0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (33 puan) tarafından

image

Sonucum temiz mi çıkmış. Yarın doktora göstericem bakalım. Merak ettim bilen vardır belki 

2 Cevaplar

0 oy
(426 puan) tarafından

Temiz bende kolposkip oldum. Siz niye oldunuzki

(33 puan) tarafından

Smear vermiştim. Hpv çıktı. Bide lezyon değişimi falan yazıyodu kağıtta. Önceki postlarımda duruyo kağıdım smear sonucum yani

(33 puan) tarafından

Siz niye olmuştunuz.  Hpv de çıktı mı. Bi de doktora gitmem gerekir mi yine de sonuç için gittiğinizde size ne dediler

(426 puan) tarafından

HPV çıktı ama düşük riskli çıktı şuan hamileyim

(33 puan) tarafından

Aşı oldunuz mu. Hamilelikte sıkıntı olmaz dimi hpv

-Reklam-
0 oy
(684 puan) tarafından

Tanı Özeti (Teşhis Bölümü):

1 + 2. Numuneler (Serviks saat 10 ve 12 hizası):

🔹 Kronik Servisit Bulguları Gösteren Endoservikal Dokular

Bu, rahim ağzında (serviks) kronik bir iltihap olduğunu gösterir. Genellikle enfeksiyonlar, irritasyon veya hormonal değişikliklerle ilişkilidir. Kanser belirtisi değildir.

3. Numune (ECC – Endoservikal Küretaj):

🔹 Proliferatif Endometriyum ve Birkaç Endoservikal Yüzey Epitel Fragmanı

Proliferatif endometriyum, adet döngüsünün ilk yarısında (östrojen etkisiyle) rahim iç tabakasının büyüme (proliferasyon) dönemini ifade eder. Bu normaldir.

Ek Bulgular:

Neoplazma rastlanmamıştır: Kanser veya tümör bulgusu yoktur.

p16 ve Ki67 çalışıldı: Bu boyalar, HPV ilişkili hücresel değişiklikleri değerlendirmek için kullanılır. Ancak pozitiflik veya negatiflik durumu yazılmamış; ama kanser çıkmadığı için muhtemelen önemli bir risk görülmemiş.

Sonuç:

Kanser veya öncül lezyon bulunmamış.

Kronik servikal iltihap (servisit) saptanmış, bu genellikle antibiyotik tedavisi veya takiple iyileşebilir.

Rahim iç tabakası (endometriyum) normal döngüsel özellik gösteriyor.

İzlem önerisi: Jinekoloğunuz bu rapora göre gerekli tedavi ya da takip planını belirleyecektir. Eğer HPV testiniz pozitifse veya anormal smear sonuçlarınız olduysa, düzenli kontroller çok önemlidir.

(33 puan) tarafından

Teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş

(684 puan) tarafından

Rica ederim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 290 göst.
0 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
2 cevap 149 göst.
0 oy
1 cevap 89 göst.
17 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sibelhome (1,493 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,030 soru

24,177,419 cevap

336,175 kullanıcı

...