0 oy
360 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (17 puan) tarafından

Kızım 13 aylık ve bir kardeşi olsun istiyorum şuan biraz kolayladim ileriki yıllarda daha kolay olurda ben alisirsam cesaret edemezsen diye korkuyorum kardesle buyuyen bebekler daha kolay diye duydum sizce doğrumu kizimin bebekliginden çalmak da istemiyorum kardeşi olursa gözümde otomatikman büyümesinden büyük gormekten endişeleniyorum mantıklı olan nedir sizce 

16 Cevaplar

+6 oy
(5,727 puan) tarafından

Ya sırf kendi rahatınız için, alışmışken "aradan çıksın" diye çocuk yapmayın nolur ya. İlk bebeğin hiç mi hakkı yok nasıl düşünmezsiniz onun da bir bebek olduğunu 

(3,638 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum +++

(5,727 puan) tarafından

Acemilikten hep bu özgüven. Bebeğin gözü biraz açılınca kolayladık sanılıyor ama bu öyle bir şey değil. İlk bebek memeden çıkacak bir kere. Süt hakkı var onun. Yine ilk bebek tuvalet eğitimini tamamlamış olacak. İki bebek bezlemek kolay mı. Anne kendine gelememiş daha, 2 senede anca topluyor vücut. Art arda kendine kolaylık ettiğini sanıp yoruyor 

(3,638 puan) tarafından

Aynen öyle ama anlayana işte istediğin kadar anlat ister yaparım ister yapmam der ama olan hep bebelere olur .

(17 puan) tarafından

Yani şu yazdıklarınızı bı okudum sonra döndüm kendi yazdıklarımı okudum bi abezlikmi var diye,ama sakin olun bı aradan çıksın diye bir düşünce belirtmemisim kaldiki böylede düşünmüyorum sadece çevremizde kızımın akrani yok sürekli benimle elimden geldiğince disardayiz sosyallestirmeye çalışıyorum ,süt hakkı falan demişsiniz sütüm zaten yok sizin aklınıza gelenleri bende düşündüm lütfen yargılamanın için değil mantıklı sebepleri alabilmek için yazdım acemilik falan komik laflar ,eşimin desteğine güveniyorum sadece kızımın bebekligini doyasıya yaşaması için ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum artik

(5,727 puan) tarafından

Ben genelleme yaptım. Şahsına özel değil yorumum. Oğlum da tek çocuk, akranı yok ama hiç takılmıyorum bu konuya. Doğar doğmaz arkadaş olamıyorlar çünkü. Uzun süre denge kurmaya çalışmaktan anne yıpranıyor. Ben zorunluluk yoksa duygusal sebeplerle art arda doğumu sağlıksız buluyorum. 

-Reklam-
+3 oy
(5,777 puan) tarafından

Iki cocugum arasi tam 5 yas. Tavsiyem en azindan 4 yas olsun. Hem ilki sana doysun ve kendini bilsi hemde oburune daha rahat bak. Ara acilinca zor gelmiyo aksine daha rahat oluyosun. Cocugun daha bebek, cocuk bile olmamis. Yazik ona da.

(17 puan) tarafından

Yorumunuz için teşekkür ederim artık banada böyle geliyo en azından kendi ihtiyaclarini gorebilicegi duygularını rahatça ifade edebileceği yasa gelmeli sağolun😊

+1 oy
(99 puan) tarafından

13 aylık çok küçük , henüz bebek 

İster istemez ihmal edilir bence en az 4-5 yil olmalı arada 

+1 oy
(541 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yaşayan çeken biri olarak diyorum sakın... bırak büyüsün bebeğin onunla zaman geçir ben oğluma 15 aylıkken hamile kaldım ikisinin arasında tam 2 yaş ikisi de şubat doğumlu büyüğüm sessizdi doya doya vakit geçirdik küçüğüm ağlayan mırıldanan asla durmayan bir bebek kii hala da öyle uykudan yana çok sıkıntı çekiyoruz ilaç olmadan asla uyumuyor 36 saat 40 saat artık aklıma mukayet olamıyorum büyük olanın huyu suyu değişti herşey zamanında güzel hem kendine hem bebeğine yazık etme derim bu benim kendimce fikrim veren Allah elbet verirse baş göz üstüne ama zor hemde çok zor 

