0 oy
184 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (2,009 puan) tarafından

Iyi günler hanımlar, çok kararsız kaldığımız bir durum var . Akıl akıldan üstündür derler o yüzden sizden de fikir almak istiyorum. Erkek kardeşim 22 yaşında. Hemşirelik okuyor. Gezmesine, lüksüne vs düşkün bir çocuk. Geçen sene KPSS ortaöğretime israrim sonucu girdi ve 88 puan aldı. Yani infaz koruma memuru olabilir. Alımlar için başvurular başladı. Ikinci alım da ilerde olacakmis. Bizim planımiz suydu; okuduğu şehire başvuru yapsın hem okul hem iş yurutsun yurutemezse mesleği bırakır okuluna odaklanır. Fakat bulunduğu şehirde ya da yakın yerde alım yok. Kısa yoldan paramı kazanayım diyor ama bir yandan da gardiyan olmak bana göre değil diyor. Ben de istediği mesleği yapsın istiyorum fakat şu an ikinci sınıf oldu ve mezun olana kadar ya ataması zor olursa diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalı? 

5 Cevaplar

0 oy
(7,122 puan) tarafından

Çalışsın bir yandanda okusun sonra tekrar kpss girip istediği mesleği yapabilir

(2,009 puan) tarafından

Canım bizim de isteğimiz o yönde ama bulunduğu şehirde alım yok, okuduğu şehri bırakmak zorunda . Geçiş de yapamaz 

(7,122 puan) tarafından

O zaman onun istediğine birakacaksiniz gardiyanlik zor meslek

-Reklam-
0 oy
(5,986 puan) tarafından

hemşire olmak gardiyan olmaktan iyidir diye düşünüyorum. 

bir tanıdığımızın babası gardiyandı, evde terör estiriyordu adam. e kolay değil kimlerle uğraşıyor her gün Allah bilir. 

bizim apartmanda da karı koca gardiyan olan bir çift var doğru düzgün görmüyorum bile onları. 

ha hemşire olmak da kolay değil ama ben hemşireliği seçerdim. 

(5,986 puan) tarafından

ünide okurken arkadaşım zabıt katibi oldu, zaten ikinci öğretim okuyorum rahat okurum dedi amaa bilgisayar mühendisliğini bitiremedi atıldı okuldan, zabıt katibi olarak kaldı. işten dolayı bitiremedi okulu. 

(2,009 puan) tarafından

Işte Eger bulunduğu şehirde alım olsaydı bir süre çalışırdı baktı olmuyor istifa ederdi . Okuluna da devam ederdi. Ben ilerde pişman olmasın diye çabalıyorum. Sanırım hemşirelikten yana olacak o da. 

(5,986 puan) tarafından

okurken çalışılmıyor. öyle öğrenciye rahatlık tanınıyor falan yok öyle br dünya sözde öyle derler. ya okuyacak ya çalışacak. en fazla ikinci öğretim okurken çalışılabiliyor. 

zaten şimdi bundan 88 aldıysa okulu bitince girdiği kpssye düzgün hazırlanır daha iyi puan alır yine atanır. 

(2,009 puan) tarafından

Ikinci öğretim de kalktı zaten , öyle bir lüksü yok. Sanırım en iyisi okulunu bitirmesi. Teşekkür ederim canım. 

(5,986 puan) tarafından

bi de hemşirelikte tayin daha rahat olur, her yerde hastane var ama gardiyanlıkta tayin olayı her istediği yerde olmaz belki.

çoğu memurlukta becayişle ilerliyor bu işler ama onda da millet birbirine para ödüyor, genelde emekli olacak memurlar yapıyor. 

0 oy
(2,263 puan) tarafından

Hemşirelik 👌🏻

(2,009 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(780 puan) tarafından

Yani bu söylediğine göre ya okulu bırakacak ya infaz koruma olacak benim eşim infaz koruma memuru çok zor bir meslek sağlam bir psikoloji durum yönetimi dikkat ve kontrolcu olmayı gerektiriyor 

(2,009 puan) tarafından

Evet  , en iyisi hemşirelik o zMan, teşekkür ederim 

0 oy
(403 puan) tarafından

İnfaz memurlarının hep psikolojisi bozuluyor hemşirelik daha iyi devlette.

(2,009 puan) tarafından

Biz de hemsirelige daha yakınız, teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 827 göst.
4 Nisan 2020 Aile & Aşk kategorisinde Bayan Saraç (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 413 göst.
0 oy
1 cevap 94 göst.
4 Eylül 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Simaygule (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 248 göst.

Kategoriler

1,477,099 soru

24,178,299 cevap

336,222 kullanıcı

...