0 oy
327 göst.
Diğer kategorisinde (504 puan) tarafından

Kizim 1 yas 20 gunluk emeklemiyor yürümüyor koltuktan biyerden tutunup ayakta duruyor yürümeye oyle hevesli bir bebekte değil doktora sordum 16 18 aya zamana var dedi emeklemeyerek yürüyen bebeklerde var dedi etrafımdaki insanlarda beni bunalttı oyle hevesli istekli bir bebek değil nasıl teşvik edebilirim birden yürür mü acaba bilemiyorum 😞

18 Cevaplar

0 oy
(2,130 puan) tarafından

Bebeğim 21 aylıkken yürüdu bir kişi bişey demedi deselerdi de umrumda olmazdı hiç de sorun yapmadım benim bebeğim 1 yaşında yeni tutunuyordu 

(504 puan) tarafından

Doktora götürdünüz mü bunun için bisey dedi mi bide benim kizim biraz kilolu

(2,130 puan) tarafından

Evet götürdük çocuk doktoru fizik tedavi çocuk gelişim uzmanı nöroloji herkes gördu 20 ayına göre beklemek normal dedi Mr dediler hâlâ yurumezse ben yine bir ay bekledim 21 .ayında yürüdü yani  1 yaş küçük daha

(2,130 puan) tarafından

Evet götürdük çocuk doktoru fizik tedavi çocuk gelişim uzmanı nöroloji herkes gördu 20 ayına göre beklemek normal dedi Mr dediler hâlâ yurumezse ben yine bir ay bekledim 21 .ayında yürüdü yani  1 yaş küçük daha.. emekliyordu  ama

(504 puan) tarafından

Ne zaman emekledi

(2,130 puan) tarafından

1 yaşını geçtikten sonra emekledi

-Reklam-
0 oy
(19,988 puan) tarafından

Benim kızım 13.5 aylıkken yürüdü halıları kaldır eline de 2 tane top ver şu havuz topları varya destek alıyorlar onlardan yavaş yavas cesaret eder benim kız hiç adım atmadı mesela korkardı bir gün aniden 4 adımla başladı devamı da geldi şükür 

(504 puan) tarafından

Parkeden mi destek alsin diyorsun yani

(19,988 puan) tarafından

Evet halıya basmaya korkuyorlar yumuşak ya sert olunca sağlam basıyorlar 

0 oy
(1,064 puan) tarafından

Ya zamanla yürür canını sıkma. O kadar tutunuyormus ya o da marifet . Erken yuruyupte dünyayı mı kurtaracak 😀 

Bir kaç hafta sonra cesaretini toplar ve kalkmaya başlar 

(1,064 puan) tarafından

Benim oğlum da emeklemeden yürüdü bu arada . 12 aylik olmasına 10 gün kala

(504 puan) tarafından

İnşallah ya

0 oy
(18,490 puan) tarafından

Kendi yürüyeceği zamanı bilir. Benim ortanca oğlan hariç diğer çocuklarım 14 aylık yürümeye başladı. Hiç de sorun yapmadım neden yürümüyorlar diye. Her şeyin bir zamanı vardır.

(504 puan) tarafından

Ya aslından 2. Çocuğum ilki 11 aylik emekledi 13 de yürüdü çevrem çok bunalttı beni 

(18,490 puan) tarafından

Oho çevreye bakacak olursak her şeye kusur bulurlar. Şu an küçük oğlum 23 aylık olacak 4 güne pek fazla konuşmuyor sadece kısa kelimeleri söyleyebiliyor. Herkes diyor 2 yaş olacak neden konuşmuyor. E zamanı gelmemis demek ki. İlk çocuğum neredeyse 3 yaş olacakti konuşmaya başladığında.

0 oy
(23,781 puan) tarafından

Yeğenimde bir yaşına girecek halen ne yürüyor ne emekliyor 

0 oy
(7,483 puan) tarafından

Benim oğlumda 1 yaşına geldiğinde tutunup kalkmıyor du bile. Emekleme hiç olmadı. Böyle oturur şekilde popo üstünde istediği yere sürüklenip gidiyordu. Doktora götürdüm 18 aya kadar bekleyelim yürümesen getir tahlil yapalım bazen demir düşüklüğü kaslari zayıflatıyor dedi. Sonradan tutunup kalkmaya başladı

20 aylik falandı desteksiz yürüdü. Yani endişelenmeyin biraz da ilgi bekliyorlar. Ben biraz nasilsa yürür diye çok düşmedim üzerine. Yürüme arkadaşı varsa o fayda eder. Siz elinden tutun yürütün. Daha geç kalmış değil. Millete bakarsak ooo evin yolunu bulamayız.

(504 puan) tarafından

Kas gevsekligini nasil anlarim

(7,483 puan) tarafından

Valla onu bilemiyorum canım. Bacaklarına masaj yap dedi. Sonra zaten ben üzerine daha çok düşünce tutup kalkmaya başladı derken öyle öyle yürüdü. Kan da başka bise için alacaktı almışken vitaminlerede bakalım dedi şükür öyle bise çıkmamıştı oğlumda.

