0 oy
69 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (93 puan) tarafından

21 aylık bir sorun olduğunu anlamıştım tahlilerini yaptırdık ve endokrin bölümne yönlendirildik. Çocuğumun parathormon değeri düşük buda kemikleri ile ilgiliymiş zaten sorunumuz da hep uzanıyor halsiz bitkin bişey yememeydi dünden beri kahroluyorum içim acıyo sanki bişi var içimde 😭😭😭 kan sonucu böyle çıkıpta düzelen var mı yardmcı olur musunuz. Birde Tsh hormonu da kötü...

2 Cevaplar

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Sadece kemikleri ile ilgili değil. Sizin yorgunluğunuz buna bağlı olabilir çünkü kemik erimesine sebebiyet verebiliyor. Parathormom düşüklüğünde kandaki kalsiyum da düşer parmak ucu gibi kisimlarda karincalanmalar olabilir ve çoğunlukla da kas kramplari görülür.  Çok stres yapacağınız birşey değil çoğunlukla D vit ve kalsiyum takviyesi ile tedavi edilir. Magnezyum seviyenize de mutlaka baktırın. Bunun kroniklesmesinde bile genelde takviye verilir ömür boyu. 

Tsh nasıl çıktı, kan değerlerini atarsanız daha iyi olur 

(93 puan) tarafından

Evet benim değil çocuğumun değerleri böyle çıktı sürekli yerde uzanıyor kalkıp oynaöıyo yemek yemiyo hep halsizlik hakim.kan değerlernde kalsiyum magnezyum yeterli seviyede çıkıyor Tsh hormonu da yüksek çıkmıştı. Ne yapabilirim kötü bişi mi korkuyorum :((( 

(2,831 puan) tarafından

Evet çocuğun olduğunu biliyorum endişe etmeniz gereken birşey değil çok fazla. Dediğim gibi genelde vitamin takviyesi alınıyor sadece. Bunu. Kroniklesmesinde de hipoparatiroid deniyor. Parathormon zaten paratiroid bezince salgılanıyor. Bu bezlerde zaten tiroid bezlerinin kenarında bulunuyor. Kandaki kalsiyum ve mineral.dengesi yerinde ise stres yapmaniz gereken birşey değil. 

Tsh sikinti ama işte. Tsh yukseklihi zaten tiroid bezinin de yetersiz çalıştığını gösteriyor. Genelde bu yaş aralığında bildiğim kadarıyla sinir 3.5 değer olarak. 20 üzerine kadar da bildiğim kadarıyla gözlem yapılıyor sonra 20 üzeri tedavi veriliyor. Ben doktor değilim ama babamda guatr şeker tiroid hepsi var oradan biliyorum. Sizde kaç cikmis

(2,831 puan) tarafından

Bu arada TSH tek başına degerlendirilmiyor. Serbest t3, T4 bunlara da bakılmalı 

(93 puan) tarafından

Teşekkür ederüm. Araştırdığımda intden kötü şeyler okudum birde çocuğun durumunu da göz önüne alnca kahroldum çünkü hiç birşey yemeyen sürekli uzanıp halsizce yatan bir çocuk. Tsh kaç çıkmıştı net bakayım serbest t4 t3 felan normaldi galiba. Hemogram değerleri de kötüydü.

(2,831 puan) tarafından

Bütüncül değerlendirmek gerekiyor kuzum, geçmiş olsun. İstersen testlerinin hepsini at hemsirelerde var burda Filiz abla falan görürse yorumlar belki benim gibi Cat pat bilenler de var onlarda yazar 

(93 puan) tarafından

Tamam atayım ben

-Reklam-
0 oy
(93 puan) tarafından

Posttt yukarı çıksın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 103 göst.
0 oy
0 cevap 59 göst.
0 oy