+1 oy
1,485 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilecek durumda değilim bu sabah aniden babamı kaybettik kalp krizinden annemle yakın oturuyorum polisle işlemleri hallettikten sonra çocukları alıp evime geldim kızım 3 yaşında ben şeyi algıladığı için çok etkilendi babaları şehir dışında 800 kilometre uzaklığı şu an ailesi ve kendisine gelmeyin dedim çünkü gelirken yolda bir şey olur diye de korktum çocuklarımla benden başka hiç kimsede durmuyorlar babamın defin edeceğimiz yerde şehir merkezinden 250-300 kilometre kadar mesafede çocukları cenazeye götürsem travma yaratır mıyım? Ne düşüneceğimi bilmiyorum mantıksız bir şey yapıp onlara da kalıcı hasar vermekten korkuyorum

47 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

Allah razı olsun tek tek yazamadım kusura bakmayın çocuklarımı aldım getirdim yanımdalar

tarafından

👏👏evet canım icin nasıl rahatsa öyle olmalı 

Tekrar başın sağ olsun.

(653 puan) tarafından

basin sagolsun canim rabbim

mekani cennett etsin

(7,507 puan) tarafından

Başın sağolsun canım. Toprağı bol olsun inşallah.

tarafından

Allah razı olsun 

-Reklam-
+4 oy
(606 puan) tarafından

Allah rahmetiyle muamele etsin inşallah mekânı cennet olsun. Canım çocuklar gerçekler ile yüzleşmek zorunda. Çocuklarla gitmelisin . Sonuçta baban vefat etti cenazeye gitmemek olmaz ki 🥺

tarafından

Gittim dün geri geldim Allah razı olsun 

+2 oy
tarafından

Hayır etkileneceğini sanmıyorum gitmelisin

+1 oy
(1,642 puan) tarafından

Ahh başınız sağolsun canım mekanı cennet olsun inşallah 

Mecbur gideceksin ama yok mu hiç tanıdık çocukları emanet edebileceğin 

tarafından

Hiç durmuyor Hülya annem de bile durmuyor artık ne yapacağımı şaşırdım 

(1,642 puan) tarafından

Hira mi durmuyor 

+1 oy
(2,942 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah çok zor bir durumdasın seni çok iyi anlıyorum benimde kaynım 3 hafta önce vefat etti kalp krizinden kayınvalidem o sırada hastanede yatıyordu benim evimde oldu herşey taziyeye geldiler hep o sırada alt komşum 2 gün baktı oğluma ondan duruyırdu bir tek ama o olmasaydı bende çok perişan olurdum kızım 1 aylıktı o yüzden o sorun olmadı o yüzden çok iyi alıyorum inşallah birine bırakabilirsin Allah onlarda sakinlik veriyorum böyle durumlarda gerçkten inşallah güvenip bırakabilcek birini bulursun gitmezsen için rahat etmez çünkü 

(2,942 puan) tarafından

Şükür canım yalnız değilmiş en azından Allah kolaylık versin inşallah hepinize

tarafından

Evet o yalnız değil ama benim de burada annemden başka kimsem olmayınca kendimi biraz yalnız hissediyorum ama şu an annem benden daha önemli en büyük acı onun biraz zaman geçmeden gelmesini istemiyorum

(2,942 puan) tarafından

Çok haklısın canım ama en doğrusu bu şuan ve çocuklarınında psikolojisini düşünmek zorundasın maalesef 😟 dua et bol bol yapabileceğin en güzel şey bu olur kaynım vefat etti dedim ya benimde eşimin akrabaları var ama kimsesi yok yani destek verecek kimseleri yok kendi kendilerine aştılar bir nebzede olsa. Alışıyorsun Allah o gücü veriyor insana alışmazsan zaten yaşayamazsın bak kaynım vefat etti kayınvalidem kendi can acısından ona dert yanamadı bile sabahtan beri ameliyatta belinde kırıklar vardı 2 ay önce diyalize giderken arabadan inerken bacağı boşluğa geliyor belinde birkaç kırık oluyır 2 aydır düzelmiyor bu son bir haftadırda iyice sinirlere baskı yapıyor ve 2 defa düştü ayaklarını hissetmiyordu şuan amaliyatı çok riski felç kalma ihtimali var ama ameliyat olmasada bu ihtimali vardı ynai hiç değilse annen acısını yaşayıp yasını tutacak ama kayınvalidemin yas bile tutamadım her gece acıdan inliyor ağlıyor tabiki bu konuda  karşılaştırma yapmak gibi bir niyetim yok yanlış anlama sakın sadece o yası yaşamak bile çok önemli psikoloji açısından onu demek istiyorum 

tarafından

Ben ona çok inanırım çok büyük feryatlar yıkımlar yaşarsan Allah onu unutturacak acı veriyor ait olduğu yere gitti hepimiz ona aitiz çok temiz bir şekilde uyudu yerde parmağını bile kipisrtmadan hiç incitmeden aldı babamı yüreğim oradan huzurlu o hep annesini istedi çok özledi annesini yanına yatirdim :( evet çok acı aniden çok zor bir durumdayım ama Allah'ın kul olarak ona yazdığı vade bu kudarmis belkide buna çok inandığım için Rabbim kalbime serinlik veriyor yinede iyiyim 

(2,942 puan) tarafından

Çok şükür rabbim yattığı yerde de incitmesin inşallah 🤲 sizlerede ferahlık versin😟

+1 oy
(2,256 puan) tarafından

Basın sağolsun canım mekanı cennet eylesin eşin neden gelmiyor kayinbabasu vefat etmiş gelmesi gerek bu zor gununde yanında olmayacaksa hiç gelmesin insanın kırk kat yabancılar geliyor uzaktan cenazeyed gidince çocukları uzak tutabilirsi 

tarafından

Yakın bir yerde değil 800 km ve çok riskli bir yol yetisemezdi bide onu riske atmak istemedim Allah razı olsun 

