+1 oy
878 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,721 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kizim olsaydı diye diye sıyırdım iyice bebemle oynuyoruz şuan gerçekten hamileyken inş kız olur diye çok dua ettim şimdi 10 kıza degişmem orası ayrı ama kız çocuğu olmayan benim gibi düşünen varmı acep 🤦🤦

39 Cevaplar

+10 oy
(5,668 puan) tarafından

Oğlum var. Hiç demedim kızım olsaydı diye. Allah'ın verdiği hediyeye çok şükür. Boncuk oğlumu dünyalara değişmem. Kızım da olsaydı "Ama kız da bir başka" demekten imtina ederdim. Bana göre evlat ayırmak gibi geliyor böyle kıza ya da erkeğe gıpta etmek :(

(5,668 puan) tarafından

Kız yazdım ya işte sebebi içindeki çocuğun doyurulmamış ya da yetişmemiş olması :) Çocukluğunu yaşayamadın mı mesela ya da ne kadar bir kız çocuğu gibi yaşadın

(1,280 puan) tarafından

@indigo çok haklısın vallahi ben kız çocuğu olarak okadar ezilerek büyüdüm ki korkuyorum kız çocuğu düşüncesinden iki tane oğlum var sona diyorum kızım olsa ezilse zorluk çekse . Başta hamile kalıp doğum yapmak bile çok zor bu sorumluluk ona ağır gelse ben yetisemesem ömrüm yetmese boynu bükük klsa ya benim gibi yıpranır sa korkuau beni çok korkutuyo bu mantıklı mı sence

(5,668 puan) tarafından

Evet kaygıların çok yerinde. Allah var ben de korkuyorum kızım olsa bir gün ne yaparım diye. Dünya gerçekten korkulması gereken bir yer oldu çünkü. Ve biz yaş aldıkça, anneliği de deneyimledikçe anlıyoruz kadın olmanın ne zor bir şey olduğunu. Biz bir şekilde yaşadık, acı çektik kızlarımız çekerse diye korkuyoruz. Haklı bir kaygı bence

(1,280 puan) tarafından

Evet buda beni korkutuyor sona vazgeçiyorum herşeyin hayırlısı diyelim zaten kız olmak kadın olmak yeterince zor 

(1,721 puan) tarafından

O zorlukları düşünürsem iyikide olmamış derim 🥺

-Reklam-
+5 oy
(22,769 puan) tarafından

Hiç düşünmedim çünkü çevremdekilerin bu konuda yaptığı davranışlar çok rahatsız etti beni iki laflarından bir tanesi erkekleri kötülemek oldu ve evladıma karşı garip davranışları da oldu küçücük bebek halbuki ama bir düşmanlıkları var 

(5,668 puan) tarafından
+3

Çok mutlu oldum bu yorumu görünce. Evlat evlattır, kızı erkeği olmaz ikisi de tarifsiz güzeldir.

(1,721 puan) tarafından
+1

Ne düşmanlığı kız kaç tane olursa olsun bebek eve Neşe getiriyor sadece 4 oglum var bı kızım olsun çok istemiştim nasip tabiki hepsi Allah'ın verdigine bin kere şükür kız evladı olupta sınanan çok anne biliyorum 

(22,769 puan) tarafından

Evet onlara sözüm yok kesinlikle ama benim çevremdekiler çok başka bir boyutta yalnızca kızlar sevimli kafasındalar ve bunu kendileri söylediler biz erkek sevmiyoruz diye 

+2 oy
(2,368 puan) tarafından

Benimde 2 oğlum var.kız çocuğundan ziyade uslu bi çocuğum olsunsterdim.büyük oğlum 2 buçuk yaşında.yaptığı yaramazlıklar beni bir daha doğurtmaktan soğuttu.bana Yağmur 3.çocuğun kız olacak doğur deseler yine doğurmam.evin içinde elim kalbimde dolaşıyorum resmen

(2,368 puan) tarafından

Valla abla bu yaşa getirene kadar acillik olduk saymadım.defalarca kez burnuna boncuk çöp neler soktu.en 2 ay önce ağzına 1 lira koymuş.boğuluyorfu nerdeyse.evde müdahale ettim ağzından yere düştü ama görmemişim.o telaşla eşimi arayıp parayı yuttuğunu söylediim o da yoldan dönerken korkudan kaza yapacakmış.böyle haşerelikleri var 

(4,640 puan) tarafından

Aynı ben ya herkes en fazla bir çocuğundan çekiyor benim iki kızım var.  Ilki zaten her konuda eziyetliydi yeme içme uykusu dis çıkarması tuvalet eğitimi 6 au sürdü daha detaylara girmicem yemek yedirmek için 60 takla atıyordum. Ikinci kızım da aynı ilk 6 ay kolik ayakta hoplaya ziplaya hiç severek emmeyen simdide hiperatif 6.5 aylık emekledi 9.5 aylık yürüdü ve şuan koltukta sabahtan akşama kadar koşuyor hiç oturamıyorum.  Yemek desen bu da aynı yemiyor. Kurban olduğum allahim ilki eziyetliydi zaten bari ikinci kolay büyüseydi diyorum ama yok

(1,721 puan) tarafından

Benim ikinci oğlum ilk yandı sonra düştü orta kulak kemigini kırdı şimdi hem bı gözü hemde kulağına vurdu çok badire attattik bizde şükür şimdi iyi ama hep ismi ağır geliyi demislerdi rabbim korusun kollasin hepsini

(2,368 puan) tarafından

Bak onu bende duydum.birde nazardq olabilir abla.Benim erkek kardeşim var 6 kız en küçük erkek.

