+1 oy
191 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,444 puan) tarafından

çocuklarınız ne zaman bağımsız zıplamaya başladı. ellerindeb tuttuğumuzda zıplıyor ama tek başınayken ayakları yerden kesilmiyor. tam 2 yaşında kızım

12 Cevaplar

+1 oy
(1,867 puan) tarafından

Benimki 22 ayından beri zıplıyor nerdeyse. Şu an 25 aylık olmak üzere 

(4,444 puan) tarafından

net bir şey okuyamadım da bununla ilgili. doktor kontrolünde de aklıma gelmedi sormak🤦🏼‍♀️ kaba motor becerisi acaba ne zamana kadar gerekiyor?

arkadaşım kızı da 25 olduk o da bayadır zıplıyor, koltuktan bikçle atlıyor. tabi onun abisi de var önünde örnek onun da etkisi vardır muhakkak 

(1,867 puan) tarafından

Ya normal bir durum bence. ZManla öğreniyorlar , korkuyorlar. Bizimki erkek çocuk bir de . 11 aylıkken yürüdü. Her şeyi erken yanı 

-Reklam-
+1 oy
(508 puan) tarafından

Kızım 1.5 yaşında trampolinde zıplıyordu ama o bebekliğinden beri seviyordu yani 9 aylıktı yatakta babası elinden tutup zıplatıyordu. Ama başka bir sebepten nöroloji takipliyiz kızım orda zıplayınca erken zıplamayı öğrenmiş zıplamayı genelde 3 yaşında bekleriz demişti.

(4,444 puan) tarafından

aaa 3 yaşsa çok iyi, rahatlattı bu beni

+1 oy
(1,906 puan) tarafından

Baktım şimdi videolardan 17 aylık falanmış

(4,444 puan) tarafından

erkek çocuğu daha hareketli herhalde 😂 erken başlamış o😅

(1,906 puan) tarafından

Valla hiç durduğu yok ki 😂 Konya ya gelince otomatik olarak kilo veriyorum sen düşün akşam o görüş görüş uyurken ben sabahtan akşama kadar sanki spor yapmışımda her yerim hamlamış gibi oluyorum yemin ederim ya 

(4,444 puan) tarafından

ay ben de kilo versem ya 😂

(1,906 puan) tarafından

Gel ulaşla 1 hafta ilgilen 2 kilo garantili 😂

(1,906 puan) tarafından

Yaa gözde bu arada senin kız denge bisikletini sevdi mi 

(4,444 puan) tarafından

sevdi ama daha beceremiyor 😅 büyük geldi sanki belki 3-5 ay sonra daha rahat olur, şimdi bşraz boyu da yetmiyor. 

(1,906 puan) tarafından

Bende Globber almayı düşünüyorum da o daha küçük ama şu hem bisiklet hem ebeveyn sürmeli olanlardan  dedim acaba biner mi 

(4,444 puan) tarafından

globber ın scooter tarzı olan var ya hem ebeveyn kontrollü olanı da var erkek çocukları scooter ı seviyor genelde

(1,906 puan) tarafından

Yok Globber ın almayacağım onu scoot and ride alacağım Globber ın bisikletini alacağım hem denge bisikleti oluyormuş hem normal bisiklet oluyormuş şuna tav oldum 😂

image

(4,444 puan) tarafından

bunu ben de çok düşündüm. ama katlanır olanından alayım dedim o da bi tık pahalıydı bundan bir türlü karar veremedim ebebekten aldım bi bisiklet😅

(1,906 puan) tarafından

Katlanabilirler gerçekten çok pahalı sırf katlanıyor diye o kadar para veremem 😂. Ama buna ayrı bayıldım rengi çantası şeyi de düşünüyorum kilo Max20 yazıyor onda bir tereddüt yaşıyorum 5 yaşına kadar yazıyor ama 20 kilo taşıyor ama bütün özellikleri de var çok arada kaldım 

(4,444 puan) tarafından

bunlar 2.elde de çabuk satılıyor. hızlı kilo alırsa sonra satarsın olmazsa

(1,906 puan) tarafından

Öyle yaparım artık sağol canım ❤️

+1 oy
(1,800 puan) tarafından

27 yada 28 aylıktı zıplamaya başladığın da 

(4,444 puan) tarafından

o zaman var vakti daha 

(2,109 puan) tarafından

Düşünün ki benim kızım 21. Ayında yürüdü.

