0 oy
149 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (517 puan) tarafından

Kızlar babamın demans hastası, şuan için bir şey inat etti mi ediyor, bazı şeyleri anlamakta da Zorluk çekiyor, ya da karşısından biz gelsek de tanımıyor, ama daha ilerisine bizi ne bekliyor bilmiyorum internette çok farklı şeyler yazıyor ben aynı şehirde değilim annem hızla ilerliyor diyor. Bugün sağlık ocağına gitmiş ehliyetini yenilemek için doktor hastaneye sevk etmiş MHRS'den randevu almışlar doktora not bırakmak istiyorum ehliyetimi yenilememesi için gerçi demans hastasının raporu olduğunu kendince biliyor belki yenilemez doktor.

Alzheimer'den daha mı kötü , daha ilerisine ne oluyor bilmiyorum çevresinde yaşayan var mı. 

Allah'ım hepimize akıl sağlığımız yerinde olmasını nasip etsin

4 Cevaplar

0 oy
(517 puan) tarafından

Kızlar yok mu hiç bilen

-Reklam-
0 oy
(256 puan) tarafından

Öncelikle geçmiş olsun. Malesef kalıcı bir tedavisi yok ama iyi bir doktorla ilerlemesi yavaslatilabiliyor. İyi bir doktorla yola devam edin. BunlRi da ona sorun en iyi o cevaplar çünkü herkeste seyri ve ağırlık derecesi farkli oluyor diye biliyorum

(517 puan) tarafından

Ben uzaktayım, annem tabi sormuştur ama bana çok açıklamıyorlar. Bizimle çok inat ediyor sadece ister istemez bizde kiziyoruz henüz bizde kabullenemedik.hastaligini mantıklı düşünmesini istiyoruz kavga etmek istemiyrz ama tahammül edemiyor sonra pisman oluyor uz

0 oy
(870 puan) tarafından

Omega 3 verin destekler

(517 puan) tarafından

Hemen sipariş vereceğim, kullandığı ilaçları öğreneyim içinde yoksa eğer sipariş veririm

0 oy
(23,473 puan) tarafından

Kayınvalidem de demans. Bundan 1.5 ay öncesine kadar alzheimer olarak biliniyordu. Birbirine çok benziyor. Doktorlar bile net ayırt edemiyorlar. Bizimki ortanin sonları sanırım. Şuanda isimlerimizi bazen biliyor bazen bilmiyor. Vefat etmiş kardeşinin adını sayiklayip duruyor. Oğlu ve eşiyle yaşıyor. Oğluna aşırı duskunlesmis durumda. O olmadan yapamıyor. 1 kişi tüm gün bakım veremiyor. 2 kişi ancak bakıyorlar. Kayinbiraderim işini bıraktı annesine bakıyor. Doktor ileride zaptedemezsiniz. Size ve kendine zarar verebilir diye uyarmış.. bir bakimevine gondermelerini tavsiye etmiş. Öyle bi durum yok şimdi ama doktor ilerisi için bu uyarıları yapmış. 

Şuanda sessiz sakin kendi evinde biraz daha sakin duruyor. Ses gürültü asla istemiyor. Bize geldiği zaman kızımın sesinden bizim gulusmelerden falan çok rahatsız oluyor. 

(517 puan) tarafından

Ne zamandir böyle,, babam 3-4 senedr karşısından kuzeni gelse tanımıyor söyleyince kabul etmiyor tanıdım diyor. Babama borçlu biri varsa unuttu çoğunu annem bildiklerini topladı diğer paraları kaldı. Yani sıra taksitli alışveriş yapıp ödemiyor eve icra dosyası gelince öğreniyoruz katlı ödüyoruz, bizde ki durumlar bu şuanda.

Yatmadan önce TV ve telefon yasak dedi doktor . Ama babam bir yandan TV izleyip bir yandan face de hiçbir durumu yorumsuz bırakmıyor. En son kızdım hastalığın ilerler ise anneme bak diye zorlayamam ben uzaktayım iki bebek var bakım.evine bırakırız dedim çok pişman oldum ama ben çocuklarımın dedesiyle birlikte oyun oynayacağı zamanları olsun istiyorum babam belki hiç birimizi hatrlamayacak zamanla düşündükçe kötü oluyorum

(23,473 puan) tarafından

Öyle denir mi dostum. Ağır olmuş. TV telefon ilerlesini belki az hızlandırır. Ama psikolojik sıkıntılar daha çok hızlandırır. Öyle şeyler söyleme. Sizin de değişik sıkıntılar varmism bizim işyeri kayınvalidemin üzerine. Kartlar banka hesapları herşey onun üzerine. Saglikliyken öyle kurulmuş. Şimdi sağlığı gidince o noktada baya sıkıntı oldu.

Kayınvalidem herkesi karıştırmaya 1 yıldır falan başladı. 1 yılda çok değişti. Senin babanin hastalığı daha geri şuan.  

(517 puan) tarafından

Ama hiç dinlemiyor mantık oyunları aldım sırf onlarla vakit geçirip beyin geliştirmesine destek olsun diye, 21 gün kaldım çocuklarımla vakit geçirsin TV den uzaklaşsin diye biz onu kaybetmek istemiyrz hep bize kızım diye sarilsin istiyoruz drdimi anlatamayinca çenemi tutamadım. Söyledim sonra bu lafı söylettin bana çok mu hoş oldu dedim. Sen istemiyor musun bizi hatırlamak dedim ,aile de şuan teyzesi yoğun bakımda şizofren,babannem alzheimer dan vefat etti, dayısı ileri düzey demans,şimdi de babam kendimden bile ilerisi için çok korkuyorum

(23,473 puan) tarafından

Allah korusun. Allah ne yazdıysa o oluyor. Ama hastalığın doğası bu. İçlerinde heves kalmıyor. Kayinbabam da kayınvalideme çok söyledi kitap oku kuran oku el örgüsü falan yap diye. Biseylerle.mesgul olsun beynini çalıştırsin diye. Ama içinden gelmiyordu. Yapmak istemedi hiç. Bir süre sonra da yapamaz hale geldi zaten . Eskiden çok kuran okurdu halbuki. Artık beyin işlevlerini yavaş yavaş kaybediyor. En başta o motivasyonunu kaybediyorlar. Allah'ım sizlere de güç kuvvet versin. Gerçekten zor bir hastalık. Yaşayana da bakana da zor 

(23,473 puan) tarafından

Demansin da türleri oluyormuş. Bizimki frontal demans. Önce biliş değil davranış bozuluyormus. Sizinki farklı bir türdür belki. Ondan baban 3 4 senedir tsniyaniyordur. 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 150 göst.
11 Ocak 2025 Diğer kategorisinde PEFEKEGE (550 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 156 göst.
22 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Gurmeanne (769 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 279 göst.

Kategoriler

1,477,393 soru

24,182,717 cevap