+1 oy
277 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,554 puan) tarafından

Kokularin insani gecmise isinlama gibi ozelligi var yada  huzur,mutluluk tadi veren..

Ben mesela yolda gecerken bi parfum kokusu duydum beni direkt cocukluguma isinladi dayimin genclik parfumunun kokusuydi bi anda 8 yasinda annemin dayim icin manti yapip cagirdigi cay sohbet edildgi o gunlere gittimmmm

Annemi cok ozledigm gun yine annemi geri getiremwm ama onun oldugu ani tekrar yakalayabilirim dusuncwsiyle corek yaptim ev annemin oldugu sicaklik huzur verdi 

Size de oluyo mu bu tarz seyler 

12 Cevaplar

0 oy
(64 puan) tarafından

Yaşadıklarımdan artık hissedemiyorum ama çok özlüyorum o zamanları

(3,554 puan) tarafından

Insan belli zorluk ve acilardan sonra mutlu olma esigi dusuyo ama boyle nuanslarda ufak bi mutluluk esintisi yasatiyo insan bazen ozlemle kimsenin farketmedigi yada onemsemedigi ufak seylere daha xok tutunuyo sarilyo en azindan benim icin oylee

(64 puan) tarafından

Bu yoruma da ağlamam ayrı bişey inşallah hepimiz için o mutlu günler huzurlu günler geri gelir Rabbim sağlık huzur versin

(3,554 puan) tarafından

InsAllah cnm hepimize gyzel anlar yasamak nasip olsn guzel omur gecirmek

-Reklam-
0 oy
(2,239 puan) tarafından

Wish of love ve fullspeed parfümleri beni çocukluğuma götürür. 

(3,554 puan) tarafından

Bende bulabilsem intendence parfumunu alacam cok seviyodm liseli donemlwrimi hatirlatiyo wish of love 

(2,239 puan) tarafından

İndancessence mi? Şu beyaz kapak yuvarlak şişe parfüm?

(3,554 puan) tarafından

Evet oo cook seviyodm

(2,239 puan) tarafından

Kız internette var hep

(3,554 puan) tarafından

Evet varda orjinal olup olmadigina guvenemiyorm kii

0 oy
(163,443 puan) tarafından

Tütün kolonyası kokusuda benim çocukluk tranvam

(3,554 puan) tarafından

Anane babanne evlerinde oluyodu neden bana yasli evlelerini hatirlatir

0 oy
(4,403 puan) tarafından

Sırf bu yüzden Türkçe öğretmeni benimle tartışmıştı. Bir konu işliyorduk , koku duygusu hafıza da canlandırılmaz gibi bir şey söyledi. Koku duygusunun uyandırdığı hissi canlandırabiliriz demiştim ben de. Oda öğretmenya güye beni küçük düşürüp ezmek  için saçmaladı da saçmaladı . Ben de yanlış düşünüyorsunuz sevdiğimiz bir yemek yada bir parfüm bu kokular bizi sevgimiz bir ana götürüp o anı tekrar hafızamızda yaşatıp hissettir demiştim. Biraz bozuldu ve saçmalayıp tekrar konuyu kapatmıştı.

(3,554 puan) tarafından

Egosu yznden sacmalamis kokunun,sicaklign ,cevresel etmen insanin zihnine kaydediliyo bellekte kalicilastriyo 

0 oy
(1,283 puan) tarafından

1 saat önce bunu yaşadım koku hafızası gerçekten çok kuvvetli

(3,554 puan) tarafından

Allah in basertigi guzel duygulardan birisi bence 

0 oy
(903 puan) tarafından

Bendede çok oluyor bugün mesela yağmur çiseledi kurumuş ot kokusu beni küçüklüğüme götürdü. Çok hoşuma gitti duygulandım. 

(903 puan) tarafından

Aynen öyle canım çok seviyorum o kokuyu kuru otlar da ıslanınca onlarda çok güzel koktu gözlerimi kapattım içime içime çektim. 

(3,554 puan) tarafından

Huzurunuz bol olsn bende oglumun hafizasinda yer edecek bi koku biraksam diye dusundum bugun ama boyle seyler karssindaki insan da anlamli bisi olacak oyle matematikle biljncli yapmayla olmaz diye dusundm vazgectm

(257 puan) tarafından

Sen ben olabilir misin sabah buraya da yağdı ve cami açtım anlık çocukluğuma gittim o toprak kokusu ot kokusu yeşillik kokusu senin gibi gozumu kapattim içime cektim

(3,554 puan) tarafından

Ne gzel nimet gercekten Allah in bize basettigi guzel duygulara sonsuz minnettarlik duyuyprm 

(903 puan) tarafından
+1

Ayy gerçekten çok güzel bir duygu. 

