+4 oy
516 göst.
Diğer kategorisinde (2,060 puan) tarafından

Yaa kesinlikle kaos çıksın diye açmıyorum postu . Bazen bazı postlara çok kırıcı eleştiriler yapılıyor . Aslında bazıları da hak ediyor hak etmiyor değil bu gözler bu sayfada neler gördü. Ama çoğu zaman insanların içinde bulunduğu duruma empati göstermeyerek yorum yapıyoruz mesela ben buraya kaydolmadan  önce bazı hayatları bile bilmiyordum hadi canım diyordum ya da burada okuyunca benimde ilk başta çok sert eleştiriler yaptığım oldu  ama yaşayan insanları gördükçe haklarını savunmayan olsun eşi ailesi tarafından sürekli baskı altında olması olsun çocukları tarafından veya kendi hayat düzenleri büyüdü bulunduğu ortam anlamaya başladım böyle hayatlar böyle insanlar var ve onların nasıl bir psikoloji altında nasıl bir hayatları olduğunu empati ederek yorum yapalım ben en çok kul hakkından korkarım burada birbirimizi bir daha göremeyeceğimiz o kadar insan var ki öbür dünya da  da belki de hatırlayamacağız ama full HD izleyeceğiz bugün bir kaç yorum okudum ve çok üzüldüm direk karşımızdakini yargılıyoruz … Ben de polyanna değilim elbet sadece hissiyatımla açtığım bir post bilmiyorum üzülüyorum bazen …

18 Cevaplar

+3 oy
(2,980 puan) tarafından

Gözüme çarpan iki üç kullanıcı var; her yorumu hakaret ederek ve ters ters konuşarak yapıyorlar. Üslubu olmuş yani direkt yorumu okuyunca bunu şu mu yazdı deyip doğru tutturuyorum. Kendi hayatlarinda argo ya da hakaretvari kullanabilirler de burasi herkese açık platform diye de kendi seviyesizliklerini millete yansıtmak zorunda degilller. Üsluba laf edince de hoşuna gitmeyen yorum istemiyorsan post açma diye klasik bir cevap. Ne söylediğin değil nasıl söylediğin daha önemli ama bazıları kendini dobra saniyor haddi olmayan cümleler kurunca. 

(2,060 puan) tarafından
+1

Dobra olmakla patavatsızlık veya kendini bir nimetten saymak arasında çok ince bir çizgi var . Maalesef kalitesi düşük ya da olmayan  insanlar bunu ayarlayamıyor . Evet burada belli başlı kişiler var . Ama ben onların gerçek hayatlarında böyle olduğunu düşünmüyorum . Yani kendilerini ifade edebilecekleri sadece bu platform olduğundan dolayı  anca burada  bu şekilde gösterebileceklerini sanıyorlar . Çünkü telefonu bıraktıkları an hiç bir değer görmüyorlar . Bütün hırslarını buradan çıkarıyorlar . 

(469 puan) tarafından

Onlardan biri de Seri 😁 kadınla hiç bir düşmanlığımız yok geçen resmen saldırdı 🤭

(3,567 puan) tarafından

Umarım burda ben yokumdur 😂😂 

(469 puan) tarafından

Ben seni severim diğerlerinin düşüncesi nedir bilmem 😁

(3,567 puan) tarafından

Ay sagol canim bende tatlıyım ya bakma arada sert yazıyorum ama 😁 sizin gibi gençler hep arkadaşım 

-Reklam-
+1 oy
(3,641 puan) tarafından

Sert yorumları ben de sevmiyorum. Bazen böyle sayıp sövebilceğim postlar oluyor, hiç yorum yazmıyorum zaten. Bazı hayatları gerçekten TV ekranından görüyordum. Bu kadar değişik hayatları bu sayfada gördüm. 

(2,060 puan) tarafından

Ben de yazmıyorum o sayılıp sövülecek postlara ama bazen kendimi tutamıyorum inan geçen eşinin arkadaşına aşık olan biri vardı çocuk olmasaydı bizim aramıza girmezdi gibi laflar işin içine çocuk girince kendimi tutamıyorum … dediğim gibi hak eden bazı insanlar var ama beni üzen hak etmeyen insanlara yapılan kırıcı eleştiriler . Gerçekten bazen tv de karşıma çıkınca kurgu falan diyordum burası sabah programlarında da beter oluyor çok zor ve değişik  hayatlar var … 

