+1 oy
457 göst.
Diğer kategorisinde (14 puan) tarafından

Merhabalar

Oglum 2020 Kasım doğumlu bu sene anaokulu kayıt görünüyor lakin biz hazır olmadığını düşünüyoruz 

Bu sene gitse seneye de ilkokul gözükecek ona daha cok erken ozellikle 

Bu sene anaokuluna göndermesek seneye anaokul kaydi yaptircak olsak olur mu acaba belki tam anlatamadim ama tecrubeli anneler sorumu anladigina eminim :)

15 Cevaplar

+1 oy
(2,832 puan) tarafından

Evet olur da niye hazır olmadığını düşünüyorsunuz 5 yaş zaten çocuk. 3 yaş falan olsa anlayacagim da 

(14 puan) tarafından

Kasım da 5 yasına girecek henüz bi de oglum konusmaya cok gec basladi o yuzden daha tam derdini anlatamiyor cok duygusal kendi asla koruyamayan bir cocuk biraz daha kendini gelistirmesini istiyoruz 

Birde zaten okul hayatina baslayinca 20 sene okuyacaklar kendini tam hazir hissetsin inşallah 

(2,832 puan) tarafından
+1

Onun yerine iki yil gönderin daha mantıklı. Çocuk duygusal geç konuşuyor diye yazıtların arasına katmamak ona daha çok zarar verir bence. Böyle böyle öğrenecek. Diğer türlü birde erkek çocuğu parkta 2 saat oynaması ile olacak iş değil. Akran lazım çocuğa zaten atlatmasi için. Geç konuşmanın en buyuk sebebi akran eksikliği. Bence bu yıl gönderin. Seneye hazır olmazsa tekrar gönderebiliyorsunuz

(14 puan) tarafından

Seneye tekrar anaokulu yapcak olsak 2 sene ust uste gitse 1.sinifi ertelemek icin illa Ram raporu gerekiyor mu acaba kimi veli imzasi kimisi Ram raporu diyorda

(2,832 puan) tarafından

Hayır sizin için değil Eylül sormadi çocuklarda gidip dilekçe ile erteleme yapabiliyorsunuz sizinki seneye de tam 72 ay olmuyor

image

tarafından

Canım ben büyük oglumj iki sene gönderdim hiçbir rapora da gerek yok sadece ben tekrar anaokuluna göndereceğim diye dilekçe verdim kayıt ettim 

-Reklam-
+1 oy
(3,044 puan) tarafından

Siz bu sene anaokuluna gönderseniz de göndermezseniz de seneye zaten ilkokul gözükecek ama kasım doğumlu olduğu için gitmek zorunda değil, ertelenebilir. Anaokuluna hazır olma durumu da aslında o kadar önemli bir şey değil çocuk oyun oynamaya gidiyor anaokuluna. Akranlarıyla vakit gecirmesi onun adına daha iyi. Sadece seneye anaokulu olabilir ya da bu sene de gidip 2 sene anaokuluna gidebilir. Anaokuluna gidip gitmemesi ilkokul kayıt durumunu etkilemez

(14 puan) tarafından

Hah iste 2 sene anaokulu olup hemen bıkmasindan korkuyorum birde anaokuluna gondermeden ilkokula direk baslasin istemiyorum ama seneye ilk okul erteleyip anaokuluna kayit yapilir mi yapilmaz mi endisesi sardı kasım dogumlu olunca karıştırıyor ortalığı:)

(3,044 puan) tarafından

Anaokulu bikilacak yer değil ki. Anca oyun oynuyorlar. Yarım gün giderse zaten keyfe gider. Okuldan bıkacak olsa direkt birinci sınıfta da bıkar 

+1 oy
(9,965 puan) tarafından

Seneye ilkokul çıkar göndermeseniz bile ancak raporla erteleyerek seneye anaokuluna geçer 

Kızım 2020 temmuz doğumlu geçen sene kreşe gitti bu yıl anaokuluna gidecek başlarda bende hazır değil diyordum ama gidince çok daha verimli zaman geçiriyor yerinde olsam yollardım 

