0 oy
395 göst.
önce Diğer kategorisinde (713 puan) tarafından

Hanımlar ben gerçekten ne yapacağımı şaşırdım doğumdan sonra çevremdeki herkes bana karşı değişti yok sana öyle geliyordur falan diyebilirsiniz ama öyle değil kızım doğdu birkaç saatlikti görümcem kızıma benden habersiz mama aramış diğer doğum yapan kadınlardan mi yanlış anlaşılma olmasın sütüm vardı bebeğim hastanede gazdan dolayı mahvoluyordu ne zaman emzirsem kusuyor ya da ağlıyordu diyordum gazı var belli bana göster göstermiyordu vajinal doğum yaptım ama dikiş atıldı maalesef kalkmakta zorlanıyordum bari hemşire çağır diyordum bir şeyi yok diyip susturuyordu beni hemşireler bana resmen acıyarak bakıyordu hastanede sütün yok sütün yok diyip duruyordu en son hemşire yanımdayken dedi sütü yok ne yapalım diye hemşire ağzının payını verdi gaz için de başka bir hemşire susturdu hastaneden çıktık evdeyiz aile içinde olduğum için yaşlılar gidip geliyor genelde bende yaşlı teyzelerin önünde çocuğumu emzirmek istemedim ki 5 dakika önce doya doya içti sütümü eşime gidip beni dinlemiyor falan demiş günlerce eve gelmedi takmadım bana senin yüzünden gelmiyor diyorlar hiç umrumda bile olmadı asıl sorun kızımın yumurtaya alerjisi var ve bunu biliyor görümcem kızıma gözümün önünde kek yedirdi sen bu çocuğu böyle yaptın alerjiyi nerden bilsin bu çocuk falan dedi küçük bir parça verdiği gibi kızım reaksiyon göstermeye başladı ki ben kucağından aldım kek verdiği gibi çocuğun alerjisi var ne yapıyorsun falan dedim yok bir şey olmaz dinleme doktoru dedi ki kızım 5 buçuk aylık tüm testler yapıldı raporu falan da çocuğum kuruntu falan değil apaçık alerjik bir bebek ki henüz alerji testleri tam bile yapılamadı vücudu çok kötü olduğu için Allah aşkına şimdi ben ne yapayım kızım günlerce yanağını boynunu kaşıdı elinizi vicdanınıza koyun kızınızın günde 3 zıbınını değiştiriyorsunuz ve üçü de kan içinde ne yapardınız yeni yeni toparlanmaya başladı kızım zorla birşeyler veriyor artık gerçekten sabrımın sonundayım siz olsaydınız ne yapardınız mesafe koydum bu arada onun dışında 

14 Cevaplar

0 oy
önce (713 puan) tarafından

Biliyorum uzun oldu ama gerçekten çok doldum ve daha fazlası da var bunlar benim bebeğim için önemli olarak sinirlendiğim şeyler 

-Reklam-
0 oy
önce (1,444 puan) tarafından

Yapacak şey belli çocuğuna dokunmasına müsade etmiceksin 

Artık müsaade etmiyorum zaten sevmek isterse gelip sevebilir ama gözümün önünde sevecek ve gerçekten bir daha evine adım atmayı bile düşünmüyorum 

önce (1,980 puan) tarafından

Yani artık bir zahmet 

0 oy
önce (126 puan) tarafından

Eşin olacak insan birşey diyemiyor mu görümcene. Demiyorsa yapıştıracaksın ağzının ortasına bir tane bak bir daha yapıyor mu. Benim görümce de küçücük bebeğe şekerli portakal suyu verecekti dedim sen ne yapıyorsun verme sakın eşim de kızdı bir daha yapamadı

Eşime söylemek istemiyorum açıkçası çünkü ben kaçarak evlendim ve geldiğimde beni evinde ağırladı birkaç gün bu yüzden bana yok seni düşünüyor o yüzden öyle yapıyor falan der ki başlarda söylüyordum zaten ben ne yapsam küçük olduğum için bu bilmez kafasında görümcem ve kaynanam eşim de sinirli biri konuşsa ben dahil kırmadık kimse bırakmaz onu çok seviyorum ama söz konusu ailesi olunca çoğu zaman sessiz kalıyor ezdirmiyor beni ama bir durum olduğu zaman da işin içine erkek girmediği sürece karıştırma diyor 

önce (126 puan) tarafından

Valla hayatım evinde ağırladı diye bunlara göz yumma alerji çok ciddi birşey ya bebeğine birsey olursa 

Ya zaten oldu ben ona sinirleniyorum her gittiğimde bir şey veriyordu çocuk doktoru başta anne sütü alerjisi dedi bende neyse erken başlayayım ek gıdaya dedim demez olaydım süt alerjisi değilmiş testten sonra çıktı ortaya dedim ki neyse başladım devam edeyim arada pirinç unu veya ince şehriye çorbası yapıp veriyorum ama pirinç ununda bile bakıyorum yumurta var mı diye öyle yaptıktan sonra 3 gün çocuğum kendine gelemedi sonra da ben bir şey yapmadım diyor ben buna sinir oluyorum ya o bir yerden kızları bir yerden sabır kalmadı 

0 oy
önce (2,368 puan) tarafından

Çok basit izin vermeyeceksin. Cocuğuma hiçbirşey vermeni istemiyorum diyeceksin. 

