0 oy
149 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,553 puan) tarafından

Benim oglumun safligi beni oldurdu milletin 5 yasinda cocugu seytan gibi

Mahallenin cocuklari benim oglumu disliyo oyuna almiyolar birisi sevmedigini soyluyo onlara oyuncaklarini dagitt8 balkondan gormedigim halde neyse dedim

Bugun de balon aldim 6 li yine ben k9msuyla konusurken benim saf oglan herkese dagit buna sevmiyoruz diyolar oyuna almiyolar sevseler dert degil ama sevmiyolar oglumdan isteyip elindekininde aliyolar sinir oluyorum bu kadar saf olmasina sinir oluyorm kullandirmqsina 100 kere de diyorum ayni saflikta gidiyo yakama yapisiyo aldiriyo sevmedg8m cocuklara dagitmasina

8 Cevaplar

0 oy
(23,580 puan) tarafından

Yaaa yerim güzel kalbini ben onun çok üzüldüm diğer çocuklarla konuşsan oynayın birlikte desen ikna olmazlarmı

(3,553 puan) tarafından

Onlar resmen seytanin sol bacagilar benimki saf ya sinir oluyorm safligina 

-Reklam-
0 oy
(5,731 puan) tarafından

O zaman sen sevdireceksin çocuğunu, aldığın oyuncaklarla beraber bir oyun kur oğlunu da oyuna dahil et. Arkadaşları çocuğunun onlara uyum sağlayabildiğini anlasın. Burda biraz senin müdahalen gerekiyor. Arkadaşlarının çocuğuna yaklaşması için 

(3,553 puan) tarafından

Ben onlari sevdirmek gibi gayem niyetim yok onu zaten sosyallestiritorm her yere goturutorm evde durdugumz gun sayili ben o cocuklarin davranisini cinliklerono oglumu kullanmalarini sevmiyorm

(5,731 puan) tarafından

AAz çok seni anlayabiliyorum ama çözüm asla gezdirmek,ordan oraya sürüklemek değilmiş. Bir senedir bununla uğraşıyoruz biz. İlk olarak ciddi anlamda sevdiği dışadönük bir arkadaş bulmalısın çocuğuna. Mümkün olduğunca çok vakit geçirsinler.sonra iki çocukla oynasın ve sayı gittikçe artsın. Bir anda tanımadığı çocukların içine çocuğu sokmak daha fazla içine kapanık ve verici olmasını sağlar. 

Oyuncak konusuna gelince evde çıkarken eline oyuncak verme,verirsen de tembihle bu senin oyuncağın arkadaşlarıma sadece oynaması için izin verebilirsin onu evine götürmesine onun olmasına izin veremezsin  de.

(3,553 puan) tarafından

Dediginiz cok mantikli gozu acik iyi bir cocckla *** iletid8me gecirtmem gerek

Duygular hakkinda ne neden nicin gibi sorular cok sormam lazm asl8nda 5n 1 k cok yapiyodm ama ogln skiliyodu yanotlaumiyo sus qnne diyodu ben yanitlamami da dinlemek istemitordu hatra arada anne sen cocuktan anlamiyosn diyordu gercekten bi onun diline inemedim bende de hata var bi turlu geecwk anlamda kaliteli verimli iletiswmwdik.cabaladm ama biturlu inemedim dogru dili yakalayamadm

(5,731 puan) tarafından

Kitap tavsiye ederim,en azından gece yatmadan önce bir kitap oku ona farklı farklı. İkincisi eğer ilgin varsa ebeveynlik kitaplari oku,bu devirde en doğru ebeveynliği kitaptan öğrenirsin valla.

Bir de varsa imkanın oyun terapisine götür en azından 4-5 seans da doğru iletişim yolunu öğretir sana psikolog. 

Mesela benim oğlumun muhakeme yeteneğinde eksiklik vardı,özel eğitimle ona çalışıldı. 

Eksikliğin nerde olduğunu bilebilmek işini kolaylaştırır. 

