasıl yürüsün :))))

(49 puan) tarafından

Olur olur meyveli de verebilirsiniz. Yürütmekten kastım hani anne iki elini tutar ya bebeği adım adım onu yürütür. Benim kızım dışarıda onu çok severdi. Bebek arabası ile parka gider parkta öyle 5/10 dk yürürdük. Bunu da şunun için dedim. Evde su falan içmezse bile dışarıda daha rahat dikkati dağıldığı için içer. 

Benim kızım da çok kabızlık yaşadı. Çok zorlandık. Suyu bol içmeli. Diğer yaptıklarımı zaten yapıyormuşsunuz

(49 puan) tarafından

Ya yürütmekten kastım koca insan gibi değil tabiki. 😊

Anne bebeğinin iki elini tutar, hatta bazen koltuk altından. Onunla adım adım yürür ya. Bağırsak hareketi hızlansın, biraz efor sarfetsin ki kuzucuk susasın. Annesi hiç su içmiyor dedi çünkü. Hasta etmeyecek kadar da bir tık soğuk da verirse içeceğini karnı rahatlar biraz.

(1,894 puan) tarafından

Anladım canım mantıklı, benm oglan ,15 aya kadar zor poposunu kaldırdı ondan bian anlamadım:))

(6,371 puan) tarafından

Sağol canım zaten yürüteecle hep koşuyor 

0 oy
(209 puan) tarafından

Zeytinyağı …. Her yemeğini bi tatlı kaşığı at hiçbir şeyi kalmıyor 

(6,371 puan) tarafından

Hiç yaramıyor ki bugün bir tatlı kaşığı dan fazla verdim yemeğe koydum baktım yine ikiniyor top top sabah akşamda duphalac şurup veryorim 

(209 puan) tarafından

Bir gğn boyunca ver ben içtiği sütüne bile katıyorum zeytinyağının bir zararı yok bizim kabızlık problemimizi o yok etti canım. Bir de kayısı işe yarıyor diyorlar benşm kızımda aşırı gaz karın ağrısı yaptığı için ben ondan pek memnun kalamadım. Geçmiş olsun umarım düzelir hemen

(6,371 puan) tarafından

Kayısı hergun veryroim corbalri hep zeytinyağı koyiyorm niye geçmiyor bir türlü analamdim bnde

0 oy
(4,775 puan) tarafından

Ne yap et şu içme alıştır. Kaşıkla dene pipetle dene bardakta dene içmesi lazım. Arkadaşlar yazmış kefir iyi gelir, her yemeğine birazcık zeytinyagi koyabilirsin. Kurtarıcı olarak gün kurusu var ya onu haşla mikser den geçir püresi yedir çok iyi geliyor. Kıvamı yumuşak olacak hatta haşladığın sudan ilave et mikserle vurunca çok katı olmayacak. 

(6,371 puan) tarafından

Hergun kuru kayısı dediğin gbi veryroim dün resmen yarım çay bardağı kadar zorlasa olsa verdim hiç yapamadı su artık veryorim red edyor bardakta veryorim icmiyorki hic

0 oy
(6,902 puan) tarafından

Büyük abdestini yapacağını anladığın an afedersin poposunu zeytinyağı ile uyarsan. Karini hafif ufalasan rahat yapabilir. 

Kızım öyleydi ben arada zeytinyağı icirdigim bile oldu ayrıca duphlaac nasıl ise yaramadi . Acaba şu hiç mi içmiyor .

O ilaç çok iyi geliyor normalde.

Bol bol su icir. Biberonu eline ver kendi içmeye çalışsın. İnşallah geçer ya  ha bide probiyotik doktoar isim veriyor yoğurtla karıştırıp veriyorsun oda bağırsakları düzeltiyor

(6,902 puan) tarafından

Yanlış yönlendirmek istemiyorum cnm lütfen 

Ben doktor reflor falan veriyordu ben onları almıyorum

Eczaneden gidip istiyordum çilekli toz halinde yogrda koyuyordum yada manasına 

(6,371 puan) tarafından

Reflor ne kiz

tarafından

Probiyotik toz

(6,371 puan) tarafından

Yoğurda grliyor galiba dimi

(6,902 puan) tarafından

Reçeteli canım devletin verdiği oda probiyotik ilaç evet yoğurda köy ama bir kase yoğurt deil tabi iki kaşık falan köy yoğurt az olsun ki etkisini göstersin 

0 oy
(14,585 puan) tarafından

Benim kız çok çektı sürekli lavmana götürürdüm bi ara çatlak olmasın diye 😞

Bi dr takip ediyorum ından gördum bi tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı veriyorum gün aşırı yapıyor 

Keşke daha önce öğrenseydim 

(6,371 puan) tarafından

Sayada kabız bebek bulamadım ama Hindistan ceviz yağı bebeğe zararlı değil dimi 

(14,585 puan) tarafından

6 ay sonrası verilebilir, hikayede paylaşıyor çok bilgileri 

0 oy
(14,585 puan) tarafından
0 oy
(1,894 puan) tarafından

Kefiri meyveli alma bence cocuk bu sefer hep tatlı şeylere alışıyor, o meyveli kefilin içine de çok yüksek şeker var sade olanlardan vermeni tavsiye ederim

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 574 göst.
0 oy
18 cevap 1,716 göst.
22 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde Remziye5667 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 92 göst.
22 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatocan4545 (1,518 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 207 göst.
11 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,346 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,693 soru

24,128,506 cevap

333,908 kullanıcı

...