0 oy
(725 puan) tarafından

Rabbim mekanını cennet eylesin size sabır versin inşallah bu tür durumlarda insan diyecek şey bulamıyor gerçekten çocuklar için diyebileceğim bir şey yok maalesef her çocuk farklı oluyor desem ki mezarlığa götür ağlamalar çığlıklar falan olacak çocuklar korkar evde bırakacak biri olsa keşke Rabbim yardımcın olsun inşallah 

tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(3,244 puan) tarafından

Allah sabırlar versin canım 

tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(14,950 puan) tarafından

Başınız sağolsun canım Rabbım kabrini nurla aydınlatsın. Cennetinde kavuştursun inşallah 

tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(4,794 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin size de sabır versin dayanma gücü versin 

tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(8,821 puan) tarafından

Başın sağ olsun bir yandan evlat bir yandan baba mecbur çocuklar ile gideceksin. Gitmeme gibi bir düşüncen yoktur diye umuyorum sonra çok pişman olursun çünkü 

tarafından

Gittim defnettikten sonra akşam eve döndüm durmadılar Allah razı olsun 

(8,821 puan) tarafından

Sen son görevini yaptın mekanı cennet olsun 

0 oy
(5,773 puan) tarafından

Başın sağolsun canım,çocuklarının senin acını görmesine ölümle tanısmasına engel olma. Sadece camidan sonra defin kısmını,toprağın altına gireceği kısmı görmemeleri önemli. Bu arada sadece öldü de,açıklama yapma. Kalp krizi felan deme,cocuklar bunu farklı anlayabiliyor. Koye gidecekseniz bile,o ağıt yakılan ortamdan mümkün olduğunca uzakta tut çocuklarını. Neden ağladığını babanın ölümüne üzüldüğünü anlat onlara. Curucunanın içinde bulmasınlar kendini. O zaman travma olur.

tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(415 puan) tarafından

Canım başınız sağ olsun. Bence götürme çocukları etkilenirler

tarafından
+1

Alla razı olsun 

0 oy
(584 puan) tarafından

Başın sağolsun canım Allah rahmet eylesin.. geçen sene babam kadar sevdiğim dayımı kaybettim 2 ve 4 yaşındaki çocuklarımı bırakacağım kimse Yoktu diye kendimle götürdüm.. bu durumlarda mecbur kalıp götürmek zorunda kalıyorsun.

tarafından

Bende gittim Allah razı olsun 

0 oy
(4,086 puan) tarafından

Neden eşin ve ailesine gelmeyin dedin, birşey olursa heryerde olur, bence gelmeleri lazım, çocuklarıda götürme etkilenebilirler

tarafından

Çok uzaktaydi definden sonra bende evime geldim 

0 oy
(7,985 puan) tarafından

Başın sağolsun canım 🥺

tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Basın sağolsun, kaç yaşındalar. Sensiz durmayacaklarsa yapacak birşey yok götürürsün mecbur. Sıkma canını çocuklarda travma yaratacak diye, hepimiz kaç kez gittik, kaç tanesini hatırlıyoruz. Çok büyük bir etki bırakacağını sanmıyorum okul döneminde değiller ise 

(2,162 puan) tarafından

Bir kızı var 3 yaşında bir de oğlu var ama o daha küçük 

(2,832 puan) tarafından

Öbürü daha küçük değil mi İdil, O zaman çok etkileneceğini sanmıyorum ben. Muhtemeln anlamazlar bile, çocukları da al seninde için rahat eder durmuyorlar ise şimdi bı orda bir burda daha beter olursun. Allah sabır versin

(2,162 puan) tarafından

Sevgi benim çok değerli bir arkadaşım  taa Gaziantep’te kaynanasıgil şu an onlarda Antalya da o yüzden iki arada bir derede kaldı arkadaşım 

(2,832 puan) tarafından

Benve götürsün aklı kalmaz en azından, zaten küçükler henüz 🥺 onsuz durmuyolarmis. Çok üzüldüm Allah sabır versin 

tarafından

Allah razı olsun kizima kuzenim baktı defin sırasında abimin evinde bıraktım oğlum yanımdaydı ama durmadillar tabiki dün aksam evime döndüm 

0 oy
(3,905 puan) tarafından

Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah kardeşim Allahu Teala sabır versin inşallah 😔🤲🏻🥀

tarafından

Allah razı olsun 

(3,905 puan) tarafından

Amin ecmain kardeşim 

0 oy
(15,175 puan) tarafından

Öncelikle başın sağolsun canım. Cenaze alanına gitmeseler iyi olur. Konu komşu emanet edebileceğin biri var mı annenin orda ya da kendi evinin orda. Eşinin uçak ile gelme ihtimali varsa gelsin diyebilirim ancak. Bir de her şeyden önce anne olmak ne acı evlat olarak üzülmeden önce ben anneyim demek zorundayız. Sımsıkı sarıldım sana. Cennet mekan olsun inşallah 

tarafından

Allah razı olsun evimle arasında 300 km iki buçuk saatlik yol vardı dün defin sırasında kızıma baktı kuzenim abimde görmedi birşey ama durmadılar eve geldim akşam 

(15,175 puan) tarafından

Allah tekrar rahmet eylesin canım. En azından şahit olmamışlar 

0 oy
(412 puan) tarafından

Basin sagolsun canim ani ölüm kadar zor bisey yok:(

tarafından

Çok zor hala ruya gibi Allah razı olsun 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,084 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde Damlakaramuk (45 puan) tarafından soruldu
0 oy