0 oy
400 göst.
Diğer kategorisinde (579 puan) tarafından

Abim azarlayarak sen ne kadar kilo almışsın  ne bu halin dikkat etsene dedi. Zaten hayatım boyunca zayıf bir insan değildim ama şu anki kadar kilolu da değildim. Hamileyken doğru düzgün yemek yiyemedim kilo verdim doğumdan çıktığımda 56 kiloydum. Bebeğim şuanda 1 yaşında emiyor ve ben aşırı yemek istiyorum doymuyorum dayanamıyorum 70 kilo oldum. Boyum da 159. 1 yilda 14 kilo almışım.Kendim de kilomdan rahatsızım diyet yapmayı düşünüyordum ama abimin de böyle yorum yapması hoşuma gitmedi esim daha hic dememiştir sen cok kilo almışsın diye.

28 Cevaplar

+5 oy
(4,259 puan) tarafından

Erkek yakını dediğin abin. Diyebilir anne ,baba kardeşler hiç mi bir şey demesin bize. Ki abin iyiliğin için demiş.

-Reklam-
+2 oy
tarafından

Dedıler erkek kardesım dedı esım dedı yanı kadın larda dıyo 

+2 oy
(23,643 puan) tarafından

Yok babam der kilo alıyosun dikkat et diye kardeşim dalga geçer 😆😆😆

+2 oy
(4,654 puan) tarafından

Genelde hamilelikte hiç almayan emzirme döneminde alıyor zaten. Takma abini. Maalesef herkesin bünyesi bir değil. Kimisi emzirirken veriyoe kimisi alıyor. Bende emzirerek hiç kilo veremedim. Çünkü çok acıkıyorum 

+2 oy
(23,507 puan) tarafından

Yabancı biri dememiş o yüzden diyebilir iyiliğine diyor enişte kayınbirader veya gotume başıma bakmaması gereken başka biri dese bozulur karşı tarafı da bozardım benim abilerim de der iyiliğime dediği için de sorun etmem 

(579 puan) tarafından

Ben de kötü bir şey demedim sakince evet kilo aldım emzirdigim için çok acıkıyorum dedim o kadar 

+2 oy
(3,317 puan) tarafından

Bana kim demiyor ki komşu, akraba, kardeş 

+2 oy
(4,952 puan) tarafından

Abinin tavri yanlos ama sende cok salmissin belliki yasin genc botun da cok uzun degil yol yakinken zayifla esin demedi diye de farkinda degil sanma atrics esin icin degil kendin icin sagligin icin zayifla 

+2 oy
(951 puan) tarafından

Demezler çünkü hiç kilo almadım ömrüm boyunca bekarken 52 kiloydum 8 yıldır evliyim 53 kiloyum. 

Kilolu olsam da kimsenin haddine degil o şekilde söylemeye. Beni çok düşünüyorsa kibar nazik bir dille ifade edebilir. Abin terbiyesizlik yapmış 

(579 puan) tarafından

Abi de olsa erkeklerin kadınların kilosu yaşı dogum şekli vs.hakkinda yorum yapmasından hoşlanmıyorum ama eşim uygun dille elbette söyleyebilir kiloyu ya da baska konuları 

+1 oy
(1,758 puan) tarafından

Kesinlikle demez hele abim el belki yorum uapar ama ailem asla demez hatta kizarlar kg alıyorum desem 3 kız kardeşiniz ne zaman kg takıntısı a girsek babam kızar bize yiyebiliyorken yiyin gencsinz der  abimin eşide kg lu mesela yedirmye calsiri şaşarım zorla ağzına katar eşim mesela sevmez zayfken bile benim pskolojimi o kdr bozmuş ki kendimi hep kg lu hissediyordum hiç zayfsn demezdi ama agzinn payını verdik annrmde 167 71 kgyum beş bucuk hamileyim önceki doğumumda şaşıran oluyodu yeni doğum uapitgmi görünce ama bazi insanlar kg konusunda ayrı bir tutumu var

