+1 oy
522 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (297 puan) tarafından

Bazen 5-6 cocuk yapasim geliyor bazen 1-2 cocuk yeter fazlasini yapamam gibi geliyor. Aile ciftligi diye bi program var kadinin 7-8 cocugu var ya da instagram fenomeni 6 cocuklu kadin gibi olmak mi yoksa 2 cocuklu bi aile mi sizce?

34 Cevaplar

+5 oy
(3,249 puan) tarafından

5,6 çocuk ne bacim futbol takımı  mı kurcaz 🤣 max 2 yani oda tek çocuk olmasın diye oda 

-Reklam-
+4 oy
(3,086 puan) tarafından

Ülke gündemine baktıkça doğurduğum tek çocuğuma bile üzülüyorum.

(212 puan) tarafından

Bu sıra bende öyle

(725 puan) tarafından
+1

Yemin ederim katılıyorum hele de kız çocuklarına üzülüyorum bu devirde biz nasıl çocuklarımızı koruyacağız gerçekten Allah'ım bize emanet ettiğin canları bizde sana emanet ediyoruz görmediğimiz bilmediğimiz şeylerden koru inşallah 🤲🤲

+4 oy
(6,631 puan) tarafından

İnstagram fenomenine bakarak değilde bakabileceğim kadar çocuk kafasındayım 1 tane kızım var 4,5 yaşında çok şükür başkada çocuk düşünmüyorum

+3 oy
(488 puan) tarafından

2 tane gayet yeterli diye düşünüyorum ya,hadi ennn fazla 3 olsun yani 

+2 oy
(5,775 puan) tarafından

Bir çiftlikte yaşıyor olsam,ev hanımı olsam,kocam zengin olsa,yaşım genç olsa,evde de yardımcı insanlar olsa ben de yaparım. Ne var ki yemek ve temizlik derdi olmadan çocuklarla ilgilenmekte. Hele ki çiftlik gibi çocuğun özgürce bahçeye çıkıp vakit geçirebileceği yerler varsa. Yapılır neden yapılmasın. 

Ama iki odalı bit apartman dairesinde,hem çalışıp hem ev işi yapacam, bi de 5 6 çocuğa bakacam o iş imkansıza yakın.

+1 oy
(8,821 puan) tarafından

Kıyaslama yaptığın kişiler zengin bakıcısı ayrı hizmetçisi ayrı çocukları özel okullarda geleceğe dair kafaları rahat seninde böyleyse tabi ki çok çocuk bence daha iyi. Ama kimisi de car kirada aldıkları maaş ancak karınlarını doyuruyor bu kişiler bir zahmet 1-2 çocukla kalsın yani yazık çocukların geleceğini de düşünmek lazım. 

(24,203 puan) tarafından

Ya da saldım çayıra mevlam kayira mantığı ile karın tokluğuna büyütmekle mümkün olur yoksa beş altı çocuğun bırak eğitim masrafını yeme içme gezme masrafını normal bütçeli bir aile karşılayamaz 

+1 oy
(11,452 puan) tarafından

Bazen bana 2 bile çok geliyo. Çocuk yapmak kolay iş ama onlara bakabilmek güzel gelecek verebilmek okuyabilmek zor kötü bir devirde yaşıyoruz 

0 oy
(23,340 puan) tarafından

Tabii ki az çocuk.

0 oy
(3,471 puan) tarafından

Eğer maddi, manevi yeterliysen çocuk sayısı sana kalmış bir durum. 