(14 puan) tarafından

Aynen seneye 68 aylik oluyor ilk okul çıkıyor fakat 5 yas bitip 6 ya yeni girecek oluyo (seneye) 6 yaş da ilk okul icin cok erken değil mi 

Birde Ram raporuyla degilde veli imzasiyla erteleniyor diye biliyorum

(9,965 puan) tarafından

Benim kızım yapabilir diye düşünüyorum 2 yıl gitmiş olacak zaten bu yıl bi tartalım ona göre bakacağız ilkokul için bize öğretmen raporla dedi imza demedi 

(3,044 puan) tarafından

Rapor almasına gerek yok 72 aylıktan küçük olduğu için, okula vereceği dilekçe yeterli

(9,965 puan) tarafından
+1

Hesapladım canım benimki temmuz olduğu için bize o yüzden rapor demişler 

+1 oy
(17,320 puan) tarafından

Hazır olmazsa illkokula zaten başlatmazsiniz. 2 sene anaokula gidebilir. Yollamazsan bir sorun olmaz tabiki ama sen evde daha iyi ilgilenebilecek misin. Yerinde olsam yollayıp okulda bişeyler öğrenmesini sağlarım. Evde durmak pek fayda etmiyor. 

(14 puan) tarafından

Anladim cok tesekkur ederim peki rapor istemeden erteledik varsayyim anaokuluna kayit yapabilir mi 

(17,320 puan) tarafından

Tabiki canim kayit yaparlar anaokuluna. Bu arada @Bn038 kayseride mi yaşıyorsun. Nickinde 38 olunca merak ettim sebebini. 

(14 puan) tarafından

Evet evet Kayserideyim :)

(17,320 puan) tarafından

Ay bende :) 

(14 puan) tarafından

Yaa neresin de oturuyosunuz

+1 oy
(1,183 puan) tarafından

Benim oglum 2021 ekim dogumlu. Bu sene ve seneye anaokuluna gidecek . Yani 2021 dpgumlularla birlikte. Birazda cocugun kendisine bagli. Eylul sonrasi dogan cocuklar bir sknraki yil doganlarla birlikte verilebiliyor veli isteginw bagli. Rapor eylul oncesi icin gereklidir diye biliyorum. Eylul sonrasi veli karari. Ben oglumun uyum sagliyabilcegini dusundugum icin bu yil verjyorum anaokuluna yarim gun olarak.

+1 oy
(594 puan) tarafından

Canım benim oğlumda Ekim 2020 doğumlu. Bu sene ben anaokulu kayit yaptırdım. Söyle öğretmen bize eğer isterseniz seneye gönderin anaokulu diğer sene 1 sınıfa başlasın dedi. İsterseniz iki sene anaokulu gönder sonra 1 sınıfa gönder dedi. Ama sıkılabilir dedi. Bende şöyle düşündüm geçen sene anaokulu ücreti burda 6bin küsürdü devlet okulu. Bu sene ben 12bine kayıt ettirdim. Bu ücret seneye iki katı olacak  o yüzden bu sene gitsin qnaokuluna hem paradan ucuz olur hemde çocuk biraz vakit geçirsin neler yapabiliyor neler yapamıyor Bi bakayım. Seneye eğer birinci sınıf için erken olur yapamaz gibi görürsem birinci sınıfa göndermicem.  Sıkılır üst üste diye de düşünürsem Bi sene evde olur sonra başlar 1 sınıfa diye düşündüm. Zaten sene sonunda öğretmenler yönlendiriyor yapabilir 1sinifi yada yapamaz sonraki sene gönderin diye hem onlarinda fikrini alırım. Ona göre Bi yol çizeriz diye düşündük. 