0 oy
(3,506 puan) tarafından

Bir tane el sabunu kokusu var, eskiden çok meşhurdu. Her denk geldiğimde ilkokul öğretmenimi hatırlatır. Severdim kendisini. 

(3,554 puan) tarafından

Bende ogrrtmenime sivi sabunlar kucuk siselerde yeni cikmisti o zqman hocamiz ikide bi islak mendille elini temoslerdi tebesir dokunmak rahatsiz ediyordu bende sivi sabun almstm bana da bunu hatrlattnz simdi bende o kokuyi duysqm o ana isinlanirm

(3,506 puan) tarafından

İlkokul çok güzel geçti. Öğretmenim de iyi olunca böyle hoş duygular uyandırıyor😌

(3,554 puan) tarafından

Ne guzel ogrtmenimi seviyodm ama simdi olsam sever miyim bilmem cok saf bi cocuk oldgum icin ayrimciydi fazla annem hediye vs verdikce ilgilenirdj benjmlede bende sun o temiz duyguma duygulanirdim.sanirim 

(3,506 puan) tarafından
+1

Benim öğretmen öyle değildi ya, en fazla çiçek vermişizdir. Çok hatırlamıyorum tabi. O gittikten sonra sürekli farklı kişiler gelip gitti. O diğerleri için aynı şeyi söyleyemem. O zamanlar severdim ama dediğiniz gibi şuan düşününce bayağı ayrımcılık yapıyorlarmış. 

0 oy
(14,890 puan) tarafından

Bazen yanımdan gecen brnin o parfüm kokusu bana da çok tanıdık geliyor ama beni eskiye götürmüyor. Ben şarkılarla eskilere gidiyorum. Cankan, ismail yk gibi böyle eski şarkılar. İnternetin ve bilgisayarın her evde olmadığı dönemler. Dedem bize bilgisayar almıştı ve telefonlarla İnternet başlatılmıştı o bilgisayara. Winap vardı şarkı yükledik ona ordan açıp da müzik dinleyip oyun oynadığımız zamanlar geldi aklıma 2003-2004 lü seneler belki daha eski

(3,554 puan) tarafından

Msn zamanlari ismail yk genfligime goturdugu icin suan sempatik geliyo bu ara hepsi sarkilari kesfete dusuyo fani degildim ama o donemde her yerde caliyolardi o donemde tan faniydim direkt tan sesi beni em guzel yillarima goturuyo

(14,890 puan) tarafından

Bende öyle fanı değildim ama çok popülerdi dönemler. 

0 oy
(6,831 puan) tarafından

Ben dışarı çıkınca dediğin gibi parfüm kokularını alınca çok değil 15 yıl öncesine ilk çalıştığım zamanlara dönüyorum o kokuları alınca üzülüyorum ne ara geçti Zaman diye 

(3,554 puan) tarafından

Zaman akan nehir misali hizla akip gidiyo guzel anilar biriktirmek nasip olsn

(6,831 puan) tarafından

Ah ah vallahi çok çabuk geçiyor aldığım konularda hüzün oluyor maalesef 

(3,554 puan) tarafından

Her duygu bizim icin kimi zaman huzun ,hasret,kalp kirikligi kimi zaman mutluluk,huzur,sevgi 

Rabbim kalan zamanimiizi en iyi sekilde yasamamizi nasip etsn

(6,831 puan) tarafından

Amin cnm amin

0 oy
(25,403 puan) tarafından

Canımm kıyamam sana evet bendede olur bazen böyle

(3,554 puan) tarafından

Iyi ki boyle ozelligimzde var kisiler olmasa da onkokuyla o anlara kisa surede olsa gitmek o ani hafizada canlandirmakta guzel

0 oy
(2,734 puan) tarafından

Rahmetli anneannemin evi çok farklı kokardı.tertemizdi öyle evi deterjanla filan temizlemezdi ama çok farklı bi kokusı olurdu.şimdi dayımlar yaşıyor o evde.gittiğimde alamam o kokuyu.ama kaç yıl geçerse geçsin o kokuyu hiç unutmam burnumun direği sızlar hep

(3,554 puan) tarafından

Sanki biraz o kokuyu animsadm benim ananem de trmizdi boyle sanki yesil yaprakli biseyin kokusu gibi tarif edilemez bi koku artik o tarz koku yasli evkerinde alamiyorm temizinde dw standart kokuyoo

0 oy
(977 puan) tarafından

Gerçekten kokuların geçmişe götürme özelliği var

(3,554 puan) tarafından

Kesinlikleeeee

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 343 göst.
16 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hayalseveranne77 (535 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 61 göst.
11 Mayıs 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lolicim (4,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 321 göst.
0 oy
7 cevap 315 göst.

Kategoriler

1,471,679 soru

24,101,994 cevap

332,464 kullanıcı

...