0 oy
220 göst.
Diğer kategorisinde (287 puan) tarafından

Oğlumda otizm belirtileri var korkuyorum demiştim daha önce size de sormuştum kızlar.

Bugün doktora gittik sonunda.

Doktor net birşey söylemedi. Eylulde okula başlıyacak okuldaki sürecine bakalım dedi. Okul açılsın bir ay takip edin video çekim kaldırın okulda arkadaslariyla oynaması nasıl. Parka gidince oynaması nasıl gormek istiyorum dedi. Biz gozlemedigimiz herşeyi anlattık. Birkaç otizme benzer belirtiler var konuşması yavaş ama emin olamiyorum gibi birşeyler söyledi. Ben yine araftayim. Sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum ama içimdeki kaygı devam ediyor.

2 Cevaplar

0 oy
(172 puan) tarafından

Tek belirti yavaş konuşması mi 

(287 puan) tarafından

Önceden normal konuşurken son birkaç aydır yavaş konuşması. Birde bazı şekil sembol yada nesneye bazı zamanlar aşırı takıntı haline getirmesi. İnce motor becerilerinin zayıf olması. Bunlar 

(172 puan) tarafından

Şuan kesin bişey söylememiş olması bence güzel bir şey. Okul zamanı başlayana kadar 

ekranı kesin ,

Sık sık kalabalığa sokun,

Eksik olan becerilerin üzerine yoğunlaşın,

Oyuncakları ortadan kaldırın sizinle iletişim halinde kalmalı,

Evde ne iş yapıyorsan sana yardım etsin ama onu denemek için değil gerçekten yapsın işleri makineye bardağı kaşığı o yerleştirsin isimlerini söyleyerek yaptır bunlari, ve yaptığı şeyler yanlış olsada sen düzeltme en azından oğlunun gözü önünde ki hevesi kaçmasın.

Atıyorum çöpe çıkıyorsan eline küçük bir poşet de ona ver alışveriş yapınca parayı ona verdir eline bikac poşet ver gerçekten sana yardımcı olduğunu görsün ki güveni gelsin.

Ve en önemlisi, yeme içme düzenine çok çok dikkat et lütfen. Hayatından abur cuburu çıkar. Ekmek şeker ve süt kesinlikle olmasın. Sebze ağırlıklı beslenin. Ve kabızlık varsa bunun kesinlikle geçmesi gerekiyor yaşını bilmiyorum ama ne yapıp edip her gün tuvalete çıkması lazım kabızlık kötü bu durumda. 

Aklıma gelenler bunlar ben bunları yapınca çok faydasını gördüğüm için yazdım lütfen yapmaya çalışın 

(287 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım yorumun için.

Yeme icmenin kabızlığın bu konuyla ilgisi var mı.

Sebze pek yemiyor bazen kabız oluyor. Arada aburcubur da yiyor 

(172 puan) tarafından

Tabii ki çok fazla ilgisi var bağışıklığı ne kadar güçlü olursa o kadar iyi olur. Çocuklarımız maalesef ki aşılardan, yediğimiz genetiği değiştirilmiş, ağır tarım ilaçları kullanılmış şeylerden ve ağır metallerden maalesef ki fazlaca bakteri virüs mantar ve enfeksiyonlara maruz kaliyolar bu yüzden bazı gerilikler ve yaşının gerektirdiği gelişim bozuklukları yaşıyorlar. Bunları düzeltmek için vücudu ağır metallerden temizlemiz gerekiyor ki vücuda yayılan bakteri mantar virüslerden kurtulsunlar . Çok geniş kapsamlı bir konu bu otizmli çocukların beslenmeleri sana AHMET AYDIN'IN OTİZME ÇÖZÜM VAR kitabıni almanı şiddetle tavsiye ediyorum o zaman daha iyi anlayacaksın

-Reklam-
0 oy
(2,750 puan) tarafından

Dışarda oynmasi nasil

(287 puan) tarafından

Normal bence. Parka gidince ordaki çocuklarla oynuyor koşuyor. Kendisi gidip tanışıyor 

(2,750 puan) tarafından

Benimki oynamaz mesela.

Sadece tanıdık olursa oynar onlar haricinde hiç gitmiyor yanlarına 

(287 puan) tarafından

Otizm teşhisi kondu mu ki size

(2,750 puan) tarafından

Hayir

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 523 göst.
0 oy
21 cevap 978 göst.