+1 oy
461 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4 puan) tarafından

Görümcemin kızı 16yaşında. Tek çocuk ve sanki pimi çekilmiş bomba herkese herşeye patlıyor. Ufacık sesini yükselt senden beter bağırıyor gözü dönüyor ve takıntılı biri mesela telefonuna kimse dokunamaz eğer biri dokunsa gider o telefonu peçeteyle siler. Herşeye böyle biryere dokunsa gider yıkar ve çok asabi. Bugün annesi ütü yaparken kızının telefonu şarjdaymış dokunmasın diye orda bırakmış tkerar eli değmesin diye fişe uzandığında ütü kolunu yakmış hali olarak kızmış senin yüzünden falan diye kızda bundan beter bağırmaya başladı sandalyeni falan devirdi ütünü kendi kolunada yakmaya çalıştı hatta

Büyük eltimde sen haatasın delisin dediğinde iyice nevri döndü büyük eltim boyu küçük ve minyon bir tip kız üzerine yürüdü kocası ordaydı birşey yapamadı

Bizim evde tadilat var ses oluyor diye çocuklarımla bura geldik valla çocuklar evde daha sakin olurdu..Görümceme söyledim ki bir doktora görünün çünki internet bu piskolojik rahatsız diye geçiyor hayır götüremem tüm parasını okuluna harcıyorum param yok dedi. Ben vereyim kardeşin versin dedim bu zamanda hayır ben çocuğum deli ilaçlarımı içsin istiyorsun dedi

Kendisi sakinleştirici şurup kullanıyor doktor yazmış normalde oda sinirli biri ama kızına yapmıyor coşuyor bağırıyor titriyor kendi kendine düzeliyor anneside birşey yapmıyor. Babasına söylesem oda çok takmayacak tanıyorum 

17 Cevaplar

+6 oy
(15,121 puan) tarafından

Ütüyü suratına basarak çözüm bulunabilir bence. Sopası eksik diye tabir ediyoruz biz bunları. Arsızlaştırıp ay onun psikolojisi bozuk. Yok öyle dünya. Biz de ergen olduk anasını satayım terliği annem ayağından çıkardı mı tüm ruhsal sancılarımız dinerdi. Titizlik olayı başka bu üste yürüme falan başka. Çanak tutulmuş bu hale gelmesine

(4,292 puan) tarafından

Yaşa hocam, bu nesil dokunmaya dokunmaya iyice arsiz oldu

(15,121 puan) tarafından

Kız bir de pedagojik davrancaz diye bizim canımıza okundu sokaklar serseri doldu laftan anlamazlar sözden anlamazlar

(4,292 puan) tarafından

Geçen bir psikolog yazıları denk geldi. Bu nesil evladım dokunulmaz kimse karışamaz diyor sonra önüne geçilemeyen bir hal alıyor diye. Tabii ki hepimizin evladı çok kıymetli. Ama yanlış varsa yanlıştır. Sırf çocuğum diye susamam ki

-Reklam-
+3 oy
(5,781 puan) tarafından

Ailecek hastalar ve hasta bir de çocuk yetiştiriyorlar. Allah bir kapı açsın inşallah hepsine. 

(4 puan) tarafından

Eltime kızdım açıkcası o neden karışıyor ki sanki kendisi görümcesine saygılı davranıyor yalaka şey işte birazda o kızdırdı kızı anneside birde git özür dile yengenden diyor

(5,781 puan) tarafından

Bakın bunlar teferruat. Kim ne demiş dememiş değil bu mevzu. Kızın ileri seviye takıntıları var. Tedavi olması lazım. Olmazsa büyüyecek ileri seviyeye gelecek bu hastalıkları.

+2 oy
tarafından

Anne de tuhaf kızı da 

İkisininde tedavi olması lazım 

Hadi kız ergen onu anlarım diyim de

Annesini anlayamam işte.. 

