+3 oy
745 göst.
Diğer kategorisinde (2,783 puan) tarafından

Burada etli ekmek meşhur.başka yemeklerde var ama ben pek beğenmedim 

Kayısı yemeği

Arabaşı

Bamya yemeği

Sulu köfte

38 Cevaplar

0 oy
(244 puan) tarafından

Tirit  , erişteli yoğurt çorbası 

(2,783 puan) tarafından

Erişteli yoğurt çorbasınıda severim tiritş denemedim

-Reklam-
0 oy
(1,522 puan) tarafından

Cag kebap, ayran çorbası, su böreği, kadayıf dolması, lor dolması, üfff hepsi cok guzelll😊😊

(2,783 puan) tarafından

Erzurumuydu 

(1,522 puan) tarafından

Evettttt

0 oy
(1,230 puan) tarafından

Şarap,  testi kebabı 

(2,783 puan) tarafından

Nevşehirmi 

0 oy
(20 puan) tarafından

Çiğ köfte borani Kazan kebabı 

(2,783 puan) tarafından

Ya urfa yada adıyaman

(20 puan) tarafından

Tabiki Urfa 

0 oy
(47 puan) tarafından

Keşkek kıvratma 

(2,783 puan) tarafından

Malatyamı

(47 puan) tarafından

Samsun

0 oy
(54,019 puan) tarafından

kayisi yemegi nasil kiz 

(2,783 puan) tarafından

Valla abla kuru kayısıyı eti haşlayıp pekmezle filan pişiriyorlar sulu bi yemek oluyor

0 oy
(2,248 puan) tarafından

Kütahyalı varsa bana kırılmasın ama buranın adam akıllı birşeyi yok 😁

(2,783 puan) tarafından

Adamlar porseleniyle meşhur boşver yemrğş🤣

(2,248 puan) tarafından

Porseleniyle meşhur ama burada da çok pahalı artık. 

(54,019 puan) tarafından

çinisi porseleni ama en onemlisi insanlari cok iyi

(2,248 puan) tarafından

🤣🤣

0 oy
(146 puan) tarafından

Bizimde burda çogunluk lan herkez tirşik yapıyor yanına bulgur pilavı😊😊

(2,783 puan) tarafından

Sizin ora nere tırşiği güneydoğuda çoğunlukka yapılır.çok severim ben

0 oy
(1,284 puan) tarafından

Karalahana çorbası :D dünyanın en kötü yemekleri içine girmiş 

Lahana sarması 

Laz böreği 

Hamsi pilav bulunduğum şehir bu şekilde pek bana hitap etmiyor :)

(467 puan) tarafından

Lahana sarması hariç gideri yok ya :) onu da Trabzon usulü mısırlı falan yapinca yine hoş olmuyor. kız kardeşim oraya gelin gitti kendine has bir tarifle yapmaya başladı şimdi eşinin ailesi de öyle yapıyor artık :D ben sarı kurabiyesini sevdim herkes sevmiyor onu :) 

(2,783 puan) tarafından

Karadenizliler kendileride söylüyor mutfak kültürü geniş değil diye.h

(1,284 puan) tarafından

Sarı kurabiyeyi de sevmedim. Bı tek Rize simidi güzel onada zor alıştım. 

0 oy
(619 puan) tarafından

Etli ekmek ve bamya dediğin için soruyorum. Geberip gelin sen de mi Konyalısın kız. Yanlız yemeği değil çorbası☺

(2,783 puan) tarafından

Eveet.buraya gelin geldimde burdakiler de çorbayı kabul etmiyor

0 oy
(467 puan) tarafından

31 yıllık Konyalıyım kayısı yemeğini ilk kez sizde  gördüm ☺️ etliekmek, tirit,  arabaşı, tandır kebabı,  topalak, yağ somunu, küflü peynir özellikle düğün yemekleri vsvs her biri efsanedir. Bamyayi zaten yemek değil çorba şeklinde yaparız ve herkes tutturamaz o lezzeti belki siz kötü yapan kişilere denk gelmişsinizdir. Bol soganli bol etli ekşili güzel olur lakin soğanı iyice kavurmak gerek ki ağızda cırt cırt etmesin. Tiriti ben çok sevmedim ama seveni çok. Tandır zaten başlı başına efsanedir kendine has özel fırınlarda pişer özellikle kuyu tandırı. Topalak ve sulu köfte çok farklı şeylerdir bazıları ince bulgurunu çok tutar lezzeti gider has Konyalılar onu çift çekilmiş kıyma ile aşırı lezzetli yapar. Arabaşı sadece Konya'ya değil iç Anadolu geneline has bir yemektir konyaliya sorsan bizim der Sivaslı bizim der Yozgatlı çıkar ne münasebet bizim der vsvs kısaca iç Anadolu yemeğidir onu da güzel yapmak tutturmak önemlidir tavuk suyu içine gelişi güzel tavuk parçalayıp aha arabası diyen olur ama öyle değildir. O unu iyice yakmadan kavurup tavuğun doğru parçalarını doğru şekilde diderek (parçalayarak) yapmak gerek o zaman o tadı hiçbir yerde bulamazsın işte :) 

