Böyle şey mümkün mü? Yani anlaşmalı şekilde tamam verme desem tamam ama babanın kendi isteğiyle nafakadan vazgeçmesi mümkün mü?
Kız senin koca da ne karakter yoksunuymuş ya nafaka ödemiyorum diyemez icra ile de olsa alırlar
Nafakayı vermemesinde sebep o parayı kendime harcarmışım bebeğe harcamazmışım
Hakim sana da nafaka yazacak yok öyle üç. Kuruşa beş köfte. Bo.k kafalı herif sinir oldum senin kocana valla kızgın demirle dövmek lazım. Aklı başına gelir lohusa kadını üzüyor
Buna hakim karar verir kocan vermem diyip sıyrılamaz
Buna hakim karar verir ama ben daha nafakasını düzenli ödeyeni çok nadir gördüm
O nafaka vermek istemiyor çünki nafaka parasını ben kendime harcarmışım eğer velayet onda kalsa o zaman oğluna bakarmış ama bebeğin kırkı daha yeni çıktı ihtimalı yok babada klamasının
Hakim verir nafaka mahkeme çocuğu güvene alır o yüzden nafaka yazılır ama miktarı maaşa göre ayarlanır
Hayır değil. Anlaşmalı da zaten her konuda mutabık kalmış olmanız lazım. Yoksa gerçekleşmiyor. Çocuğunuz var nafakadan vazgecme şansı pek yok. Anlaşmalı boşanmak istiyorsa paşa paşa kabul etsin
Anlaşmalı boşanmak istemiyor işte
O zaman sizin için daha iyi. Çekişmeli de talep ettiğiniz tutara göre hakim karar verir. Takılar vs herşeyi talep edebilirsiniz. Anlaşmalı da genelde pek göz görmez
Öyle kafasina göre vazgeçtim diyemez. İcraya verebilirsiniz.
Hapis cezası bile varmış
Vazgecilmjhor diye biliyorum
Ödemeyende varmış
Canım nafaka davası açarsan
Ve o ödemez ise
İcra yoluyla söke söke ödetirler adama
Maaşı varsa bloke koyarlar para alamaz
Eli mahkum ödemek zorunda
Boşanmaya mi karar verdiniz çok üzüldüm bebegin çok küçük rabbim çaresiz bırakmasın inşallah aranız ısınır sevgiyle bağlanırsıniz.
Sorunuza gelince tabiri caizse eşsek gibi verecek ha vermedi mi dava açarsınız isterse 1 sene 2 sene vermesin bundan kurtulamaz.en kötü hapis cezasını çevrilir yani hiç bir şekilde kaçarı yok vermediği aylarda birikir onları da toplu vermek mecburiyetinde kalır.Arkadasimin başına geldi yurt dışında onun kocası vermedi vermedi hapiz cezasına çevrildi tutuklanması var yurda giremiyo.
hayır kendi kafasına göre olamaz.
vermediği aylar için sen şikayetçi olabilirsin. ödemediği zaman da gözaltına alınır.
ama senin şikayetçi olman gerekir. devlet icra yoluyla alır
Kendi hakkınızı da bebeğinizin hakkını da söke söke alın. Adam resmen boşanıp da eski hayatına dönmeye can atiyormus. Yok öyle dünya. Gerekirse düşündüğü gibi alıp nafakayı yeyin yani devlet vermiş bu hakkı. Apt.al apta.l bir meseleyi bu kadar uzatıp saçma sapan yerlere çekip psikolojik şiddetle sizi vazgeçirmeye çalışıyor zaten. Nafakayı vermezse de icra yoluyla alırsınız
Laf dalaşına girme sen o adamla . Seni sinir etmek için söylüyor. Kendini açıklamaya çalışma. Eşin neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bir bahane bekliyormuş onu da bulmuş. Nafaka yı vermem diye bir şey yok vermek zorunda zaten.
Yani senin kocaya da haklı falan dedikte o da sanki bu anı bekliyormuş mübarek çocuğunu da senden alamaz korkma sür kokan bebeği kimse babasına vermez eşşşşeeeek gibi de paranı ödemek zorunda yoksa hapse girer
Senin kocanda düşman başına... Yeni doğum yapmış kadına çektirdiği eziyete bak Allah vicdan merhamet versin ..Çekişmeli bosan al elinde avucunda ne varsa
Olay ne abla
Eski postlari var canım evlenirken numara değişmemiş eski sevgilisi ulaşmış kocasida karısına güvenmek yerine olay çıkarmış lohusa kadın daha
Bende doğum yapdim dava acdim şuan oğlum 2 yaşında daha boşanamadik.bile, nafakayida temmuz nafakasını ağustosa, Ağustos nafakasını Eylül ayında yatırır gecikmeli yatırıyor , kendi isteğiyle vazgeçemez şikayet edin bence
Kocan karar verse mahkemeler niye var ki , tabiki karar veremez.
Hayir oyle bir hakki yok gayette verecek sende çatirrrr catiiiiiirrr yiyeceksin sefan olsun.
Parası batsın birşey demiyorum
Tam egoist cikti kocan kendi sana gelene kadar kirk kisi ile takilmistir namusluyu oynuyor onun kadini baskasini sevdi zamaninda.diye yediremiyor.Cocugunu bile.satmis.baksana seni mi tanir bu adam.Kac uzaklas sen bundan
1,467,290 soru
24,042,492 cevap
329,190 kullanıcı