Diyorum ama 21 yaşındayım diye bir şey bilmez kız olarak görüyorlar beni kaynanam sağolsun o da görümcemin yanında ben diyorum oğlum da o da beni dinlemiyor doktoru dinliyor kızımın zamanında kalça çıkığı olmuştu kundak yapmadım diye çok kızmışlardı laf sokuyor alttan alttan onlar hep doktoru dinliyor diye bende kararımı verdim gözümün önünde severse sever o da 5 dakika odama da geçemiyorum Viyana kapısı gibi zorladıkça zorluyorlar kilit değiştirdim sırf bu yüzden 

0 oy
önce (5,649 puan) tarafından

O gelince bebeğini al odana geç,soran olursa da bebeğime yasak olan şeyleri veriyor. Vücudu daha kötü oluyor,çocuğuma acıyorum dersin. Esine de anlar durumu,ne yapayım ablan gelince diye sor.

Açıkçası küçük görümcem arkamda durdu ve ablasına verme falan dedi tepkisini koydu ortaya beni gerçekten bir tek o anlıyor desem yeridir 

0 oy
önce (358 puan) tarafından

Canım çocuğuna bisey vermesine izin vermeyecen eğer alerji varsa 

Hani kaşla göz arasında verilir ya o da öyle yaptı yoksa kızım rahatsız olmasın diye dışardan aldığım herşeyin içeriğine bakıyorum alerjisi olan bir şeyi ne kadar seversem seveyim almam sütüme karışmasın diye

0 oy
önce (386 puan) tarafından

Yerinde olsa görümcenin yanına bir kere bile gitmem.kendi çok gelmek görmek istiyorsa senin evine gelsin,çocuğuna bu kadar karışmasına izin verme,karışmayıda geçtim çocuğuna bile bile zarar veriyor ruh hastası kadın.Kıyamam yavrum ya 

Artık hayatta gitmem zaten şimdi kaynanam konuyu açtı zaten vücudu düzelmiş değil mi diye dedim düzelmişti abla kek verdi yine mahvoldu yeni toparlıyor diye bana dedi ki küçücük verdi bir şey olmaz ondan diye gel de delirme Allah'a havale ediyorum herkesi ne diyim🤦🏼‍♀️

önce (386 puan) tarafından

Bebeğini yalnız bırakma asla onlarla,öyle iş güç yapıcan diye falan sakın verme kucaklarına herkes kendi evinde yapsın işini yemeğini.nereye gidersen git sadece sen ilgilen bebekle

Öyle yapıyorum ben ve eşim bakıyoruz eşim bebeğimiz söz konusu olduğu zaman kolay kolay izin vermiyor herşeyi vermelerine yanımda yoktu zaten o zaman 

0 oy
önce (352 puan) tarafından

Allah analı babalı büyütsün.bnm de 6 aylık oğlum var.yumırta alerjisi var onda da.alerji gaz da yapar kabızlık egzama da yapar mümkün olduğunca uzak tut çocuğu.insanlar odun sanki ne desen duymazdan gelir . lafını sakınma söyle .sonra bebeğin ile sen çekersin.özellikle alerjisi konusunda.sütün konusunda sana sütünü artıran tarifler atabilirim eğer sütün azsa hala 

Allah razı olsun Rabbim senin yavrunu da analı babalı büyütsün inşallah gerçekten beni en iyi sen anlarsın senin bu dediklerinin hepsi kızımda oluyor şimdi haksız mıyım kızımı kucağından almakta ki bebeklerimizin arasında 2 hafta var 

önce (352 puan) tarafından

Çok haklısın bacım sonuna kadar.Salla gitsin boşver.yumurta alerjisi 1 yaşına kadar geçiyormuş.ek gıda dönemi oturma zamanı geliyor.bebeğinle güzel vakitler geçirmeye bak 

Kesinlikle öyle yapıyorum Rabbim yavrularımıza şifa versin inşallah 

0 oy
önce (3,397 puan) tarafından

Görümcen güzel bi dayağı hakediyor ama atanı yok sanırım. Senin çocuğuna bu kadar karışmasına müsade etme. Ne kadar üstüne vazife olmayan şeylere karışmış öyle. Şimdiye kadar patlardım çoktan ben olsam.

Ya 21 yaş çok mu küçük anne olmak için onu anlamıyorum evet ilk çocuğum ama doktor ne derse ona göre hareket ediyorum ki bence doğru olan da bu çocuğumuzu seviyor önemsiyoruz ama doktordan daha iyi bilemeyiz ne de olsa büyüğündür sus bir şey yapmadı ki sen bilmiyorsun falan filan gerçekten birine patlayacağım az kaldı bir de işin komik tarafı sen böyle yaptın diyor çocuğu ben alerjik bebek yapmışım özellikle de yumurta seçmişim

Cahil kara cahil işte. Tabiki doktorunun dedikleri doğru. Kaç yıllık tıp eğitimi varmış görümcenin sorsaydın keşke. 