+1 oy
(9,908 puan) tarafından

Var bir erkek  yeğenim var sinir oluyom ona yapacak bişey yok annem boşver diyo 

+1 oy
(5,289 puan) tarafından

Diyebilir canım abin sonuçta 

Abi kardeş derse önemli değil 

Ama başka erkeklerin haddine değil cevaplarını veririm 

+1 oy
(728 puan) tarafından

Ben hamileyken 30 kilo almıştım erkek kardeşim bana panda derdi tosun derdi , yani çok takılma boşver sen kendinde rahatsız olduğun için abinin demesi zoruna gitmiş ama 14 kilo çok değil istersen sadece diyet ile verirsin ama dikkat etmezsen daha çok alırsan hiç veremezsin bebeğim bir aylık olacak hamilelik kilolarım duruyor çoğu bide sen 56 kilo olmuşsun , ben 70 kiloyum ve vermiş halim o yüzden sen kararlı ol kendin için kilo ver rahatsız oluyorsan başkalarının dediğini takma 

(579 puan) tarafından

56 kiloydum 70 oldum ben de

+1 oy
(11,156 puan) tarafından

Bende kilo alınca kardeşim oooo gelmiş bizim tosun paşa falan der abi kardeş abla kardeş arasında olur böyle şeyler. Üslup yanlış olsa da abin doğru bişey demiş sağlık için kilo çok da iyi bişey değil 

(579 puan) tarafından

Öyle esprili dese o kadar üzülmezdim azarlayarak söylediği için canım sıkıldı 

+1 oy
(135 puan) tarafından

Kibar dille söyleyebilirdi kırıcı olmuş. 

+1 oy
(1,058 puan) tarafından

Söyleyebilr canmmm senin iyiliğine konuşmuş.

Benim boyumda 1.60 ve 68 kiloyum ama beni gören çok kilolusun demiyor sadece üç doğumdan sonra göbeğim var . Evlendiğimde çok zayıf olduğum halde 62 kiloydum. 6 kilo almış bulunmaktayım

+1 oy
(158 puan) tarafından

Evet yengemin abisi bile bugün gördü kilo almışsın dedi bende 70 kiloyum 

+1 oy
(1,795 puan) tarafından

Benimde erkek kardeşim geçen hafta aynısını yaptı maalesef, bende hamileyim dedim sonra toparlamaya calıştı

+1 oy
(14,461 puan) tarafından

Abim erkek kardeşim yok

Kaynım var 3 tane hamileyken demişlerdir şakayla hep 50 alti idım çünkü 

İki doğum arka arkaya olunca çok dedı akrabalar beni veremez diye 😀

Kizima 48 oğluma50 ile hamile kaldım 52 yim şimdı 

Dert kilo olsun bebişde büyumuş verırsın üzülme 

+1 oy
(590 puan) tarafından

Canım kilo alınır da verilir de. Eğer insülin direnci, şeker, polikistik over, troit gibi kilo vermeye engel bir sağlık sorunun yoksa en fazla altı yedi ayda kendini tutarak verirsin. Ben hiç yakınlarımdan zorbalanmadım ama şu sıra kızım beni zorbalıyor😅. Yukarıda saydığım rahatsızlıkların hepsi oldığu için üç veriyorsam beş geri alıyorum ama bir şekilde dengeliyorum bu halde bile yapacak bir şey yok. 

+1 oy
(5,738 puan) tarafından

Olamayan kaynım dese eşim ağzına tükürürdü ama kardeş benim olunca ses çıkaramazdı.

Bu arada benim kardeşim de der,çünkü 1 yılda 14 kilo almak normal ve sağlıklı değil. O da senin için endişeleniyor belli ki

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 33 göst.
24 Mayıs 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Npp (363 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 98 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Manolyam (3,345 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 87 göst.
9 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Sizden birisiii (677 puan) tarafından soruldu
+3 oy
4 cevap 246 göst.