+1 oy
129 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (469 puan) tarafından

Benmi devamlı yedirmek istedgm için yemek dedi yapıyor bni aydinlatrmwnz kizalr mesela sabah saat10 gibi ben kahvaltı yaprk. Salatalık beyler yedi smdi uyuyor kalkınca tedricen yemek ama.red ediyor saatini ayrlamiyorum sık mı yediriyorum anlamıyorum 

10 Cevaplar

+2 oy
(5,028 puan) tarafından

Tam anlayamadim ama sabah 10da sadece salatalik yedi ve bu saat oldu biraz sonra uyanacsk ve yemek istemeyecek oyle mi 

(469 puan) tarafından

Yani çok yemek ile arası pek yok cnm mesela bazen sabah yumurta peynir vs yer bidaha saat 2.3 te yer mesela bu sabah saat 5 de kalktı sütünü icti geri uyudu saat 9 gibi falan kahvaltı hazrldm ona yendi salatlik fln yedi okdr 

(5,028 puan) tarafından

Butun gun bu kadarcik mi nasil besleniyo o cocuk gelisimi nasil peki 

(469 puan) tarafından

Gelişimi boy 86 kilo 11.500

(469 puan) tarafından

Dokdorum götürdüm ilaç alim diye hiçbir dokdor ilaç vermedi ozle bile götürdüm asla vermiyorlar boyu üst seviyedi kilosuda gayet iyi deyip gönderdiler 

(5,028 puan) tarafından

MasaAllah kotu degil cok az besleniyo ona ramen gelisiyosa dert etme bence 

(469 puan) tarafından

Herkes öyle diyorda insan strs yapıyor hali ile yani neden yemiyor acaba nerde hata yapıyorum diye 

(5,028 puan) tarafından

Seni o kadar iyi anliyorum ki benim pglumda oyleydi iatemese de mama sandalyesine baglar zorla yediriridim neden biliyo musun esimin ailesi ozellikle dedemiz cocugun gelisimini hic begenmezdi yemiyo bu cocuk alistiramamissin yok zayiflamis kotuluyo yasitari onu gecer okulda doverler askere gidecek gucsuz kalir ne laflar duydum bi bilsen bende cocuga baski yapiyodum hep yesin diye ama bi sure sonra tutamiyosun da suan 3 yasinda 2 yasindan beri asla yediremiyorum ama gelişimi iyi 17 bucuk suan bende zorlamayi biraktim yemek isterse yiyo istemezse yemiyo napiyim sen kan degerlerine baktirdin mi

(469 puan) tarafından

Baktırdım cnm herşey nrml dedi dokdor 

(5,028 puan) tarafından

O zaman valla sikma cpcugu yazik ben yaptin sen yapma hatta bak su kadar soyleyim 2 yasindan beri tutamiyorum zorla yediremiyorum dedim ya o zamandan beri oglum hic kilo almadi 1 senedir ayni kiloda neden biliyo musun iradeyi ogrendi giderek daha da azaltti yemeyi hic yemiyodu nerdeyse 1 senedir kilo almamak ne demek dusun doktora goturdum anlattim eline firsat gecince kullanmis tabiki bastan dengeyi saglayacaktij dedi simdi doktor boyle olmaz yemen lazim yoksa damardan beslememiz gerekir falan dedi igne korkusuna yiyo da yarim kilo almis sukur oyle bi durum basina gelse napcan cok bunaltma ama gecsekte birakma 

(1,075 puan) tarafından

Kızımin biri 5 yaşında 17 kilo . Bebeğimde 17 aylık 10 kilo 300 gram . Yemiyor zorla da yediremiyorum kilosu da çok az

-Reklam-
0 oy
(4,756 puan) tarafından

sürekli teklif ediyorsan sana inat yemez

2 yaşında bebeğim kahvaltı yaptı, üstüne kefir içti sonra babası kendi smootie yapmıştı biraz ondan içti, uyudu. 

uyanında yemek yediririm, sonra dışarı çıkacaz gelince evde yediririm, sonra meyve veya kuruyemiş tamam

çocuğa göre şekillenir öğünler 

kimi çocuk atıştırır, ardından yemek yer kimi de atıştırmaya gelmez. 

benim kıza atıştırmalık çok vermem, yemek yemez çünkü. ama arkadaşımın kızının ağzı 5 dk boş kalmaz yer de yer, yemek de yer🤷🏼

ha bi de çocuk beslemede öğrendiğim bir şey varsa o da çocuğa ısrar etmemek. çünkü ben ne kadar ısrar edersem o kadar çok yemekten uzaklaşıyor. 