+1 oy
(27,290 puan) tarafından

Evet katılıyorum küfür edip hakaret yazanlar bile var maalesef empati yoksunu insan her yerde mutlaka bulunuyor ne yazık ki Allah kalplerini iyiliğe güzel düşünceye açsın çok da bişey diyemeyiz 🤷🏻‍♀️

(2,060 puan) tarafından

Yukarıda da dedim . Küfür edip hakaret eden insanlar kendi gerçek hayatında aslında seslerini duyuramadıkları insanlar. Buraya gelip kendilerini tek bu platformda gösterebilen ve kendini  nasıl ifade edilebileceğini  bilmedikleri için büyün hırslarını tanımadığı insanlardan alıyorlar . Yazık gerçekten . Acımıyorum da acımakta insana yakışmaz . Allah a havale ediyorum .

(27,290 puan) tarafından
+1

En iyisi bacım herkesin kalbinin ekmeğini yer ne desek boş 

(4,788 puan) tarafından
+1

Canım dostum senin naifliğin, iyi kalbin gibi insanlar çıksın karşımıza 🫠❤️

(27,290 puan) tarafından
+1

@Memuranneee Cansın Amin amin hepimizin karşısına iyi insanlar çıksın inşallah 🌸

0 oy
(1,059 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum herkes kendi açısından yorum yapıyor tabiki ama karşıdaki insanın yaşam şartlarını bilmeden. Kimi ezilerek güvensiz oluyo kimi kendini bi şekilde mecbur hissediyor. Ben de  bazı postlara ben olsam şöyle yaparım diyorum ama o ben değil bende o değilim. Sonuçta sadece daha yumuşak bi üslupla yazılsa bi nebze daha iyi olur 

(2,060 puan) tarafından

Çok güzel söyledin “ben o değilim , o da ben değil” keşke bunun farkına varanlar daha çok  olsa .

0 oy
(9,951 puan) tarafından

İlklerde bende ben senin yarinde olsam bunu yaparım diyodum bir kaç kişi kızınca demedim gerçekten bize düşün sadece destek olmak mümkün olduğunca akıl vermek 

(2,060 puan) tarafından

Evet yukarı da arkadaş çok güzel yazmış . Ben de ben senin yerinde olsam diyordum ama ne o ben ne de ben o diye . İşte bunu anlamak önemli. Çözülebilecek bir şeyler varsa akıl akıldan üstündür misali fikrini beyan edersin ya da Allah a dua edersin . 

0 oy
(17,574 puan) tarafından

O kadar üzülüyorum ki anlatamam...🥺🥺Keşke diyorum gerçekten yerlerinde olsam Allah ne verdiyse ama ..Ehline düşmeyen herşey Ziyan oluyor CAN'da İNCİ MERCAN 'da.. Rabbim vicdanli merhametli insanlara çıkarsın yolumuzu🌸🤲🏻

(2,060 puan) tarafından

Amin canım amin 🤲🏻🌺

0 oy
(2,307 puan) tarafından

İnsanların yüzüne Asla söylemeye cesareti olmayacak kadar ağır cümleleri burda yazmak çok kolay. Senin ne yaşadığını o postu açarken ne hissettiğine dair en ufak bir empati yapmadan hemen saçma sapan hakaret dolu cümlelere yöneliyorlar.  Reel hayatta sut dökmüş kedi tipli insanlar olduğunu düşünüyorum. Buraya girme amaçları da egolarını yükseltmek.  Onlara cevap vermek bile aslında kendimize yaptığımız saygısızlık.  O yüzden ben şahsen bu dan sonra insanlıktan nasibini almamış tiplere cevap vermeyi düşünmüyorum.  Tadımız kaçmasın ali rıza bey :)))

Haa bak şimdi sen bu postu açtın ya hani, her haltin altına ergen ergen yazan o tipler varya bu posta yazma. Biliyorlar kendilerini çünkü 🤣🤣😄

(2,060 puan) tarafından

O kadar haklısın ki baştaki paragrafın tamamen benim düşüncelerim 👍🏻🫶🏻. 

Sabah yazarlar 😅.

0 oy
(5,450 puan) tarafından

Benim de en çok kızdığım, eşiyle ilgili bisey yazsin hemen boşan niye bekliyorsun denmesi 

O kisinin imkanı olsa zaten bosanir 

Demeye gerek yokki 

(2,060 puan) tarafından

Evet ama artık demiyorlar ya çok fazla boşanamayacaksan diye başlayan cümleler çok. Ama şöyle bir şey var baskı yapıp işte kadın sığınma evine git kendine hayat kur bilmem ne… bu ülkede elinde diploman olsa bile koca bir hiçsin kadınsan zaten değerin yok üstelik kötü gözle bile bakılabilir .  . Yeni bir hayatı geç kadın olarak kendi başına hayatta kalmak çok zor . Keşke bunu herkes anlayabilse . 