(2,783 puan) tarafından

Kız bende konyalı değilim gelin geldim.bende burdakilerin yalancısıyım.kaynanamda bu saydıklarını yedim ama sevmedim.kuru bamyayıda kendim yapınca yiyiyorum.arabaşı çorbasını sevdim ama hamuru hala yiyemem.ama etliekmek nerede meşhur umrumda değil tadı mükemmel özellikle birgün üstünden geçmişse daha güzel oluyor.diğer saydığın yemekleri daha denemedim

0 oy
(748 puan) tarafından

Abdigor köftesi

Keledoş

Halise

Gırar (Ayran aşı çorbası her türlü ot koyarız) 

Ağrı lıyım

(2,783 puan) tarafından

Kız bunları ilk kez duydum.gerçi çevremde hiç ağrılı yok

(748 puan) tarafından

Hepside biribirinden süper. 

Abdigor köftesi kırmızı etin dövülmesi ile haşlanarak sade yapılır . 

Keledoş ise lor peynirinin tuzlanip top haline getirilip güneşte kurutulup sonra sıcak suyla aça aça yapılıyor içine kırmızı et yeşil mercimek nohut patates ve çeşitli otlar konulup tandır ekmeği ile yenir. 

Hakise buğday ve kırmızı et ile saatlerce kaynatılıp yapılır ben düşüklüde yapıyorum üzerine tereyağı gezdiriyorum harika oluyo. 

Gırar ise buğdayı kaynatiyoruz üzerine ayran döküyoruz bu sürede altı açık oluyor sürekli karıştırıyoruz ki ayran kopmasın içine nohut mısır kabak patatesin yaprağı kuru ve taze nane söh otu mendik otu ve aş otu koyuyorum mükemmel ötesi oluyor ☺😋☺

0 oy
(1,849 puan) tarafından

Yağlama 

Pastırma 

Mantı 

Ama en çok yaglamayi seviyorum bıkmadan yerim herhalde 

(2,039 puan) tarafından

Yaplama deyince 😂 biz Kayseri’ye gittik sonra bir restaurantta yağlama söyledik ama daha böyle görünüşte biliyorsun ama nasıl sunum yapıldığını bilmiyorsun bilmiyoruz yani 2 tane söyledik 3 kişi patlayacaktık neredeyse tadı çok iyi çok ağır ve doyurucu olunca 2. Kalmıştı 😅

(4,460 puan) tarafından

Ben de Kayseriliyim. Şebit benim de en sevdiğim yemek. Gün de 3 öğün hergün bıkmadan usanmadan yeri .

(1,849 puan) tarafından

Restaurantta boyut olarak nasıl hiç bilmiyorum biz evde kendimiz yapar yeriz iki kişi 9 taneyle doyuyor yanına hiçbirsey yapmayız ağır bir yemek zaten gerek kalmıyor 

(1,849 puan) tarafından

Yanlız değilmişim :) bazen yiyecek yerim kalmaz ama yemekten de vazgeçmem o derece çok severim 

0 oy
(2,039 puan) tarafından

Etli ekmek

Düğün pilavı 

Bamya 

Arabaşı 

0 oy
(2,969 puan) tarafından

Yaprak sarması 

0 oy
(244 puan) tarafından

Kilis tavası Kilis zahteri cennet çamuru kırk semirsegi 

0 oy
(3,554 puan) tarafından

Madimak,koftesi,ayran corbasi,patatesli hingeli ,kizilcik serbeti,evelek badi sarmasi aklima.gelenler bumlar 

0 oy
(9,946 puan) tarafından

Tirit çok severim cimcik sonra mantı tosunum böreği  haşhaşlı gözleme 

İlgili sorular

0 oy
59 cevap 2,214 göst.
+2 oy
40 cevap 2,087 göst.
4 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Damliskooo (1,204 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,882 göst.
1 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde yildizmavim (980 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 792 göst.
1 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,298 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,617 soru

24,113,431 cevap

333,092 kullanıcı

...