0 oy
96 göst.
Diğer kategorisinde (1,581 puan) tarafından

Ek gıdaya başlatmaya neye göre karar veriyorsunuz kimisi görüyorum 5 buçuk aylık başlatıyor kimisi 7 ben ne zaman başlamalıyim bebeğim 3 aylık ne meme ne mama zorla veriyorum cisli beş yok sadece kaka az az 10 15 bez kaka yapıyor 

5 Cevaplar

+1 oy
(3,041 puan) tarafından

Sadece anne sütü içenler 6 ay başlıyor sadece mama içenler 4 aya kadar iniyor süre mama ve anne sütü içen bebeklerde 5 ay başlıyor 

(79 puan) tarafından

aynen .  benim sutum boldu fıskiriyodu ilk ccokta 8 ayda basladim  ek gidaya .ama o da kotu cignemeyi falan zor ogrenio buseferde cocuk. o yizden en gec 6 ayda baslanmali

(3,041 puan) tarafından

6 ay diyor doktorlar 

önce (1,581 puan) tarafından

Ne yiyip içiyordun sütun fışkırıyordu ya bnm yk

önce (79 puan) tarafından

diyet ypiodum. et yumurta sebze kuruyemis tavuk

bikac kere sutu sagmistim annem icirsin diye yogurt kaymagi gibi olmustu sutun ustu🤣🤣. biberona kaynar su dokip cozdurmustuk en sonda yikarken tereyagi gibi yagli kaliodu biberon🤣 demek ustum yagliydi cocuklarim 1800 gram 1900 gram aliodu aylik dikyor fazla emmesinler su ile kandir diodu. ama memeden sonra bitti istah ek gidada krsindi . suan kizim tombalak ama oglan kuru kendirik hic bise yedikleri yok

önce (1,581 puan) tarafından

Ne kadar şanslıymışsın benkmbebegim egzama oldu içmedi bütün gün onla uğraştım sütüm azaldı bidaha ne yediysem cogalmadi ilerde alerjik bi cocuk olabilirmks anne sütü içerse olma olasılığı düşüyormuş tek gogsumden olduğu kadar iciyo biberonu tutuyordu iyileştkten sonra şimdi onu da zar zor

-Reklam-
0 oy
(688 puan) tarafından

Daha erken doktor tavsiyesi ile biz 5 bucuk aylıkken başlamiştik

0 oy
(2,763 puan) tarafından

Doktora göre karar veriliyor. Doktora götürüp durumu izah edersen sana yardımcı olur. Kızım hem emiyor hem de mama içiyordu 5.5 aylıkken doktor başlattı. Sadece emmiş olsaydı 6. Ayda yavaş yavaş başlatıcam demişti. Sadece mama yeseydi 5. Ayına yakın başlatırım demişti. 

0 oy
(2,808 puan) tarafından

Anne sütü veya mama alması fark etmiyor, 180 gunu doldurmuş bebeklerde başlanıyor fakat bebeğiniz destekle oturabiliyor kucakta değil cansız destekle, kaşık uzatyiginizda kaşığa tepki vermesi gibi kriterleri karsiliyor ise gelişimsel olarak tadima baslanabiliyor. Bu kriterleri karsiliyorsa 5 ay gibi de başlayabiliyor. Bir çok doktor eskiden kalma bilgilerle mama alan bebeklerin anne sütü gibi beslemeyeceğini düşünerek erken baslatiyor. Oysaki tam tersine mama içen bebeklerde demir vs gibi bir çok takviye düzenli aliniyor. Anne sutu tabi ki mucize ama anne sütü veya mama olsun fark etmez bu tamamen sindirim sistemi ve bebegin besinlere ilgisiyle ilgili.Genelde kilosu düşük bebeklere dinazor çağı doktorlari 4 ay gibi erken sürelerde başlatabiliyor. Aslında tam tersine anne sütü dönemi ilk 1 yıl devam ediyor. O yüzden kasik reddi gıda reddi gibi erken süreçte başlamadan kaynaklı bir çok problemi engellemek adına aylık kontrolde doktorunuz başlayın ya da bekleyin diyor.  3 aylık çok erken ama. Şimdi size cicibebe koy vs diyen olur dinlemeyin. Sinfirim sistemi çok önemli. Eğer hem mama hem meme reddiniz var ise doktorunuz değerlendirip 4 ay gibi başlatabiliyor. Sizin sürekli mama denemeniz lazım, içtiği bir mama illaki oluyor. Ben kızıma 6.ayina kadar 90 CC anne sütü veya mamayı 1 saatte iciremiyodum. 3-4 saatten önce beslenmiyordu. Çok zordu. Sonra içmeye başladı. Çok az almasına rağmen de ayda 1 kg üzeri alıyordu hep. O yüzden çocuk ihtiyacına göre şekillendirin. O da olmuyorsa emzirme danışmanlığı alın. Şehir hastanelerinde ücretsiz veriyorlar teknik öğretiyorlar. Bu 3-4 aylar zor geçiyor zaten red ayı. Hepimiz yaşadık. Bu dönemlerde sabırlı olup farklı pozisyonlarda emzirmeye arkasından mama teklif etmeye devam edin ki memeden de kesilmesin. Çok bilinen bir yanlış ki ilk 1 yıl bebekler kiloyu da anne sutunden alırlar, gelişiminin çok büyük bir kısmını da anne sütünden karsilarlar

(2,808 puan) tarafından

Asıl o zaman al kuzum onlar geri sütü nasıl getirecegini, nasıl cogaltabilirsin onu ogretiyolar

