0 oy
285 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (348 puan) tarafından

Oğlum ekimde 3 yaşına gırcek bugün tuvalet eğitimine başladım ama lazımlığa oturmak istemiyor otursada çişini yapmıyor normal alaturka tuvaletede soktum daha demin suyla felan oynuyor ama çişini yapmıyor kakasini daha hiç yapmadı çişini tutabiliyor uzun süre ama tuvalete yapmadığı için sonunda altına yapıyor bugün daha 1 günü ne yapabilirim

9 Cevaplar

0 oy
(16,792 puan) tarafından

Bu süreç ilk günden yapmaz canım sabırlı olacaksın her seferinde soracaksın on dj bir gotureceksin ve yapmayacak WC den çıkınca altına yapacaktir. Sen aaa bak altına yaptın ama.wc de yapman gerekiyor yoksa rahatsız olursun diye anlatacaksın. Böyle böyle öğrenecek süreç sadece çocuk değil annenin Sabri da çok önemli 

(348 puan) tarafından

Teşekkürler inşallah öğrenir baya zor bi süreç hazır degil mi acaba diyede düşünmeye başladım oyuzden bi sorayım dedim buraya 

(16,792 puan) tarafından

Üç yaşında  geç bile kalmışsınız 

(348 puan) tarafından

Daha önce denedik ama olmadı ozaman bide prematüre bebek bazı şeyleri yaşıtlarına göre geride bende  o yuzden ilk seferde zorlamamıstım

-Reklam-
0 oy
(143 puan) tarafından

Canım zor bir sürec çokça sabır lazım ama şöyle bir eleştiride buluncam biraz geç kalıyorsunuz sanki bezi bırakma konusunda bir buçuk 2 yaş sanki daha erken bırakabilir ben 2 cocuğumada bir buçuk yaşında bıraktırdım çok şükür zorlanmadım Rabbim yardımcın olsun

(143 puan) tarafından

Sen pes etme isterse bir ay sürsün emin ol öğrenecek

(348 puan) tarafından

İnşallah pes etmicez bu sefer 21 aylık bi bebegim daha var ikisini bir bıraktırayım diyorum ama küçük olan hazırmı emin değilim

(143 puan) tarafından

Aslında çocuklar bize işaret ediyor ama biz anlamıyoruz bazen bezi cekiştiriyorlar istemiyorlar işte o zamanı yakalasan tam zamanı

(348 puan) tarafından

Bezsiz durmayı seviyor ama daha bezini çıkarmak istemedi hic 

(143 puan) tarafından

İstersen dene 

0 oy
(1,131 puan) tarafından

Oğlum da 2,5 yaşında 2 haftadır kendi kendine tuvalete gidiyor kız kardeşlerinden öğrendi sadece geceleri bezliyorum

(348 puan) tarafından

Ben geceyide bıraktımda buyuk ihtimalle altına kaçırcak tuvalete ve lazımlıga yapmıyor 

(1,131 puan) tarafından

Alaturka tuvalete alıştı benimki bahçede idrarı geldi mi ağaçların altında indirip yapıyor

0 oy
(7,090 puan) tarafından

Sabır lazım hemde cok daha hala kazalarimiz oluyor arada nisanda baslamistik  biz en son cocugum benim mutfagin ortasina büyük tuvaletini yapınca şoku yasatti bana arada gerileme yasayabiliyorsun sakin kalmaya calış

(348 puan) tarafından

Valla sanki hic öğrenmicekmis gibi geliyo hazir degilse nasıl anlarım acaba

(7,090 puan) tarafından

1 hafta dene ilerleme kaydedemiyorsan anlarsin ben ilk denedigimde lazimliga hic oturmuyordu 1 gunde biraktim.hasta oldu ateslendi cunku sonra lazimliga oturup tutuyordu odullendirdim alkisladim falan oyuna cevirdim oturttu kafasinda ama bazen birseylere daliyor sonuc kazalar oluyor yapicak birsey yok 