Adını Ömer Halis koyduk ama çilesi hiç bitmedi.5 kez bağırsak ameliyatı oldu.doğduğundn bwri hasta.çabuk göze geliyor.

(2,368 puan) tarafından

@Mrvgul benim 2.6 aylık çok şükür bunda biraz daha rahatım.birazda ağır bebek.İnşallah böyle devam eder.

0 oy
(1,127 puan) tarafından

Kızım var dünyalara değişmem bir oğlumda olsun isterim Rabbim isteyen herkese her iki meyveden de tattırsın inşallah tabi hayırlı evlatlar olsun 

(1,721 puan) tarafından

Amin tabiki öyle 

0 oy
(1,037 puan) tarafından

Kız çocuklarının işvesi cilvesi sevimli geliyo evet ama evlat evlattır. Bi kızım var  bi çocuğum daha olsa bide oğlum olsun isterim ikisi de bambaşka güzellik 

(1,721 puan) tarafından

Evet öyle 

0 oy
(285 puan) tarafından

Harika bir duygu nasıl kelimelere döksem yetersiz kalır. Tabiki evlat evlattır ama ben daha karnıma yüreğime ilk düştüğü günden itibaren kızım diye severdim hissediyordum sanki. Tabi babaya daha bir düşkün oluyorlar buna hazır olun kıskanmıyorum onları babasıyla desem yalan söylemem 😂 yani bilmiyorum kız bebeleri cicili bicili giydirmek toka takmak olsun daha bir tatlış geliyorlar. Ben hep bir kız bir oğlum olsun derdim babası diyor yok oda kız olur inşallah 😂 rabbim evlatlarımızı korusun

(1,721 puan) tarafından
+1

Allah bağışlasın 

0 oy
(17,128 puan) tarafından

Benimde erkek evladım yok iki kızım var. Kiz çocuğu bir annenin çocukluğunu yaşaması gibi bişey. Sanki oyuncak bebeğini süslüyorsun, giydiriyorsun e onunla oynuyorsun gibi. Küçücük elleriyle bazen göz yaşını siliyor, bazen yanağını öpüp tüm dertleri unutturuyor. Eskiden annenle dertleşirken şimdi kızınla dertleşiyorsun. 

(1,721 puan) tarafından

Ya maşallah Allah size bağışlasın

Benim ikincioglum çok bana düşkün küçükken ağlardım o silerdi gozyasimi 

(17,128 puan) tarafından

Amin canım. Rabbim seninkilerde sana bağışlasın. Erkek evlat anneye daha düşkün oluyor diyorlar. Bende o duyguyu tatmak isterdim tabiki. 

(1,721 puan) tarafından

Hiç alakaları yok biri hariç babacilar olsun ya evde şaka yollu kaos oluyo ama rabbim hayırlı evlat etsin hepsini

(17,128 puan) tarafından

Amin canım. Kiz erkek değil hayırlı evlat olmaları önemli zaten. 

0 oy
(4,236 puan) tarafından

1 tane kızım var başka çocuk istemiyorum bir tane oğlum olsaydı da başka çocuk istemezdim. Hamileyken doktora sorduğum soru, kalbi atıyor mu hateket ediyor mu sağlık mı? Başka hiçbir şey sormadım. Detaylıda da doktor kendi söyledi cinsiyetini. Cinsiyetin ne önemi var ki 

(1,721 puan) tarafından

Benim için bı önemi yok sadece kız çocukları çok sevimli geliyor bana kafamda erkek gibi yaramaz felan düşünmüyorum ☺️bide bilmiyorum ya isterdim b kız olsun 

0 oy
(4,492 puan) tarafından

kızım olduğu için çok mutluyum ama oğlum olsaydı da mutlu olurdum kesin. 

