Arkadaşlar biz eşimle kaynanamla görüşmüyoruz bayram harici çünkü çok kötü kalpli bir insan hem kendi oğluna hem bana karşı yanlışları cok. Çoğu kisiyle zaten arası yok. Herkese küs herkesle bir sorunu var herkese bie kini var.Neyse Eşim beni çalıştırmak istemiyor. Geçinebiliyoruz çok şükür yetiyor artıyorda. Sadece ev alabilmek gibi şeyler maalesef lüks bize . İki kişi çalışsak bile hesabımıza göre günümüz şartlarına göre alamıyoruz. En ince ayrıntısına kadar hesapladık. Kaynanam galiba benim calismamla ev alabileceğimizi düşünüyor veya benim oğlunun parasını yememi evde oturmamı kıskanıyor. Oğlunu arayıp sen ilgisiz bir evlatsın diye başlayıp tabi kendi büyük hatalarını görmüyor hanımefendi neyse bu şekilde ilgisiz evlatsın diye konuya girip eşime çalıştırrr o kızı çalıştırrr diye bağırmış. Arkadaşlar bu nedir şimdi. Eşim tabiki kendi bildiğini uygular. Amaç ne vallahi. O kızı çalıştır çalıştır diye bağırmak ne demek. Neyden rahatsız oluyor bu kadar bu çalışmama mevzusunda onlardan birşey istemiyoruz kiramizi ödeyebiliyoruz herseyimizi alabiliyoruz.
Oğlunun parasını kendisi değilde gelininin yemesi zoruna gidiyor. Yani amaç burada ikisi de çalışsın, oğluma destek olsun günlük gülistanlık yaşasın değil tamamen fesatlık
Aynen kaynana sanki kocasının parasını yemiyor. Kadın çalışıyor mu sanki geline çalış diyor.
Eşim beni çalıştırır yada çalıştırmaz mantığı çok saçma zaten. Kaç yaşında insanlarız ben istersem çalışırım istemezsem çalışmam bunun için birinden izin almam. Kaynananın da dediklerine takılma boşver görüşmüyormuşunuz zaten . Eşin de sana anlatmasın onunla konuştuklarını o gerekli cevabı veriyorsa sana söylemesine gerek yok.
Bende eşimle aynı fikirdeyim canım kafama göre ve saatleri uygun bir yer olursa eşimle ortak karara varırız orası ayrı. Görüşmüyoruz ama sagolsun baksana moral bozuyor işte. Her türlü yetiyor canımıza. Eşime ben söylettirdim. Ama bundan sonra söyleme seni ararsa diyeceğim moralim yok yere bozulmasın. Eşim beni savunuyor ama kadın gene bildiğini okuyor çekinmiyor.
Canım kızım 3.5 yaşında bu lafı ben evlendiğimden beri 50 yıldır koca parası yiyen kaynanamdan duyarım üstelik evimiz arabamız ve altınımız var ama ben takmadım kızımı kendim büyütmek istedim şuanda da KPSS çalışıyorum yine kendim çakışmak istediğim için o istediği için değil
Bana çok itici geliyor aslında bunun altında yaran nedeni çok merak ediyorum bu yüzden dert ettim yani amaç ne çünkü durumu iyi olana da deniyor birkaç kişiden daha duydum amaç maddi değil kıskançlık o zaman oğlunun parasını yemiycez kendimi çalışıp yiycez mantık bu mu
Başkasının lafı ile çalışılmaz elbette ama kadın kendı ayakları üstünde durması çok güzel bir duygu. Gayet zamanla ev de alınır araba da
Haklısın ama karışması itici geldi işte.
İkimiz çalışırken para yediriyor kraliçe gibi davranıyordu annesine ablalarina şimdi tek çalışıyor ücretsiz taksi sınırsız alışveriş ve nazlanmalari olmadığı için kaynanam eski düzenini özlüyor eşin de çalışsın diyor.ayni kadın benim yanımda kızlarına asla bir gün bile calismayacaksiniz derdi.esim çok çalışıyor diye üzülüyorum bazen ama artık kendini kullandırcak yada riskimizi dagitcak zamanı yok diye seviniyorum
Çalıştığın zaman ev alırsın almazsın bu sizin bileceğiniz iş sen istemedikten sonra eşin bile seni zorlamayamaz ben yıllarca çalıştım bu sayede hem ev hem araba sahibi olduk şükür şimdiki şartlar çok yüksek maaşları olanları ev sahibi yapmaya uygun ikinci yıldır evdeyim iş yerinden çağırıyorlar gel artık diye benim de eşim pek razı gelmiyor ama yine bana bırakıyor son kararı bende belki oğlum üç yaşına girince geri dönmeyi düşünüyorum ama sen istemediğin sürece özellikle dış kapının dış mandalı olan bir insan sana bu konuda karışamaz hiç takma muhatap da olma
Çok beklersin derdim arayıp. Aslada çalışmam sen kimsin ki bana karışıyorsun git kendin çalış haydi der kapatırım
Seninde sesini çıkartma zamanın gelmiş hayatım sanane demeyle başka mesela ona ne gitsin kendi çalışsın çok istiyorsa
Çalışsan sorun oluyormu
Vallah çalışacağım bile varsa çalışmam inadına. Sonra da telefonu alıp kaynanayi ararım çalışmıyorumm çalışmıyorumm çatla derdim.
Canım tek kelime oğlunu ve seni kıskanıyor bunun başka açıklaması yok
İster çalış ister çalışma o eşinle senin kararın hiç kimse karışamaz.
Durumumuz iyiydi sadece eşimin maaşıyla normal bir hayatim varsa çalışmam ki çalışmıyorum da. Benim kaynanadan ziyade kayınbaba arada laf sokar okudular çalışmıyorlar falan diye. Evlendiğim ilk siralar 3 4 ay bı çalıştım baktım bunlar elimizdekileri almaya başladı bıraktım. Eşimin fikri calismamam ama asla kendi kararima müdahale etmez. Eşimin aile çalış dedikçe inada binip çalışmak içimden gelmiyor. Ha ev alma fikri varsa alabilecegimize inaniyorsam alırım ama bu devirde çok zor. Çok iyi bir maaşın olması gerekiyor. Biz evlendiğim ilk zaman altınları inege bağladık 4 buçuk yılda anca alabildik.
1,469,645 soru
24,075,300 cevap
330,896 kullanıcı