Ama bu devirde çok çocuğa gerek yok önemli olan doğru yetiştirmek iyi bir eğitim gelecek verebilmek.. bende 3. Çocuk istiyordum sonra oturdum düşündüm 2 yeter dedim allah var olan çocuklarıma uzun ömür versin 

0 oy
(24,203 puan) tarafından

Canıma yazık ömrümü çocuklar yolunda heba edemem benim için iki çocuk doğur büyüt okut Allah korusun sağlık sorunu bir derdi olursa hangi birine yetiseceğini şaşır hiç bana göre değil ben kendimi çok seviyorum 

0 oy
(1,088 puan) tarafından

Maddi olarak belki çoğu kişi zorlanmaz ama manevi açıdan çok çok çok zor. Üstelik böylesi pis bir dünyaya birtane çocuğu korumak bile bir mucize 

0 oy
(6,850 puan) tarafından

Aile çifliğinin programına bende bakıyorum 10 tane çocuk ama çok güzel ortamda büyüyorlar vede hepsi uysal çocuk ben iki tane zor bakıyorum hele oğlum tam fırlama on çocuğa bedel o aile gibi yerde yaşasam öğle imkanım olsa vede öğle sakın çocuklar bende dört beş tane doğururdum 

(3,086 puan) tarafından

Oradaki kadın eşini aldattı boşandılar sonra.

(6,850 puan) tarafından

Aaa bu TRT belgesel de olan yabacı ülkedeki aile dimi çok şaşırdım

(3,086 puan) tarafından

Evet aynen o

0 oy
(1,121 puan) tarafından

Maddi durumun iyiyse,yardimcin varsa bakicin varsa sana bagli.Yoksa en guzeli iki

0 oy
(11,601 puan) tarafından

Hayalim hep 2 oğlan 2 kızdi ama 2 kız bir oğlum var ve asla bir daha düşünmüyorum 2 az 3 fazla😁

0 oy
(172 puan) tarafından

Kız o söylediğin fenomenlerin dünya yardımcısı var kameraya gösterdiği gibi kendimi yapıyor her şeyi sanıyorsun. Öyle imkanı olan yapsın tabii 6 tanede yapsın 16 tanede ne olacak 

0 oy
(1,383 puan) tarafından

İki çocuklu bir aile kesinlikle enfazla üç 

0 oy
(6,998 puan) tarafından

Benm iki yavrum var Allah nasip ederse 3. Olsun isterim tabi çocuklarım küçük şuan yaşta geciyor . Biri 2 buçuk biri 4 yaşında çocuklarım. Yaşım 31.  

Bende şöyle düşünüyorum 

Yaş geçince insanın artık hali kalmıyor 

Bir yanımda çocuklarım çok küçük ilgiye ihtiyaçları var bekle diyorum yani bende ne yapcam bilmyrm maddi olarak sıkıntı yok. Fakat manevi olarak şu an çıkmazdayım

0 oy
(8,029 puan) tarafından

Ben 3 çocukluyum şimdi ben az çocuklu muyum çok çocuklu mu 😃

Soruna da az çocuklu diye cvp veriyorum

(112 puan) tarafından

Sen risk gurubundasın. Benimde 3 tane. Bütün haklarım doldu dikkat etmem lazım diyorum😂

(8,029 puan) tarafından

Evet hakkımı doldurdum bende 😂doğum dan sonra günlerce ağladım 40 çıktı şimdi napacağım ben diye 😂😂

0 oy
(1,139 puan) tarafından

Ben 2 buçuk yıldır evliyim bı oğlum var 2 aylık. Evlendiğimizde de esimlt çocuk istemedik. 1 buçuk sene sonra istedik Rabbimde nasip etti çok şükür. Şuan oğlum okula başlayana kadar istemiyorum. Tabi yanlışlıkla hamile kalırsam o ayrı. 

2 buçuk sene boyunca eşimle tek başımızaydık. Tabiki çok şükür Rabbim oğlumu bana nasip etti ama sadece çok rahatlığa alışmıştık eşimle. Oğlum doğunca çok zorlandık. Allah'ın izniyle onu biraz büyütelim tekrar rahatlığa gireriz ve o rahatlığı da bir daha bozmak isteyeceğimi düşünmüyorum 

0 oy
(15,967 puan) tarafından

Tek çocuk iadeal 2. Si de işte olursa olur bence 😂

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,475,243 soru

24,151,399 cevap

334,935 kullanıcı

...