0 oy
205 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,280 puan) tarafından

Selamlar, 

Oğlum 18 aylık. Bir kaç gündür kızımla aynı odada yatıyorlar. 

Aynı anda, hem odasını ayırdım, hem sütten kestim, hem de uyku eğitimi verdim(süreç devam ediyor).

İhtiyacı olan anneler için paylaşmak istedim. 

Ablası ile birlikte olduğu için yalnızlık hissi olmuyor, yanına da uyku arkadaşı verdim. Uyumadan önce müzikli, ışıklı oyuncaklar var, 15dk sonra otomatik olarak kapanıyor. İlk odadan çıkınca bir 5dk ağlıyor ama sonra uyuyor. 

Sadece sütü bıraktırma yöntemi çok içime sinmeyerek yaptım. Uzun zamandır bayağı azaltmıştım zaten ama uykuya dalmak için mutlaka emmek istiyordu. Bu yüzden geceleri hep uyanıyordu. Göğsüme biraz tuz sürdüm. İlk 2 gün emmek istedi, baktıki tuz tadı, sonra istemedi. Ben bayağı kriz falan geçirir diye beklerken gayet iyi geçti. Ve şuan gece uyanmıyor...

Daha yeni başladık, inşallah böyle devam eder. 

6 Cevaplar

+1 oy
(1,850 puan) tarafından

Ben açıkçası böyle üst üste bağının koparilmasini doğru bulmuyorum. Keşke aşama aşama yapsaydinix. Fakat sizin bebeğiniz, bu her bebek için aynı olmuyor. 18 aylık bir bebek zaten çok sıkıntı yaratmaz. Iki yaştan sonrası sıkıntı. Yine de Allah kolaylık versin size. 

(3,280 puan) tarafından

Emzirmeyi azaltmaya çok önceden başladım zaten. Bu hemen olmadı. Gündüz %90 ablasının odasında oynuyorlardı, sadece geceyi eklemiş olduk.

Ama uyku eğitimi belki fazla olmuş olabilir. Ki zaten bu devam ediyor. Hala oturmuş değil. Aradaki uzaklıkta 5cm lik duvar demeye şahit isterlik bir paravan diyelim 🙂

(1,850 puan) tarafından

Ben zaten odayı ayirmana bir şey demiyorum çünkü ben de o ayda ayırdım😂 sadece üst üste geldi gibi ama tabiiki en iyisini anneler bilir. 

-Reklam-
0 oy
(2,210 puan) tarafından

Ben emzirmeyle ilgili sormak istiyorum.oğlum 6 aylık gece hala uuanıyor ve sabaha kadar emiyor.1 saat uyuyor sonra yine emiyor.aç olduğundanda drğil ağzında dırsun istiyor.emzikten çekmiyor.nasıl azaltabilirim saatleri

(3,280 puan) tarafından

Benim oğlum 9 ay kadar gece uykuya dalmak için emzik kullandı. Belki emzik deneyebilirsiniz. Ya da hiç emziğe bulaşmayayım derseniz, gece uyandığında kucağa alıp pışpış yapabilirsiniz. Tabiki ilk geceler zorlar. Hatta ağlarda. Ama 1,2,3 derken bayağı azalır. Ya da uyumadan önce bayağı yorulursa kucağa alıp hafif sallasanız hemen uyur, gece uyanınca da aynı şekilde yaparsınız. Ben 2 çocukta da bu şekilde azalttım. 

(2,210 puan) tarafından

Deniyecem valla dişleride var gece uyurken 

Isırıyor

0 oy
(945 puan) tarafından

Yanlış anlama cnm ama çok dillendirmek iyi değil. Nazar değmesin inşallah. Maşallah diyelim 

(3,280 puan) tarafından

Maşallah maşallah maşallah, ben de o yüzden herkese söylemiyorum açıkçası. Ama bu uygulama da bu tür endişeleri yaşayan anneler var diye yazdım. Kendim de bunu yapmadan önce post açıp sormuştum. Benim gibi yapmak isteyenler için bir örnek olsun dedim. 

(945 puan) tarafından

Benim oğlumda 16 aylik . Gece sürekli uyanıyor ama 2 yaşını doldurunca kesmeyi düşünüyorum. Yada 20 aylık olsun bi bakicam 

(3,280 puan) tarafından

Gece emmelerine hiç gerek yok aslında. Tamamen alışkanlık oluyor bir süre sonra.  

0 oy
(3,450 puan) tarafından

Oğlum 22 aylık sütten kesmek istiyorum ama çok korkuyorum.

Gece iki kere falan uyanır emer. Hadi gündüzü hallettik diyelim oyalariz falan gece uyanacak nasıl olacak çok ağlar diye korkuyorum. Biranda da kesemem mastit olurum diye korkuyorum. Kaç kere tm artık bıraktıriyorum diyip korkudan vazgeçtim 

(3,280 puan) tarafından

Hem kendi çocuklarım, hemde ailemdeki çocuklardan tecrübe ettiğim bir şey varsa, o da büyüdükçe bıraktırmanın daha zor olduğu. Çünkü bilincindeler ve daha çok bağımlı oluyorlar. Sırf bu yüzden 2 buçuk yaşına kadar emen yeğenim var.

Gece uyanınca babası alsın, uyutmaya çalışsın. Maalesef her halükarda ilk günler çok zorlayacak. Ama azaltarak yapın dediğiniz gibi. 

0 oy
(22,812 puan) tarafından

UManlar büyük değişiklikleri aynı anda yapmayin derler ama sen bilirsin tabi 

(3,280 puan) tarafından

Aslında hepsini birden yapmadım. Sadece finalleri bir oldu. Oğlum kızıma göre daha zor, hem emme konusunda hemde uyku konusunda. Baktım bir sorun olmadı, bu şekilde devam ettim. Açıkçası her bir değişikliğin ayrı ayrı zorlamasıdan korktum. 

0 oy
(5,960 puan) tarafından

Ağlatarak uyutmayi doğru bulmuyorum

(3,280 puan) tarafından

Beraber yatarken de ağlıyordu 😌 ağlaması 5 dk lık bir ağlama, öyle uzun süre ağlaya ağlaya uyumuyor, zaten  yapmam öyle bir şey. 

(5,960 puan) tarafından

İçin rahatsa sorun yok 😊 benim daha çok işim var hem oda ayırıcam hem sütten kesicem hem tuvalet eğitimi biraz ağlayayım şurda kendime 😀

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 67 göst.
16 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Alyamm (611 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 344 göst.
26 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysegul&20 (6,902 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 106 göst.
21 Mart 2024 Diğer kategorisinde Vesile hakan (848 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
2 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysegul&20 (6,902 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,615 soru

24,061,195 cevap

330,156 kullanıcı

...