(348 puan) tarafından

Bende bi kac ay önce denedim hic oturmuyodu ağlıyodu bugün başladığımda oturdu yine hemen kalkmak istiyor biraz da benim zorlamaml oturuyo ilk başladığımiza göre şimdi daha iyi 

0 oy
(4,523 puan) tarafından

Benimde oğlum Ekim'de 3 yaşına girecek bizde 3 gün oldu başlayalı. Ama pek ilerleme olmadı bakalım nasıl olacak. Tek iyi tarafı oturunca yapıyor ama severek isteyerek oturmuyor ve ikna edemediğim zaman 5 dk sonra altına yapmış oluyor

(348 puan) tarafından

Benimki de oturmak istemiyor kaçıyor oturdugu zamanda yapmıyor kalkmaya calısıyo hep alaturkaya soktum suyla felan oynadı yindde yapmadı sonra altina yapıyo azar azar

(4,523 puan) tarafından

İlk gün bizimde öyleydi ama her geçen gün sanki daha iyi oluyor bilemiyorum benim ilk çocuğum onunla tecrübe ediniyorum ama şöyle söyliyeyim evet henüz bir ilerleme olmadı ama ilk gün ikinci gün ve üçüncü gün olarak düşününce biraz olsun fark ediliyor ve bu durum beni daha çok motive ediyor. Bende bile fark oldu ilk gün çok endişeliydim olacak mı olmayacak mı diye ve ister istemez gergin oldum . Ama dün ve bugün çok iyiydim oğlum kaçırdığında gerilmedim normal karşıladım. Ve şuna inandım oğlum mutlaka öğrenecek belki zor olacak çünkü her çocuk bir değil biz biraz daha uğraşacağız 

(348 puan) tarafından

Ya bide 21 aylık bi bebegim daha var ikisine birden ogretsem mi acaba diyorum yoksa seneye ayni şeyleri yine yasayacagim kararsizim

(4,523 puan) tarafından

Ayy aslında çok iyi olur birbirlerinden görerek öğrenmiş olurlar bir dene istersen

0 oy
(1,230 puan) tarafından

Oğlum iki buçuk yaşında bir hafta oldu başlayalı araya ishal de girdi zorluyor kesinlikle sadece uykudan uyanınca çişini yapıyor onun dışında henüz yapmıyor söylemiyor ve kaçırıyor bilemiyorum ben pes etmek istemiyorum inşallah sabirla kolaylikla hallederiz bazen çok dallanıp budaklanabiliyor ablamin oğlu 7 ayda öğrenmedi😀

(4,780 puan) tarafından

Kaç yaşında egitim verdi ablanız merak ettim benim kızım da 6 ayda ancak öğrenmişti 

(1,230 puan) tarafından

3 yaşındaydı herhalde 

(4,780 puan) tarafından

Hm demek ki kolay öğrenmeyen ögrenmiyor yaşla alakası yok 

0 oy
(982 puan) tarafından

Kızıma 10 gün önce öğrettim oda 3 yaşına yeni girdi 

Kimsenin dediğine bakma herkesin öğretim şekli neyle nasıl öğreteceği çocuk hazirmi sen hazirmisin her şey insanın kendine özel bı başkası şöyle yap dese senin çocuğuna uymaz. Sen ogreteceksin 3 gün zor geçiyor ama benim kızım 4.gun söyledi ve lazimliga kendi oturdu. Sende kolaylıkla halledersin umarım 

(348 puan) tarafından

bizimde 4 gün oldu bugun ama hiç bir ilerleme yok dün kardeşine bez takarken gordu onuda bezlememi istedi

(982 puan) tarafından

Zamanla olur inşallah 3 4 günde olmaz belki ama 1 haftada olur sabret. Bende bırakmak uzereydim olmadi diye çünkü 3 gün hiç yapmamıştı lazimliga. Sende sabret bakalım olur gider 