0 oy
(4,656 puan) tarafından

Daha küçük erken yürüyünce inan hiç bir sey olmuyor. Tek fark erkenden yoruluyorsun. İlk cocugun mu Bilmiyorum ama yürümeye başlayınca daha oturamıyorsun . Benimki 6.5 aylık emekledi 9.5 yürüdü inan cocuk 6.5 aylık olduğundan beri peşinden koşuyorum ha düştü düşecek diye. Suan 13.5 aylık ve her salona girdiğimde koltuğa koşup tepesinde koşuyor. Eltimin kizi de 10 aylık o da aynı şeyi dert ediyor  daha emeklemiyor yürümüyor diye ona da aynısını dedim ne güzel oturduğu yerden büyüyor hareketli cocuk zor:))

(504 puan) tarafından

Keşke herkes senin gibi yorum yapsa

(4,656 puan) tarafından

Boşver sen milleti herkes uzman olmuş oturdugu yerden. Gayet normal bebeğin 

0 oy
(176 puan) tarafından

Bizim 14 aylıktan selamlar 😃  yürümüyor ya heves bile yok kuzenleri onunla yaşıt aynı ay içerisinde üç kuzen doğdu onlar hepsi yürüyor ne zamandır bizde tık yok 

(504 puan) tarafından

Kilolu mu

(176 puan) tarafından

Yok kızım 9 kilo  dişlerini yürümesinin önüne koydu yukarıda sekiz aşağıda sekiz dışı var

0 oy
(6,649 puan) tarafından

Bebeğim 7 aylıkken emekliyor Tay Tay duruyordu 9 aylıkken kanepeden tutunup hızlı koşar gibi sıraladı herkes dedi bir aya kalmaz erkenden yürür ama 13 aylık 10 günlükken birden yürüdü hiç düşmeden kendi cesareti gelince yürür erken emeklemesi yada sıralaması önemli değil 

0 oy
(5,152 puan) tarafından

Tek elinden tutup bi yürütmeyi dene bakalım eğer öyle yürümeye hevesi olursa hemen oturmazsa yani bol bol öyle yürüt baya faydası var.

0 oy
tarafından

Canım benim kafana takma 

Ben 4 yaşında yürümüsüm 

4 '5 yaşında konuşmuşum

Oğlum 2 yaşında yürümeye başladı 

Konusmaya yeni basladı diyebilirim 

Özel eğitimli 

Epilepsi var 

Otizim 

Konusma terspistine gidiyor 

Rehabilitasyonda 

Zeka geriliği var

Bilissel gelişim bozukluğu var

Motor becerisi zayıf 

Sana demem ki o 

Kafana takma.

Etrafı da dinleme 

Ters cevap ver.

Zaten insanın canı yanıyor 

Yakmasınlar canını.

Biraz susturmayı bilin konuşanları.

0 oy
(1,126 puan) tarafından

Kızım 2 yaşında yürüdü.......

0 oy
(13 puan) tarafından

Ne alaka yani her çocuk farklıdır kendimden örnek vereyim ikizlerim var  kız erkek oğlum 11 aylıktı adım atmaya başladı kızım ise 14 aylıkken başladı her çocuk kendine özel yani ikiz olmalarına rağmen farklı idi hiç kafana takma zamanı gelince yürür 

0 oy
(6,996 puan) tarafından

Kızım 18 aylık iken kendi kendine ayağa kalkıp yürüdü bende o kadar yürümesi için çok şey teşvik ettim saglihi yerinde ise sorun yoksa vakti gelince kendi yürür 

0 oy
(605 puan) tarafından

Benim kızımda 16 aylık fln dı herkes geç kaldı diyordu umursama milleti er geç yürür daha küçük 

0 oy
(4,266 puan) tarafından

Benim kızım da hiç emeklemeden yürüdü. Milletin dediğini niye takıyorsun ki kafana. Doktor da görmüş normal demiş . Doktorun dediği elalemin dediğinden daha mı kıymetsiz, önemsiz.

0 oy
(4,957 puan) tarafından

Aman o ertaf beni de biktirmisti benim oglum da emeklemedi naptiysam olmadi yasini doldurdu dogumgunu sabahi emekledi ta o da bi kac sefer emekledi baska yok 14 aylikti yurudu kayinbabam o konuda cok destek oldu elinden tutup yuruttu surekli parka dahceye cikaririr elinden tutar yuruturdu sonra tek el tutup yuruttu sonra yavas yavas birakti yurudu oglum koltukta dik tut mesela karsisi a gec eline sevecegi bisey al sana yaklasmasini sagla benim oglan ruzgar gulunu yakalicam diye yurumeye calistigi zamanlar oldu

0 oy
(3,305 puan) tarafından

Eline sevecegi yiyecek koy ve onu koltuğa yasla öyle teşvik et deneme amaçlı yaptım ve o günden sonra yürüdü şimdide uçuyor tutamıyoruz 

(504 puan) tarafından

Ne kadar sürdü oyle yurumesi

(3,305 puan) tarafından

O günden sonra hiç oturmadı durmadan yürümek istedi bazen koltuğa tutunup sırtını verir yururdu 1 ay içinde serbest yürümeye başladı 

(504 puan) tarafından

Kac aylik yürümüştü cnm

(3,305 puan) tarafından

1 yaşına 1 2 gün kala yürümeye başladı 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 215 göst.
4 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Hayalet (1,958 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 202 göst.
15 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (269 puan) tarafından soruldu
0 oy