0 oy
113 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4,936 puan) tarafından

Merhabalar hanımlar, 

Hamileyim, Allah isteyen herkese versin, sağlık ocağından hemşire aradı, tetanos aşısı ve yeni çıkan veremli tetanos aşısı için helmen lazım dedi. Tetanos tamam da veremli olanı duymamıştım dedim, yeni çıktı, istersen doktorundan bilgi al oyle vuralım dedi. Doktorum vurunabilirsin dedi ama zaten doktorlar vurunma demiyor ki... 23 . Haftadan sonra vurunmani oneririm dedi sadece.

Aşı karşıtı birisi değilim, tetanos için okeyim ama yeni çıkan icin biraz tereddute kaldım. 

Bilgisi, deneyimi olan varsa fikrinizi paylasabilir misiniz?

3 Cevaplar

0 oy
(6,079 puan) tarafından

veremli tetanoz ne ya, boğmaca aşısı var. o da yeni doğanda artan vakalardan dolayı. veremli dediği o

(4,936 puan) tarafından

Bana soylenilen ismi o yaaaa! Teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
(2,831 puan) tarafından

Boğmaca olmasın o?  Zaten hep önerilen bri asiydi ideal zamanı da 20. Hafta. 32 haftadan önce yapılması gerekiyor 16 haftadan sonra yapılabiliyor. Vaka artışından dolayı yapılıyor. Aslında tam bir zamanı yok doğumdan sonra bile yapılıyor. Verem değil ama tetanos difteri bpgmaca aşısı. Bence sağlıklı bir karar çünkü 3 aydan küçük bebeklerde görülebiliyor mesela boğmaca ama 2 aylık olunca ilk aşısını oluyor bebekler. O yüzden anne karnında da bir doz uygulama yapılıyor 

(4,936 puan) tarafından

Dogrudur olabilir bana soylenilen ismi bu sekildeydi, teşekkür ederim açıklama için, yaptırmak iyi olur gibi o zaman

0 oy
(1,677 puan) tarafından

Verem değil o boğmacadir. Şimdi Yenidoğan bebeklerde boğmaca çoğaldığı için boğmaca da yapılıyormuş. Bana yapmadılar ama 

(4,936 puan) tarafından

Sen kendin mi istemedin peki, yoksa gerek mi duymadilar?  

(1,677 puan) tarafından

Ben onceki hamileliğimde bütün dozları yaptığım için bunda tetanoz zaten yapilmicakti. Boğmaca yi da sordum sadece boğmaca aşısı yapmicak misiniz onu olmadım dedim hayır dedi ebe 

(4,936 puan) tarafından

Allah Allah. Diger hamileligimin üzerinden 7 yil geçtiği için tetanosu tekrarlamak lazim dedi, bogmaca asisindqn benim.hic haberim yoktu, saglik ocağı hemsiresi o da var dedi. Yaptirmak zorunlu mu onu diyince, doktoruna danis istersen icin rahat etsin dedi. Hayırlısı bakalim yaptiracam

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 68 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 424 göst.
3 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Hlal (272 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 620 göst.
0 oy
5 cevap 178 göst.

Kategoriler