+1 oy
(4,955 puan) tarafından

bu anne kafasıyla kızın yaşadıkları normal. deli ilaçları mı içsin ne demek ya

(4 puan) tarafından

E o zaman kendiside içiyor

(4,955 puan) tarafından

ergenliği zor atlatıyor kız belli ama destek alması da anormal bir şey değil. psikolojik rahatsızlıkları çok küçümsüyoruz ülkecek. işte bak deli oluyor insan hemen

oysa nasıl enfeksiyonun varsa antibiyotik kullanman gerekiyor, psikolojik bir rahatsızlık varsa da onunla ilgili tedaviyi almak gerekiyor. 

+1 oy
(1,057 puan) tarafından

Aynı model bi yeğenim var ablamlar psikiyatriye götürdü ilaç verdiler kullanmıyor ilaçları. Ablamlar da normal değil ama kızın durumu çok ciddi  ilaç kullanmıyor diye bıraktılar götürmeyi de ne olacak bilmiyorum çok zor Allah yardım etsin 

(4 puan) tarafından

Ya ama aslında dışarıda öyle haraketleri yok zeki kız herkes teribyeli edepli diyor ama evde olduğunda kendisini unutuyor gözü dönüyor

(1,057 puan) tarafından

İnan aynı canım o kadar çekingen bi kız ki dışarda okulda bile yemek yemeye çekinir en arkalara geçer değilse aç kalır kimseye gık diyemez ama annesine babasına bile vurmaya çalışır çok zor bi durum 

+1 oy
(7,293 puan) tarafından

Bu durum normal değil tabi ki şimdi çaresine bakmazlarsa ilerde daha beter oluyorlar benim görümcem in kızı da sıkıntılı babası bipolar hastası onda da var başta ergenlik dediler babasına çok çalışıyor dediler şimdi enişte kötü durumda yanında durulmuyo kızı da aynı böyle pimi çekilmiş bomda herşey gönlünce göre olacak istediği olacak oda üstüne durmuyo ama sonu kötü bitiyi

+1 oy
(2,245 puan) tarafından

Maalesef bu tür rahatsızlıkların başı genetik oluyor. Ailecek destek almaları lazım. İlla ilaç içmek zorunda değiller bı psikologa da gidebilirler.

Hepimiz ergenlik döneminden geçtik ama bunun ki bildiğin burnundan kıl aldırmamak. Asabilikle istediğimi yaparım, söylerim havası takınmış, herkesi de korkutmuş. Ailenin tavrı net olmadıkça önünü alamazlar.

+1 oy
(5,155 puan) tarafından

Bi temiz dayak lazim 

(4 puan) tarafından
+1

Sebep? Dayakla sakin kalıcak mı o kız? Bir tane vursan polis jandarma herşeyi bir birine karıştırır

(5,155 puan) tarafından

Gidinde dovun demedim zaten ama bu is guzellikle cozulmez cok simartmislar o kadar tepelerine cikarirlarsa olacagi o sanki cocuk degil dusman dogurmuslar 

+1 oy
(4,725 puan) tarafından

Hastaliktan cok ergenlik krizleri diye düşünüyorum. Yani gorumcene biraz hak verdim, kizini doktora filan gotur diye israr etmeyin, yanlis anlasilir. Teklif etmissiniz, gerisi sizi ilgilendirmez

+1 oy
(25,953 puan) tarafından

Sadece şımarıklık başka bişey değil

+1 oy
(2,782 puan) tarafından

Ergenlik deyip geçilecek bişey değil.belliki piskolojik sorunları var.benim ablamın görümcesi vardı.23 yaşlarında bekarken ablamgil hepberaber yaşıyorlardı.ablama etmediğinİ bırakmazdı.1 evde 10 kişi yaşıyorlar haliyle alan yetmiyordu yeğenimin oyuncaklarından bile rahatsız oluyordu.ablamın temizlipine herşwyine karışıyordu en son kardeşim ordayken ablama karışmış kardeşinde saçına yapışmıştı bir dahada karışmadı.ama hala sorunludur

+1 oy
(1,790 puan) tarafından

Kızcağıza ayrı, ailesine ayrı üzüldüm.