(14 puan) tarafından

Ahh evet bende anaokulu 2 sene gondermek istemiyorum tam ayni fikirdeyiz ama ben madem 2 sefer hakkimiz oluyo seneye daha buyuk daha akli yetikken gitsin istiyorum anaokuluna 

(594 puan) tarafından

Evet ama soyle sene sonunda öğretmenle konuşup zaten bir değerlendirme yapicam belkide diğer sene 1.sinifa başlıcak öğretmenleri de benimle aynı fikirde olursa yani evet yapabilir gönderebilirsiniz derse Bi sene boşuna gitmesin çocuğun diye yazdırdım bu sene 

+1 oy
(18,604 puan) tarafından

Benim oglum 2020 ocak doğumlu geçen yıl anasinifi cikti. Bu sene hem ana sinifi hem ilkokul çıktı bu sene göndermesem göndermem ilkokula rapora gerek yok yani zorunlu degil.istege bağlı canım 

+1 oy
(55 puan) tarafından

Benim kızım 2022 doğumlu biz anaokuluna yazdırdık üstelik cocuğumuz can atıyor okula gidecem diye nasıl hazir hissetmiyorsunuz anlam veremedim bence tamda zamanı 

(14 puan) tarafından

Her cocuk ayni olmuyor maalesef bu sene gondersem seneye yine anaokulu 2 sene anaokuluna gerek duymuyoruz goreegi el isleri vs ayni cunku seneler suren okul hayati olacak zaten o yuzden 70 aylik ilk okula baslamasindansa anaokuluna baslasin daha mantikli

+1 oy
(3,343 puan) tarafından

Kucuk degil bence neden gondermiyorsunuz

(14 puan) tarafından

Bu sene gondersem seneye yine anaokulu 2 sene ust uste anaokuluna gerek duymuyorum 

(3,343 puan) tarafından

Bence gerekli ilk sene acemilik cekiyolar ikinci sene daha tecrubeli daha bilgili oluyolar nasil seneyede anaokuluna godecek  2019 lu oglum bu sene 1.sinifa gidecek

+1 oy
tarafından

Benim.oglimla aynı yaşıt Kasım 13 benimki de 2020 göndereceğim can atıyor gitmek icin

+1 oy
(108 puan) tarafından

Seneye eylül ayında 72 aylıktan küçük oluyorsa sıkıntı olmaz 72 ay ve bütğkse anaokuluna almazlar 

(14 puan) tarafından

Yok seneye eylul ayinda 69 70 ay oluyor canim 

+1 oy
(1,642 puan) tarafından

Hazır hissetmiyoruz derken bi gelişim problemi varsa asıl ekran grubunun içinde belli olur 5 yaş hazır olmamak için geç değilmi hani 3 yaş olsa dersinki anneye bağlı sosyalleşmesi alışamadı tmm Didim'de 5 yaş çoktan sosyalleşmiş konuşma sorununu çözmüş bi çok beceriyi yapabilecek bi yaş bunlarda sorun varsa bile okul sayesinde yaşıtlarını yakalaması içinde büyük fırsat yaşıtları sosyalleşirken oğlun geri kalır ama daha fazla seneye baktın aradaki farkı kapatamadı bidaha gönder ben zaten 2 sene anaokuluna gitmesi taraftarıyım çocukların birçok gelişimi açısından daha faydalı

+1 oy
(247 puan) tarafından

Canım Kendi fikrimi soylim bence 2 sene anaokulu sonra 1. Sınıf yaptırır bnm kısımda 2 sene anaokuluna gitti daha verimli oldu bu sene 1. Sınıf oğlumda Kasım doğumlu 2021 ki ben Onuda 2022 lerle baslaticam 1.sinifa dilekçe vermemiz yeterli rapor gerekmiyor 

0 oy
(24,099 puan) tarafından

Bence iki sene üst üste anaokulu gönder daha iyi yaş şartını taşıyor ise yani küçük ise dilekçe ile erteletebilirsin ama evde otura otura okula hazır olmaz ki 

0 oy
(5,771 puan) tarafından

Kasım dogmuluysa seneye kaydı görünse de dilekçeyle ertelensiniz. Bence bu sene yarım gün de olsa gönderin anaokuluna. Seneye tam gün verirsiniz. Evde olmasının ona hiçbir yararı yok sosyal gelisim açısından.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 50 göst.
2 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde LittleMiracle (288 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 126 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (598 puan) tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 440 göst.
0 oy
9 cevap 278 göst.
4 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Frtnzn (310 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,476 soru

24,139,941 cevap

334,453 kullanıcı