(5,450 puan) tarafından

Aynen öyle canım 

Sığınma evleri o kadarda masum değil zaten 

Bi de koca kafayı takarsa sana tamam 

Allah korusun kadın cinayeti oluyor 

Devlet koruyabiliyormu hayir

0 oy
(11,247 puan) tarafından

Buraya her çeşit insan ger duygu durumunda olan insan geliyo. Kırıcı yorum yapan alay eden assagilayanlar da oluyor ama bazı postlar da sırf insanı kışkırtmak için aciliyo yada dalga geçip eğlenmek için açılıyor gibi. 

Herkese açık bir platform olduğu için iyi kötü doğru yanlış saçma her yoruma açık olmak gerekir. Bazı postlar böyle sayıp sovesim geliyo.ama la havle diyip çıkıyorum.

(2,060 puan) tarafından

Ben de katılıyorum dediğim gibi hak edenler de oluyor olmuyor değil . Benim de kendimi tutamadığım çoğu post vardır yani . Dedim ya polyanna değilim . Ya da artık postların hangisinin gerçek hangisinin sahte adamla eğlenmelik olduğunu az çok anlıyorum .  Ama işte hak etmeyen insanlara kötü yorumlar yapılıp ben okuyunca çok kötü hissediyorum çünkü senin hayatın öyle olabilir sen bu şekilde davranabilirsin . Davranamayan insanları aşağılayınca veya onları daha kötü hissettirecek yorumları yapınca eline ne geçiyor ? Koca bir kul Hakkı . 

(11,247 puan) tarafından

Ya ben bu hakaret edip kötü yorum yapanları reel hayatta kimse tarafından sevilmeyen sayılmayan yok görülen insanlar olduğunu düşünüyorum. Reell hayatta kiler onları eziyo onlarda burda gelip klavye delikanlıligi yapiyolar. Başka açıklaması yok bende bu kadar kinin öfkenin tanımadığın insanlara karşı 

(2,060 puan) tarafından

Tamamen aynı fikirdeyiz 🙌🏻🫶🏻

0 oy
(2,248 puan) tarafından

Maalesef canım "klavye delikanlıları" her yerde var 🤷🏻‍♀️

(2,060 puan) tarafından

Dediğin gibi maalesef …

0 oy
(725 puan) tarafından

Çok haklısın insanlar yaşamadan anlayamıyor bazı şeyleri keşke düşünerek yorum yapılsa dan dan ben şöyle yapardımlar felan karşı tarafı yetersiz hissettiriyo 

(2,060 puan) tarafından

Evet bak yetersiz hissettiriyorlar gerçekten . Belki de buradan aldıkları gazla bir şey yapıyorlar ve daha kötü oluyor …

0 oy
(23,843 puan) tarafından

Bir kaç tane gerçekten linçlenmesi gereken post türü var ihanete dayali veya işte çocuğu bırakıp gideceğim gibi anneliği ihmal edenler ama herkesin hayat dinamiği farklı gücü hayata bakışı cesareti koşulları farklı olunca aldığı yolda farklı oluyor ben en çok büyük konuşmanın sınavından korkuyorum Rabbim yardımcımız olsun sert yorum yaparım yapmam demiyorum ama dikkat etmeye kalp kırmamaya çalışıyorum kendimce 

(2,060 puan) tarafından

Anne çocuk konusu olduğu zaman ben de çıldırıyorum açıkçası kendimi kontrol edemiyorum yani . 

Ama bazen öyle postlar oluyor ki gerçekten  çaresiz bir insanın yazışmalarında bile küçücük kaldığını hissedebiliyorum 

0 oy
(1,522 puan) tarafından

Burdan klavye başında konuşmak çok rahat geliyor bende farkinda olmadan belki birilerini kırmışımdır ama çok korkarım kalp kırmaktan Allah korusun en korktuğum şey Rabbım hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah 