(17 puan) tarafından

Haklısınız sağolun anneler yaşadıklarını net söylesinler biliyim diye mantıklı olanı biliyim diye  sormuştum kimi kinarcasina yazmış nefretle,ilginiz için teşekkür ederim 😊

+1 oy
(2,580 puan) tarafından

İlk bebeğimde senin gibi düşündüm. Çok uysal akıllı uykusunda yemesinde hiç sorun yaşamadan büyüyen bir çocuktu. Ve 1 yaşı geçince ben hem ondan cesaret aldım hem de tek büyümesin, yanında kardeş olursa hem canı sıkılmaz hem daha rahat olurum diye bir düşünce ile çıktım yola. Oğlum 2 yaş olmadan hamile kaldım. Ve hamileliğim bulantı kusma ağlamak sinir krizleri hatırlamak bile istemiyorum o hallerimi yavruma zehir ettim resmen ağlasa bakamıyorum birinden yardım istesem sen istedin bak şimdi diye lafları duymamak için sıkıntı yokmuş gibi davrandım. Doğum yaptım kızım küveze alında iki hafta kaldı oğlumdan ayrı kaldım ben olmadan ağzına lokma sürmemiş. Resmen hayata küsmüş gibiydi. Yüzüme bakmıyordu bazen kendimi çok suçlu hissettim ağladım sürekli. Çok şükür kızım da var Rabbim ikisine de sağlık versin.  Ama gerçekten çok zor oluyor ileri ki zamanda düşün derim yani ...

+1 oy
(2,651 puan) tarafından

Oğlum 14 aylıkken bu kafayla  ikinciyi istedim. Ve dediğin gibi büyük oğlumun her şeyini çaldım. Ömür boyu vicdan azabı çekeceğim bu konuda. Sakın yapma derim ben. Onu anaokuluna yazdirmadan hiç girme bu topa. 

(17 puan) tarafından

Yorumunuz için teşekkür ederim 🎀 

+1 oy
(49 puan) tarafından

Kızım 8 yaşında. Yemesi zor bir bebekti. Alerjik reaksiyonu da vardı. Tüm ilgimi kızıma verdim. Bir daha bebek düşünmedim. Hakkına girmek istemedim . Büyüdükçe toparladı düzeldi şükür.  1. Sınıfa başlayınca istedim bir kardeşi olsun diye. Bu seferde onun için zorlu bir dönemde kardeşi olması onu yıpratır diye düşündüm. Biraz daha bekledim . Bu sefer de Allah beni bekletti. Kızım ikiyi bitirdi şu an hamileyim. Bilmiyorum bence yanlış yaparsınız. 

(788 puan) tarafından

Kaç yaşındasin?

(49 puan) tarafından

29 yaşındayım canım 

(788 puan) tarafından

MasaAllah. Rabbim sağlıklı bi gebelik ve doğum nasip etsin. 

(17 puan) tarafından

Yorumunuz için teşekkür ederim yaş araları açık olsun istiyorum artık tabi 7 8 kadar değil yaşım pek musaitdegil ama 30 um bende niversiteydi iş güç tü derken annelik geç yaşlara kaldı he ben e böyle şeylerin erkeni geçi olmaz doğru zamanı vardır mutlaka umarım gebeliginiz güzel ve kolay geçer 😊

(49 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim. Her nasip vaktine esir ♥️

+1 oy
(17,142 puan) tarafından

Neyi kolayladin, mesela bezi birakti mi, memeyi birakti mi? Bakacak olan sensin tabiki ama bu kadar erken ikinciyi düşünmek büyük cesaret. Belki çocuğun çok uslu o yüzden ikinciyi istiyorsun ama kardeş gelince o uslu bebek gidiyor yerine bambaşka biri geliyor. Benim kizlarimin arasinda 3.5 yaş var ve ben ilk 2 sene aşırı zorlandım. Daha yeni gece uykularım düzene girdi. Şuan küçük kizim 32 aylik daha yeni anlaşıp oynamaya başladılar. Göze alabiliyorsan bu zorlu süreci kal hamile. 