(2,087 puan) tarafından

Yorumunuzu okudum da benim kızım da meme mama şeklinde gidiyor meme reddimiz var ve emmek istemiyor mamayi da kaşıkla ya da siringayla 1 saatte anca icirebikiyorum oda 90 cc 4.5 aylik beni çok zorluyor kaç tane mama değiştirdim aynı sizinki nasil düzeldi sütümü de arttiramiyorum olmuyor bir sürü şey denedim yok yani elimden gelen her şeyi yaptım bu süreç çok yıprattı beni kac tane biberon denedim tutmuyor biberonu da bu süreç benim psikolojimi bozdu ya

önce (2,808 puan) tarafından

İnanır misin bende kaygı bozukluğu oldu, post sahibinden özür diliyorum konusunu dağıtmış gibi oluyorum ama kısaca anlatayım belki size de faydası olur benim kızım bir birde hipoglisemik bir bebek. Ölüp dirilirdim aman açlıktan olecek diye. O kadar ağlardım ki her uykusuna yattiginda ağlamaktan mahvolurdum aç diye. Ben ilk 2 ay sütüm az olduğu için içine anne sütü zenginlestirici kullandım aptamilin eoprotin diye bir maması var onu. Sonraki zamanlar uykuda besledim hep. Uyuturdum tam uyuyacakken bir elimle sallayıp bir elimle biberonla besleme yapardim. O da en fazla içtiği 60 CC dir. 5 aylık kontrole gittik artık psikolojim bitmişti doktora danıştım artık dedim ki bu çocuğa birşey olur mu. 3-4 saatte bir ancak 60-90 alıyor çünkü. Ek gıda falanda yok. Doktorumuz dedi ki 60 da 18 de ikisi de normal. Zorlama. Ne zaman bırakırsan o zaman içecek. Önceleri aç bıraktım açıkçası. Vermedim uykuda. 30 CC falan içip bıraktı. Aynı gün akşam ilk defa 120 CC içti. Bende hem anne sütü hem mama veriyordum ama benim ikisi de biberonla. Size de naçizane tavsiyem biraz aç bırakın beslenme zamanını uzatın 4-5 saat beslemeyin gerekirse. O da olmazsa eds deneyebilirsiniz. Çok uyguna letgoda falan var. Mamayı o şekilde verebilirsiniz. Birde denediniz mi bilmiyorum ama bebekler genelde Bebelac Goldu geri cevirmiyor. Birde onu deneyebilirsiniz. Biberondan kızım çekmeyi hiç sevmezdi hızlı akış istedi hep ilk biberonu hatalı vermemden kaynaklı. Bir gün çok sinirlendim ek gidaya yeni baslamistik biberonun ucunu deldim bıçakla. Bı baktım ki benimki içmeye başladı hızlı hızlı. Sonra daha hızlı akış aldım. Sizew birde öyle deneyin hızlı akış olarak alın uc. Ama deneyecekseniz emzirme sonralari yapın çünkü bu meme reddi yapabilir. Sütünüzü arttırmak içinde power pomping yöntemi var bir onu deneyin 7 günde sonuç veriyor. Birde karşı değilseniz alkolsüz bira alın. Marketlerde var. Efsana arttırıyor. Bestlak damla da bende çok etki verdi direk aynı gün goguslerimi sizlatmisti. Stres olmayın. Siz ne zaman sttesi birakirsaniz akışa salarsaniz o zaman düzelecek. Bana arkadaşlarım artık deli damgasi yapıştırmıştı en yakın arkadaşlarım psikologa gitmem için yalvariyodu. Beslenmiyor diye sırtımda rose başladı stresten oyle anlatayım yani. Saldım ve düzeldi. Sizde yakında ek gıda başlarsınız, destekli oturtun bol bol şimdi. Kenarlarına yastık koyarak veya mama sandalyesinde kısa süreli. 5.ayra muhtemelen başlatır. Benim kızımda beslenme düşük olmasına rağmen kilo alımı hep iyiydi 2.5 kg doğdu 5 aylık 8 kg di. O yüzden doktorumuz bizi baslatmadi 6.aya bir hafta falan vardı galiba başladığımızda. Sizin eğer kilo alımınız düşük ise erken başlayabilirsiniz. O zaman tadimlar da olduğu için mamayi muhallebilerime de eklersiniz. Biraz olsun psikolojik rahatlatır 

önce (2,087 puan) tarafından

Benimde psikolojim bozuldu valla meme reddi var şu an zaten bir de mamayi da içmiyor kaç tane biberon denedim hızlı yavaş orta akısli yok yani mama da değiştirdim bebelac hipp sma aptamil falan sevmedi bir türlü süt konusunda da bir sürü şey denedim yok yani yazdıklarımı da denedim olmadi

önce (2,808 puan) tarafından

Eda ye bir bakın,benimki evolviayi hiç sevmemisti 2.kutidan sonra içmeye başladı hep onunla devam ettim şimdi 21 aylık halen evolvia veriyordum. Şimdi tam atak zamanindasiniz biraz sabredin bir ay sonra düzeliyor. Herkeste var 4.ayda meme reddi. En kotu ay 

0 oy
(3,159 puan) tarafından

5.5 -6 aylık arası başlanmalı. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 191 göst.
0 oy
6 cevap 194 göst.
20 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Humaninannesi (1,118 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 77 göst.
10 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ebruliiiiii (356 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,930 soru

24,051,046 cevap

329,670 kullanıcı

...