(2,060 puan) tarafından

Amin hülyoşum 🤲🏻🌺

0 oy
(2,783 puan) tarafından

Katılıyorum şöylede ekleyeyim

Geçen sene 2.çocuğuma hamileyken,burda post açmıştım eşimle ilgili

Birkaç kişi hemen altına neden bu adamdan w.çocuğu ysptın.acıyorum aama çocuklara diye yargı dağıtanlar oldu,zaten çok zor zamanlardan geçerken anlatacak kimsem yokken buraya dert yanıyorsun.buranın amacıda bu değilmi.her kadın kendi hayat hikayesini anlatıyor.hemen o kadar derdin içinde cımbızla senin en hassas olduğun konuyu seçiyor ve yüzüne vuruyor.daha hiç kimsenin imtihanı bitmedi.çok zrnginken çocuklsrınla saadet içindeyken birgün kaybedebilirsin herşeyini.eşin dünya iyisiyken birden huyu suyu değişir.ben şu hayatımda yaşımdan fazlaca hayat tecrübe edindim.kolay kolayda kimseyi kınayacak kalp kıracak bi yorumda yapmam

(2,060 puan) tarafından

Ben de bazen diyorum neden bu kadar çocuk diye yalan yok açıcası . Çünkü insanlar çocuk oldukça evliliklerinin daha iyi olacaklarına inanıyor kocasının düzeleceğine falan malzeme neyse o dur yani … 

Normal şartlarda da eşler tartışabilir anlık sinirlenilebilir bilmiyorum ya yargı işte 

0 oy
(1,937 puan) tarafından

Evet ben de aynı senin gibiydim idilto fakat bazı şeyler insanın başına gelmeden rahat konuşabiliyor. Bende olduğu gibi.  Dün mesela biri demiş ki eşim çocuğumla tehdit ediyor. Kızın ailesi arkasında değil, birikimi yok, işi yok gücü yok. Millet hemen boşa , çocuğunu al sen kaçır falan demiş. Yorum yazdım zaten posta , bu bana saçma geldi. Nasıl gidecek nasıl yapacak. O yüzden empati kurarak yorum yapmak önemli. Ben bazen tutamıyorum çenemi ama bu platformda benden beterleri var bence 😁

(2,060 puan) tarafından

Ben senin haksız yorum yaptığını görmedim ama bazı çıkışların var evet aşkım 😂

(1,937 puan) tarafından

,😁😁🤪😁😁

0 oy
(6,729 puan) tarafından

Evet canım bazıları gerçekten çok kırıcı ve bunlar burada nedense çok seviliyor hemen arka çıkan oluyor bazısı eski kullanıcı bakıyorum yine saymış dökmüş bazısıda sırf rencide etmek için hesap açmış 

(2,060 puan) tarafından

İnsanlar artık mutluluktan değil de kaostan beslenir oldu çünkü abla 

(6,729 puan) tarafından

Aynen öğle canım bide burada ne hikayeler var bazısından çok etkileniyorum ne kadar pis kocalar var valla akşam eve gelince eşime sarıyorum güvenim sarsılıyor ben eşim asla yapmaz diyen insanken korkar oldum bazen buraya hiç girmesem mi diyorum

(2,060 puan) tarafından

Benim eşim buraya girmeme çok kızıyor sana uygun mu diyor ben de bir ara çok sarmıştım eşime yalan söyleyemem insanın psikolojisini bozuyor bazen gerçekten bazı şeyler 

(6,729 puan) tarafından

Ay evet valla çok psikoloji bozuyor 

0 oy
(1,091 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Allah razı olsun canım müslüman uyarıcıdır. inşallah dikkate alınır bu mesajın. kul hakkı diye bir şey var. Sen bir müslümana yakışan en güzel şeyi yaptın Gerçekten tebrik ederim Çok mutlu oldum bu mesajını görünce

(2,060 puan) tarafından

Hepimizden 🤲🏻 teşekkür ederim 🤩 

0 oy
tarafından

Canım ben buraya geleli daha cok yeniyim 

Karşımda ki insanları kırmamaya çalışıyorum galiba kırdıysam da özür dilerim

Hakaret küfür etmedim etmemde ettirmemde.

Tek kendimce hatam 

Alt üst şekilde yazıyorum çünkü öyle alışmışım 

Bir de imla kurallarına dikkat edemiyorum 

İnsanları dinlerken yargılamadan olgun davranmaya çalışan bir yapım var

Eski postlara bakarlarsa nasıl bir insan olduğum az yada cok yazılarımdan belli olur 

Kendi içimde deli dolu 

Bir o kadarda sessiz sedasız Kendi halimde takılmayı seviyorum.

Artık yorum sizlerin.

İlgili sorular

+3 oy
28 cevap 1,230 göst.
13 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Olursaolur (988 puan) tarafından soruldu
+1 oy
64 cevap 3,651 göst.
27 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
21 cevap 610 göst.
0 oy
20 cevap 562 göst.