+1 oy
221 göst.
Diğer kategorisinde (47 puan) tarafından

Bu zamana kadar hep sezaryen olucam diyip durdum ama vakit geldikçe bi acaba diyorum yani? Benim acı eşiğim de düşük ve nedeni bilinmeyen bir şekilde vajinismus sıkıntım vardı biraz aşmaya başlayınca hamile kaldım zaten. Ne dersiniz ya

8 Cevaplar

+1 oy
(2,851 puan) tarafından

Yapamaz kesinlikle. Çünkü yarım saatte bir alttan muayene ile gelip açıklığı olcuyorlar. Ben epidural alıp normal doğum yaptım. Doktor da bana sen asla epiduralsiz yapamazdin dedi zaten sonrasında. Ellerini itiyordum öncesinde. Epidural alınca hiçbir dokunma hissedilmiyor.

(4,219 puan) tarafından

Benim de 5 cm acikliktan sonra epidural yapıldı. Çok sancim vardı. Epidural candır yaptır ağrı yok gibi. Ama dogum çok geç olunca hafiften etkisi kırıldı bende 

(2,851 puan) tarafından

Ben kesinlikle öneririm. Bir daha dogurursam kesinlikle epidural isterim, epiduralsiz benim adıma mümkün değil. 

@Amerikanbebesi doktor bana etkisi geçer gibi olunca söyle yeniden enjekte edilsin demişti. Sabah 10da hastaneye girdim akşam 8de kızım doğdu. O süreç içinde 2-3 kez yeniden ağrı kesici verildi.

(47 puan) tarafından

Benim gibi biri için epidural daha iyi olur mu acaba. Direkt sezaryene yönelmeden onu değerlendirebilir miyim ki

(2,851 puan) tarafından

Epiduralsiz normal doğum yapabileceğinizi sanmıyorum açıkçası. İlla normal olsun derseniz epidural ile olur ama sezaryen seçeneği de neden olmasin

(4,219 puan) tarafından

Ya zaten ağrı hissettikce o düğmeye basıyoruz ya yeniden ağrı kesici geliyor vücuda onu yapıyordum ama doğum başlayınca 3.30 saate anca doğdu ondan aklıma gelmedi bir daha. Ikinmak için de biraz hissetmek daha iyi geldi 

-Reklam-
+1 oy
(30,109 puan) tarafından

Onu bence doktoruna sormalisin

(47 puan) tarafından

Önümüzdeki kontrolde artık doğum planlaması yapılacak. Daha önce konuşmadık ama kendisi sezaryene karşı biri olmadığı için beni de direkt buna yönlendirebileceğini düşünüyorum. Zaten sezaryen yanlısı bi doktor olduğu için onu seçmiştim ama vakit yaklaştıkça yapabilir miyim diye düşünüyorum. Yine de doktorlar paylaşıcam bu düşüncelerimi tabii ki

(30,109 puan) tarafından

Farkli dr dan da bilgi alabilirsn

(47 puan) tarafından

👍🏻

+1 oy
(2,034 puan) tarafından

Aynı sıkıntı bende de vardı. Hala atlatmış değilim kendim için diyorum 6 sene oldu evlenelim. Mümkün değil yapamam normal doğum.  İstemsiz doktorun elini istersin. Alttan kontrol bile yaptiramadjm ben. 

(47 puan) tarafından

Ben de öyleyim işte. Evliliğimin ilk aylarında jinekolojik bir sorun olmadığını teyit ettirmek için doktora gitmem gerekti. O çatala çıktım herhangi bir aletle müdahale etmedi eliyle afedersiniz yan iki deriyi çekti gibi bir histi acı yoktu ama yine de elini sürekli itiyordum. Bir sorun yok ama bu şekilde muayene edemem dedi. Şimdi 4 sene üzerine hamileyim. Hiç düşünmeden sezaryen dedim kendimi bildiğim için ama içten içe yapamaz mıyım diye de düşünüyorum

+1 oy
(2,650 puan) tarafından

Alttan muayene iğrenc bişey. Ben 15 saat sancidan sonra sezaryene alındım. Gelen giden elini soktu. Sanmıyorum yapabilecegini

(47 puan) tarafından

Bu muayenede dolayı mı sezaryene alındınız. 

+1 oy
(1,384 puan) tarafından

Ben de vajinismustum. Hala catalda aşırı geriliyorum ama farklı şeyler düşünmeye çalışıyorum. Nefesim kesiliyor gibi oluyor ama sabrediyorum. İlk kızımı normal doğum yaptım bu da normal görünüyor bakalım. Elini itme olayına gelince de iki elimi kafamın altına koyup sıkı sıkı tutuyorum 😂

(47 puan) tarafından

😬😬😬 Peki hiç sırf bu yüzden sezaryen olmayı düşündünüz mü

(1,384 puan) tarafından

Yok düşünmedim hiç. Birsekilde atlatır geçerim dedim 😂

0 oy
tarafından

Vajinismus tedavisi var seans yapılıyor 

İlk önce tek parmak ile 

Daha sonra 2 ve 3 parmakla 

Bende de vardı aynı durum 

Ben doktora söyledim sezaryena aldı beni.

Normal doğum yapamazsın dedi.

Çatal gerçekten geriyor beni 

Istemsiz bağırıyorum 

Elini geri itiyorum 

Her doktor kabul etmez 

Etmediği icinde planlı sezaryen oldum işte.

Bir daha doğum yaparsam sezeyan olurum galiba 

Devlet ne kadar da olsa Normal doğum diye ısrarla etse 

Hiç dinlemem.

(47 puan) tarafından

Epidural vurunca daha hissetmiyosun dokunduklarını yazmış birisi,onu düşündünüz mü

tarafından

Yok canım oda siddetli bas ağrısı ve bel ağrısı yaptığını araştırdım. 

O yuzden istemedim.

0 oy
(15,580 puan) tarafından

Burada okumuştum vajinismus olup normal doğum yapan kişiler vardı 

0 oy
(175 puan) tarafından

Ben de bir vajınamus hastası olarak asla normal doğum yapamadım sezeryan oldum iyi ki de sezeryan olmuşum çünkü vajinal ultrasonda bile Geriliyorum Normal doğumu hiç düşünemiyorum

(175 puan) tarafından

Canım kendini sen bilebilirsin ben normal doğumdan Bahsederken bile yani bütün vücudum kasılıyor Bir de o doğumu yaparken hiç düşünemiyorum bana Doktorum normal doğum olursan vajinamız Tekrardan başa Sarar demişti

(47 puan) tarafından

Ah bir de bu mesele var en azından bi yol katettim aynı şeyleri tekrar yaşamak beni çok etkiler yaa

(175 puan) tarafından

Kaç haftalıksın canım iyi bir doktora iyi bir ebeye denk gelmezsen seni normal doğum anında mahvederler Bence ne bebeğini ne de kendini riske atma asla

(47 puan) tarafından

31 haftalığım. Tabii bir de o sancıyı o zorluğu çekip sonra yine sezaryene alınmak var. İnsan kendini biliyor ya

(175 puan) tarafından

Artık karar senin için

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 296 göst.
0 oy
6 cevap 177 göst.
25 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Bensimdiannemiyim (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 46 göst.
30 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Alperelifefe (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 77 göst.

Kategoriler

1,469,809 soru

24,077,492 cevap

331,018 kullanıcı

...