0 oy
147 göst.
Diğer kategorisinde (1,908 puan) tarafından

Kaynanamın alt katı kiraya verilecek altın bozdurup baya yeniledi evi tüm kapılar tuvalet banyo mutfak dolabı sıfırdan yapıldı prizler değişti depremden sonra yapioma ev 1. Kat ayaküstü giriş hemen. 20 bin lira kira istiyorlar bide boya parası 20 bin lira ilk girerken. Kiracı çıkarken para falan vermicek bı daha boya tadilat bı şey için. İnsanlara zor geliyor bı anda 40 lira vermesi düğün yapacaklarmış bide evi tutmak kişi düğünden sonra vereyim demiş olmaz demişler. Şu işlerine acayip gıcık oluyorum zaten istediğin kirayı alacan borçla da yapmadın evi kendi altinini bozup yaptın.

4 Cevaplar

0 oy
(486 puan) tarafından

Yani bence kaynanan haklı doğrusu bu.. sən çok yumuşak kalplisin bende olsam paramı peşin isterim

(1,908 puan) tarafından

Kaynanam paraya taptığı için gıcık oldum o hallerine iyice para gelsin de kim nasıl ne hâlde veriyorsa versin umrunda değil. Maalesef yumuşak kalpliyim 

-Reklam-
0 oy
(870 puan) tarafından

Boya yapınca para istenmez boyalı verilirse çıkarken boyalı teslim alınır aslında çıkarken ismemesi lazım tutan kira ödeyecek kiracıya temiz verilmesi gerekir ama çıkışta istiyorlar maalesef

(1,908 puan) tarafından

Evi biyattirip temiz veriyorlar çıkarken de temiz bırakmak zorunda kiracı kötü boyar hiç ellenmesin diye boya parası diyorlar onun yerine depozito diyin daha kuralci olur resmi olur boya parası diyince Halk ağzından öylesine söyleniyor gibi gereksiz gibi oluyor 

0 oy
(15,302 puan) tarafından

Kira kanununa göre kiracı zaten çıkarken ev boyamak zorunda değil. Depozito alır evde çıkarken hasar varsa ona kullanılır, kullanımdan kaynaklı boyadaki yıpranma bunun dışındadır. Yani hikaye kaynananın yaptığı. 

(1,908 puan) tarafından

Bende dedim ki boya parası olarak değil de depozito diyin daha yasal kuralcı olur 

(15,302 puan) tarafından

Depozito da dolar bazlı alınır ve hasar yoksa çıkarken iade edilir canım. Bir şikayet e bakar bu yaptığı boya parası diye daha girmeden para istemek ne demek 

(1,908 puan) tarafından

Dolar bazlı ve sıkıntı yoksa çıkarken iade edildiğini bilmiyordum mesela. Ev tutulmaz işte böyle yaparlarsa 

(15,302 puan) tarafından

Dolar bazı genel olarak her iki tarafı korumak içindir. Yani bugün yirmi bin versem beş yıl sonra ev sahibi bana yirmi bin verecek para pul olmuş olacak 

(1,908 puan) tarafından

Yani evet o da doğru ve çok mantıklı 

0 oy
(3,441 puan) tarafından

Kirqda bi dönem oturduk ne girerken ne çıkarken boya parası ödemedik.ki bizden önce oturan şahıs baya pis bırakmıştı duvarları.

Doğrusu ne bilmem ama ben yeni evlenecek çifte bi müsama gösterirdim en azından bi  sözleşme tarzı kağıt imzalanırdı çıkınca ödenecek diye.

(1,908 puan) tarafından

Yani bı kolaylık sağlanırdı derdin evini kiralamaksa herkesin işi kolaylaşir bu şekilde zor verilir ev kiraya insanlar zaten ucuz ev arıyor bide 2 kira.birden koyar adama

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 675 göst.
11 Nisan 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 59 göst.
14 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Almilayla (1,428 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 148 göst.
12 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 20202021 (363 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,618 soru

24,186,202 cevap

336,641 kullanıcı

...