0 oy
221 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (24 puan) tarafından

Kızlar eminevim fuzul ev gibi yerlerden ev almak istiyoruz mantıklı mı sizce malum bu devirde ev sahibi olmak çok zorlaştı yarın görüşmeye gideceğim ama boşuna gitmiş olur muyum çıkan yada memnun kalan var mı

5 Cevaplar

0 oy
(5,018 puan) tarafından

kısa sürede çıkarsa mantıklı ama süreç uzadıkça bence mantıklı değil. 

atıyorum 3milyona girdin, ilk 1 senede çıksa 3 milyona rahat ev alırsın ama 2.seneye acaba o fiyata ev kalacak mı? 

bi de ayda ne kadar fazla ödeyeceksen o kadar çabuk çıkar. ona göre grupları ayarlıyorlar. ayda 50 bin ödeyecek olanla 20 ödeyecek olan aynı torbaya girmiyor. 

bi de yüzde 10 mu ne onlara para ödüyorsun  sözde faiz yok ama kendilerini garantiye almak için böyle bir para alıyorlar. Olur da sistemden çıkmak istersen o para yanıyor. 

(24 puan) tarafından

Canım mesela 400-500 peşinat vermeyi düşünüyoruz aylık ödemesini de bi şekilde ayarladık diyelim bazıları çok peşinat vermesine rağmen çok geç çıktı diyor bende anlayamadım pek sistemi tamam aylık ödeme felan da biraz bana saçma geldi eşim ısrar ediyor 

(5,018 puan) tarafından

işte kimine 5 ayda çıkıyor kimine 3 yılda. 

peşinatla alakalı değil benim bildiğim, aylık ödemeyle alakalı. 

50bin ödüyorsan daha az kişiyle torbaya giriyorsun daha erken çıkıyor. 15 ödüyorsan atıyorum 100 kişilik torbaya giriyorsun. artık şansa kalmış. 

-Reklam-
0 oy
(6,725 puan) tarafından

Ben emin evimden aldım covıt den önce girmiştim bana 18 ay sonra çıktı o sıra covıt hastalığı oldu krediler ucuzladı ev fiyatı arttı ben 3+1 alacakken 2+1 aldım birazda üzerine kredi çektim bu tarz şeylerde en az gruba gireceksin mesela varsa 20 kişilik falan kuzenim 100 kişilik gruba girmiş dört yıl oldu çıkmadı sonra kuradan çekildiler bu işin garantisi yok herkese ilk çıkacak diye bir şey belki sana sonuncu çıkacak 100 ay demek 8 sene demek bugünkü fiyatlarla 8 sene önceki fiyat aynımı düşünüp taşınıp gideceksen dediğim gibi 20 kişilik falan varsa ona girin yada peşinat verin 6 sonra teslimat lı arabaya girin yüksek fiyatlı arabayı alırsınız kısa süre sonra satarsın ev alırsın

(24 puan) tarafından

Tamam canım çok teşekkür ederim 

0 oy
(437 puan) tarafından

5 yıl önce girdik biz o zaman 10bin taksit odemistik. O döneme göre çok paraydi. Ne olduysa birden kapandı ne telefonlara cevap verildi nede şikayetlerden bişey çıktı. Bir daha da hiç bulaşma dik o tür yerlere. Tabi bizimki Final evimdi. 

0 oy
(23,825 puan) tarafından

İki ayrı sistemi var kuralı sistem ve kurasız sistem kuralı sistemde atıyorum 5-20 ay arasında çıkacak diyor beşinci ayda çıkabilir 20 aya da kalabilir süreç uzarsa para pul oluyor hiç bir işine yaramaz. Biz önce kuraya girdik bir kaç ay bekledik sonra kurasız sisteme dahil olduk 6 ay gibi bir zaman sonra 500 bin aldık araba için ama şöyle toplamda bir seneden fazla zaman geçtiği için ordan aldığımız paranın üzerine kendimizde epeyce bir koymak zorunda kaldık elli bin de katılım ücreti veriyorsun ya da o civar sistemden çıkarsan da yanacak olan bir para o kurasız sistemde yüksek taksit ödemen isteniyor biz kurada 10 bin öderken kurasizda 20 ödedik yani parayi alana kadar o paranın yarısını oraya ödemiş olduk zaten 

0 oy
(293 puan) tarafından

Biz arabamızı aldık bu ay dedikleri vakitte aldık.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 1,281 göst.
26 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Selda41 (441 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,873 göst.
4 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Kaan.m (99 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 550 göst.
+2 oy
3 cevap 1,218 göst.
6 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Npp (363 puan) tarafından soruldu