(1,721 puan) tarafından

Evlat kokusu hepsinde var insan mutlu olmazmi

0 oy
(6,175 puan) tarafından

1 kızım var 4.5 yaşında erkekte olsaydı aynı şekilde severdim ayırt etmeksizin . Sen ayırt ediyorsun diye demiyprm canm yalnış anlama sakın bu söylediğimi . Kızım bana can yoldaşı hayatımın anlamı o olmasa özelliklede son 1 aydır yaşayamazdm heralde , iyiki var iyiki hayatımda 

(1,721 puan) tarafından

Yok canım tabiki kimisi kız kimisi erkek istiyor bizim elimizde değil sonuçta rabbim veriyo ben sadece hayatım boyunca kız evlada imrendim sadece 

0 oy
(8,705 puan) tarafından

Kız çocuğum var yine kız istiyordum ama erkege hamileyim evlat evlat tır ya ama her insanın bir kızı olmalı :)

(1,721 puan) tarafından

Sağlıkla kucağına al inşallah 

0 oy
(1,280 puan) tarafından

İki oğlum var kız düşüncesi aklıma geliyor gelmiyor değil üçüncü yPsam aceba kız olurmu diye sona beni bir korkutuyor ne yalan soylim sona iki oğlumla mutluyum diyorum hayirlisi

(1,721 puan) tarafından

Yok bacım kız olsun diye doğurma sakin rabbim hayırlı evlat etsin diyelim

(1,280 puan) tarafından

Vallahi zaten korkuyorum da kız olmak kadın olmak yeterince zor yeterince baskılı sona diyorim ona bu zorluğu yüklemek ne kadar mantikli

(1,721 puan) tarafından

Ben kaçarak evlendim babam 2 3  yıl konusmadi benle sonra oğlum yandi geldi bana inş kızın olmaz dedi o laf mıh gibi çakıldı beynime şuan anlıyorum onu 🥺

(1,280 puan) tarafından

Allah affetsin gene ağır olmuş lafı zor tabi 

(1,721 puan) tarafından

Biz iki kıziz aşırı düşkündük babanıza mekanı cennet olsun inşallah insanın arkasında dua eden evladi olacak 

0 oy
(1,825 puan) tarafından

Bence kızı erkeği yok.  Evlat evlattr. Kız başka veya oğlan evladı başka diyenleride hiç anlamam. Bi kızım var. Başka çocuk düşünmüyorum. Sağlığım dan dolayı ikinci çocuk olmayacak. Ama oğlumda olsaydı aynı değeri verirdm kızımda olsa.

(1,721 puan) tarafından

Degerle alakası yok sadece ben böyle düşünüyorum evlat ayrımı yapmak bı annenin aklıma gelmez bence sadece kız çocukları çok sevimli geliyor bana suanx10 kız versen ben oğlumu değişmem☺️

0 oy
(23,551 puan) tarafından

Bilmiyorum 🙄

(1,721 puan) tarafından

☺️

0 oy
(3,141 puan) tarafından

Valla allah gonlumude biliyordu erkek istiyordum hiç çekemem kiz çocuğu kaprislerini

(1,721 puan) tarafından

Atlasla babası seni çeksin dursun ozaman☺️

(3,141 puan) tarafından

Birtane kadin yeter eve 😂

(1,721 puan) tarafından

Valla benden de bitane daha olsa iyi olurdu ama nasip 

0 oy
(399 puan) tarafından

Ay oğlum da var kızım da var.Çok güzel bir duygu ikisi de.

(1,721 puan) tarafından

Maşallah 

0 oy
(1,371 puan) tarafından

Benim ilk olucak ve erkek inen bende düşünayorum kızım olsa şöyle yapardım böyle yapardım erkeğe karşı değilim hevesle bekliyorum ama inşallah ikinci kız olur kız ayrı bişey ya  bi annenin dert ortağı avukatı hatta annesi bile oluyor ama erkek çocuğunun böyle olabilmesi için daha fazla uğraşmak gerekiyor 

(1,721 puan) tarafından

Öyle galiba ben annemin neyi oldugunu bakınca anlıyorum ama erkek öyle değil sağlıkla al kucağına inşallah 

(1,371 puan) tarafından

Amin canım sağol bekleyen her anne kolaylıkla sağlıkla kavuşsun yavrularına 

0 oy
(1,484 puan) tarafından

3 oğlum 1 kızım var ikiside aynı duygu sadece kız çocuğu biraz daha fazla incelik istiyor hassasiyet istiyor 

Gerçi benim kız erkek gibi orası ayrı

(1,721 puan) tarafından

☺️Allah bağışlasın tabi suan benim kızım olsa oda öyle olur sanirim

0 oy
(5,267 puan) tarafından

Benimde iki kızım var 

Bende oğlum olsaydı demedim 

(1,721 puan) tarafından

Maşallah 

0 oy
(3,294 puan) tarafından

Ben çok isterdim bi kızım olmasını saçlarını taramak onu giydirmek onunla uğraşmak hep içimden kiz gecerdi ama en önemlisi hayırlı evlat olsun derdim ve sonuç bir kızım oldu gönlümce içimi rahat ediyorum rabbim hak edene evlat nasip etsin 

(1,721 puan) tarafından

Amin canım Allah bağışlasın sizinkinide ben her gebeligimde rüyamda erkek görürdüm hepsi irkek oldu olsun hayırlı evlat olsunlar ins 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,338 göst.
22 Aralık 2019 Aile & Aşk kategorisinde Persona Non Grata (3,443 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 986 göst.
2 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Elif34 (368 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 307 göst.
18 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ezgic 211 (208 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 1,183 göst.
17 Nisan 2021 Diğer kategorisinde 1anneadayi (1,267 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,718 soru

24,076,312 cevap