(3,553 puan) tarafından

Kitap okuyorm kutuphaneye 2 yasinda uye olduk ben cok yiprandim bence biraz ondan da inemedim ona 

Tek basina cocuk buyutuyorm ustune asla destek alacagim kimse yok 

Bende oyun terapisine goturmek istitorm iyi bir gelsim psikologu bulmam lazim 

Peki siz nasil kac yasinda farkettiniz surece nasil girdiniz bi an once yaralanmadan farkindaligi olan bi cocuk olmasi lazim

(5,731 puan) tarafından

Bizim oğlumuz 4 yaşında anaokuluna gitti ve orda sıfır iletişimle devam etti. 2 ay takip ettik,sonra otizm şüphesiyle başladık. Eğitimler,terapiler felan derken 6 yaşında toparladık sayılır. Ama sosyal anlamda hâlâ sıkıntı yaşıyoruz,dramaya felan gönderiyoruz. O kadar yorulduk ki anlatamam sana. O yüzden şimdiden sosyalleştir çocuğunu,oynadığı en az bir tane sabit arkadaşı olsun. Mümkünse her gün bir araya getirmeye çalış.

(3,553 puan) tarafından

Tsk eddrim cok sagoln

0 oy
(13 puan) tarafından

Yapi meselesi malesef bazen ne yaparsanz yapin cocuk verici kullandirmaya musaitse yasyaarak ogrencek

(3,553 puan) tarafından

Nasil olacak kendisin8 kullandirmasndan bktm

0 oy
(3,459 puan) tarafından

Yazık ya belki de kendini sevdirmek için aralarına girmek için veriyordur kızma çocuğuna lütfen üzüldüm adına 

İnşallah bir çözüm bulursun 

(3,553 puan) tarafından

Ogrenmesi lazim vererek sevdirmemeli bence tamamen saflifindan o gun yuzune sotlediler unutmustur.bie

0 oy
(2,435 puan) tarafından

Aslıjda kendini diğer çocuklara kabullendirmeye çalıyor,belki o zaman benş severler düşüncesşne giriyor.

(3,553 puan) tarafından

Hic tanimadiklarina da veriyor asiri saf bi cocuk napcam gezdirmegm goturmedigm yer kalmadi dogdugunfan.beri yollarda ama saflik yaratilis danirim

(2,435 puan) tarafından

İnşallah büyüdüğündr bunu suistimal etmezler.Bazı çocuklar saf oluyır,bazıları da tam tersi.benim oğlum 2 buçuk yaşında fazla kinseyi gmrnez ama ne zaman bş ortama girsek gördüğü kızları elinden tutup bana gertirip anne bak kız diyor

(3,553 puan) tarafından

Masallah cnm genetik babasi gibi ***** benimkide 

0 oy
(4,935 puan) tarafından

Ah yavrum benim o yasta verirsem severler psikolojisine girmis baska ortamlara sok cocugunu 

(3,553 puan) tarafından

Cimri de olsn istemitorm en basta seveni sevmeuyeni ayirt etmesi gerekiyo

Sizi tqnimiyo gelseniz isteyin biseyini ikiletmeden cikari verir dusunmez bu kim niye veriyorm vs diye

(4,935 puan) tarafından

Iste cok yanlis cok verici alisir hakkini savunamaz alici olamaz 

(3,553 puan) tarafından

Kapi arkasinda buyuyen cocuklar daha gozu acik benimkinden bense afedersinz kicimi yirttim 5byasinda 67 sehir dolasti  bazilarinda 2 3 snee bazilarinsa 3 4 ay kaldik oyunevi tiyatro kutuphane ne etknlik varsa goturdum saf ***** oldu 

Genetik babas8 da boyle ailesi kullanuyo anlamiyodu buda yani ona benzedi bende safimdir iyi niyetliyimdir kocamdan da safimdir iki saftan cingoz olacak hali yoktu safoglu saf iste 

(4,935 puan) tarafından

E tabi canim siz oyleyseniz cocukda oyle olunacak saniyodur napsin 

(3,553 puan) tarafından

Pedogoga goturecem oyun terapisi vs aldiracam yapmadigim bi bu kaldi bunu da deniyim tuy dikiym careszligime

0 oy
(4,016 puan) tarafından

Valla okurken benim çocuklarımdan bahsediyorsun gibi hissettim,benim kızımla oğlumda öyle çok saflar,gel dediler mi gelirler git dediler mi giderler,ama bizim mahhallenin çocukları senin anlattığın kadar değiller, sadece benim çocuklarım çok saf,bu durumda beni çok üzüyor 

(3,553 puan) tarafından

Valla kucukken ana babalari da seytandi evlatlari onlardan beter seytan kullaniyolar birvirlerine gunahlarini kiymitolar disliyolar siddet uyguluyolar 

0 oy
(109 puan) tarafından

Çocuğun kaç yaşında 

(3,553 puan) tarafından

Eylul 28 de 5 e giricek ama saftirik elvir

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 68 göst.
0 oy
9 cevap 512 göst.
8 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Mryss (228 puan) tarafından soruldu
0 oy