0 oy
(172 puan) tarafından

Lazimlik aldım, klozete çocuklar için olan klozet kapağı aldım ama benim oğlum alaturka tuvalette yapmak istiyor. Bizde çok zorlandık oğlum başta oturmayı çok sevdi ama asla söylemiyordu tuvaleti olduğunu. Ben çok fazla izledim onu artık ben takip ediyorum tuvaletinin geldiği zamanı tahmin ediyorum. O da yavaş yavaş alışıyor inşallah ki dün iki defa elimi tuttu tuvalete götürdü beni dünyalar benim oldu. Mesela benim oğlum tuvaleti geldiği an neyle ilgilenirse ilgilensin şöyle bir iki saniye duraklıyodu ordan biliyordum bide ben oğlum hadi tuvalate gidelim dediğimde gözlerini benden kaçırıyordu. Yavaş yavaş zamanla hadi tuvalete gidelim mi dediğimde koşa koşa geliyor artık her zaman değil ama geliyor çoğunlukla. Hiç sıkmıyorum oğlumu gece altını bağlıyorum öğlen uykusundan önce tuvalete götürüyorum yapıyorsa bağlamıyorum yapmadıysa yine bez ama uyanınca açıyorum altını. Çok sabır lazım çok kaç defa ağladığımı bilirim oğlum bide altına yapınca tuvaletini hemen olduğu yerde çıkarıyor iç çamaşırını küçük tuvaleti neyse de iki defa halıya büyük tuvaleti geldi tertemiz halıyı çıkarıp yıkadım nasıl zoruma gitti anlatamam bizim böyle geçti hatta geçiyor 😁

(348 puan) tarafından

Ne kadar süre oldu peki başlayalı iste benim oglum çişini güzel tutuyor ama tuvalete ve lazımlıga yapmıyor 15 dakikada bi götürdüm bugün 1 defa bile yapmadı lazımlık ve alaturka tuvalete en sonunda altına işiyor 

(172 puan) tarafından

Bizim uzun oldu bir ay var sanırım ama benim oğlum çok inattir. Bizimde öyle oluyordu ama sen sabırla devam edersen yavaş yavaş alışacak. Bu arada sen benim bir ay deneme bakma çoğunluk bir hafta 10 15 günden söz ediyor biz birazz aguriz o kadar ☺️

(348 puan) tarafından

Benim oğlumda inat bide çok umursamaz bakalım inşallah en kısa zamanda öğrenirler ikiside 

(172 puan) tarafından

Öğrenirler canım illaki

0 oy
(8 puan) tarafından

Benim kızım da 3 yaşına 5 gün önce girdi ama istemiyor hiç bezini çıkarmayı denedim iki üç defa hamileyim tuvalete klozete yapmıyor çişini oyun denedim alkış ödül ama ise yaramadı kara kara dusunuyorum öteki bebek gelmeden alistirayim diye 

(348 puan) tarafından

Valla benim kardeşim 4 yaşında öğrendi iki oğlum var biri ekimde 3 digeride ekimde 2 yaşına gircek ikisinede eğitim veriyorum suan ben büyüge 3 gun oldu başlayalı küçüğüde 2 ama büyük lazımlığa hic oturmak istemiyor küçukte az oturup hemen kalkıyo alaturka tuvalete küçüğü tutuyorum büyük tutturmuyo korkuyo ama orda suyla felan oynuyo kendi oyle işerse işiyo yerlere çok işiyolar bakalim nolcak ama gece altina kaçırmıyor ikiside kuru kalkıyo maşallah diyim

(8 puan) tarafından

Bende ne yapacağımı bilmiyorum doğumdan sonra ya ertelesem gec olur mu acaba çünkü hem sıcak hem riskli gebelik hemde evin işini zor yapıyorum yardımcım da yok

(348 puan) tarafından

gebeliğin riskliyse ertele benim kardesimde 4 yaşında öğrendi bende biraz daha demicem 1,2 ay zaten ogrenirse öğrenir o sure zarfında diye düşünuyorum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 128 göst.
1 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde GSmsl (853 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 76 göst.
0 oy
3 cevap 143 göst.
+1 oy
6 cevap 229 göst.

Kategoriler

1,473,805 soru