(469 puan) tarafından

Benmki ısrar etsemde etmesinde yemiyor cnm malsefki ne yordam yapım.yok e aç birakincada icim el.vermiyorm 

0 oy
(15,099 puan) tarafından

Anlaşılmıyor. Tekrar oku yaz bacı çok mu yiyo az mı anlamadım ben

(469 puan) tarafından

Canım soyoe soyleyim sana ben sabah kalkr saar 5 .4 gibi mesela süt icer fiks sonra geri uyur kalkar saat 8.9 bazen ozmnda 1 yumurta az peynir ve pekmez az veririm su içer ondan sonra öğlen yemek veririm yemez ama muz versem onu yer bende istyorumki yemek yedim ne bilem yoğurt yesin dokdora götürdüm dodkro dedii şuan sizlen masaya oturup yemek yemesi lazm evette yemiyor işte acaba benm sık sık yemesi için zorluyorum saat aralığındaki hata yapiyorum 

0 oy
(14,483 puan) tarafından

Biz geç kalkıyoruz 12.01 gibi kahvaltı veririm

Asla tek çeşit koymam 

Ablasiyla yiyorlar ayrı ayrı tabak hazırlıyorum ikisine 

Kız 37 aylık oğlan 19 

Uykudan kalkarlar bi oğun daha sonra meyve atıştırmalık yüruyuşe çıkarız donunca akşam yemeği yerler duş alırlar yatmadan atiştırırlar meyve yada kuruyemiş/kek vs 

Kizim hamur işi seviyor oğlum et turu ona göre hazırliyorum tabaklarını 

0 oy
(3,749 puan) tarafından

14 aylık. Ben uyanınca suyun veriyorum. Sonra kendim toparlanıb kahvaltısın hazırlıyorum yiyor. Geziyoruz biraz. 

Saat 10 gibi yine uyuyor 1,  1buçuk saat. . 

Saat 1-2 gibi yemek yiyoruz.

4de uyuyor 1saat. 

6 da yiyor. Gezmeye çıkıyoruz. 9da duş alıyor. 10da uyuyor. Gece 1de kalkb su içib uyuyor. Sabah 5de su için kalkıyor.  Böyle gideriz biz. Akşam uykusun 11-12 ye çeksem sabahları erken kalkmaz

0 oy
(23,617 puan) tarafından

Arada sütü çok emiyorsa ondan iştahı az olabiliyor 

0 oy
(5,814 puan) tarafından

Benim iki cocugumda o aylarda 3 ogun 1 ara ogun yapiyodu. Sadece salatalik yediyse yememis say dhaa iyi. O anca ara ogun olur. Sevecegi seyler yap. Kan degerlerine de baktir. Bi de kahvalti cok gec bana gore. Biz 8-8:30 arasi kalkiyoruz 9da en gec kahvalti masasindalar. Oglen 1 gibi ogle yemeyi, uyaninca bi meyve. En son aksam 6 gbi de aksam yemegi. Bazen sekte oluyo ama hep 3 ogun yer. 

0 oy
(326 puan) tarafından

Canım sabah 9 10 en geç kahvaltı ver ben yumurta haşlıyorum sarısını ekmekle veriyorum ki doysun yanina bir iki dilim domates salatalık peynir pek sevmez ama bazen yiyiyor zeytin yemiyor kahvaltıdan önce 1 2 saat önce 100 ml civarı mama içiyor. Sonra öğlen 13.00 14.00 gibi ne yemek varsa veriyorum yemekten birkac saat sonra acıkınca mama içiyor yine akşam uykusuna geçiyor 17.00 18.00 gibi bir iki saat uyuyor. Uyanınca yemek veriyorum gecede mama içip uyuyor. Kızım da baya zayıf 17 aylık prematüre ve 8 kilo

0 oy
(3,462 puan) tarafından

Sabah kahvaltı, öğlen yemek yiyiyor. Öğle uykusundan uyanınca ara öğün(meyve, çerez, kek, yoğurt) o an ne varsa onu yiyiyor. Akşam da ana yemek+meyve. Oğlum da 18 aylık. Tabi her zaman iştahlı yemiyor. Bazen canı istemiyor. Bazen güzel yiyiyor. Sadece saat ve öğünler belli, aralarda ordan burdan bir şeyler verip karnını boş doldurmuyorum. Sonra yemekte zorlanıyor. 

0 oy
(728 puan) tarafından

Benim oğlum ile aynı aylari havalar sıcak diye de yemek istemiyorlar bu yüzden daha çok meyve Tarzi yiyorlar normalde oğlumun iştahı iyi ama bu havalardan yemiyor ben yemek hazırlayıp veririm ne yerse yer yetmezse Sonra karpuz muz  yada üzüm, salatalık elma gibi şeyler veririm biraz yer ama su çok içmesi için sık veriyorum çünkü ter yolu ile su vücuttan atılıyor idrar azalıyor rengi değişiyor enfeksiyon oluyor buna dikkat ediyorum daha çok , sık sık da verirsen yemez , 

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 66 göst.
0 oy
5 cevap 173 göst.
0 oy
5 cevap 78 göst.

Kategoriler

1,471,049 soru

24,093,518 cevap

331,911 kullanıcı

...