+1 oy
(1,818 puan) tarafından

Bence çok küçük ben kızıma 14 aylıkken hamile kaldım ki hiç istemiyordum korunuyordukda çok ağlamıştım kızım daha küçük diye sonra kalbi durdu şuan kızım 31 aylık 19 haftalık hamileyim bence aralarında 3 4 yaş olmalı kuzenim kızı 3 aylıkken hamile kaldı çok zorlanıyor sevdirmiyor dövüyor 

+1 oy
(5,297 puan) tarafından

Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle suan cocuk düşünmem 

Suan ikinci çocuk olmadığı için güzel düşünüyor olabilirsiniz ama ikinci hamileliğiniz nasıl olacak 

Cocuk dogdugunda neler olacak bilemezsiniz 

Bence ilk çocuğa haksızlık olur 

Çünkü ikinci dogdugunda birinci çocuğun tam ilgilenme zamanı huysuz olma şımarma inatlasma zamanı olacak 

Ben dogdugunda bu kadar rahat olabileceginizi sanmiyorum 

0 oy
(6,167 puan) tarafından

Sana kolaysa ikinci olabilir ama benimki 22 aylık tek çocuk hâlâ

(306 puan) tarafından

beninki38 hala zor. ve ikinci 🤣🤣 akli olan ikinciyi yapmaz zaten

millet nasi vocuklar doguruo hayret ediyorum bi bebek 13 aylik nasil kolaylanabilir. yani kolaylamadan kasit daha az surunuyorum sa  bilememde

(17 puan) tarafından

İlk cocugumu doğururken asla 2.falan yok demiştim ne yalan soylim çok zor du doğumum 17 saat sürdü ,kızımın şuan akrani arkadaşı pek yok yani şöyle çevreme bakıyorum herkes kendi kabuğunda parklarda bile bu böyle sebebi buydu istememin ama şuan tüm ilgim alakam onda olsun istiyorum teşekkür ederim yorumunuz için 🌿

(6,167 puan) tarafından

Evet canan çocuk bakmak zor , zor çocuğa bakmak çok çok daha zor. Ama kimisi art arda doğuruyor isteyerek olanları kastediyorum nasıl cesaret ediyorlar bilmiyorum bir anlık hevesle olabilir belki😁kimisi de varlıklı ev işini yemeği yapan yardımcısı var onlar için daha kolay tâbi keşke benim de ev işini yemeğimi yapanım olsa 😀 üstümden büyük yük kalkardı. Ben ikinciyi düşünüyorum aslında bu sene ama bari diyorum tuvalet eğitimi verip memeden kolayca kesseydim hamileyken zor olur çünkü. Mide bulantısı da oluyor. Ay hatırlıyorum da mutfağa zar zor girdiğim günler vardı. Buzdolabini açamadığım günler. Dolapta kalan yemekler küflenmiş eşim bakıp çöpe atmıştı. Çocuğun varsa nasıl yemek hazirlamican mecburen bir şeyler yapmak zorundasın aç bırakamazsın

0 oy
(72 puan) tarafından

Belki sonradan birbirlerine arkadaş olurlar ama kızınızın butun bebekliginde eksik olcaksınız tam size ihtiyaci oldugu anda siz baska bi bebekle ilgileneceksiniz benim  buyuk oglum 4 bucuk yasinda kucuk oglum 4 aylik bazen oglum bile artik benle ilgilenmiyosun diye agladigi gunler oluyo oyun oynamak icin kardesinin uyumasini bekliyo ona oyle uzuluyorum ki 

