0 oy
91 göst.
Diğer kategorisinde (329 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Ben doğum yapalı 33 ay falan oldu 3 ayda başladım regl görmeye aynen anlatıyorum  doğumdan önce 6 gün sürerdi 

5 gün normal görüyorum 2 gün duruyor sonra tekrar başlıyor oda 5 gün sürüyor ama çamur geliyor arada 2 gün boşluk oluyor anlamadım iki kere regl mi oluyorum neden 30 aydır böyle yani başına gelen var mı normal mi

Herhangi bir korunma yöntemi de yok kızlar geri çekilme ile devam ediyoruz yanlışlıkla çocuk olursa olur olmazsa olmaz ama korunma yöntemlerini kullanıp kendime zarar vermek istemem eltim 6 yıl 3 aylık iğnelerden kullandı sonra bıraktı ve çocuk istedi 1 sene sonunda hastaneye gitti yumurtaların azaltmış iğne o yüzden korunma yöntemi kullanmıyorum 

4 Cevaplar

0 oy
(528 puan) tarafından

Ben de doğum yapalım 9 ay olacak bebeğim 3 aylıkken adet gördüm tabi spiralin de etkisi var galiba 2 aydan beri bir adet oluyorum bitiyor 4 gün sonra tekrar başlıyor böyle düzensiz olması bir iki sene normalmiş

(329 puan) tarafından

2 seneyi geçti benimkisi herhangi bir korunma yöntemi de yok sadece geri çekilme var

(1,094 puan) tarafından

4 gün sonra başlaması adet olmuyo maalesef özre giriyor. en az 15 gün temiz olman gerekiyo sonra gördüğün kan adet olur

(528 puan) tarafından

O zamn doktora görünsün iyi olur benim Doğumum ve spiralim yeni sayilir 1 sene olmadı normal dedi hemşire bana senin 2 seneyi geçmiş 

-Reklam-
0 oy
(1,094 puan) tarafından

Normal değil mutlaka bir doktora görün yalnız işin İslami boyutuna gelirse yani adet oluyor musun olmuyor musun boyutuna gelirsek Hanefi mezhebine göre adetin en az günü 3 gündür en fazla günü 10 gündür temizliğin de en az günü 15 gündür yani en fazla 10 gün adet görebilirsin Mesela diyelim ki 5 gün adet gördün 2 gün temiz gördün ardından 3 gün daha kan görürsen hepsinin toplamı 10 gün olduğu için bu 10 gün boyunca adet sayılırsın ama 10 günü geçen kısmı özür olarak alırsın bu kısımda namaz kılabilirsin yani abdest ile yapılabilecek ibadetleri yerine getirebilirsin hormonal bir sıkıntı belki olabilir Bilemiyorum bir doktor kontrolü şart birisi daha sormuştu böyle bir şey ben hayıt Tohumunda buldum şifayı Tabii önce Allah'ın izniyle emzirme falan yok ise 21 gün hayıt tohumunu içtim 7 gün ara verdim bunu 3 ay tekrarladım sabah aç karnına demleme yöntemi ile yapılıyor ama doktor kontrollerimi ihmal etmedim Hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım aynı zamanda Hacamat tedavisi yaptırdım sülük de çok öneriliyor

0 oy
(329 puan) tarafından

Post çıksın yukariiiiii 

0 oy
(5,222 puan) tarafından

Kist olabilir veya başka bi ilaçla halledilecek bişey. Benim ara kanama oldu 2-3 ay. Dr a gittim rahim kalınlaşması var dedi hap verdi onunla düzeldi.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 93 göst.
+1 oy
2 cevap 58 göst.
1 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fermel02 (348 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 132 göst.
7 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Zehra800 (1,106 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 154 göst.

Kategoriler

1,473,179 soru

24,121,283 cevap

333,482 kullanıcı

...