Normal değil, şımarıklığa ilk başta sınır çizmeyen ebeveynlerin “bir şey olmaz” zihniyle büyüyen bir kız, kendi borusunu öttürdüğünde o borunun sesini “doğru yollarla” kısamayan insanlara karşı kendini savunma mekanizması geliştirmiş ama bu da benliğinde ego-kibir-kendini beğenme olarak ters tepmiş.

Yılların birikimi bu yani, birden bire çözülmez ki.

Kız, bu tutuma devam ettiği sürece tüüüm hayatı zehir edecek kendine. Bir sorun var ve sorumluluk sahibi olan kimseler bu sorunu görmüyor ve görmezden geliyorlar. Potansiyel tehlike büyütüyorlar.

Yarın bir gün o sinirle kendine ütü basmaya çalışan kızın başka bir sinir harbinde yine kendisine veya başkasına zarar vermeyeceğinin garantisi var mı?

Eskiden ne güzel bize adab-ı muaşeret dersleri yaptırırlardı ailelerimiz. Ya da en azından ben öyle bir ailede büyüdüm diye herkesi öyle sanıyorum.

Dillere destan edebiyle meşhur Yunus Emre’ye “Edebi kimden öğrendin?” Diye sormuşlar. “Edepsizden.” Demiş. Ne diyeyim ki? Bazı şeyler bizim elimizde değil işte, elinde olanlar da bir şey yapmıyor. Yapsalar da bazen işe yaramıyor. Allah yardımcımız olsun. Bizi de böyle olmaktan ve böylelerle uğraşmaktan muhafaza etsin. Amin 

0 oy
(1,916 puan) tarafından

Ya biraz da hak vermek lazım. Ergenlik. En sinirli zamanları. Aile de sınır koymamış gibi görünüyor. O yüzden tepkileri fazla. Telefon konusunda benim kaynım da öyleydi. Biri telefona dokununca hemen silerdi. Istemezdi kimse dokunsun. 

(4 puan) tarafından

Normal mi peki o durum? Kaynın şimdi nasıl 

Birde bu sene sınav senesi olucak odaya ders çalışmaya gidiyordu öyle kavga gürültü tekrar salonda uzanıyor

(1,916 puan) tarafından

Ailesi öyleyse kızın da öyle olmasi normal. Ama tabiiki çözüm bulmalilar yoksa gidişat iyi değil. 

0 oy
(79 puan) tarafından

Valla o minyon eltinin yerinde olsam sacindan tuttugum gibi yere yapistirirdim o kizi 

0 oy
(3,471 puan) tarafından

Hastasin delisin ne demek ya evet çocuğun rahatsızlığı var ama onu anlamayanda sal ak ailesi var kusura bakmayın çocuğu yönlendirmeyi aile yapar....

0 oy
(1,631 puan) tarafından

Ya bizimde bir arkadasin kizi boyleydi uyusturucu madde kullandigi cikti ortaya şok oldular.Boyle bir ihtimal olabilir mi ?

0 oy
(576 puan) tarafından

Aklımda buna benzer post açmak vardı .. Bu zamanın gençlerine ne oluyor etrafımdakilere bakıyorum hepsi bi asabi terbiyesiz anne baba olarak bı bardak su isteyemsz hale gelen insanlar var.. Uzmanları dinliyorsun üzerlerine gitmeyin diyorlar . Peki ailelerin psikolojisi ne olacak benim kafam almıyor. Anne görüyorum çocuğu yüzünden ilaç kullanın . Anne görüyorum çocuğum evden kaçacak diye uyuyamayani. Babalar var çocuğumuz bizi şikayet etmesin diye her istediğini eline veren. Allah gençlerimize akıl fikir versin inşallah.. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 851 göst.
29 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,598 göst.
6 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 150 göst.
0 oy
4 cevap 258 göst.

Kategoriler