+1 oy
190 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,607 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Kızlar teyzemleri dayımları annemleri annanem dedemi yemeğe davet ediyorum toplam 15 kişi kesin olacağız inşallah. 

Mercimek çorbası 

Et sote yapcam ama nasıl sunayım alta patates püresi üste et direkt tabakta mı sunayım yoksa güveclere koyup üstüne kaşar falan mı yapayım kararsız kaldım. 

Pirinç pilavı 

Sarma - içli köfte  ( onları bugün yarın hazır edip buzluğa koycam inşallah o gün elime gelsin )

Salata

Karpuz 

Çay yanına trileçe 

İnşallah menüm bu şekilde olacak bı aksilik çıkmazsa. Güzel mi. Eklenecek bir şey var mı ♥️

8 Cevaplar

+1 oy
önce (426 puan) tarafından

Mercimek yerine yayla çorbası 

önce (2,607 puan) tarafından

Aslında onu da düşündüm. Onu da yapabilirim

-Reklam-
+1 oy
önce (17,041 puan) tarafından

Ben güveçte sunumu seviyorum. Daha pratik oluyor. Menüm gayet zengin. Hatta yaz  sıcağı için fazla bile. 

Aynen yaz sıcağında pek bişey yenmiyor ama teyzem kırk yılda bir geliyor aynı yerde oturmuyoruz. Onun için yapabildiğimin en güzelini yapmak istedim 😊

+1 oy
önce (18,851 puan) tarafından

Bence güzel canım pilav üstü soteyi verebilir diğerlerini de ortaya koyabilirsin bence ekstra bir firinlama veya pureye gerek yok dolu dolu menü bence ağır yemekler 

Aynen diğerlerini ortaya koycam zaten pilav ve eti servis yapcam 

+1 oy
önce (1,182 puan) tarafından

Yogurtlu bir meze ekleyebilirsjn. Menu cok guzel 

İçecek koyuvereyim onunla tamamlanır demiştim 😂

0 oy
önce (876 puan) tarafından

Patates püresi ile et sote servis etmek basite kaçar gibi sanki güveçte daha güzel olur fikrimce. 

Menun yeterli bence sarma içki köfte de var Allah bereket versin 

0 oy
önce (4,832 puan) tarafından

Harika menu de yogurtlu bisey aranir bence sey yapsana kapya biber mezesi cok güzel olur ben gecen guvec yaptim onu oyle tabags koydum pilavi yanina kotdum bi tanede biver dolmasi koymustum tabaga ortaya sevise de borek o kapya biber mezesinden bi icli kofte yspmistim 

Yapabilirim olabilirler :) 

Sende döktürmüssün kuzucum maşallah 💝

Zevklerimiz cok benziyo kiz sofra konusunda benzer lezzetler tercih ediyoruz 🤭😘

Biz seninle bence zaten genel olarak benziyoruz 😊

Dimi bi analar baska yoksa ikiz gibiyiz 🤗

Ayneeeennn 🫶🏻🫶🏻🫶🏻😍😍😍

0 oy
önce (4,109 puan) tarafından

Bence sarma yapma . Zaten pirinç pilavı varken ikinci bir pirinçli yemeğe gerek yok. Onun yerine hafif bir meze yapabilirsin. 

Bizimkiler yiyorlar yalnız. Hafif bir meze dişlerinin kovuğunda kalabilir 😂

0 oy
önce (2,360 puan) tarafından

Bence tek kişilik güveçlerde kaşarlı porsiyonluk yap öyle daha hoş oluyor. Ve yorulmazsan seni zorlamazsa yoğurt çorbası, ayran çorbası diyen de var onu yapsan daha hoş olur. Mercimek çorbası çok klâsiklesti

Yok zorlamaz ya onun da pek bişeysi yok yaparım inşallah 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 215 göst.
12 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Aylinece (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 291 göst.
9 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Yigidinannesi (293 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 234 göst.
17 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 226 göst.
17 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Elvan00 (134 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,861 soru

24,050,317 cevap

329,638 kullanıcı

...