7 tane çocuk dünyaya getirmiş ama gerçekten hayret ediyorum nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor ben bir başkasının çocuğunu severken bile bin dikkat ediyorum kaldı ki bile bile alerjisi olan bir şey veriyor görümcem 

Sana tavsiyem çocuğunu o kadınla yalnız bırakmaman. O yanınızdayken de kontrolü elinden bırakma. 7 tane doğurmuş ama temel şeyleri öğrenememiş belliki. Çocuk alerjikse daha beter olabilirdi Allah korusun. 

+1

Kesinlikle öyle yapıyorum hayatta yalnız bırakmam onunla bana ders oldu zaten delirtiyorlar insanı 

0 oy
önce (23,032 puan) tarafından

Allah sabır versin yaa 

Allah razı olsun inşallah 

0 oy
önce (2,974 puan) tarafından

Valla kayinvalidem kucsgimdsn bebek ağlıyor diye almaya kalktı yedi lafı simdi küsüz 😂

Keşke benimki de yardımcı olsa diyorum gerçekten onda aynı görümcem gibi düşünüyor ben alıştırmamışım alerjisinden ben suçluymuşum benim de yumurta beyazına alerjim var ve yiyemiyorum beyazını diyor ki sen yemiyorsun o yüzden alışmadı 

Oyle gorumcem olsa zaten ben ağzının payını verirdim hadi ordan der ev7mede sokmazdim 😊 yaparum yani 

Anlamadım ki bende başlarda iyiydi doğumdan sonra değişti gerçekten de şok oldum ben ya cicibebenin içinde de yumurta var bana diyor ki pirinç unu verme cici bebe ver bebeğine ya diyorum yumurta var bir şey olmaz bir şey olmaz çok biliyorsan git bir tane daha doğur

Kiz o bende olcak amma kavga ederdik o.gorumceyle 😂

Ya ben kaçarak evlendim sağolsun beni evinde birkaç gün ağırladı ben onların evinden gelin olarak çıktım bu yüzden bu zamana kadar ne yaptılarsa sustum görmezden geldim kına elbisem ya insanın kına elbisesi ne kadar önemlidir onun için ben özel yaptırmıştım kızları bir günlüğüne verir misin dedi verdim vermez olaydım mahvettiler elbisemi buna rağmen hâlâ bi üste çıkma çabaları kızı bana diyor ki alt tarafı bir bez parçası çok büyüttün annemin senin için yaptıklarını unutma ya Rabbim öyle sinirlendim ki bundan sonra herşey değişecek imkansız eskisi gibi olmayacağım onlara karşı bir de biz Vanlıyız bizde yöresel fistanlar olur düğünlerde giymek için 2023 yılında o fistanlara 3000 verdim ben dikimle birlikte çok pahalıya aldım yanarım yanarım kıyafetime yanarım yetmezmiş gibi ben yapmadım kime verdiysen o yapmıştır diyorlar bana ki ben onlardan başka kimseye vermedim şimdi siz söyleyin ben sinirlenmeyeyim de kim sinirlensin 

0 oy
önce (5,780 puan) tarafından

O çocuk sana Allah'ın emaneti. Emanetine iyi bakman zarar veren herkesten herşeyden koruman lazım

Kesinlikle katılıyorum bu konuda bu küçük canlar bize Rabbimin bir emaneti Rabbim senin emanetini bende sana emanet ediyorum yavrularımızı görmediğimiz bilmediğimiz kötü şeylerden koru inşallah 🤲🏻 🤲🏻

0 oy
önce (1,980 puan) tarafından

Sinir krizi geçirirdim bebeği sevmek için bile alamayacaksin bundan sonra derdim gerekirse yakasından tutup evden atardım yok öyle alerjik bebeğe zulüm etmek 

5 buçuk aylık bebek 3 gün boynunu yanaklarını kaşımaktan mahvetti yaa günde 3 zıbınını değiştiriyorum hepsinin de boynu kan sonra neymiş ben çocuğu böyle yapmışım 

0 oy
önce (22,984 puan) tarafından

Bu çocuğun babası nerde nasıl bu kadar kör sağır olup sessiz kalabiliyor anlamadım beş aylık bebeğe alerjisi olmasa da kek verilmez altı aylıkken tadım yaptirilir var mı kendi çocuğu nerden geliyor onun uzmanlığı 

Evet 7 tane çocuğu var görümcemin eşime de kıyamıyorum söylemeye kendini suçlu hissediyor sonra ama tavrımı koydum konuşmuyor benimle artık gerçekten zerre kadar umrumda değil hem çocuğuma kek ver hem de darıl

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 970 göst.
20 Mart 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Meryemserap (962 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 547 göst.
9 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Elifzi. (479 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 545 göst.
5 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Elifzi. (479 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 607 göst.

Kategoriler

1,466,934 soru

24,037,177 cevap

328,988 kullanıcı