+1 oy
(3,117 puan) tarafından

Sakin başka çocukla kıyaslama belkide zıplatmayı sevmiyor ziplamazsa ne oluyor mesele gelişimini zayıf oluyor

(4,444 puan) tarafından

ya kıyaslamak istemiyorum ama tam kızımla aynı anda doğan arkadaşımın kızı var. 10 gün var aralarında.

tamam o 39 haftalık doğdu benim kız 35. bunun da çok etkisi var, onun abisi var evinde o da örnek oluyor. 

ama o kızın da maşallahı var fazla hızlı büyüyor 🤦🏼‍♀️ istemeden de olsa acaba mı diyorum. 

+1 oy
(5,645 puan) tarafından

Oğlum 3 yaştan sonra zıpladı, erkek çocuk bir de :))  Fazla temkinli bir çocuk, bodoslama dalmaz hiçbir şeye, can güvenliği olmayan eylemlere girmez :)) O yüzden 15 aylık olacaktı yürüdüğünde :) Belki Mavi kuzuş da öyledir. Fiziksel olarak bir sıkıntı yoksa psikolojik olarak hazır olmayı bekliyordur

(4,444 puan) tarafından

çok şükür gelişimi iyi, persentilde ortalama gidiyor, ayını yakaladı  biraz temkinli evet ama hevesli de acaba yapamıyor mu düşüncesi olmuştu da rahatladım yorumları görünce 

+1 oy
(2,109 puan) tarafından

27 aylık yeni başladı zıplamaya 

(4,444 puan) tarafından

sanırım daha var vakti, gereksiz endişe etmişim 

(2,109 puan) tarafından

Vakti gelince yapıyorlar endişe etmeyin

+1 oy
(420 puan) tarafından

Şuan 2 yaşında 20 ayından beri zıplamayı biliyor

(4,444 puan) tarafından

maşallah ona 😍

+1 oy
(6,302 puan) tarafından

Canım 3 4 yaş arası beklenir, daha çok erken. Bazı bebekler korkusuz oluyor evet onlar zıplamayı çok çabuk öğreniyor bazı bebekler de çok temkinli oluyor ne zaman kendilerine güvenmeye başladılar o zaman zıplamaya başlıyor. 

Benim kız 33 aylık, geçtiğimiz kış kuzeni ile yataktan zıplarken düşüp burnu kanadığı için asla atlamaz zıplamaz. O nedenle korkma biraz da mizaç meselesi bu tür eylemler. 

(4,444 puan) tarafından

daha erken zıplıyorlar diye endişe ediyordum ama evet varmış vakti ve sanırım dediğin gibi çocuğun mizacına bağlı 

+1 oy
(2,307 puan) tarafından

Benim büyük oğlanda 2 buçuk yaşında.son birkaç aydır zıplıyor.bende ellerinden tutup zıplatınca alıştı.yatakta da zıplayınca hoşuna gitti şimdi zıplıyor orqdan oraya maymun gibi atlıyor

(4,444 puan) tarafından

evet yatakta zıplamayı vs seviyor kendi kendine de yapmaya çalışıyor garibim ama ayakları yerden kesilmiyor henüz 😍 ama çabası çok güzel 

0 oy
(3,456 puan) tarafından

Oğlum 22 aylık zaten çok hareketli ve sürekli zıplamaya çalışan bir bebekti birkaç ay oldu galiba desteksiz zıplıyor.

Bence erkek çocukları daha hareketli olduğu için onlar daha erken zıplıyor 

(4,444 puan) tarafından

gerçekten çocuğa bağlıymış bu durum onu anladım yorumlardan ve rahatladım 

0 oy
(4,233 puan) tarafından

Trambolin çok işe yarıyor bunun için. Benim kızım da zıplayamazdı dizlerin bükerek sadece, ayakları yerden kesilmezdi. Kaç yaşında başladı hatırlamıyorum ama şimdi 3 yaşında kanepenin tepesinden atlamaya çalışıyor. 

(4,444 puan) tarafından

trambolin yeğenimde var, onda deniyor ama daha beceremedi

(4,233 puan) tarafından

Önce iki elinden tut çocuğun ağırlığını sen kendi vucüdüna al ki anlasın nasıl yapılacağını. Sonra yavaş yavaş öğreniyor . 

(4,444 puan) tarafından

böyle yapıyor, kendi kendine beceremiyor daha

(4,233 puan) tarafından

Öyle yapabiliyorsa sıkıntı yok demektir. Zamanla öğrenir küçükmüş daha.

(4,444 puan) tarafından

küçük de doğunca acaba geç mi kalıyor diye düşünüyorum ister istemez 🤦🏼‍♀️

İlgili sorular

+2 oy
21 cevap 456 göst.
0 oy
11 cevap 412 göst.
7 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Papatya4161 (4,744 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,418 soru

24,072,137 cevap

330,719 kullanıcı