(17 puan) tarafından

Haklısınız sırf bu sebepten vazgeçtim doya doya beraber olalım kızımla bakalım 

0 oy
(3,638 puan) tarafından

Benim fikrim daha bebeğiniz çok küçük şuanda onunla ilgilenmelisiniz şimdi 2. Yapsan hamilelikti doğumdu bebeğinizi biraz ihmal etmiş olacaksınız ve siz de çok yorulacaksınız benim kızım 6 buçuk yaşında oğlum 9 aylık mesela kızım kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor o konuda rahatım sadece kızımın okul işleri beni yoruyor iki çocukla ama yapacak. Bişey yok bence sen çocuğun 4 yaş olana kadar bekle derim beklemezsen de kendin bilirsin ili bebeyle uğraşır durursun akşama kadar 😊

(3,638 puan) tarafından

Birine daha sormuşsun yaşın kaç diye amacınız nedir anlayamadım 

(788 puan) tarafından

Çocuklar arasında yaş farkı uzun olunca yasinızın büyük olduğunu düşündüm. Farklı anlamlar yuklemeyin soruma. İyi aksamlar

(3,638 puan) tarafından

İyiiii de hadi bana sordun bir başkasına niye aynı soruyu soruyorsun 

(788 puan) tarafından

Aynı sebepten. Okursan şayet anlarsın. 

(17 puan) tarafından

Bencede artık aralarındaki yas farkının 3 4 olması fikrindeyim artık teşekkür ederim 😊 

0 oy
(23,536 puan) tarafından

Çocuk için yapıyım aradan çıksın düşüncesi benim için çok bencilce. Bir bebeğin doğduğu evde tek bebek olarak sevgiyi ve ilgiyi hak ettiğini düşünüyorum sen ablasin sen abisin denilen iki yaşındaki çocuğun bebeklik hakkı elinden alınmış olarak bakıyorum ayrıca ilk bir yılın çoğunda o çocuk zaten uyuyor iki gündüz uykusu yapan bir bebek seni ne kadar üzebilir ne kadar yorabilir ki yürüme keşfetme dönemi ile beraber evin altını üstüne getirecek yaş sendromlarında ergenlik gibi triplere girip inatlaşmaları yaşanacak aynı anda iki bebeğe yetebilecek misiniz gerçekten? 

(17 puan) tarafından

Yapıyım çıksın aradan diye düşünmüyorum evlenmeden öncede anaç bi yapım vardı evlenincede çocuk sahibi oluncada anneliği sevdim kızım zor bı bebek olmadı hiç yada bana öyle geldi sadece akrani yok yabancilik çok cekiyo kardeskardes oynasın istiyorum ama artık erteleme kararı aldım uzun bı sure dahaboyle gitsin ona ayirmak istiyorum vaktimi teşekkür ederim yorumunuz için 

(23,536 puan) tarafından

Arası çok açılırsa alışırsam cesaret edemem demenle benim dediğim şey aynı şey aslında ama yine de sen bilirsin senden daha tecrübeli bir anne olarak senin ve bebeğinin yaşayabileceklerini söylemeye çalıştık sadece arkadaşa ihtiyacı olması kardeşle çok iyi anlaşacağı anlamına gelmiyor yeni kardeşle oynayabilmesi için en azından kardeşinde yaşını geçmesi gerekiyor o bir senelik süreçte de iki ayrı bebeğe bakmak hiç kolay değil. Hakkınızda hayırlısı olsun 

0 oy
(6,263 puan) tarafından

Bence daha çok küçük canm

0 oy
(4,657 puan) tarafından

Bence hiç mantıklı değil. Kizlarimin arası 2.5 yaş ve çok zorlandım. Hadi birincisi uslu ikincisinin de uslu olacağının garantisi yok.  Kolik olursa inanın kolik bebek + 2 yaş sendromuna girmiş bebekle kafayı yersiniz. Nerden biliyorsunuz demeyin. Ikinci kızım kolikti ve felaket zor bir şey. 

(17 puan) tarafından

Doğru söylüyorsun ilki kolaydi 2.nin garantisi yok evin ilk göz nuru olarak saltanatını sürsün fıstığım şimdi 😂

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 727 göst.
+2 oy
10 cevap 420 göst.
28 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Ozgen (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 68 göst.

Kategoriler

1,470,413 soru

24,085,559 cevap

331,451 kullanıcı